:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 213
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

28 общини получиха 20 млн. лв., за да се рекламират на местно ниво

28 общини получиха вчера общо 20 млн. лв. от ОП "Регионално развитие", за да се рекламират на местно ниво. Проекти са подали 49 града, но останалите не са одобрени, защото не са обосновали добре туристическия си продукт. Най-честите недостатъци на проектите са, че липсват количествени данни за региона или пък разчети какви приходи ще генерира регионът от туризма. Сред забележките са и че предложените туристически обекти не са в добро състояние или пък не са социализирани и не биха представлявали интерес за туристите. Сред отхвърлените общини са Видин, Дупница, Пазарджик, Девин, Луковит и др.

По схемата за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите остават 6 млн. лв., за които може да се кандидатства до края на септември. За тези пари обаче могат да подават документи само общини, които не са били отхвърлени на първия етап. Схемата за реклама на общините има изискване те да кандидатстват по 3, за да се изгради обща реклама за региона. Регионалният министър Лиляна Павлова посочи, че оперативната програма осигурява над 300 млн. лв. за популяризиране и подобряване на туризма у нас. По думите на Павлова "е важно не само да изградим, но и да рекламираме регионите".

ОЩЕ ПРИХОДИ

Половината от парите от концесии и наеми на плажовете ще се връщат в общините, предвиждат промените в закона за устройство на черноморското крайбрежие. Очаква се законопроектът да влезе в сила в края на годината. Парите могат да се използват за развитие на инфраструктурата или за неохраняемите плажове. Кметовете или областният управител ще трябва да назначават служебно поне един спасител на неохраняемите плажове. Павлова обясни, че се предвижда и облекчаване на процедурата по отдаване на концесия на плажовете, която сега е "сложна, тромава и демотивираща желаещите да стопанисват плажни ивици". Условията в момента позволяват, ако няма кандидати, концесионната такса да бъде намалена до 50%. Павлова иска по-голямо намаление, за да се постигне повече гъвкавост при обектите, за които няма желаещи.
702
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД