:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

1/5 от митничарите в Свиленград се провалили на теста за лоялност

Митницата на Капитан Андреево може да бъде закрита заради проблемния "човешки потенциал"
Ваньо Танов
Пълният провал на митничарите от Капитан Андреево на теста за лоялност е на път да доведе до закриване на цялата митница, стана ясно вчера. Около 1/5 от всички 270 служители са се провалили тотално, а други 40% са заведени от психолога в графа "контрапродуктивни". С чиста съвест те признават, че са нарушавали закона между 5 и 10 пъти, и смятат, че е нормално да се лъже. Работата в Капитан Андреево е вървяла в дух на колегиалност - повечето митничари са признали, че не биха издали под какъвто и да е претекст свой колега, дори и да знаят, че той е замесен в корупционни схеми. "Радостното е, че всички новоназначени служители са издържали тестовете", успокои на извънреден брифинг шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Сега предстои анализ на резултатите и ако те покажат, че не може да бъде променена ситуацията и няма човешки потенциал за това, може да се стигне дотам митническите пунктове и митническите бюра на митница Свиленград да преминат в други митници - например в Пловдив и в Бургас", добави шефът на агенцията. Преди два дни той разкритикува работата на пункта в Свиленград и заяви, че на Капитан Андреево, както и на Кулата и на Калотина дълги години са били назначавани хора с политическа протекция и със задачи да се събират пари.

По думите на Танов митницата ще бъде поставена "под наблюдение" в близките 2-3 месеца, след което ще се прецени дали има смисъл тя да работи. Той обяви и дисциплинарни наказания за трима от ръководителите на свиленградската митница. Те са понижени в ранг, което е най-тежката санкция преди дисциплинарното уволнение. Наказан е и шефът на митницата Тодор Караиванов, който обаче остава на поста си до обявяването на конкурс за мястото му. Димитър Костов, шефът на смяната, в която 8 митничари бяха изловени при акция "Митници" в началото на май с рушвет от 15 000 лв., е понижен в длъжност. Със същата санкция е и шефът на пункта Капитан Андреево Господин Господинов. Въпреки това обаче и двамата ще останат на работа в системата.
14
3479
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
30 Май 2012 19:22
Около 1/5 от всички 270 служители са се провалили тотално, а други 40% са заведени от психолога в графа "контрапродуктивни". С чиста съвест те признават, че са нарушавали закона между 5 и 10 пъти, и смятат, че е нормално да се лъже.

Мамка им, тия със сигурност са гербери.
Няма начин да е иначе...
30 Май 2012 21:30
Това с "теста за лоялност" е някаква шашма или простотия. Няма такъв тест и не може да има. В различни въпроси има контролни въпроси за достоверност на самите тестове, но няма тест за лоялност. Най-доброто в това отношение е полиграфът, известен още като "детектор на лъжата", но и той не дава пълна картина и сравнително лесно може да бъде заблуден. Както Цветанов силно преувеличава ролата на полиграфа, така и Танов дрънка за някакъв тест за лоялност .
30 Май 2012 21:49
Танов, Бойчето мина ли теста, бре? "Мишо Бирата ми се обадИ ..." Тест за лоялност пар екселанс. Лоялен, та дрънка. Кат бирени кутийки дранка, да го ...
Танов, а ти теста мина ли го? Как си с "продуктивността"?
30 Май 2012 21:50
Танов, а ти теста мина ли го? Как си с "продуктивността"?


Добре е, довечера ще пробва да звъни на 2-3 ЕГН-та, че новите назначения чакат.
30 Май 2012 22:48
Държавенце, миличко ...
30 Май 2012 23:42
Това с "теста за лоялност" е някаква шашма или простотия. Няма такъв тест и не може да има. В различни въпроси има контролни въпроси за достоверност на самите тестове, но няма тест за лоялност.


А къде е гаранцията, че на психолога не Му е наредено да класира точно така резултатите? Зер като уволним тия, трябва да назначим НАШИ хора!
31 Май 2012 02:54
И Костов, и Царя и Станишев са живи и здрави. Отиват журналистите и ги питат дали знаят за куфарчета от митниците.
31 Май 2012 09:04
Firmin30 Май 2012 21:49

Танов, Бойчето мина ли теста, бре?

Аре стига глупости. Какво искаш да кажеш? Че Бойчето крадне от себе си и го раздава на бедните?!?!
31 Май 2012 09:07
А иначе и аз се съмнявам в коректността на резултата. Какво излиза? близо 60 процента от митничарите на Свиленградстака митница ходат с градския транспорт на работа. Това вЕрвате ли го?
31 Май 2012 09:41
Какво излиза? близо 60 процента от митничарите на Свиленградстака митница ходат с градския транспорт на работа. Това вЕрвате ли го?


ВЕрвам го, що? На тях джиповете им са ... градски транспорт. Ово е стандарт!
31 Май 2012 11:54
Тест за лоялнос съществува и е разработен още преди десетки години от психолозите, които се занимават с назначения в английските тайни служби. От тогава на сетне методиката, модифицирани въпроси, според длъжностите, се използват в много области. Теста се анализира според сборния отговор на групи въпросим които обаче са разхвърляни в теста по специална методика, така че да може да се съпостави дали консистентно се отговаря. Прост, лаишки пример, не от този въпросник: Въпрос "Винаги ли миете ръцете си, след като сте ходили "по нужда"?" Отговор "Да" - тълкувание: Склонен да излъже, за да се представи в добра светлина. И така като се насложат отговорите на разни такива въпроси се разбира до каква степен човек е склонен да лъже, за сбе си, за колегите, за доходите си, за работата си.
31 Май 2012 13:22
Наказания,от твоя пример следва,че дисциплинирания и склонен да изпълнява всичко на което са го учили и възпитавали,няма никакъв шанс да влезне в службите на държавата.
31 Май 2012 13:46
Въпрос "Винаги ли миете ръцете си, след като сте ходили "по нужда"?" Отговор "Да" - тълкувание: Склонен да излъже, за да се представи в добра светлина.

Моето тълкуване - човек с добри хигиенни навици.
31 Май 2012 14:27
На Ваньо глупавите дрънканици. Него някой да не го е назначавал в милицията с тест за лоялност.Или като го направиха от милиционер-митничар. Всички, до последната чистачка там и откак е социализъм дошъл са назначавани в двете структури по един и същ, добре познат начин. На формално, външно ниво няма по трудно нещо от това да станеш митничар или милиционер. То не са тестове, не са изпитания-а в резултат, на работа се назначават дебили, крадци и незнаещи бъкел език, неграмотни, невъзпитани, арогантни и пр същества. Целта на тези тестове и изпитания е да се отсеят"ненашите", да се раколебават подобни, осмелили се да се бутат там, и не отсяти на предварителните фази. То, който трябва да е назначен, се знае предварително.
Най-отговорно мога да заявя. че в редовете на милицията, митниците, пътните такси и всичката останала администрация системата е същата.
Митниците, др и другарки, са място на действие основно на две министерства-МВФ и МВР. Има и още неколцина, но те, с изкл на Пътни такси -не играят в хорото. Ръководната роля на Партията, разбира се, се осъществява чрез МВР. С думи прости, на митниците не командват хората на Танов, а хората на Цвъцко. И сега внимавайте. В рамките на тези две министерства всички, до един, преки началници по цялата йерархия са наясно какво точно става там. От дневалния до министъра. И винаги са били наясно, още от средния соц.И всички, до един, са можели и могат да прекратят цялата схема винаги -но никой не го е правил. Аз, например, за три дни мога да ги докарам до пълен глад. Нещо такова се опита да направи и Ревизоро.
Някой някога да е посягал на хората на Цвъцко? Къде се бута тоя мокасин-той даже не се и бута, ами се прави на интересен, лаф да става, да отчита дейност.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД