:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Испанците изравниха рекорда на бундестима

Европейските шампиони станаха вторият отбор с 3 поредни финала на големи първенства
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Двама от героите за Испания - халфът Сеск Фабрегас (вляво), който току-що е вкарал последната дузпа, и вратарят Икер Касияс, който пък отрази удара от бялата точка на Жоао Моутиньо, се прегръщат след успеха над Португалия.
Тимът на Испания се превърна в едва втория след този на Германия, достигнал до три последователни финала на европейски и световни първенства. С победата с 4:2 след дузпи срещу Португалия (0:0 в редовното време и продълженията) "ла фурия" си осигури участие в мача за трофея в Киев в неделя.

Преди това испанците играха финалите на Евро`08 и Мондиал`10 и биха с по 1:0 съответно Германия и Холандия. Бундестимът пък игра три финала в периода 1972-76 г., когато стана шампион на Европа и печели титлата на Световното през 1974-та, но накрая не успя да си защити европейската титла в двубой срещу Чехословакия.

"Сега ни остава само един мач, който вярвам, че можем да изиграем на високо ниво - отдъхна си селекционерът Висенте дел Боске. - Знам, че футболистите ми са много изморени, но трябва да намерят сили и да покажат най-доброто от себе си във финала."

Треньорът на шампионите призна, че мачът срещу Португалия е бил доста труден, тъй като съперникът се е защитавал отлично. "Португалците играха силно и не дадоха възможност да създадем много голови положения. През редовните 90 минути се играеше предимно защитно от страна и на двата отбора. Като цяло Португалия контролираше хода на мача, но очевидно с влизането в игра на нашите резерви играта ни се подобри. При изпълнението на дузпи имахме малко късмет. Направихме всичко, за да спрем Кристиано Роналдо. Това не е заслуга само на Арбелоа. Помагаха му Пике, Алба, Рамос", обясни Дел Боске.
714
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД