:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Първото от трите откривания на магистрала "Тракия" е в неделя

Участъкът от магистрала "Тракия" между Стара Загора и Нова Загора е първият от трите до морето, на който президент и премиер ще резнат лентичката в неделя. Към тържественото откриване на 31 километра асфалт ще се присъедини и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан. Така ще се спази традицията на тържествата да има и официални гости от Брюксел. Новият участък ще намали времето до морето със средно 47 минути, изчислиха от правителствения пресцентър. Новата отсечка включва 10 нови моста, 19 подлези и надлези и три големи влакови прелеза.

Премиерът Бойко Борисов обещаваше, че това лято до морето ще се стига по магистрала, но фирмите строители объркаха плановете му. Некачествената работа на гръцката фирма "Актор", която строи лот 3 (Нова Загора - Ямбол) забави с половин месец откриването на трасето до морето. "Актор" трябваше да подмени 15 км асфалт между Нова Загора и Ямбол, както и да построи наново некачествено изграденото кръстовище при Нова Загора. Последният лот 4 ще се забави с около месец заради проливните дъждове. При една от последните инспекции на магистралата строителят на трасето от Ямбол до Карнобат обединение на "Холдинг Пътища" обясни, че мостът над Тунджа е бил отнесен от високите води на реката на два пъти и ще е готов в края на юли или август.

Лот 2 се строи от Обединение "Магистрали Трейс" за 2.22 млн. евро на км. Най-проблемният участък гърците строят за 1.9 млн. евро на км. Последният Лот 4, който се строи от Обединение "Тракия IV", излиза 2.24 млн. евро на км. Този участък обаче поскъпна, тъй като кабинетът отпусна м.г. 13 млн. лв. за отводняване на терените по отсечката между Ямбол и Карнобат.

4
1931
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
29 Юни 2012 01:29
Само не става ясно по кой часовник се спестяват 47 минути за 31 км.
29 Юни 2012 08:28
По часовника на Тиквоний, с който се отчита времето на полувремената при мачлетата на селските тигри.
29 Юни 2012 09:58
Натисни тук
29 Юни 2012 16:48
Пак повтарям : тези юнаци могат да броят до 5-6 апартамента,декари гори ит.н. , но другата математика просто им липсва.Техните сметки са: ИМАМ ДА ВЗЕМАМ - ИМАТ ДА МИ ДАВАТ !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД