:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Медведев ще замести Путин на срещата на Г-8

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Владимир Путин праща Дмитрий Медведев на Г-8 в САЩ.
Руският президент Владимир Путин съобщи в телефонен разговор с президента на САЩ Барак Обама, че няма да присъства на срещата на страните от Г- 8 в Кемп Дейвид, като вместо него Русия ще бъде представена от премиера Дмитрий Медведев, съобщиха от Белия дом, цитирани от агенциите. "Отбелязвайки необходимостта да се завърши формирането на кабинета на министрите в новото руско правителство, президентът Путин изрази съжаление, че няма да може да присъства на срещата на Г- 8 в Кемп Дейвид на 18-19 май. Президентът Обама отбеляза, че разбира решението на Путин и приветства участието на премиера Медведев в срещата", се казва в съобщението.

Владимир Путин и Барак Обама обсъдиха по телефона въпроси на ядрената сигурност, както и проблеми, свързани с Афганистан, Световната търговска организация и икономиката, и се договориха да продължат "презареждането" между двете страни. "Двамата с удовлетворение отбелязаха конкретните постижения през последните години и изразиха намерение да продължат да развиват двустранното сътрудничество на основата на взаимните стратегически интереси", допълниха от Белия дом.

39
1894
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
10 Май 2012 20:13
Съвсем правилно тов. Путин пренебрегва за втори път САЩ. Хюсеин и Килъри специално заради него преместиха срещата на Г-8 от Чикаго в Кемп Дейвид, но подполковник Путин и тук реши да не ходи. Най-вероятно първата му визита ще бъде в братски революционен и прогресивен Китай! Това мисля, че говори само по себе си кое направление Русия смята за приоритет и кое за второстепенно!
Натисни тук

10 Май 2012 21:04
Очевидно подполковника показва ,че има по-важни дела от Г-8 и подсказва кой вече кара влака .
Подполковника готви първата си визита като президент в Пакистан и веднага след това в Израел. На Г-8 нека си приказват . Предстои преструктуриране на световната политическа геометрия чрез създаването на нов полюс като Евразийския съюз. Кандидат-членски интерес проявяват две недолюбващи се иначе страни - Пакистан и Индия . Това е по -важна задача от Г-8 през този мандат на Путин .
Хората на Жириновски в Думата: Владимир Владимирович по-добре да прати на Г-8 Б.Немцов и либерасткия слугинаж , та белким отчетат прахосаните кинти зад граница за тях.
10 Май 2012 22:19
Русия има негативен опит от общуването със САЩ в последните години в очакване на равноправното сътрудничество,но както каза Хилари „да непризнават никакви ограничения на американците им е в кръвта”.Преди това Райс съобщила: „ …ние предпочитаме концепция на силово превъзходство”.Предвид,че не ги интересува концепция на баланса на силите.Това е .Нито по малко, нито повече.Само това искат.В връзка с което се предполага,че Путин и неговата команда ще водят много прагматична политика към САЩ,принуждавайки САЩ от тук нататък към стратегически отстъпки в полза на Русия,тъй като тя (Русия) неведнъж проявявала добра воля към интересите на САЩ,но малко получавала в замяна или дори била пренебрегвана.Като цяло политиката на САЩ към Русия била провокационна. Но сега ситуацията е друга.Путин настроен много решително в отстояване на руските интереси.Има право и възможности.САЩ зависи от Русия повече отколкото обратно (Афганистан,Иран).
10 Май 2012 23:52
,
11 Май 2012 01:13
Отказът на Путин от участие в срещата на Г8 е израз на промяната на приоритетите в руската външна политика
10 май 2012
Отказът на президента на Русия Владимир Путин от участие в срещата на Г8 е израз на промяната в приоритетите на руската външна политика, по този начин новият президент демонстрира, че сега основният вектор се премества на Изток. Това заяви първият заместник-председател на комисията в Държавната дума (долната камара на руския парламент) по международните въпроси Леонид Калашников, цитиран от радио „Ехото на Москва”.
Калашников също така отбеляза, че преди няколко седмици властите в страната са взели решение да не участват в срещата на НАТО заради липсата на какъвто и да е напредък по въпроса за противоракетната отбрана. Вероятно позицията по повод срещата на Г8 е логично продължение на този отказ, т.е. „Путин желае да покаже, че Западът действа неправилно във военната сфера”, коментира Калашников.
11 Май 2012 03:47
.
11 Май 2012 05:32
Ето ги - димитровна, ципа, параграфина и скелето. Колко малко им трябва, за да си заслужат тугриците :-). Кой липсва още от стипендиантите освен душето, канапа и данила?
11 Май 2012 06:18
G 6,
НЕ плачем за Русия- плачем за Испания!!!...
Испания национализира четвъртата по големина банка в страната
10 май 2012 -Натисни тук
11 Май 2012 07:27
Строго погледнато тия двамата могат да ходят където си пожелаят .
А могат и никъде да не ходят.
Икономическото здраве на Русия така или иначе се определя на Лондонската борса. .
11 Май 2012 07:54
"Западът мами Русия. Ние бяхме единни за Новия световен ред. Обединените щати - през Европа, Атлантическия океан до Урал, трябваше да са под управлението на Русия. Русия няма да забрави тази измяна."

Тези думи, били казани в обръщение в началото на въздушните удари срещу Югославия през март 1999 г. и се приписват на Михаил Горбачов. Ако действително е така изникват най-малко два въпроса:
1. Това дали не е размяна - Западна Европа срещу пространството между Урал и Курилските острови?
2. Какво ли още са си говорили Големите в Малта?
11 Май 2012 08:03
Къде има друга такава държава където простия трудов човек да се разпорежда като собтсвеник в своята страна, къде има по-свободна държава където да се диша така леко?
Първото посещение на тов. Путин бе в Нижни Тагил в Уралвагонзавод. Заедно в президентския самолет бе един прост началник цех през чиито ръце обсипани с мазоли и машинно масло са минали хиляди танкове и вагони!
Как да не сетиш за една култова песен от далечното минало...
Натисни тук
Натисни тук

11 Май 2012 08:35
Отказ Путина от поездки в США вызван «вполне понятными обстоятельствами», связанными с необходимостью формирования нового правительства.
Тъй като Путин е зает със съставянето на новото правителство и няма да присъства на срещата,затова изпраща там министър-председателя. Т.е министър-председателят не участва в съставянето на правителството си. Руска му работа.
11 Май 2012 09:07
ЗИП:
Къде има друга такава държава където простия трудов човек да се разпорежда като собтсвеник в своята страна, къде има по-свободна държава където да се диша така леко?

" Я другой такой страны не знаю, где так вольно дышит человек"
Широка страна моя родная Песня была написана для фильма «Цирк» /1936/
В начале 1990-х годов некоторые политические деятели[кто?] предлагали сделать эту песню Гимном России
11 Май 2012 09:24
Ехеее... едно време какво Г-8 имаше... чудо, не като сега...
11 Май 2012 09:56
Западът не само измами Русия, Западът продължава да мами Русия.
Западът отбелязаха първия мандат на Путин с потапянето на Курск. Причината беше продажбата на "Шквал" на китайците.
На 9 май /какво кущунство/ отбелязаха третия мандат на Путин със свалянето на Сухой. Причината е, че тази машина май се оказа твърде конкурентоспособна, особено на азиатския пазар.
И ако реакцията на Путин при Курск бе отмяната на заповедтта за активиране на стратегическия ядрен потенциал на Русия срещу някакви си 15 млр. щ.д.,
днес с отказа на участието си в Кемп Дейвид, Путин показа, че повече не е склонен на договаряне.
Руснаците правят изключително груба грешка като си мислят, че могат да имат равностойно партньорство със запада.
Руснаците не трябва да вървят по пътя на запада, защото винаги ще са втори.
Не е необходимо подражание. Необходима е мисъл и собствен път.
Руснаците имат свой път, но трябва сами да го открият и да тръгнат по него, а и да го наложат, ако могат разбира се.

11 Май 2012 10:03
Западът отбелязаха първия мандат на Путин с потапянето на Курск. Причината беше продажбата на "Шквал" на китайците.
На 9 май /какво кущунство/ отбелязаха третия мандат на Путин със свалянето на Сухой.

И други диверсии имаше. Кулата в Останкино се сблъска с империалистическа телевизионна кула и се подпали!
11 Май 2012 10:18
С този си отказ ВВП казва демек : Събирайте се на G-8 вече колкото си искате. Русия е друга, правилата на играта в света ще се пишат вече по друг начин.
Може и такива като оня от форума на "Сега " - G-5 да си вземете.....
11 Май 2012 11:02
След всичките финансирани от Запада цигании преди и след изборите, Путин им подсказва, че ще го играе от сега нататъка резервирано и прагматично. Запада, ако иска партньорство ще трябва да се постарае също.
11 Май 2012 11:08
Путин казва на Запада и руснаците две неща:
1. Запада вече не е приоритет за Русия.
2. Медведев няма пряко отношение към съставянето на правителството на Русия.
11 Май 2012 15:19
кво значение има кой ще е - оба карлики
11 Май 2012 18:51
Твърдият иБРИК скоро май ЩЕ бъде направен и в бъдеЩЕ ЩЕ е много мощен и унищожителен за САЩ, НАТО и Запада, дано.
Като не забравяме и триумвиратът РусТурАн (Русия-Турция-ирАн) краката на капитализмът ЩЕ започнат да се клатят. Прибавянето на България към триото, за да стане същото по-масово Рус-Тур-Ан-Буран /Русия-Турция-Иран-Булгаристан/ ЩЕ донесе върху крилете си канецът на империализма.
Що се отнася до двете джуджета, дали ще отидат като тандем, един по един или не участват в рандевуто, на запада му е все тая.
11 Май 2012 19:09
„Чувал бях, че в Русия имало един независим вестник и даже май една независима телевизия - има ли ги още? Или им откриха данъчни нарушения?”

Сетих се за един показателен случай,във връзка с горното плямпане.Когато журналист Бареков (tv7) бил в Москва във връзка с предстоящото посещение на руския патриарх Кирил в България, по време на пряката връзка от БГ с Москва българската журналистка попита Бареков има ли кучетата по улиците на Москва.Все едно да попиташ разхождат ли се кучетата по улиците на Брюксел или Париж.А самият Бареков водеше преглед на печата от там с буденовка (революционна шапка с със звезда)нахлузена върху голата (май и от вътре също) глава.В Русия, където израснало вече ново поколение, което не знае, кой е Ленин или дори Брежнев,този маскарад изглежда просто комично. Мегаполюс Москва, кучета,буденовка ...Този ред илюстрира пълната мозъчната и професионална затлаченост, преминаваща всякакви предели що касае осветяването живота на съвременната Русия.При това става дума за журналисти, които са длъжни да владеят реалната информация. Какво да говорим за тези, които се шляят по форумите.Какво представлява Русия сега както и самите руснаци нямате никакво понятие.







11 Май 2012 19:25
Как може да се говори срещу братский народ, че ню дженърейшънът не бил чувАл за бог Ленин?!
Срам и позор! Нали "божи гроб" в Масква, находящ се на "Красний Плашчад" е Мека на советските верующии и совецката религия?
Няма религия без бог и бог трябва да се знае, а се знае, защото все де що мърда по Русия ходи на "стената на плача" да реве с глас и опява просперитета, до който доведе същата тази религия.
Не е необходимо да даваме кадри от опашките пред гробницата на бога на червената религия, дори и в свирепостудени зимни Масковски вечери.
11 Май 2012 22:20
Ricshaw_Man
11 Май 2012 19:25
Мнения: 73
От: Virgin Islands, British

Как може да се говори срещу братский народ, че ню дженърейшънът не бил чувАл за бог Ленин?!
Срам и позор! Нали "божи гроб" в Масква, ++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Бедний нещастнний , знаеш ли че МОСКВА е градът на МИЛИАРДЕРИТЕ, сепермилионерите, бриляните , блондинките и гастарбайтерите от цял свят ?
Не знам колко са гастарбайтерите и милиардерите на вашите острови, където навярно живеете както в 12 - 13 век ?
Стгурно телевизия и вестници от 21 век още не сте виждали и чели ?
ТОгава да ти светна и го раскажи на ваште островитяни.
Другарю с промитият мозък в МОСКВА има 120 МИЛИАРДЕРА в Ню Йорк и лондонград по 40.
Другарю островитянин, ако видиш БЯЛ ЧОВЕК на вашите скапани острови на девственниците - вирджинии кажете му така.

Можно Вас обслужить уважаемый господин Белый Человек ?
Хайде, на фона на петкановците, латиносите, африканците могат да те приемат като лицо славянской внешности да обслужваш Белите Хора .
12 Май 2012 00:23
Ей , честно казано - бях се затъжил за бландинките и брилянтите.
Добре че Душето пак е тук.
Истински човек, не болгарски цървул кат нас останалите.
Нали , Димитрова ?
12 Май 2012 01:00
Първото посещение на Владимир Путин в чужбина, през новия му президентски мандат, ще е в Китай
11 май 2012
Първото посещение в чужбина през новия президентски мандат Владимир Путин вероятно ще е следващия месец в Китай, след като бе решено да пропусне срещата на Г8 в САЩ, предаде АФП. Визитата на 5-7 юни ще включва разговори с китайския президент Ху Цзинтао и участие в срещата на Шанхайската организация за сътрудничество.
Посещението в САЩ трябваше да включва и „разчупващ леда” разговор с президента Барак Обама, но от Кремъл обявиха, че Путин ще е твърде зает със „довършителните щрихи” по съставянето на новото правителство.

12 Май 2012 01:49
— 11.05.2012 04:11 —
Источник «Ъ» в правительстве: отказ Путина от визита в США – ответ на критику и «черные списки»
12 Май 2012 02:15
Обърнаха векторо към Азиопа.
12 Май 2012 04:20
.
12 Май 2012 04:32
Обрусевшите български верноподаници и царедворци на московския режим - дето не пишат нито "будёновка", нито "будьоновка", а "буденовка" - не може да им се угоди - имат си генерал пожарникар за началник, но си мечтаят за подполковник от КГБ... Поздравяват се "с празника", викат "Слава" трикратно - не може по-малко - и като стоят в стойка "миpно" пред иконата на Путин вдигат брадичка толкоз нагоре - като линейните с байрачетата на парада на Червения площад - че от верноподаническо натягане ще си изментнат я атласа, я епистрофея...
12 Май 2012 05:01
12 Май 2012 05:09
.
12 Май 2012 05:29
12 май 2012
В Канада се разрази скандал във връзка с разходите на правителството на Стивън Харпър по операцията в Либия...
Разходите са се оказали седем пъти по-високи, отколкото е било обявено по-рано. В петък неправителственият изследователски център на Отава- Институтът по въпросите за международните отношения „Ридо” съобщи, позовавайки се на постъпилите отчети на министерството на отбраната, че военната кампания на канадците е струвала 347 млн. долара.
.............................................................................
Мдаааа, кой и защо се облажи от МИЛИАРДИТЕ, изхарчени за "Операцията в Либия" на САЩ, НАТО и пуделите?!
Освен това, изхарчените пари- милиарди!- под формата на използвани(изразходвани!) боеприпаси по време на Агресията срещу Либия, ще трябва да се платят втори път(за закупуване на нови боеприпаси, на мястото на изразходваните!)! Мана небесна за частните корпорации и фирми от военнопромишлен комплекс- на тях им трябват постоянно войни, за да реализират постоянно продукцията си и да трупат постоянно Печалби(от парите на данъкоплатците, които, обаче, НЕ са купувачи и никой управляващ "държавник" не ги пита, когато дава пари на корпорациите и фирмите от военнопромишления комплекс!!!
Чиста работа- Разходите за агресии и войни са за сметка на данъкоплатците, а Печалбата от производството и продажбата на Държавата на оръжие и боеприпаси за извършване на агресии и войни отива в джоба на частните корпорации и фирми, които произвеждат и продават(на Държавата!) оръжието и боеприпасите!
А иначе, било криза, имало дефицит(преразходи) в бюджета и нямало достатъчно пари в бюджета за разходи по здравеопазване, образование, пенсии, социални дейности и т.н.! ПФУ!

12 Май 2012 12:12
опять утка, тов. дмитриевна

По данным председателя комиссии по экологической политике Московской городской думы Веры Степаненко по состоянию на начало 2011 года в Москве обитают около 30 тысяч бездомных собак.


(снимка: натиснете тук)
12 Май 2012 14:10
Оберст, в Москве плохо, но във Вашингтоне Ди Си - още по-лошо. Ето ти препратка за донации Натисни тук
12 Май 2012 16:24
Г-8 е вече просто препратка към миналото.
На срещите на БРИК са четири от първите осем икономики.
12 Май 2012 16:55
имат си генерал пожарникар за началник, но си мечтаят за подполковник от КГБ...


Брандмейстер типа В. М. Полесова из Союза меча и орала и подполковник КГБ - это две большие разницы, как говорят в Одессе.
12 Май 2012 19:47
Жалко, че бълг. преса не пише какво става в Китай, а колегите не четат други езици освен руски.

Но наистина, "перезагрузка"-та пропадна и по вина на Обама и Хилари.
12 Май 2012 20:21
Но наистина, "перезагрузка"-та пропадна и по вина на Обама и Хилари.
- и главно по вина на преводачите от Държавния департамент - дето "перезагрузка"-та я бяха превели като "перегрузка" ... "Самоисполняющееся пророчество", дет' са вика на (off-topic) старо-църковно-славянски диалект от Солунския регион на Македония (хиляда врътки, за да не се спомене България...) ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД