:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мобилните оператори свалят цените на роуминга от 1 юли

"М-Тел", "Виваком" и "Глобул" пускат от 1 юли нови тарифни планове за евтин роуминг. Европейската комисия определи от 1 юли значително по-ниски максимални цени за разговори и плащане на есемеси в чужбина, с които компаниите в 27-те държави членки трябва да се съобразят. За първи път се въвежда и таван в тарифите за интернет.

Българските мобилни оператори вече обявиха, че ще бъдат в крак с новите изисквания. От 1 юли в ЕС пределните цени за мобилни потребители са: 29 евроцента на минута за изходящо обаждане, 8 евроцента за входящо обаждане, 9 евроцента за изпращане на кратък текст, 70 евроцента на мегабайт за изтегляне на данни или навигация в интернет при пътуване в чужбина (през 2009 г. цените бяха над 4 евро).

Новите пределни цени за пренос на данни в роуминг ще спестят над 1000 евро годишно на типичен европейски бизнесмен, който често пътува в ЕС, а икономията за семейство, което прекарва годишния си отпуск в друга държава от ЕС, ще е поне 200 евро, са изчислили от ЕК. Планът на Брюксел предвижда от юли 2014 г. абонатите в целия съюз да могат да сключват отделен договор за роуминг преди отпътуване или в страната, в която отиват - също както сега могат да избират Wi-Fi мрежа.



3
1962
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
29 Юни 2012 05:01
Скоро ще си говорим през роуминг,защото цените за разговори в страната не падат!Напротив!Цените на пакетите се вдигат,за да се включат минути към другите оператори, с което е налице повишение,вместо намаление на цените на разговорите извън група и извън настоящия оператор.А при ниските такси,които са заварено положение и цената на разговорите остава същата!При Глобул е тя е 39 стотинки на минута
29 Юни 2012 09:24
Вече не помня откога щяха да паднат и разговорите по вътрешна тарифа. Аз не съм почувствала по плащания към Глобул такова нещо.
29 Юни 2012 13:40
Все е 32 ст/мин - вече 7 години.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД