:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 399
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Британски евродепутат: Българите и властта им са напълно корумпирани

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британският евродепутат Годфри Блум се опасява, че през 2014 г. ще има безпрецедентна вълна от престъпления в страната, ако не се попречи на румънските и българските граждани да получат свободен достъп до Острова.
Ще има безпрецедентна вълна от престъпления във Великобритания през 2014 г., ако не попречим на румънските и българските граждани да получат свободен достъп до границите на страната ни, написа британският евродепутат от Партията на независимостта Годфри Блум в статия, публикувана в eлектронното издание publicserviceeurope.com. Той подчертава, че 90% от кражбите от банкомати на Острова са дело на румънски банди. "Българската администрация, финансирана от ЕС, е корумпирана до мозъка на костите си. Ако на върха започне гнилостен процес, той се просмуква в цялото общество, а ние не искаме това тук", смята Блум.

България и Румъния имат общо 30 млн. граждани и ако само 5% от тях пристигнат във Великобритания, това е потенциално нов пазар на труда от 1.5 млн. души, търсещи работа, изчислява евродепутатът. "Не можем да си позволим плащането на помощи, не можем да си позволим повече безработни британци, не можем да си позволим осигуряването на допълнителни жилища и пренатоварването на инфраструктурата и не можем да си позволим експлозия на престъпления", казва още той. Според него Лондон няма да може да спре притока на нови имигранти, "защото ръцете на британското правителство са вързани и то не може да попречи на вдигането на ограниченията, ако не скъса договора, подписан от България и Румъния, когато те се присъединиха към ЕС през 2007 г.".

Евродепутатът Годфри Блум придоби печална слава през 2010 г., когато бе изгонен от пленарната зала на ЕП, след като си позволи да нарече "недемократичен фашист" тогавашния си германски колега и настоящ председател на ЕП Мартин Шулц.

51
6704
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
07 Ноември 2012 19:43
Сладко и доходно е да се храчи по България. Я да видим, дали някой от българите в Брюксел ще постави този дебил на мястото му
07 Ноември 2012 19:51
Българската администрация, финансирана от ЕС, е корумпирана до мозъка на костите си.

На този британец очевидно му бие лимката, но специално тази констатация е съвсем трезва. А уж в ЕС сме едно семейство, в което всички сме равни и се обичаме.
Е, вярно, че нас специално ни пускат само в антрето и то не зарди шенгенски критерии, а комай поради причини, които горецитирания недиплиматично е изрекъл в прав текст.
07 Ноември 2012 19:57
"Българската администрация, финансирана от ЕС, е корумпирана до мозъка на костите си. Ако на върха започне гнилостен процес, той се просмуква в цялото общество, а ние не искаме това тук", смята Блум.


Слдващият път когато покажат Върха по телевизора, специално ще гледам за наченки на загниване по тиквата Му.
07 Ноември 2012 19:59
британският евродепутат от Партията на независимостта Годфри Блум : " Българската администрация, финансирана от ЕС, е корумпирана до мозъка на костите си. Ако на върха започне гнилостен процес, той се просмуква в цялото общество... " Няма да коментирам личността на евродепутата и мотивите за изказването. Дайте поне тук във форума да не се пеним шовинистично, защото ТОВА, КОЕТО ТВЪРДИ, Е 100%-ова ИСТИНА и всички много добре съзнаваме това. Ама ни е страх да го кажем гласно и да поискаме да го променим, защото ГЕРБ успяха да купят всички висши държавни чиновници и да смачкат и наплашата 2/3 от останалите българи.
07 Ноември 2012 20:13
Колкото и да е нелицеприятна това е АБСОЛЮТНАТА истина!
07 Ноември 2012 20:16
Офисът на щатната кусурджийница на ЕС е в ОК ...
07 Ноември 2012 20:16
Не е никаква истина изказването на тоя станишевист, щом лянчата са го смъднали фистулките!
07 Ноември 2012 20:44
Тоя може да е луд колкото индиански шаман, но за съжаление изразява отношението на средният британец към българите.
Хем ни мразят, хем ни презират. Този просто му е паднало лустрото и говори каквото британците си мислят.
Иначе са прави да се притесняват от емиграция ингилизите. Нагъчкали са се 60 милиона на територия колкото България и с никакви природни ресурси.
Преди две години излезе изследване че ако трябва сами да си изхранват населението 10-15 умират от глад одма. Оцелелите ще го карат на картофи, карфиол, краставици и каквото там вирее на острова.
Във всеки случай ужасно дразни гадното им лицемерие. Хем ни искат в ЕС като външна граница и рядко заселена територия подходяща за бъдещо заселване, хем се държат с нас като с бясно куче.
За корупцията има основание но преувеличението е огромно. Да не говорим как всички българи и цялата власт били корумпирани. Защо не вземе да спомене че уличната престъпност в UK е най-високата в ЕС, далеч преди България.
07 Ноември 2012 20:56
Много е не-приятно, когато ти кажат истината направо в очите!
Но това са фактите, и самата истина. СОРИ
07 Ноември 2012 20:57
Корупцията на българските власти е факт, но това няма никакво отношение към отварянето на пазара на труда за българските граждани.
Също така няма отношение престъпността - българите и румънците и сега имат "достъп" на "Острова", нищо няма да се промени 2014г

Договорите за България и Румъния не само са подписани, но и ратифицирани от Британския парламент - те са със силата на закон.
07 Ноември 2012 20:58
А какво си мислеха, че ще постигнат богатите, когато правят бедните още по-бедни? Нима не знаеха, че рано или късно този процес ще се обърне и ще заработи срещу тях? Ами това беше толкова предвидимо, че трябва да си малоумен да не осъзнаеш перспективите или да пренебрегваш реалните възможности за случването им. Може би не си дадоха сметка само за скоростта, с която те ще развият. България си плаща членския внос, за да бъде част от Европейския съюз, тази малка и бедна държавичка изпълнява решенията на еврочиновниците, които й носят само загуби, Европа допусна една от нейните държави-членки да бъде управлявана по престъпен начин и няма механизми да й помогне. Единственото, което умните кратуни от ЕС са измислили, са само санкции. Санкции, които допълнително задълбочават кризата и бедността. Гладът принуждава хората да търсят убежище при богатите, това е толкова естествено, толкова нормално, толкова предвидимо, че ако еврочиновниците са късогледи, това си е само и единствено техен проблем. Паднаха в собствения си капан, сега реват, че се е случило. Малоумници
07 Ноември 2012 21:03
Запада да беше помислил за тези процеси, преди да ни накара да си затворим реакторите в Козлодуй, преди да ни съсипят селското стопанство с НЕЗАКОННОТО‌ събсидиране на техните стопани, преди да привлекат що годно имаше като лекари, инженери, университетски кадри.
СЕГА трябва да поемат негативите за това.
07 Ноември 2012 21:08
Колкото и да е нелицеприятна това е АБСОЛЮТНАТА истина!


Това е АБСОЛЮТНО половинчата истина, понеже тотално корумпираното правителство се финансира основно, предимно и най-вече от българските граждани.
Този Блум не го слуша твърде главата, вероятно е аналог на г-жа Йелева която ГЕРБ искаше да прави някакъв комисар.
07 Ноември 2012 21:42
Какво да се прави? Глобализация. Свободно движение на хора, стоки и капитали. Отборите във Висшата лига си имат чуждестранни собственици. Араби, руснаци, американци и т.н. Някой нашенец от Албиона, може ли да сподели с личния си опит как е успял да корумпира английските власти?
07 Ноември 2012 22:06
Поредния киртак със "синя" кръв търсещ дивиденти от тъмните балкански субекти.
07 Ноември 2012 22:07
Англетата си изгубиха държавата и културата от много глобализъм, отворковщина и тесногръдие. Властите им с нас ги плашат.
По скоро те ще бягат при нас, отколкото ние при тях. Преди няколко дена четох из чуждите СМИ, че 2/3 от англетата искали да имигрират и напускат острова. Това СЕГА, защо са го пропуснали да го напишат?
07 Ноември 2012 22:13
Toзи е кукуригу но говори точните неща.

не се пенете да доказвате какъв киртак е англичанина, а като толкова окумуш - бийте ги в собствената им игра. Иначе си остава - празни приказки и бой по космати гърди балкански.

Бой без покритие между другото - или сте по добри от тях или не сте.

Няма лабаво
07 Ноември 2012 22:16

Paradise Lost.
John Milton.
07 Ноември 2012 22:22
Какво да се прави? Глобализация. Свободно движение на хора, стоки и капитали.


Единствената грешка е в посоката. Когато консумираш "акъла" на технократични манерки и изпушили чипове отиваш в заводите за боклук, които липсват, липсват, и липсват въпреки клетвите на малоумния и алчен пожарникар-мутра Боко Тиквата.
07 Ноември 2012 22:22
intel_inside 07 Ноември 2012 22:13
И защо требе да ги бием ние педер-те в "в собствената им игра"?
Не мерси. На тебе , като ти харесват п-ски номера, ти си играй игрички с тях.
Англетата се бият сами, освен това ги предаде собствения им алчен и ограничен елит.
07 Ноември 2012 22:22
Toзи е кукуригу но говори точните неща.

Кукуригуто констатира факти, които никой не отрича, но не коментира причините, нито споменава виновните. Фактите всеки ги знае, не е кой знае каква смелост да ги кажеш. Смелост се изисква да посочиш причинно-следствената връзка. А това винаги се оказва неудобно. Обявяването на фактите винаги е било далеч по-печелившо действие. Ей го на и тоз безличник, взе че се прочу
07 Ноември 2012 22:23
По-горе се видя кои се смятат за корумпирани.
Както щете. Аз не се смятам.
07 Ноември 2012 22:35
На Острова поляците минават за полови атлети - ПОЛЯЦИТЕ, а какво остава като отидат при недоеб@ните британки българите...Като се има предвид какво е казала за тия полякинята.
07 Ноември 2012 22:38
Да не забравяме колко е гостоприемна Великобритания към хора, които се появят на неин граничен пункт с определена минимална сума пари в брой. Стига тези хора да не преследвани от Интерпол, вратите са широкоотворени за тях, независимо от национална, етническа или верска принадлежност.
07 Ноември 2012 22:48
По-горе се видя кои се смятат за корумпирани.
Както щете. Аз не се смятам.


А трябваше, когато му беше времето! Нихната.... .... ....... .......!
Дотам ни докараха, и тържествуват непрекъснато.
07 Ноември 2012 22:55
Идва време и англичаните да го духат.....
Ние си минахме по реда.
Все пак "Сетила се Мара да се побара"
А можеха да изчакат с побарването и след 2014.....
08 Ноември 2012 00:39
intel_inside
07 Ное 2012 22:13
08 Ноември 2012 05:36
Kotka
08 Ноември 2012 05:37
Kotka
08 Ноември 2012 06:41
Котка, Британия винаги е била глобална култура. Нейните постижения се дължат именно на "отворковщината" им, на способността им да приемат различните хора и идеи. Именно Британия е и дълго време ще бъде култуният център на запада.‌ Пожелавам ти един ден, ако не да поживееш, то поне да видиш космополитен, мултикулурен град като Лондон или Ню Йорк или Хонг Конг, пък после да разправяш врели некипели за провала на мултикултурализма. Антитезата на мултикултурализма е провинциализмът. Когато способен и мотивиран човек отива някъде, за да успее, той не отива в Ереван или Тирана, а отива там, където ще бъде приет според възможностите си, не според месторождението си или цвета на кожата. Противниците на мултикултурализма са защитниците на посредствеността и страхливците. Хайде със здраве.
08 Ноември 2012 08:27
Не е прав евродепутата, защото е казал някои истини, но е премълчал други! Като ги не ще българите що не вземе да изгони и всички лекари и сестри които сега работят в британско, а? Много им се ще те да могат да идват тук и да си пазарят на безценица жилищни имоти. Да бяхте мислили по-рано бе анколоу, когато раздавахте акъл как да "приобщаваме" и "включваме" онова население за което говориш като за българи! Ама не са българи драги и като си тръгнали да казвате а, кажете и б!
08 Ноември 2012 08:30
Доктор Барух, Британия винаги е била консервативна и затворена култура! Лондон е мултикултурен град само заради довлечените като слуги чужденци! Където и да са отишли британците са наложили своя начин на мислене и своята култура! Примери колкото щеш.
08 Ноември 2012 08:44
то това хубаво, но The new statesman не е баш за нашия парламент правен...така че положението не е никак розово
08 Ноември 2012 09:08
Ми прав е. Ама, както са отбелязали вече някои форумци-причините за това са назад във времето.......
Boev
2012-11-07 21:03:21 . И не само това.....(колко химически заводи, металургични и текстилни предприятия и такива от ХВП се унищожиха......за армията-да не говорим)

Така, леко в страни от темата-наскоро разбрах от земеделец, че от Европата давали субсидия на производители, които си изкоренят лозята и засеят трева. Трева. Субсидия.

08 Ноември 2012 09:18
Някой се изпуснал, а други побързали палчета да вдигат. Колко малко познават англичаните. Те открай време са с богато смесена кръв, най-вече еврейска. И не 2/3, а всичките напускат острова. Я погледнете света. Австралия, Нова Зеландия, Северна Америка. На какъв език говорят? Защо? И все пак острова си остава заселен предимно с англичани. Защо? Англия е хищен гостоприемник. Приема те, смила те и ако не ставаш, те изплюва. Толкоз. А вий се радуите, на "умните" си заключения.
08 Ноември 2012 09:44
Преди Демокрацията да дойде в България, Великобритания имаше безвизов режим с (Народна) Република България!
Преди Демокрацията да дойде в България, във Великобритания нямаше наплив от "корумпирани" български Граждани!
Безработицата във Великобритания НЕ е по причина на българските и румънските "гастарбайтери" там, а по причина на тамошните ("националноотговорни"Работодатели, които ги искат и приемат- за да плащат по-малко за заплати и да печелят повече!!!
08 Ноември 2012 09:52
безпрецедентна вълна от престъпления във Великобритания през 2014 г.,... написа британският евродепутат ...Годфри Блум

Под безпрецедентна човекът е имал предвид нещо различно от обичайната педофилия. На която май вече никой не обръща внимание на Острова.
За корумпираността - не само финансова - на българските елити Годфрито е прав. За българите -
08 Ноември 2012 10:28
Британски евродепутат: Българите и властта им са напълно корумпирани
Верни на перверзното си мислене в собствената политическа практика,британците редовно, още от времето на евреина Дизраели,демонстрират несъгласуваност между приказки и действия относно България, подчинени на злоба, омраза и лицемерие.Изглежда сегашният британски посланик в България не е запознат с умозаключенията на евродепутата им Годфрид Блум /вероятно евреин/ и тази сутрин се възхищаваше по БНТ на добър, за чужденец, български език от българските правителства /не само от последното/ т.е. от „напълно корумпираната власт”, за постиганата от тях икономическа стабилност /не се разбира дали се майтапи/ и наложената финансова дисциплина,което може да е за пример в други държави на ЕС.Англия се възхищавала от това,според думите на посланика.
08 Ноември 2012 10:29
Учудени има ли?
08 Ноември 2012 12:06
Нужни сме на "богатите" от ЕС като нови пазари, като евтина обслужваща работна ръка за господарите, като качествен демографски материал и като евтини природни ресурси.
Всякакви други претенции от наша страна ще бъдат задушавани в зародиш в еСССР - просто такава роля са ни отредили новите ни "приятели и съюзници" там.
Просто са им такива прословутите евроатлантически "ценности".
И е напълно естествено да не сме съгласни и да се противим срещу това. Което на Запад го окачествяват като "корупция" и "демокрацията е в опасност".
Корупция, ама от тяхна гледна точка.
08 Ноември 2012 12:43
Чудя се от какъв зор коментирате такова изказване.
Тези, които са изкали да работят във Великобритания отдавна са намерили начин като висококвалифицирани специалисти без ограничение или като самонаети, т.е. в британското законодателство има вратички за тази цел.
На останалите не виждам какъв им е проблемът. Ама казал някой нещо си за България и веднага по комплексарски дайте да го разобличаваме. Игнорирайте го, на този кой в ЕС му обръща внимание?
08 Ноември 2012 13:25
Айде бе?!
08 Ноември 2012 13:48
България и Румъния имат общо 30 млн. граждани и ако само 5% от тях пристигнат във Великобритания, това е потенциално нов пазар на труда...

Слава на Господа - възкликна Агоп - Що бре Гопи - пита го Киркор. Щото - рече Агоп - представяш ли си какво би казал Блум, ако граничехме не с Румъния ами с Китай.
08 Ноември 2012 14:10
Чудя се от какъв зор коментирате такова изказване.

Защото, Кру, въпросният евродепутат не заявява, че само властта в България е корумпирана, което е безспорен факт, той казва "българите и властта им са напълно корумпирани". Когато един цял народ е обвинен в нещо, смисълът на което очевидно дори и обиждащият не разбира /по простата причина, че няма как целият народ да се корумпира, защото корумпиран може да бъде само човек с някакъв, макар и малък властови потенциал/, не е най-умният начин да подминем това с гордо мълчание. Не може един евродепутат да си позволи да хули един цял народ. Това е пълен абсурд
08 Ноември 2012 14:57
Не бих казал, че заглавието на този материал отразява точно казаното от Блум. Той пише:
The Bulgarian administration is corrupt to the core, funded by the European Union. If the rot is at the top, that filters down through society and we do not want that here.

Натисни тук
08 Ноември 2012 15:17
Панайотис е прав. Благодаря му за линка.

За съжаление отново съдържанието на статията е цитирано манипулативно. България се споменава само 2 пъти: като корумпирана администрация и като най-бедната държава в ЕС. Статията е посветена основно на Румъния като източник на престъпници, източващи банкови карти с различни устройства или чрез научаване на пин кода и кражба (90% от всички кражби, свързани с банкомати), просия е експлоатация на деца (познайте за коя етническа група се отнася), източване на социалните фондове, джебчийство. Ако се прочете оригиналната статия няма как да се отрече, че авторът до известна степен има право.
Добре е в такива случаи да се разграничават Румъния от България. Това точно е работа на българските дипломати. Когато се заговори за румънци и българи, добре е нашите евродепутати да изнесат едни статистически данни за проблемните българи и румънци с цел да се направи разграничение, а не да ни слагат в един кюп. Всеки път като се спомене и България да вадят статистиките. И пак да повторя: проблем в ЕС са не българите, а румънците и по-точно техните цигани. Само изпанците направиха разграничение и затвориха трудовия си пазар само за румънци.
08 Ноември 2012 15:19
Параграфе, това можеш да го разправяш само на тези, които не помнят какво е било преди. Може да имало безвизов режим, но в НРБ имаше ИЗХОДНИ ВИЗИ, и да пътуват свободно на Запад можеха само ченгетата. Затова не е имало и не беше възможно да има наплив на български граждани. Просто тях не ги пускаха да излизат от "лагера".
08 Ноември 2012 16:44
Сладко и доходно е да се храчи по България. Я да видим, дали някой от българите в Брюксел ще постави този дебил на мястото му


Ако знаеше колко Мейд ин Бългериъ дебили, кретени и олИЕгофрени има в Брюксел, стартирайки от посолството на хълма, та чак до сградата с големите джамове, нямаше да оставяш надежда за поставяне на място.

Що се отнася до езиковите им възможности и способности, най-добре да помислим в мълчание.
08 Ноември 2012 16:47
" Ще има безпрецедентна вълна от престъпления във Великобритания през 2014 г., ако не попречим на румънските и българските граждани да получат свободен достъп до границите на страната ни, написа британският евродепутат от Партията на независимостта Годфри Блум"
Каква е реакцията на България по повод изказването на евродепутатът Блум? Съгласна ли е българската държава с квалификацията, че всички нейни граждани са престъпници? Ако не е съгласно по какво се разбира за несъгласието й? Ако е съгласна какво е направила да не живеят в страната и да не я управляват само престъпници?
Каква е реакцията на българските европарламентаристи без значение от коя политическа сила са? Тук се говори за гражданите на България и котерийните борби между партиите нямат никакво значение, когато се говори против България.
Освен фактът, че статията е написана каква е реакцията на България? Защо не е изложено и нашето становище по това обвинение?
08 Ноември 2012 16:50
Човекът е заявил много точно, че БЪЛГАРИТЕ са корумпирани, но не е уточнил, че не са чак толкова корумпирани, когато не са в ложите на властта, но се корумпиран немедлено, когато седнат в креслата.

Защо се чудите? Това е типичен балкански синдром, комбинация от свирепите нрави и меките души на българи, макета, сърби, черногорци и прочее от бившата Юго... трудноподдаващи се на цивилизоване и европеизиране.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД