:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Медицинската академия разследва депутат от ГЕРБ за плагиатство

Лъчезар Иванов смята, че е жертва на конспирация - някой е прибавил чуждите публикации към документите му за доцент
Снимка: БГНЕС
Лъчезар Иванов
Един от най-скандалните депутати на ГЕРБ - Лъчезар Иванов, блесна за пореден път, този път в история с плагиатски научни публикации. След като Иванов се опита да спре репортаж за свой приятел - съмнително богат митничар, подлъга се да получи несъществуващо безплатно "Верту" и консултира застрахователна и охранителна компания за над 130 000 лв., сега той има намерение да стане доцент във Факултета по обществено здраве в Медицинския университет в София. Бившият директор на Националния център по опазване на общественото здраве проф. Любомир Иванов обаче твърди, че две от задължителните за защита на хабилитацията публикации, предоставени от политика, са негови. Тъй като двамата са с еднакви фамилии и първи букви на собствените имена, трудове на професор Л. Иванов са представени като публикации на депутата Л. Иванов, съобщи zdrave. net.

Самият професор се е обадил на сайта. Той твърди, че единствената публикация в чуждестранно издание, представена от депутата в конкурса за доцент, не е негова. Тя е излязла в гръцкия сборник Public Health and Health Care in Greece and Bulgaria: The Challenge of the Cross-Border Collaboration, озаглавена Climatic Factors Related to Cerebrovascular Mortality in Sofia. Според предоставеното резюме публикацията представя резултати от петгодишно проучване (2001-2005) за влиянието на факторите на климата върху сърдечносъдовите заболявания, а като автори са изброени Ivanov L., R. Chakarova, Z. Spassova, D. Philipov. Статия за същото изследване на същия екип е публикувана и през 2009 г. в "Българско списание за обществено здраве", специализирано издание на Националния център по опазване на общественото здраве. Там автор на публикацията обаче е проф. Любомир Иванов, тогава директор на Националния център по опазване на общественото здраве.

"Идеята на тази тема я донесох аз от чужбина, когато в началото на 2000 г. започна да се говори за промените в климата, за влиянието им върху общественото здраве и т.н.", обяснява авторът проф. Любомир Иванов. Той е категоричен, че Лъчезар Иванов няма нищо общо нито с изследването, нито с публикацията в гръцкия сборник. "Разбира се, че не е Лъчезар, трябва да се чете Любомир Иванов, само че името ми е съкратено", казва още професорът.

В резюметата, публикувани на сайта на Медицинския университет в София във връзка с конкурса за доцент, на който единствен кандидат е Лъчезар Иванов, проф. Любомир Иванов открил още една статия, чийто автор отново е той. Този път става въпрос за публикация в специализираното издание "Здравна политика и мениджмънт" със заглавие "Здравеопазването в Република България - реалности, предизвикателства". В нея Л. Иванов е съавтор със С. Спиридонов и вече покойния лидер на КНСБ Желязко Христов. "Вече бях пенсиониран и като съветник по здравна политика в КНСБ изготвих един доклад на вече покойния президент, с който започнахме един дебат по трансформацията на здравната система", обясни проф. Иванов.

Самият депутат пък смята, че вероятно е жертва на злонамереност в случая. "Не съм предоставял подобни публикации на журито. Аз самият вече се обадих във факултета и поисках да се провери дали става дума за техническа грешка, или има нещо тенденциозно спрямо мен", обясни Лъчезар Иванов пред "Сега". Той твърди, че е дал 26 научни публикации, като на всички е автор, и не е плагиатствал от професор Иванов, на когото вече се бил извинил. Депутатът освен това се похвали, че следващата седмица ще излезе още един негов труд, който също ще предостави на журито - глава от книга, посветена на витамините.

"Днес (вчера, б.а.) съм издал заповед за създаването на комисия от 3-ма души, която е различна от комисията, разглеждала документите при кандидатстването, и съм дал срок от 14 дни да разгледат случая", обяви пред "Сега" ректорът на Медицинския университет проф. Ваньо Митев. Той беше категоричен, че на първоначално обявената дата 19 юли защита няма да има, а конкурсът ще бъде преобявен при най-малкия пропуск в документацията.

Според Митев обаче вероятно става въпрос за техническа грешка. "Трябва да си пълен идиот, за да подадеш чужди статии като свои. Всеки, който си пусне името в най-големите търсачки за научни публикации, ще открие по няколко паразитни статии заради съвпадения на имена и инициали", твърди Митев. Той смята, че някой наистина може да се е престарал, но не успя да обясни по какъв начин някой друг може да внесе статии на Лъчезар Иванов от негово име и дали спорните публикации са качени само на сайта, без да ги има на хартиен носител в пакета от документи. "Това ще се изяснява от комисията", каза Митев.

"Няма такова нещо, познавам и двамата, не е възможно да го е направил", твърди пред "Сега" пък проф. Миладин Апостолов, един от тримата външни членове на научното жури. Той коментира, че ще направи проверка за авторството на спорните публикации. "Лъчезар Иванов защити при нас предишната си разработка, която беше оригинална, води при нас курсове", коментира още проф. Апостолов. Той твърди още, че проф. Любомир Иванов "и друг път е създавал проблеми". Лъчезар Иванов е защитил докторска степен в същия факултет буквално дни преди да влезе във властта като депутат от ГЕРБ - на 10 юни 2009 г. Темата на дисертацията е била "Съвременни подходи за управление на общинските болнични здравни заведения".

Председателят на журито, което трябва да направи Иванов доцент - проф. Стефан Гладилов, не беше открит за коментар, както и деканът на Факултета по обществено здраве проф. Цекомир Воденичаров.

Премиерът Бойко Борисов също отказа да коментира поредната издънка на Иванов. След като депутатът се опита да спре репортаж по Нова телевизия за охолно живеещ митничар, той беше принуден да подаде оставка от шефското място в ГЕРБ-София, от зам. председателското място на парламента и шефското в здравната комисия. Неговата колежка Геновева Алексиева пък се забърка в скандал, след като се оказа, че е била в журито за доцент по офталмология в конкурс, на който се е явила собствената й дъщеря.

Плагиатството е престъпление и според Наказателния кодекс се наказва с до 2 г. затвор.

СЪМНЕНИЯ

Съмнения възникнаха при самия конкурс за доцент в Катедрата по здравна политика и мениджмънт във Факултета по обществено здраве към МУ-София. Иванов е единствен кандидат, но от научните среди твърдят, че има нарушения в обявяването на конкурса. Той е за научната специалност "Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията" в професионално направление "Медицина", а според правилника на университета специалност "Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията" спада към професионално направление "Обществено здраве", а не към "Медицина", т.е. така обявената специалност не съществува.

Освен това Иванов е предоставил 26 свои публикации, на 12 от които е пръв или единствен автор, а една е отпечатана в чуждо издание. Изискванията за доцент са за 25 публикации, от които поне 15 като първи автор и поне 3 - в чуждестранно списание. Въпреки това рецензиите и становищата на членовете на комисията са положителни и препоръчват Иванов да бъде избран за доцент.
133
9966
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
133
 Видими 
13 Юли 2012 19:21
Омръзна ми да напомням за тия герберасти: "Моля, другарко, кой ми сра в гащите?"...
А неговите отдавна са увиснали под коленете...
-------------------------------------
Блогът на Генек

13 Юли 2012 19:24
Баси, някой друг му сложил текстовете.
Ей, Лъчко, мамин сладур
13 Юли 2012 19:29
Това докторите са престъпници
Убийци в бели престилки.

Човека иска да стане, да се развива, те му пречат и му завиждат щото е от ГЕРБ
Той Лъчо да не е по глупав от някой застрелян доцент.
Ми не е - по умен е даже.

И онзи професор и той - кво е тръгнал да пищи, Да си беше замълчал и готово.
Да помгне, човещина да прояви, за душата, а то.
Сигурно този се е надявал да го вземат в БАН
13 Юли 2012 19:44
Този господин явно е непоправим
13 Юли 2012 19:46
Този господин явно е непоправим

...идиот..
13 Юли 2012 19:47
Докато се занимавам с политика, изкарах няколко школи, станах доктор по медицинските науки, завърших второ висше. И винаги, обръщам се и към всички, в моменти, когато имаш сътресения, това е също нещо, което установих със себе си и проблемите в личния живот, тогава се заех с науката и всъщност, ако не беше науката, не знам точно, в смисъл, да се вглъбиш, да се занимаваш с конкретни, така, задачи, не знам точно какво би се случило след цялата помия, която се изля върху мене.

Професор?!!!
13 Юли 2012 19:48
Ами да си я беше писал сам.
13 Юли 2012 19:48
Трябва да си пълен идиот, за да подадеш чужди статии като свои.


Такъв си е Мозъкът.
13 Юли 2012 19:48
Лъчо Мозъка пак се оакал, надявайки се, че мат'ряла е забравил консултациите, чадъра, екскурзията и Вертуто. Гербераст, та дрънка.
Има ли изненадани?
13 Юли 2012 20:05
ГЕРБ си е ГЕРБ! Калинки, Харизановци, Лъчовци, Цветановци, Боковци и "вся остальная болшевишкая сволочь"! А тия, които песни съчиняват и пеят за тая сволочь, които тук се явяват в нейна защита! Какви са?
13 Юли 2012 20:13
Той смята, че някой наистина може да се е престарал, но не успя да обясни по какъв начин някой друг може да внесе статии на Лъчезар Иванов от негово име и дали спорните публикации са качени само на сайта, без да ги има на хартиен носител в пакета от документи.


Интересно, как пък ще се качат на сайта, ако не са сред документите? И кой се предполага да се е престарал? Някоя секретарка, познаваща всички публикации по темата?
Да не би и документите да не си е подал той?
13 Юли 2012 20:21
Имаше един професор някога, няма да му споменавам името, защото отдавна е в отвъдното, та той бе преписал цяла статия от списание и я беше публикувал от свое име. Сетне и той се оправдаваше, че докато преписвала статията му, секретарката четяла въпросното списание и погрешно препечатала текста от там, вместо от неговия ръкопис. Та и този случай няма да е прецедент. Впрочем някой вече подхвърли в горещите новини, че точно такова оправдание очаква да чуе, и не се излъга.
13 Юли 2012 20:33
Калинкаааа! Калинчоооооо!
А второто висшУ да не е в семинарията, че Тиквоний ще остане без личен лекар? Тоя постоянно лъже като поп.
13 Юли 2012 20:51
Медицинската академия разследва

Браво
Полицейска държава с полицаи в престилки.
13 Юли 2012 21:09
Трудно е да се бориш с науката. В конкретния случай подхожда поговорката "Шило в торба не стои." Сульоу & Пульоу като докопат власт се побъркват. Манията за величие е бледо описание на душевното им състояние. Как така ще живеят като нормални хора? Нали ще им се смеят съседите и роднините? И така ... За окайване са. Сериозно! Бивши мои колеги бяха депутати. Що ли им трябваше.
13 Юли 2012 21:10
... проф. Апостолов. Той твърди още, че проф. Любомир Иванов "и друг път е създавал проблеми".


Е, няма такава наглост! "Създавал проблеми" защото си е познал статиите. Наглост и безочие!
13 Юли 2012 21:26
Абе що не си сложат очилцата тия професори?

Статията на кандидата: Climatic Factors Related to Gerberovascular Mortality in Sofia

няма нищо общо с дъртата публикация за Climatic Factors Related to Cerebrovascular Mortality in Sofia на разни червени професури

Като достоен член на европейското семейство не може и ние да не се отличим като германския министър на отбраната
13 Юли 2012 21:26
Ректорът на МУ София защо се прави на улав - техническа грешка друг път! Отворете сайта на Факултета по обществено здраве
http://career.mu-sofia.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=277:kkdocfoz29062012ivanov&catid=56:fakultet-po-obshtestveno-zdrave&Itemid=84
. Там освен резюметата на споменатите статии има рецензии и становища от 7 (СЕДЕМ) мастити учЕни, които споменават лъчковите трудове, и седмината са на мнение, че той е достоен за доцент. И те ли са жертва на конспирация или са част от нея? Как може изтъкнати професори да не знаят коя статия от кого е писана?!!! И кой излезе виновен - проф Любомир Иванов, че си познал трудовете?!!! "Създавал проблеми" Еб**и и наглостта!!!
13 Юли 2012 21:32
Ма те и рецензии ли минали
Малииии, тея са усраха
13 Юли 2012 21:37
Weed361, Само така - фактите!
Ще ми се да му прелистя на този мисир дисертационния. Плагиатите по принцип са ...рецидивисти.
13 Юли 2012 21:39
Абе язе ви рекох по-рано, че секретарката на Лъчко се е пообъркала. Сега тече трескава дейност по издирването на бумагите, с цел коригирането им. Информацията на сайта на МУ ще я оправят лесно. Интересно е как ще постъпят с 2-те рецензии на мастити професори. Цъкнах в първата/проф.Стефан Гладилов/ - човекът чинно е отбелязал, че Лъчко има публикация на английски в гръцки сборник. Може би ще трябва да се звънне на ДАНС да поканят професорите на неделно кафе и да им обяснят, че и те са се объркали.
13 Юли 2012 21:39
При такъв закон за научните длъжности, измислен от измислен професор, ще се навъдят само измислени хабилитирани лица....
13 Юли 2012 21:42
Бе то май и генерал лесно се става. И за какво е всичко? За едни гащи с ширити.
13 Юли 2012 21:46
Едно трябва да му призная на Лъчко - издънките са му екстра качество и ги прави с лекота. Прави неща, които са извън границите на научната и ненаучната фантастика. Уникален талант!!!
13 Юли 2012 22:09
Добре, де, ако има проблем за доцент, да стане направо професор, кво. Има интересна физиономия.
13 Юли 2012 22:40
"Трябва да си пълен идиот, за да подадеш чужди статии като свои. Всеки, който си пусне името в най-големите търсачки за научни публикации, ще открие по няколко паразитни статии заради съвпадения на имена и инициали", твърди Митев.
Точно в този случай сме - претендентът е такъв и не аз го казвам, а коскоджамити професор.
13 Юли 2012 22:43
Това не е точно плагиатство. Освен това Иванов не може да представя нови статии до безкрай, конкурсът няма ли краен срок? Въобще това какво общо има с конкурсите, като няма нито един друг кандидат?
13 Юли 2012 22:44
Да, това не е плагиатство, а кражба.
13 Юли 2012 23:09
Аз съм особено впечатлена от биографичните данни в рецензията на проф. Гладилов - даже са отбелязани партийните му отличия - от ЕНП.
Не помня от кога партийните отличия не се включват в биографиите (освен за постове в самата партийна структура), особено за целите на защита на дисертация по медицина
А от наградата му за постижения в световната политика направо съм потресена

Как не сме знаели какъв ценен кадър е - то гинеколог, то личен доктор, то мениджмънт, световен политик с постижения, удостоени и удостоверени надлежно...
И вие тук да смятате, че плагиатствал, по-скоро направо представил чужди трудове? - НЕ! Човек с постижения в световната политика и награден от ЕНП просто не може да направи такова нещо! Ех, тези секретарки, толкова усърдни, че каквото намерят в интернет и трупат, за дисертацийката (умалителното е неизбежно в случая)...
13 Юли 2012 23:24
Изчетох част от рецензиите и становищата на маститите професори и се изумих от еднаквото им мислене. Как само го превъзнасят! Да не знае човек, че става дума за Лъчо Мозъка, ще реши, че иде реч за някакъв супер професионалист. И как само умело е съчетал народното представителство с разни курсове и специализации, че даже и преподава... Цъ, цъ, цъ... Умното си е умно! Що да не стане доцент, а след това и професор. Да не е по-долу от египтолога Игнатов...
13 Юли 2012 23:30
Гладилов е кротък и консесусен мъж. Като всички фенове на отбора КДВ (Където Духа Вятъра).
Снишава се вече 23 години, като че ли е престъпление да си завършил в Москва.
13 Юли 2012 23:33
Неразбрана,
и аз досега четох, твърде любопитно четиво се оказаха и рецензиите, и становищата, особено на някои доктори. Много обичам докторите (малко е да се каже, че ги уважавам), но защо двама от тях така са се унижили, останалите - средно
Единият професор и той много впечатлен от наградата за принос в световната политика, че била даже и от Вашингтон, майко мила, висоти!
Но пък намерил за твърде постна научната му работа, за разлика от политическата...
Относимо обаче към темата е едно - безспорно, след като в рецензиите са включени подробности от публикациите му, със сигурност са внесени на хартиен носител. Ако пък не са - как са ги преценявали? Все си е набутване...Горката доцентура, отиде, да се не виде...Язък за световното и на ЕНП величие
13 Юли 2012 23:37
А изводът е тривиален - не мож са отърка о л... без да се усмърдиш и ти
13 Юли 2012 23:38
Този "кадър" действително по-добре да се занимава с нещо друго, вместо да си прави експерименти с живота и здравето на пациенти. На такъв обаче и политиката не би трябвало да му е поприще.
13 Юли 2012 23:38
Колеги,
не забравяйте, че по времето когато са писани рецензиите, д-р Лъчезар Иванов е любим сол-ташак на Борисов, Зам.-председател на 41-то Народното събрание* и Председател на Комисията по здравеопазване. Фактор, както се казва..

* В 40-то е депутат на НДСВ.

13 Юли 2012 23:44
Проф.Ваньо Митев знае всичко много добре,а се прави на балама-поредната му игричка за трупане на ползи.....главна цел-АКАДЕМИК!Той е толкова корумпиран,че чак е страшно.Сега му е обещано НЕЩО(той си знае) и вярвайте,този кретен ще стане доцент!Колко други си накупиха професури и доцентури в МУ!
13 Юли 2012 23:52
Този ме кефи, прилича малко на Лупи - уж все е услужва и помага, а е постоянно между шамарите
Ама как само навреме излезе новината след Голямото Цвъково Осиране. Кат Матросов запуши дупката
Става за професионален отвлекател на внимание.
14 Юли 2012 00:14
Докторе, това ясно - инак едва ли професорът щеше толкова да се възторгва от неотносимите към процедурата награди, и специално от Вашингтон.
Впрочем, усещам как наградата от Вашингтон ще ми стане нарицателно за постигнат абсолютен връх
Какво повече може да постигне смъртен човек?
Жалко за рецензентите, но като речеш сам да се унижиш, свободен си да го направиш и в най-висша степен...
14 Юли 2012 00:14
Изчетох част от рецензиите и становищата на маститите професори и се изумих от еднаквото им мислене. Как само го превъзнасят!


Начи, колеги. Не е нужно да ви припомняме как се пишат рецензии. За незапознатите, извън академичната общност. Ако кандидатът е наш човек /кадър на университета, института, заслужил по партийна и бизнес линия/ - рецензиите са като за най-великия учен. И обратното - ако кандидатът е устат и принципен, рецензиите са тип "под вола теле". Лично познавам един т.н. доктор, които мина през ВАК с дисертация, сглобена от да не се смеете.... няколко особено добри дипломни разработки на студенти. Чел съм му дисертацията, а рецензии съм писал на студентите - та от там се сещам.

Интересно, как ли ще реагира ББ? Веднъж имаше дърпане на уши.
14 Юли 2012 00:35
Колеги, ако искате, прочетете две мои мнения в "Горещи новони", същата тема.
отделно:
Какво ще бъде продължението? Малко по-късно конкурсът ще бъде проведен със същия единствен кандидат. Той ще бъде единодущно избран от журито. После ще падне голямо ядене и пиене.
Готов съм да се хвана на бас!!!
14 Юли 2012 00:41
С едно кратко допълнение - онези статии ще ги махнат от списъка.
Ма като се замислиш, защо пък?!?!
14 Юли 2012 01:00
Колеги, преди да прочета обясненията на бъдещия доцент, аз написах това в "Горещи новини". Сега ще видим дали съм бил прав:

баба ви яга: "...А той не е виновен, и ще обясня откъде идва дребното недоразумение."

Лъчезар Иванов :"Аз самият вече се обадих във факултета и поисках да се провери дали става дума за техническа грешка, или има нещо тенденциозно спрямо мен",

баба ви яга: "Откъде човекът може да си види собствените работи? От своя компйутър - не може, там седят закон до закона, майно льо, правилник до правилника, гениални идея до идеята. Как ще търси игла в такава голяма купа сено? Много по-лесно е в Гуглето. Пък там, понеже са от тройната коалиция до един, хайваните!!!, за да го окепазят, са дали само инициалите и фамилиите,а не пълните имена. И понеже статиите на този гений са толкова много,че той не помни точиния им брой, по чиста разсеяност вмъкнал 1-2 кирливи статии на някакъв си безизвестен професорушка"

СЕГА: "Според Митев обаче вероятно става въпрос за техническа грешка. "Трябва да си пълен идиот, за да подадеш чужди статии като свои. Всеки, който си пусне името в най-големите търсачки за научни публикации, ще открие по няколко паразитни статии заради съвпадения на имена и инициали", твърди Митев. "

баба ви яга:"Идва времето за конкурса - една досадна подробност при такъв брилянтен единствен кандидат (другите кандидати просто не искат да се сравняват с него, толкова жалки ще изглеждат ). "
Виж: Натисни тук от Проф. Др. Стефан Гладилов
Натисни тук от Доц. Др. Анжелика Велкова
Натисни тук от Проф. Др. Веселин Борисов
Натисни тук от Проф. Др. Кънчо чамов
Натисни тук ot Проф. Др. Миладин Апостолов


А за теб, Anastass Stasev, все още ли искаш да ме убедиш, че има някакъв смисъл да живееш в БГ? И тези хора да решава твоето бъдеще и това на децата ти?
14 Юли 2012 01:02
Забравих нещо от "продължението":
Горните професори - рецензенти до един ще станат АКАДЕМИЦИ. Ако не сега, през втория мандат на ГЕРБ.
14 Юли 2012 01:07
Научно жури:
Председател: 1. Проф. д-р Стефан Несторов Гладилов, дм – от академичния състав на МУ-София
Членове: 2. Проф. д-р Кънчо Трифонов Чамов, дм – от академичния състав на МУ-София
3. Проф. д-р Сашка Руменова Попова, дм – от академичния състав на МУ-София
4. Проф. д-р Невена Костова Цачева, дм – от академичния състав на МУ-София
5. Проф. д-р Миладин Александров Апостолов, дмн – външен за МУ-София
6. Проф. д-р Веселин Борисов Василев, дмн – външен за МУ-София
7. Доц. д-р Анжелика Спасова Велкова, дм – външен за МУ-София

Рецензенти: 1. Проф. д-р Стефан Несторов Гладилов, дм – от академичния състав на МУ-София
2. Проф. д-р Веселин Борисов Василев, дм – външен за МУ-София

Сичкото туй Проф ке стане академик. Само доцентката ке требе да мине през Проф преди да стане академичка
14 Юли 2012 01:12
Има 16 цитата от български автори. Гений!
14 Юли 2012 01:28
Хелп! Не можах да намеря веб-сите на списанието "ЗДРАВНА ПОЛИТИКА И МЕНИДЖМЪНТ". Нито като "Нealth policy and management". Апокрифно ще да е
14 Юли 2012 02:06
От латински понятието "плагиатство" означава претенцията за авторство на статии, произведения, книги и др. които в действителност са създадени вече от някой друг. Така плагиатът публикува чужда творба или част от нея под свое име. По този начин, той започва да придобива лични, незаслужени облаги от това. В повечето страни, плагиатството се наказва според наказателните им закони. В България според сега действащият наказателен кодекс по Чл. 173 ал. 1 плагиатството, издаването или използването под свое име или псевдоним на чуждо произведение на науката, литературата и изкуството или значителна част от такова произведение се обявява за престъпление[1].Натисни тук

Обърнете внимание - плагиатът публикува чужда творба или част от нея под свое име.. Лъчко не е публикувал чужда творба, а направо е представил чуждата публикация като своя. Което не е плагиатство, а най-долен и то недодялан опит за измама. С други думи фалшификация тип "Калинка"

Aма било техническа грешка! Ай стига бе! Ако имаше 100-200 публикации в международни списания и секретарката му е правила справката, да допуснем, че е станало грешка. Но тук става дума само за 26 публикации, от които 25 на български. Следователно несъществуващи в международните информационни справочници и справката може да бъде направена само от него самия. В противен случай ще излезе, че секретарката му знае от него по-добре, какво е публикувал . Освен това в списъка има само една единствена публикация на латиница, а той не е публикувал статии в чужди списания или сборници. Как няма да забележи грешката, когато е прилагал списъка към останалите документи и всеки един от тях кандидатът обикновено проверява по няколко пъти. Освен това публикацията е упомената и в рецензията си проф. Гладилов, която е връчена на Иванов съгласно съществуващия правилник, за да подготви евентуални възражения, ако има такива. Защо не е реагирал веднага и не е казал "Стоп, чакайте, тук нещо не е наред!....". Всичко това ме кара да мисля, че ако някой добросъвестно се разрови из документите, нищо чудно да открие и други умишлени шашми. Боже какви хора ни управляват и участват в създаване на законите ни. Ако това се случеше в Америката през 19-ти век, сигурно щяха да го съблекат гол, да го намажат с катран и овалят в перушина. След което да го качат на магаре и да го разкарват из града за забавление на местното население (справка Марк Твен, "Приключенията на Хъкълбери Фин" - историята с кралския камерлеопард)
14 Юли 2012 02:42
Какво се получава - кандидатът за доцент няма една статия в издание което се чете от колегите му по света. Освен евентуално една, която обаче се оказва попаднала в списъка "по недоразумение". И този ставал за доцент? Докато такива хора стават доценти и професори (масова практика), ще има наука, ще има и "българска наука", която е нещо друго и различно, но за сметка на това пък родно и патриотично.
-
Случаят с измамата придобива гласност защото кандидатът за доцент е депутат. За съжаление това съвсем не е нещо невиждано у нас - продължават да лъжат и да си измислят статии, въпреки че има интернет от 15 години и всеки който не го мързи може да провери и да ги излови за пет минути. Последствия няма - измъкват се със смешни оправдания като Иванов.
14 Юли 2012 03:11
За съжаление това съвсем не е нещо невиждано у нас - продължават да лъжат и да си измислят статии, въпреки че има интернет от 15 години и всеки който не го мързи може да провери и да ги излови за пет минути. Последствия няма - измъкват се със смешни оправдания като Иванов.

За разлика от Германия, където за подобни, но сравнително по-леки престъпления, министри и депутати гърмят и са принудени да подават оставки и с това слагат край на политическата си кариера. А ние постоянно декларираме, че стоим твърдо зад германците и правим само това, което те правят .
14 Юли 2012 03:38
С тоя Калинков ни отвличат вниманието от все по-крепостната здравна система - напълно бизсмислена, неефективна, несправедлива и убийствена
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД