:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нови скандали разтресоха земеделското министерство

Началникът на кабинета на Найденов напуснал, шеф на "Напоителни системи" е разследван за изнасилване
СНИМКА: БГНЕС
Мирослав Найденов дълго защитаваше Георги Харизанов (вдясно), въпреки че бившият шеф на "Напоителни системи" го беше излъгал за образованието и за съдебното си минало.
Управителят на "Напоителни системи" - Пазарджик, Ангел Даскалов е разследван за опит за блудство и опит за изнасилване на четири служителки в дружеството. Повдигнати са му обвинения и му е определена гаранция от 5 хил. лв., съобщи агенция "Фокус".

Според жалбата на подчинените му тормозът е продължил две години. Даскалов е временно отстранен от работа до изясняване на случая. От дружеството обясниха пред "Сега", че не са имали никаква информация за случващото се.

В своя защита Даскалов обясни, че съвестта му е чиста, а в основата на всичко е уволнена служителка. Той заяви пред "Фокус", че след като я изгонил, до него достигнали слухове, че се заканила да му организира такъв компромат, че да я помни цял живот. "Не очаквах, че на базата на доноси и клевети ще се повдигне обвинение срещу мен", каза Даскалов.

Случаят с Даскалов съвпадна с новината, че началникът на кабинета на Мирослав Найденов Мартин Христов е подал оставка по лични причини. Според OFFnews той е бил арестуван от ГДБОП миналия месец във връзка с разследване за кражба на тръби от водопровод в района на Добрич и Силистра. В отворено писмо до медията Христов опроверга това.

Разследването за кражбата се води от окръжната прокуратура в Добрич. Арестувани са Радко Ганчев и Стефан Кънев. Първият е собственик на частната фирма "Медведев СС", която според държавното обвинение е извадила и нарязала 45 км тръби от магистралния водопровод, част от които са на "Напоителни системи". От министерството не знаеха има ли такъв договор между фирмата и "Напоителни системи". Адвокатите на обвиняемите обаче твърдят, че тръбите са извадени по силата на договор между фирмата и "Агроводинвест" ЕАД, чийто принципал е Министерството на земеделието. Директорът на акционерното дружество Красимир Цветанов каза пред "Сега", че не може да коментира, тъй като е свидетел по делото.

На въпрос на "Сега" дали Христов е арестуван и дали е съпричастен към делото за тръбите, от прокуратурата отговориха само, че не е арестуван, което не изключва факта да е разпитван.

Новите скандали с подчинени на земеделския министър Мирослав Найденов се явяват продължение на поредица от предишни конфузи. През февруари наяве излезе криминалното минало на тогавашния председател на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов, който се оказа разследван за кражба на 50 000 долара и заплаха за убийство и осъден за изнудване. Освен това се разбра, че няма висше образование. Бившият директор на фонд "Земеделие" Калина Илиева пък беше разкрита, че си е изработила фалшива германска диплома за висше образование и беше осъдена на 3 години условно. През август Софийската градска прокуратура се самосезира за скандално бързото забогатяване на Кристина Спасова, бивша пиарка на Агенцията по храните, която е към Министерството на земеделието. Тя и нейна колежка спечелиха 50 хил. лв. за изработване на профили във "Фейсбук" и "Туитър" на Програмата за развитие на селските райони. Прокурорите проверяват поръчката и имотното състояние на пиарките, които си купиха офиси, имоти и дялове в компании за кратък период от време.
12
6665
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
23 Октомври 2012 19:54
Струва ми се, че обвинението на пазаржиклията наистина е скалъпено.
23 Октомври 2012 20:41
Току казаха по бТВ, че Фонд "Земеделие" е издънил доставката на 9 от 13 позиции храни за БЧК, финансирани от ЕС и предназначени за пакети-помощи за най-бедните. В резултат предупредиха утре гладните да ... не се редят на опашка. Храна няма. И няма да има поне месец. От Фонда отговор няма, щото експертите били на обучение извън София.

На тези гадове продотряд от питерски болшевики.
23 Октомври 2012 21:35
Случаят с Даскалов съвпадна с новината, че началникът на кабинета на Мирослав Найденов Мартин Христов е подал оставка по лични причини. Според OFFnews той е бил арестуван от ГДБОП миналия месец във връзка с разследване за кражба на тръби от водопровод
Далавера , далавера ....кражби като за последно . Бай Тошо остави гоооолямо наследство - 23 години и още има аванта
23 Октомври 2012 21:37
През август Софийската градска прокуратура се самосезира за скандално бързото забогатяване на Кристина Спасова, бивша пиарка на Агенцията по храните, която е към Министерството на земеделието. Тя и нейна колежка спечелиха 50 хил. лв. за изработване на профили във "Фейсбук" и "Туитър" на Програмата за развитие на селските райони. Прокурорите проверяват поръчката и имотното състояние на пиарките, които си купиха офиси, имоти и дялове в компании за кратък период от време.
После що имало трибунали....
23 Октомври 2012 23:12
А Миро кога, ще го ...............
24 Октомври 2012 01:35
На тези гадове продотряд от питерски болшевики.


И латишки стрелци, Фърми, эх!... Като не щем Миро*, на му секиро. Кога?!?

---

* Миро Мършата. (бел. Д.)





24 Октомври 2012 09:27
И нови ще има, щото и стари има.
Най-голямата грешка е да не поправяш старата си грешка.
Така казва Конфуций, ама кой ли го слуша.
24 Октомври 2012 09:34
Бившият директор беше разкрита и беше осъдена

езиковедски трибунал ще има ли?
24 Октомври 2012 10:49
* Поздравление:
„До, Ре, Ми, До, Ре, До, Сол, Сол!!”

Властващи:
ПАРТИЯ – “Боко=Герб”!

Упревленски „МАТЕРИАЛ”:

„КАЛИНКИ”!...

Факт:

Министър – „УМНИК”, който десет пъти се спъва от един и същи камък –
„НАПОЙТЕЛНИ СИСТЕМИ”

Резултат:
ДАЛАВЕРИ и дебели ЛИЧНИ банкови сметки!...

Спасението:
„СПАСЕНИЕТО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ, Е В РЪЦЕТЕ НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ!... “
Коментар:
NO COMMENT
24 Октомври 2012 11:22
..... От Фонда отговор няма, щото експертите били на обучение извън София...


А вече става ясно и на какво се обучават експертите извън София...
24 Октомври 2012 12:53
Един от най-авторитетните инвестиционни гуру-та, по съвместителство и милиардер Марк Фабер: "...Трябва да бъдат предприети мащабни реформи или нещата ще се случат, както обикновено, чрез революция !"...
24 Октомври 2012 15:56
Туй за фалшивата диплома на Калина Илиева отдавна не го вярвам, защото е заверена в Берлинския сенат, което трябва на някого нещо да говори, и не само едно нещо... С толкоз бой по главата, колкото тя изяде, човек какво ли не си признава. Скандалът е другаде, ама мъглата пречи да се види. Например, и до сега не се разбра защо и по чия заръка дружката на Мършата неинжинер Харизанов беше напълнил блога си с помия срещу Илиева, която щедро разпространяваше в нета. И която изчезна с потопа в Бисер. Дали й е завиждал, че успя да отблокира Фонда и да разпределя милиони, или някой с отрязан проект го е помолил за услуга, или пък него не го е огряло? А скандалите в земеделското министерство не са от сега. С експерти от доста ведомства съм имала работа, но там правилото "надолу гази, нагоре лази" като че ли е най-силно застъпено. Впроче, явява ли се още съпругът на зам.министър Светлана Боянова главен юрист на ДФЗ и неин подчинен?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД