:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

ЕП може да предложи обществените радио и тв



станции да влязат в обхвата на новата за директива за повторната употреба на публичната информация. Това съобщи докладчикът на парламента по новото законодателство Ивайло Калфин след първата дискусия в Комисията за промишленост, изследвания и енергетика. "Някои мои колеги смятат, че тъй като обществените медии се финансират от данъкоплатците, те трябва да предоставят архивите си в полза на обществото", коментира Калфин. Предложената от ЕК директива разширява обхвата на институциите, които трябва да предоставят в дигитален вид събираната от тях информация, и върху културни институции като библиотеки, музеи и архиви, както и до данните на финансирани с европейски средства научни проекти.

Проектодирективата, която в момента се обсъжда в Европейския парламент и между страните членки, предвижда отключването за частни потребители на информацията, която се събира от държавни, публични и международни организации и която представлява обществен интерес. Чрез нея институциите ще бъдат задължени да предоставят информацията, която събират в достъпен за машинен прочит формат. Предвижда се регулаторен надзор за осигуряване прилагането на разпоредбите, съобщиха от екипа на депутата Калфин.





Турската прокуратура разреши



да бъдат ексхумирани тленните останки на бившия президент на страната Тургут Йозал, за да се установи дали действително е бил отровен, предаде БГНЕС. През май т.г. бе публикуван доклад, разследващ обстоятелствата около смъртта на Йозал, починал през 1993 г. Сред версиите за отравяне има и българска връзка. Посочен е прием в българското посолство в Анкара, състоял се ден преди кончината на Йозал. От видео- и снимковите материали е установено, че на приема Йозал пие лимонада, поднесена му от неидентифицирано лице. Според съпругата на Йозал - Семра, съпругът й бил отровен именно на този прием.
752
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД