:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Eвропа ще спира пари и заради липса на реформи

България трябва да приеме и изпълнява 14 стратегически документа, за да не бъде санкционирана
Европейската комисия ще се въоръжи с нов механизъм за натиск върху държавите членки за провеждане на реформи. През новия програмен период Брюксел ще може да спира средства заради липса на напредък в ключови за общоевропейската политика области. Пасивните държави, които не отговарят на предварително поставените условия към средата на периода - декември 2016 г., може да загубят достъп до междинните плащания по оперативните програми. Това съобщи вчера министърът по еврофондовете Томислав Дончев по повод подготовката на оперативните програми за 2014-2020 г. Според него това е една от най-значимите промени за следващия програмен период, защото дава възможност за контрол върху качеството на политиките.

За следващия програмен период Европа поставя предварителни условия към всички държави членки за постигането на 11 приоритетни цели - в областта на иновациите, конкурентоспособността на малките и средните предприятия, опазване на околната среда, заетост, учене през целия живот и др. За всяка от тях са посочени конкретни мерки, които трябва да бъдат изпълнени най-късно до декември 2016 г.

Правителството обещава да не отлага реформите във времето и да отговори на повечето предварителни условия преди 2014 г. За да се случи това обаче, държавата ударно трябва да разработи поне 14 стратегически документа още през тази и идната година. Бързото писане на стратегиите увеличава риска от формалното им изготвяне и не гарантира, че страната ни няма да бъде санкционирана въпреки наличието им, защото Европейската комисия ще отчита и прилагането им.

Най-тежка работа се очертава пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ), става ясно от приетия през август от кабинета график за изпълнение на условията. До средата на следващата година МОСВ трябва да изготви наредба за нормите за потребление на вода, с които да обвърже цената й. Така абонати, ползващи вода в рамките на нормите, ще плащат различна цена от тези, които ги надхвърлят. Различни в зависимост от нормите за водопотребление трябва да са и таксите за водовземане. Промяната засяга всички български домакинства, а реформата във водния сектор още не е на дневен ред. МОСВ има ангажименти и по отношение на рисковете от изменение на климата и бедствията, както и управлението на отпадъците.

Няколко стратегии трябва да подготви и министерството на образованието. То трябва да предложи мерки за намаляване на отпадащите ученици и студенти; за увеличаване на достъпа до висше образование сред групите с ниски доходи; за въвеждане на ефективна система за учене през целия живот. Министерството трябва да гарантира, че висшето образование подготвя по-добре за реалната заетост и предприемачество. Трябва да бъде наваксано и изоставането в областта на научните изследвания. Европейската комисия изисква от държавите да изготвят многогодишен план за бюджетното финансиране на науката и да предложат стимули за привличане на частни инвестиции в иновациите.

Социалното министерство ще трябва да предложи стратегия за намаляване на бедността и социалното изключване. Здравното министерство трябва да гарантира, че достъпът до здравеопазване ще бъде подобрен и парите ще се изразходват ефективно. Всички министерства ще трябва да предложат мерки за намаляване на времето за издаване на разрешителни и лицензи с цел повишаване на конкурентоспособността на малките и средните предприятия.

Наред с предварителните условия по 11 приоритетни цели Европейската комисия поставя и четири допълнителни условия, неспазването на които може да доведе до пълно спиране на средствата - гарантиране на честни и прозрачни обществени поръчки, спазването на правилата за държавна помощ, ефективното прилагане на изискванията за оценка на въздействието върху околната среда и разработването на работещи статистически показатели за отчитане на резултатите от отпуснатото европейско финансиране.

45
4558
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
28 Август 2012 19:37
Европа най-накрая стопли, че с постоянните й плачове за липса на реформи в докладите нищо не променя и обръщат тоягата, където най-боли.
И сега какво, Дянков? Откъде мъни? Цвък всеки момент ще ти каже, че е опапал 100-те млн. за подслушване и ще поиска още толкова.
Какво му е тежкото на наредбата за потребление на вода? В Бг тези неща са най-лесни - евтин 1 кубик на калпак, за който се вмести в него; оттам насетне - удвояване на сегашните цени.
28 Август 2012 19:52
Социалното министерство ще трябва да предложи стратегия за намаляване на бедността и социалното изключване. Здравното министерство трябва да гарантира, че достъпът до здравеопазване ще бъде подобрен и парите ще се изразходват ефективно

Малиий, в тия две министерства ще стане много интересно
28 Август 2012 19:57
Напълно подкрепям идеята
При условие, че не е само идея.
28 Август 2012 20:00
Това ми напомня за решенията на 8-я конгрес на БКП
28 Август 2012 21:17
Намаляване на бедността и достъп до здравеопазване?
Сигурно пак за циганите, никой в Европа дори и не подозира колко са бедни българите. А скоро няма и да има българи, така че реформите ще бъдат за циганите, които винаги се уреждат, а българите ще изчезнат, защото като сам не се грижиш за правата си, няма кой друг да се грижи.
28 Август 2012 21:48
Социалното министерство ще трябва да предложи стратегия за намаляване на бедността

Европейските рецепти за намаляване на бедността дотук дават обратни резултати. Освен ако неизречената стратегическа цел не е намаляване броя на самите бедни чрез измиране или емиграция - наскоро имаше съобщения, че испанците правят нови походи към бившите си колонии, но този път не с цел грабеж, а с цел оцеляване - на самите испанци. Понеже рецептите на Америка Латина за намаляване на бедността са далеч по-ефективни именно защото са точно обратното на европейските: вместо тотална приватизация (разбирай, подаряване на националните богатства на едни точно определени физически и юридически лица) - национализация, вместо корпоративно-олигархически капитализъм - натирване на корпорациите, шутиране на МВФ и др. под. Обаче туй е крайно неполиткоректно, недемократично и влиза в категоричен разрез с евро-атлантическите ценности, според които именно Олбрайт е най-заслужила да си напазарува Косовските пощи.
29 Август 2012 02:02
Европейската комисия ще се въоръжи с нов механизъм за натиск върху държавите членки за провеждане на реформи.

Как се вързва това изречение със съдържанието на материала в което се говори за ПОЛИТИКИ, а не за реформи.
-
Като изключим, че вече виждам как на министърката и заместничката й от МОСВ, по техен стар мафиотски навик, им е дошла идеята да използват това, като повод да концесионират и вдигнат цената на водата в България, (а идеята е точно обратната - водата за битови нужди да бъде почти безплатна, за да се гарантира човешкото право за достъп до чиста вода), като изключим, че водните ресурси в България са изобилни, (за разлика от други страни), и не предполагат мерки да ограничения, то политиките "изисквани" от ЕК в случая са добри.
-
Не е добре, обаче, че едни неизбрани от никого чиновници в Брюксел си присвояват правото да определят вътрешните политики в страните. Право, което според принципите на демокрацията принадлежи единствено на народите им. Каква политика ще се провежда в една страна може да се реши единствено на избори и с референдуми.
-
Ако сега политиките предлагани от ЕК са добри, то няма никаква гаранция, че и утре ще е така, а няма ЕК да прокарва интересите на лобитата, които са я назначили в Брюксел. Не бива да се създава прецедент и да се допуска ЕК да си присвоява права, каквито няма.
29 Август 2012 02:36
Не е добре, обаче, че едни неизбрани от никого чиновници в Брюксел си присвояват правото да определят вътрешните политики в страните

Чиновниците в Брюксел не определят политиките. Те следят за тяхното прилагане, след като са приети от държавите-членки. Чиновниците в Брюксел не могат да бъдат обвинявани за глупостите, които правим в/със страната си.
29 Август 2012 02:54
Чиновниците в Брюксел не определят политиките.

Прочети пак статията. Брюксел си позволява да формулира и да изисква точно определени политики. Политики, които нямат нищо общо с хармонизация, а са изцяло вътрешни политики на страните. Политики, които са въпрос на суверинитет, т.е. на народите на съответните страни, които да ги решават на избори и с референдуми, като суверени.
-
Европейската комисия се опитва, чрез създаването на прецедент да си присвои власт каквато няма. Затова и се пробва с популярни политики, които поне аз подкрепям. Утре, обаче, прецедентът вече създаден, ЕК ще си прокарва политиките в интерес на лобитата, които са я назначили. И тогава ще стои въпроса - самоубиваме се или излизаме от ЕС.
-
Защото Европейската комисия нито е избрана, нито е публично подконтролна. Да оставим на страна, че се опитва да съчетава законодателна с изпълнителна власт. Нещо, като фароните - пряко спуснати от боговете. Само дето сега боговете (лобитата) предпочитат да стоят на сянка.
29 Август 2012 03:04
SvSophia
29 Август 2012 03:16
а идеята е точно обратната - водата за битови нужди да бъде почти безплатна, за да се гарантира човешкото право за достъп до чиста вода), като изключим, че водните ресурси в България са изобилни, (за разлика от други страни), и не предполагат мерки да ограничения, то политиките "изисквани" от ЕК в случая са добри.


Хич не са изобилни. Конкретно водата и тока за битови нужди трябва да бъдат безбожно скъпи след един лимит. Миналата седмица в един сервиз видях нещо, което мислех, че е в историята - изстудяваха бира с водата от чешмата. Комшиите оттатък улицата пък оставят лампата на терасата си да свети по цяла нощ, че и през деня понягога (забравят да я изключат).
Ние сме една от най-разхитителните на ресурси нации.
29 Август 2012 03:25
изстудяваха бира с водата от чешмата.

Да си чувал да кръговрат на водата ?
-
България може да има проблем и то остър, само, ако огромното водно езеро разположено под 1/4 нея (под Делиормана) бъде отровено при проучвания и добив на шистов газ. Ако тази територия и околните й бъдат превърнати в пустни.
-
А иначе мераците на някои да монополизират и правят пари от ресурси, които нито са ги създали, нито са техни е ясен.
-
Идеята е обаче, да се осигури практически безплатна вода в достатъчно количество за битови нужди. Да се гарантира човешкото право на питейна вода. Нещо, което в страни с ограничени природни ресурси се прави, като се ограничава потреблението на вода за промишлени нужди, (а значи и замърсяването й малко или много), с относително високи цени, за сметка на битовите потребители, чийто цени клонят към нула.
29 Август 2012 03:31
А що се отнася до тока, то това е енергията на бъдещето, която все повече ще измества изкопаемите горива. Производството по стабилен и екологичен начин на тази енергия (например АЕЦ), в изобилни количества и потреблението и от транспорт до отопление ще повиши не само чистотата на околното среда, но и енергийната независимост не само на България, която няма достатъчно изкопаеми горива, но и на други страни, разчитащи на внос на енергоресурси.
29 Август 2012 03:38
Да си чувал да кръговрат на водата ?
-
България може да има проблем и то остър, само, ако огромното водно езеро разположено под 1/4 нея (под Делиормана) бъде отровено при проучвания и добив на шистов газ. Ако тази територия и околните й бъдат превърнати в пустни.


За кръговрат на чешмяната вода не бях чувал. И кел файда, ако водата от мивката в сервиза се стече като дъжд в Черно море, например.
В България в момента има проблем с водата и Делиормана е един от проблемните райони. Но не затпова говорих, а за една изградена система на ценоости, на която ти си доста подходящ пример.
29 Август 2012 03:39
Прочетох статията, а и други неща съм чела. Ако наистина те интересува, мога да ти обясня механизма на вземане на решения. Но не съм убедена, че се интересуваш от това.
Но в конкретния случай, са определени приоритети за европейските фондове за периода 2014-2020
http://ec.europa.eu/regional_policy/what/europe2020/index_en.cfm
. Тези приоритети са публикувани през ноември 2010 и е имало публично обсъждане до края на януари 2011 г.
http://ec.europa.eu/regional_policy/consultation/5cr/answers_en.cfm
. На тази основа са разработени закони, които ще се обсъдят и приемат от Съвета и в Европейския парламент до края на 2012 г.
Проблемът е, че стратегиите, за които говори Дончев е трябвало да бъдат вече готови, а и първите варианти на програмите.
29 Август 2012 03:45
Европейската комисия се опитва, чрез създаването на прецедент да си присвои власт каквато няма.

Можеш да прочетеш и това
http://europa.eu/lisbon_treaty/full_text/index_bg.htm
29 Август 2012 04:31
бонго-бонго,
това за, дето са си изстудявали бирата с течаща вода в кой филм от соцвремето си го гледал ? Щото сега водата е с безбожно висока цена и никой не го прави.
Във филмите от соцвремето има и чешмички в градинките, от които можеш да пиеш вода, улиците си миеха и т.н.. Сега има наводнения от изпуснати язовири. Щото пълнят, пълнят водата за да я продават, за да не се минат и като падне малко дъжд - оле ле, какво става, къса се стената, пускай панически и наводнявай селата.
29 Август 2012 04:41
galia2,
Знам как се формират органите на ЕС, знам и механизмите за вземане на решения. Точно затова призовавам българските представители да не проспиват и този път и да викат добре заученото "Yes", а да се противопоставят на опитите на ЕК да си присвоява власт, каквато няма и да създава прецедент.
-
А българският език е официален в ЕС и можеше да дадеш линковете си и на български Натисни тук, Натисни тук.
-
А договорът от Лисабон не отменя волята на страните и правото им да определят и провеждат вътрешната си политика, че даже и външната..
29 Август 2012 09:09
Brightman,
След като си чел всичкото, а твърдиш, че Комисията си присвоява права, то или нещо не си разбрал или съзнателно лъжеш.
29 Август 2012 09:16
Вижте съседните новини за общствените поръчки! ато се трошат парите ни /милиарди!!!/ по този начин, не остават пари за изпълнение на стратегиите!
29 Август 2012 09:18
@Калки
Това ми напомня за решенията на 8-я конгрес на БКП

Ами няма как да не ти прилича, след като по своята същност и двете „системи“ имат много общи черти (imho).

Иначе на първо четене и на хартия, идеите изглеждат повече от смислени, но се опасявам да не си останат само на хартия. И друго си мисля -- че за реализирането им ще са нужни доста повече от 14 документа. С парадигмата „развиваме селско стопанство и туризъм“ не виждам как могат да се изпълнят поставените задачи.
29 Август 2012 09:24
@Brightman
Европейската комисия се опитва, чрез създаването на прецедент да си присвои власт каквато няма. Затова и се пробва с популярни политики, които поне аз подкрепям. Утре, обаче, прецедентът вече създаден, ЕК ще си прокарва политиките в интерес на лобитата, които са я назначили. И тогава ще стои въпроса - самоубиваме се или излизаме от ЕС.

Добре де -- ние можем да приемем политиките или да не ги приемем, нали така? Какво пречи да приемаме политики, които хармонират с нашите виждания и да не приемаме такива, които не хармонират с тях? Тоест да се опитаме да бъдем прагматични в наш интерес, а не заели поза на щраус.
29 Август 2012 09:43
galia2,
одеве ти казах, че не си чела статията, че дори и първото й изречение :
Европейската комисия ще се въоръжи с нов механизъм за натиск върху държавите членки .....
29 Август 2012 09:48
Какво пречи да приемаме политики, които хармонират с нашите виждания и да не приемаме такива, които не хармонират с тях?

Не пречи. Но трябва да го правим тук, в България, а не ЕК да ни казва и наказва, особено в сферите, които съгласно лисабонският договор са изключително вътрешна работа на страните-членки.
-
Опитват се тихомълком да разширят правомощията на ЕК. Номерът не трябва да мине. Защото сега предлаганите политики може и да са добри, но ако създадем прецедент утре ще плачем.
29 Август 2012 10:13
Беше крайно време да се заговори и дори да се изискат адекватни политики и тяхното точно прилагане. Много се съмнявам, че България ще се справи с прилагането. По навик, ще си отвори вратички и чрез тях ще видоизменя първоначално заявената политика. Това ще доведе до санкции, защото времето налага наистина в релността да влязат нови политики. Всички министерства имат нужда от спешно разработени нови стратегии. Времето не е малко, но в тяхната разработка трябва да се включат много повече хора от така наречените" експерти", които са спечелили поръчката за разработване. Готовите проекти трябва първо да се одобрят от народа / над 51% от гласоподавателите/ и тогава да преминават през парламента, за окончателно одобрение. Проектите, касаещи вътрешните проблеми, трябва да се обсъждат от гражданите с постоянно, или над 6 месеца пребиваване годишно в страната. Тези проблеми не са на изселниците, или временните емигранти. Външната политика, проблемите на емигранти, изселници и български малцинства, като тези в Сърбия, Македония, Гърция и т. н, трябва да се обсъждат с преобладаващо тяхно участие и в техен интерс. Но, дали това ще се случи? Думата "трябва" не е водеща при разработването и прилагането на политики у нас!
29 Август 2012 10:35
Eвропа ще спира пари ...

Бизнесът се срещна...

И подобни. Нито един континент може да спира, нито една дейност може да се среща.
-
Но да оставим това. До кога ще се говори за Европейският съюз, като нещо странично на нас ? Ние сме членове на Европейският съюз и развитието му, какво ще прави или не Европейската комисия, какво ще се реши на един или друг Съвет, зависи и от нас. И гласът ни има не само равностойна, но и много по-голяма тежест, отколкото някои подозират, защото самата идея да няма консунсус, въпреки и предвидената с лисабонският договор възможност за решения с квалифицирано мнозинство, е табу.
-
А пред заплахата от открита конфронтация, брюкселските чиновници биха направили всякакви отстъпки за да не я допуснат. Защото това ще извади европейският диалог от евфиместичният празноговор и ще повлече крак за сериозни дискусии, от което тях най ги е страх.
29 Август 2012 10:56
Нищо не се казва за изравняване на жизнените стандарти между членовете на ЕС. ЕС трябва да проведе масирана офанзива за подобряване на стандарта в България и в цялата източна Европа. Трябва нов план Маршал за бившият соц, лагер. Европейските бюрократи нека се потрудят за решаването на този най-важен проблем. Другото ще си дойде от самосебеси. Но за това трябват нови лидери на ЕС а не тия заспали п..ки като Барозо и оня изкуфелият Президент на ЕС.
29 Август 2012 12:20
Европейската комисия ще се въоръжи с нов механизъм за натиск върху държавите членки .....


Прочетох, а това ми харесва най-много. Увеличава шанса стратегиите, които се разработват да се изпълняват. Намаляват възможността Дянков и подобни нему да определят еднолично политиката.
29 Август 2012 13:19
До galia2
Този който лъжи съзнателно и нахално си единствено и само ТИ...Брайтмана посочва конкретно механизма, чрез който се подменя цялата философия и принципи за Обединена Европа и превръщането на този съюз в немски ЕСсср, обслужващ единствено и само няколко "по-равни" страни, основно Германия и нейните икономически сателити, които брутално ограбват покрайнинте на ЕС в най-добрите колониални традиции на 19 век. Цялата абсурдна бюрократична псевдо-правна свръх-регулация и напълно незаконна псевдо-нормативна база, която ни пробутват лакействащите и нищонеправещите полуграмотни чиновничета от Брюксел по нареждане на Берлин, ни гарантира все по-голяма мизерия, все по-голяма бедност и все по-безконтролна власт на туземната мутроолигархия под благосклонния поглед на брюкселските лекета, които са доволни, че някой така самоотвержено обслужва личните им интереси, разбира се единствено и само за наша сметка. Брюксел и чиновническите му абракадабри отдавна са основна причина за икономическия колапс в повечето страни на континента и неизбежните социално-политически катаклизми, които вече са само въпрос на време....
29 Август 2012 13:25
Трябва нов план Маршал за бившият соц, лагер.
Трябва, трябва, ама вече няма социализъм, пред когото да правим капитализмът да прилича на витрина. Все ще сме си бедни, ако разчитаме друг да ни оправи. На себе си трябва да разчитаме!
Цялата абсурдна бюрократична псевдо-правна свръх-регулация и напълно незаконна псевдо-нормативна база, която ни пробутват лакействащите и нищонеправещите полуграмотни чиновничета от Брюксел по нареждане на Берлин, ни гарантира все по-голяма мизерия, все по-голяма бедност и все по-безконтролна власт на туземната мутроолигархия под благосклонния поглед на брюкселските лекета, които са доволни, че някой така самоотвержено обслужва личните им интереси, разбира се единствено и само за наша сметка. Брюксел и чиновническите му абракадабри отдавна са основна причина за икономическия колапс в повечето страни на континента и неизбежните социално-политически катаклизми, които вече са само въпрос на време....
29 Август 2012 13:25
Този който лъжи съзнателно и нахално си единствено и само ТИ...


Айде научете се да четете бе! Галя добре ви е дала връзки, ама предполагам, че и ти и Брайти не знаете какво са това предварителни условности и затова е целият рев.
Това, което пък мен ме притеснява, е кой ще разработи стратегическите документи (едни симпатични насекоми преобладават навсякъде). Допускам, че ще настане яко преписване от старите
29 Август 2012 13:35
Производството по стабилен и екологичен начин на тази енергия (например АЕЦ), в изобилни количества и потреблението и от транспорт до отопление ще повиши не само чистотата на околното среда, но и енергийната независимост не само на България, която няма достатъчно изкопаеми горива, но и на други страни, разчитащи на внос на енергоресурси.


Тъй, тъй, чоджум. Какво по-екологично от Фукушима? Ама нямало да стане на наша територия... За Марко Тотев не един, а и повече Черни лебеди са малко. Вече повече 1% от действащите АЕЦ са аварирали тежко. А до сега се смяташе, че за целия период на експлоатация вероятността е 1/100000. Да се пренебрегва една толкова висока вероятност за тежка екологична катастрофа, 1000 пъти по-висока от теоретичната, е тъпоумие на квадрат. И твърде често червено-черно тъпоумие.
29 Август 2012 13:40
Асол,

Я ми обясни тази комична чиновническа абракадабра "предварителни условности" и как точно полуграмотната и абсурдна брюкселска свръ-регулация в страни с напълно противоположни културни, икономически и социални традиции и установки, ще поработи....
Цялата тази бюрократична активност превръща немския ЕСсср в карикантурен аналог на Хашековата Австро-Унгарска империя, на която храбрия и поданик Швейк така остроумно се подиграва и противопоставя.....

А иначе, бързо намаляващите европейски пари все по-често и все по-безцеремонно ще се преразпределят единствено и само към по-равните членки на немския ЕСсср, напълно в духа на Оруел, който вече ни е предупредил в пророческия си роман "1984"...
29 Август 2012 13:45
А иначе, бързо намаляващите европейски пари все по-често и все по-безцеремонно ще се преразпределят единствено и само към по-равните членки на немския ЕСсср, напълно в духа на Оруел, който вече ни е предупредил в пророческия си роман "1984"...
Ааа, догодина като дойдат социалдемократите на власт в Германия, каквито са някои очаквания, ще има за всички - дори всеки от нас може да стане милионер в евро
29 Август 2012 13:51
Я ми обясни тази комична чиновническа абракадабра "предварителни условности" и как точно полуграмотната и абсурдна брюкселска свръ-регулация в страни с напълно противоположни културни, икономически и социални традиции и установки, ще поработи


Ограмотяването по подобни теми струва пари и труд (за герберя още по-скъпо, защото и трудът е повече), а от опит в този форум, твърдя и, че няма смисъл.
29 Август 2012 14:04
Асол

Благодаря за тъпашкото ти реакция на невъзможността да обясниш очевидната бюрократична абракадабра и наистина ме разсмя с липсата дори на елементарна проницателност по отношение на политическите ми пристрастия...

Всъщност, четейки брюкселските безсмислици все по-ясно разбирам предупреждението на днешния италиански премиер, проф. Марио Монти, изтънчен европейски интелектуалец с широк и непредвзет поглед към случващото се, характерно за италианските интелектуалци, носители на древна културна традиция, който в прав текст публично предупреди, но естествено в Брюксел и Берлин се направиха, че не го чуват " Има все по ясни и недвусмислени признаци за психологически разпад на ЕС..."
29 Август 2012 14:09
Я ми обясни тази комична чиновническа абракадабра "предварителни условности" и как точно полуграмотната и абсурдна брюкселска свръ-регулация в страни с напълно противоположни културни, икономически и социални традиции и установки, ще поработи.

Правилният превод е предварителни условия. Виж страница 146-168 на този документ: Натисни тук
Все пак ми е интересно, как направи изводите за "полуграмотната и абсурдна брюкселска свръ-регулация", като не знаеш за какво става въпрос.
29 Август 2012 14:18

galia2


А сигурна ли си, че не познавам комичната брюкселска нормативна база , или си четкаш егото с мисълта, че всяко полу-грамотно юристче, уви колега, обслужващо брюкселските немски лакеи, е единствения носител на брюкселско-немско анти-българско познание .....
29 Август 2012 14:27
Да, определено мисля, че нямаш достатъчно познания в тази област. По-скоро съм сигурна в това. Затова прочети статията, тя дава обща представа за законодателната рамка.
29 Август 2012 14:41
galia2
Защо все пак не оставим мисленето на тези, които го могат, защото твоето папагалска слугинско повтаряне на безсмислените брюкселски мантри и локуми, силно ми напомня някой от бившите ми състудентите от ЮФ на СУ, които можеха само да припяват текстове от учебници и закони, но да направят някаква връзка между тях, беше извън интелектуалните им възможности, точно същия комичен тип и си, повтаряш , но не мислиш...
За твоя обща култура, която е толкова незначителна, че е направо незабележима, най-яростния враг на брюкселското чиновничество, което го ненавижда люто, е юриста, с магистърска и докторска степен по право от два университета, премиера на Унгария Виктор Орбан, който многократно е декларирал, че цялата политика на Брюксел е откровено колониална, спрямо покрайнините на ЕС, обслужваща единствено и само интересите на Германия и Франция и на практика съзнателно анти-европейска...
29 Август 2012 14:55
"бившите ми състудентите от ЮФ"
и аз мисля, че качеството на образованието в ЮФ доста е спаднало.
А защо смяташ, че юридическото образование е необходимо за стратегическо планиране?
29 Август 2012 15:01
galia2

Оценката ти за юридическото образование, изказвано от неграмотно комплексирано слугинче като тебе, звучи наистина като комплимент....

А сега eдин крайно поучителен клип за разни асоли, двойни галета и други представители на анти-българската про-брюкселска флора и фауна:
https://www.facebook.com/photo.php?v=220188911443977
29 Август 2012 15:49
Определенно и стратегически липсва интелектуалния материал за изготване на стратегиите (реформи).Те („стратезите“ искат,но не могат. Ог тях нищо не зависи.В това отношение са чисти като сълза. Ето: ще корегират нормите на потребление на водата и цените.Това ли било стратегия?Ще доведе до поголовното въшлясане и непоносими миризми в обществен гранспорт.Без това хигиената не от най-големите придобивки на битовата култура.Образование.Намаляване на отпадащите (?) и достъп на бедните.Две взаимно изклюващи се мерки (пак било стратегия).Бедните като влезнат веднага ще отпаднат по причина на масовата корупция сред преподавателите.И те искат да са честни, но не могат. Нямат избор.Соц.министерство.Представете си, как то се бори с бедността! Тоест само с себе си.Кой ще победи? В бедната,изостаналата държава и с Дянков,който в единия си джоб държи комбинация от три пръста, а другия билет за САЩ. Всичко това пак било стратегия.Ех... Губя думи.
29 Август 2012 16:50
Европарите за по-продължителни реформи у нас се губят , като вода в пясък . Така запаметявам заглавието , а някой от по-словоохотливите да ме убеди в обратното ...
29 Август 2012 17:27
Оценката ти за юридическото образование, изказвано от неграмотно комплексирано слугинче като тебе, звучи наистина като комплимент

Това горното е доста добро доказателство на тезата ми, че качеството на образованието в ЮФ доста е спаднало.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД