:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Словашките депутати се отказаха

от своя парламентарен имунитет след споразумение между управляващата лява партия и дясноцентристката опозиция, предаде АФП. Законът, за приемането на който бяха нужни най-малко 90 гласа, беше подкрепен от 144 депутати. Парламентът на Словакия е 150-местен. Управляващата партия на премиера Роберт Фицо на социалдемократите има мнозинство от 83 гласа в парламента. Заради депутатския си имунитет много словашки депутати са избегнали съдебни действия за шофиране след употреба на алкохол.



Аржентина пусна банкноти с образа на Ева Перон,

изработена в чест на 60-годишнината от смъртта на бившата първа дама и вицепрезидент, предаде Би Би Си. Представяйки банкнотата, президентката Кристина Кирхнер заяви, че Перон не е била светица, но заслужава уважение заради делата си, включително заради грижите за бедните и борбата за равноправие на жените. Около 20 млн. банкноти от по 100 песо ще бъдат отпечатани за 60-ата годишнина от смъртта на Евита, както я наричат в Аржентина. В страната има две монети с лика на Ева Перон, сечени през 1997 и 2002 г., но банкноти с лика й се отпечатват за пръв път. Евита умира от рак на 26 юли 1952 г. , когато е само на 33 г.



542
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД