:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС улеснява трансграничното наследяване

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Зам.-председателката на Еврокомисията Вивиан Рединг обсъди въпросите на трансграничното наследяване с португалския премиер Педро Коельо при посещението си в Лисабон през май. Миналия месец страните членки одобриха предложения от Еврокомисията регламент за решаване на наследствените въпроси. Сега 27-те страни от ЕС имат три години, за да приведат законодателствата си съобразно новия регламент. Занапред гражданите ще могат да правят предварително завещаване на имуществото си, предвижда се и създаването на европейско удостоверение за наследство. Така процедурите ще се ускорят, а разходите по тях ще намалеят.
Новите разпоредби на ЕС за намаляване на правните усложнения в случаите на смърт на член на семейството, който притежава имущество в друга държава от ЕС, влизат в сила от днес, гласи съобщение на пресофиса на Еврокомисията.

Новият регламент ще улесни европейските граждани при решаването на правни въпроси, свързани с трансгранично завещание или наследяване. Той ще осигури правна сигурност на 450 000 европейски семейства годишно, които уреждат въпроси, свързани с наследяване в друга държава от ЕС. Като се отчете, че над 12.3 млн. граждани на ЕС пребивават в друга държава от ЕС, от регламента ще се възползват много повече хора.

"След като улеснихме нещата за семейните двойки в процес на трансграничен развод, сега направихме същото за семействата, които уреждат въпроси, свързани с правните последици от загубата на любим човек", заяви зам.-председателката на Еврокомисията и комисарка по въпросите на правосъдието Вивиан Рединг. "Това е пример как ЕС работи за решаването на правни проблеми от ежедневието и за спестяването на средства на европейските граждани", подчерта тя.







885
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД