:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдия Марковска мина в контраатака

С писмо до вътрешния министър и главния прокурор тя поиска издирване на автора на сигнала срещу нея
Вместо да изпълни молбата на премиера Бойко Борисов да се оттегли, "ако има капка истина" в сигнала за конфликт на интереси и търговия с влияние срещу нея, избраната за конституционен съдия Венета Марковска поиска авторът му да бъде издирен. С писмо до министъра на вътрешните работи и главния прокурор тя е поискала да бъде уведомена за адреса на Георги Тонев Колев, съобщи "Фокус".

Въпросният документ стана причина след избора й Европейската комисия да предупреди за евентуален извънреден доклад заради неизяснен сигнал за конфликт на интереси и търговия с влияние на един от кандидатите. Той беше счетен за анонимен, тъй като авторът му посочил само пощенска кутия, която се оказала несъществуваща по думите на председателя на правната комисия Искра Фидосова.

В писмото на Марковска пише, че анонимният донос е станал повод за масирана медийна агресия срещу личността и човешкото й достойнство, от една страна, и от друга страна - същият е изпратен и в Европейската комисия и е станал повод за заплаха срещу България. Авторката вероятно има предвид собствените си обяснения, дадени пред правната комисия, които бяха изпратени на председателя на еврокомисията Жозе Барозу, а след това част от тях бяха опровергани от зам. вътрешния министър Веселин Вучков.

"Съгласно конституцията държавата гарантира достойнството и правата на личността, а България е правова държава и се управлява от конституцията и законите, а не от доноси. С оглед избягване на неблагоприятни международни последици за България от ЕК, опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за мен, така както и за защита на моето лично достойнство, гарантирано от конституцията, моля соченият като автор на доноса Георги Тонев Колев да бъде издирен, ако въобще съществува такъв, и да бъда уведомена за адреса му. Горното ми е необходимо с оглед разпоредбата на чл. 80 от конституцията, съгласно който гражданите могат да бъдат изслушани в Народното събрание и да представят исканите от тях сведения и документи", пише Марковска. Тя не конкретизира други свои бъдещи намерения.





"ДРУГАРСКИ СЪД"

Неразбиране, противоречиви инструкции или откровена симпатия са причините осем депутати от БСП да гласуват за Марковска, разказаха участници в заседанието на парламентарната група във вторник. На него ръководството на партията се канеше да търси сметка на Румен Петков, Димитър Дъбов, Асен Гагаузов, Кирил Добрев, Емилия Масларова, Стефан Данаилов, Любен Корнезов и Румен Овчаров. Осeмте депутати, повечето свързани с бившия президент Георги Първанов, подкрепиха Марковска заедно с ГЕРБ и ДПС. В същото време кандидатът на БСП Татяна Върбанова не беше избрана. Стефан Данаилов обяснил, че изобщо не е разбрал за позицията на ръководството на групата, харесал биографията на Марковска и затова гласувал за нея. Кирил Добрев не бил чул нито една лоша дума за съдията и знаел, че е ценен специалист. Някои пък се оправдаха с това, че получили противоречиви инструкции. Изслушани са едва 4-ма депутати, другите отсъствали. Присъствалият Корнезов не дал обяснения.





87
6193
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
87
 Видими 
07 Ноември 2012 19:29
Що бе Марковска? По стар герберски почин ще го изкарате криминално проявен, участник в организирана престъпна група, наркоман и клошар ли?
Сигналът верен ли е? Верен е. Ама много си нагла! Оставам с впечатление, че "Наглите" в момента управляват.
07 Ноември 2012 19:44
Съгласно конституцията държавата гарантира достойнството и правата на личността, а България е правова държава и се управлява от конституцията и законите, а не от доноси.

Чудесно. Защо тогава не се възползва от правото си да заведе дело за клевета, вместо почти по мутренски да изисква адреса?
Или не й стиска защото е наясно, че в съда ще лъсне, че не е донос, а факти.
07 Ноември 2012 19:48
Може ли да познаете как е озаглавила документа си новоизпечената кандидатка за Конституционния Съд?
Това вече е върха на некадърността и посредствеността в нашата държавичка.
По-нататък от това вече няма нищо.
07 Ноември 2012 19:53
новоизпечената кандидатка


Защо кандидатка, тази пача не я ли избраха вече?
07 Ноември 2012 20:10
Здраво, здраво държи капронът, ей!

А онзи зам. министър, дето потвърди сигнала? Той анонимен ли е? А пък по едно време в закона за предотвратяване и разкриване на конфликти на интереси анонимните сигнали бяха законен повод за отпочване на процедура. Съвсем не отдавна, впрочем.
07 Ноември 2012 20:10
Оставам с впечатление, че "Наглите" в момента управляват.

няма НИКАКВО съмнение!
07 Ноември 2012 20:12
Имало ли е досега ГРОБар, изкаран под прожектора, да не се е оказал мазен, нахален, селски плужек???
То и във форума като им гледам амбразурчиците...
07 Ноември 2012 20:20
Шако,
отдавна няма нищо оттатъка.
07 Ноември 2012 20:20
Историята винаги се повтаря, доказано е на практика...
И както винаги - като фарс!

Румито Jелева - 2
Толкоз!

07 Ноември 2012 20:32
Може ли да познаете как е озаглавила документа си новоизпечената кандидатка за Конституционния Съд?


Как? Чисто любопитство докъде и стига гьонсуратлъка.
07 Ноември 2012 20:34
с оглед разпоредбата на чл. 80 от конституцията, съгласно който гражданите могат да бъдат изслушани в Народното събрание и да представят исканите от тях сведения и документи


Чл. 80. Длъжностните лица и гражданите, когато бъдат поканени, са длъжни да се явяват пред парламентарните комисии и да им предоставят исканите от тях сведения и документи.


Тая или е твърде нагла, или малоумна, или и двете. Тя какво общо има с Народното събрание, че на нея да и съобщават адреса?
07 Ноември 2012 20:37
Ехеее, тази госпожа си е наумила че ще е конституционен съдия и това си е
Явно няма лесно да се откаже. До последно ще лъже и ще маже.
07 Ноември 2012 20:40
Simplified Solutions
07 Ноември 2012 20:32
Тука Натисни тук има копие на творението й.
07 Ноември 2012 20:43
Всъщност не управляват наглите. Управляват по-наглите.
07 Ноември 2012 20:43
Сергей комай тоз път ни чу. Но трябва да е последователен. Подобни "акции", без съмнение координирани, не могат да бъдат оставяни без последствия. Това поведение е политическо. И се нуждае от политическа оценка.
07 Ноември 2012 20:54
Тая що му иска адреса на човека? Ще му раздава шамарите, или ще му организира инфаркт?
07 Ноември 2012 20:54
моля соченият като автор на доноса Георги Тонев Колев да бъде издирен, ако въобще съществува такъв, и да бъда уведомена за адреса му]. Горното ми е необходимо с оглед разпоредбата на ]чл. 80 от конституцията, съгласно който гражданите могат да бъдат изслушани в Народното събрание и да представят исканите от тях сведения и документи", пише Марковска


Интересно тълкуване на чл.80 от Конституцията...
Ако може Марковска да обясни защо ТЯ да бъде уведомена за адрес на конретно лице, извън предвидения за всички останали граждани процесулен ред?
Защо на НЕЯ и е необходимо "горното", за да бъде изслушано това лице от Народното събрание?
Откога НС се представлява от други лица във връзка с евентуална процедура по изслушване на гражданин и предоставяне на сведения и документи от него, а не от председателя си?
Не сигналът, а нелепите и противоречиви обяснения всъщност станаха причина за скандала, още повече, че бяха опровергани и от зам.вътрешен министър относно проведената среща.
07 Ноември 2012 20:55
За лъжа няма ли подвеждане под съдебна отговорност? Да не стане така, че от съдийка да се превърне в подсъдима...
07 Ноември 2012 20:55
Съдия Марковска по-добре да премине в незаслужена пенсия, защото в Сливенския може само да вреди на другите обитателки.
07 Ноември 2012 21:05
Премиер-министъра що се прави на улав. Да извика двамата полицаи в кабинета си и да ги пита. Те ще му кажат. Ако чака съвестта на тази какичка да проговори, май няма да стане,.
07 Ноември 2012 21:09
Спомням си, как по времето на бай Тодор /т.нар. му бодигард току-що бе започнал да изучава енергийните точки, разположени върху ушната мида/ се появи някакво постановление ли беше, какво ли, посветено на "работата със сигнали на граждани". Във въпросния документ твърде отчетливо бе отбелязано, че по АНОНИМНИ сигнали не се извършват проверки. И правилно - най-малкото няма на кого да бъде отговорено, при положение, че човекът не е посочил име и адрес.
Е, т.нар. демокрация ревизира постановката на др. Живков.
Прочие, Ура! Да живей! и т.н.
А вкратце - менопаузата не прощава никому, хеле пък на недоклатените селски пръчки... Биология, демек...
07 Ноември 2012 21:11

Инатът на тази госпожа играе единствено и само за БСП.
Колкото повече тя се опъва, толкова повече се срива образът на любимия ръководител.
07 Ноември 2012 21:25
...чак пък за БСП....

Като се е засилила, за по-лесно г-жата може да поиска адресите и на Цветанов (барем един от шестях), на заместника му Вучков, на журналистите от "Капитал", които разкриха че е купувала имоти с Еленски докато е гледала дела по които е защитник...
07 Ноември 2012 21:27
Инатът на тази госпожа играе единствено и само за БСП...

Тцц. Цели 8 знакови депутати от бесепето са гласували за нея. Освен култовият Р. Петков, също и легендарният Стефан Данаилов.
07 Ноември 2012 21:27
Чудесно. Защо тогава не се възползва от правото си да заведе дело за клевета, вместо почти по мутренски да изисква адреса?
Или не й стиска защото е наясно, че в съда ще лъсне, че не е донос, а факти.

Това си помислих и аз Stern
Да - в момента е "набедена", но то е така, като искаш да ставаш публична личност, трябва да си готов не сама ца черпака с меда, но и с лъжичката катран.
Ми какво по достойно от това в един съдебен процес /още повече че гарван гарвану.../да изчисти името си и да си получи компенсацията.
Това нейното прилича на - я ми го дайте този аз да му **а маата!
Което още повече откроява белите петънца връз червеничките и крилца.
07 Ноември 2012 21:33
Като се е засилила, за по-лесно г-жата може да поиска адресите
Още по-лесно е да заведе иск за клевета. Тогава съдът или прокуратурата (обида на длъжностно лице ) служебно изисква адресите от МВР и ЕСГРАОН.
Явно й е трудно на другарката съдийка да формулира кое точно е клеветата и само се иска адресите ... като Зайо Байо в автобуса:
- Ако не ме качите в автобуса, ще направя като баща ми!
Качили го в претъпкания автобус ака Конституционен съд и го питали: "Какво направи баща ти (наш'то МВР)?
- Ами ходи пеш (...до Брюксел и обратно), безславно.
07 Ноември 2012 21:40
Съгласно конституцията държавата гарантира достойнството и правата на личността...

Гарантира, ако въобще имаш достойнство. Ако сам си се оперирал от такова, конституцията няма от къде да ти изкопа друго... Въобще Бора Чорба го е казал:
" Ко о чему, к@рве о поштеньу." За неразбиращите: " Кой за какво си приказва, а к@рвите все за достойнство..."
07 Ноември 2012 21:42
Георги Тонев Колев, човече, ако ме четеш. Защо бе джанъм не излезеш от анонимност и да и разгониш фамилията на тази нахалница. Никой нищо няма да ти направи. Вземи пример от онова момче в Гърция. Арестуваха го. И какво? Пуснаха го и се га е национален герой.
07 Ноември 2012 21:43
"както и за защита на моето лично достойнство, гарантирано от конституцията,.."
Защо ли в такива случаи си спомням баснята на Хр.Радевски
"......
Най-първо взел овенът думата
и казал да я карат умната.
След туй свинята
говорила за чистотата......"
07 Ноември 2012 21:43
Тая си е типичен образ на българския магистрат - тъпа, проста и нагла
07 Ноември 2012 21:45
`начи как аз, редовият член на БСП, виждам нещата ... Три варианта.
Първи, хората на Първанов, все партийни членове, в нарушение на Устава на БСП, препращащ към правилника за работата на парламентарната и група, помагат на ГЕРБ да избере техния кандидат (предложилият я "независим" е толкова независим, колкото ...)
Втори, ГЕРБ помагат на Първанов да се избере неговия кандидат - навярно нарушавайки устава на ПП ГЕРБ
Трети, хората на Първанов и ГЕРБ помагат да се избере кандидата на тези сили, които ЕК посочи в доклада си през лятото.

Найс, а?
07 Ноември 2012 21:50
Таз госпожа менопаузата, кат я гледам я тресе поне от 15 години. И "бабините зъби" не са предотвратили деменцията, макар че видно са запазили либидото. Ама много силно бе. Не е пила билката по схема и ей, хем хормона я тресе, хем старческо слабоумие, хем червеногъзие (няма общо с билката.
07 Ноември 2012 21:55
Пък и нагли на всичкото отгоре!
07 Ноември 2012 21:56
Firmin, имената молим, не така анонимно,
За един вече се досещам - вечно недобръснатият и обтекаем бивш съветник, и бивш главен на нещо си, което така и не проработи цели 7(седем) години.
Давай останалите...
07 Ноември 2012 21:58
Найс, а?

Начи!
Ич не си прав човеко!
Ся като ти прочете поста, дежурния на смяна ще му се сберат очите, ще напсуе на майка поименно всеки от дежурните и ще пусне доклад до шефа, че се готви нещо съмнително.
Най накрая по веригата - поста ти ще стигне до "главния".
А ся кажи ми - Цецооооу като ти го прочете, какво ще реши бе човек?
Пак ли с РПГ-та шсе разпраяме?
Бе бъдете кратки и ясни бе!
Изречението - подлог и сказуемо!
В редки случаи - и подлога може!
Но! Със субординация!
07 Ноември 2012 21:58
Аз имам такъв вапрос.... На какво основание гражданката В.П.П.- М. иска от МВР да й бъдат предоставени лични данни на трето лице!? И не само иска, ами и разпорежда същото МВР да проведе мероприятия за установяването на въпросното лице?
07 Ноември 2012 22:00
Биволицата Венетка яде ризи. Съдията Венетка иска да е "Човекоядката"
07 Ноември 2012 22:16
Яааа ... чакай да си припомня какво постнах вчера.... как беше .... а.. .така:
1. Днес в "Държавен вестник" са публикувани решенията на парламента за избор на Венета Марковска и на Анастас Анастасов за членове на КС.
2. Междувременно Венета Марковска е депозирала оставка като зам.-председател на Върховния административен съд(ВАС) и съдия във ВАС.
3. Оставка е депозирал и съдия Георги Ангелов от ВАС, който бе избран за съдия в КС от съдебната квота.
4. Двете молби за освобождаване са били подадени в петък в деловодството на Висшия съдебен съвет.
5. В дневния ред на заседанието на съвета в четвъртък обаче е само оставката на Ангелов.
6. Оставката на Венета Марковска не е включена за обсъждане.

Ти му говориш, то ти приказва

Що значеше то "административна врътка"
07 Ноември 2012 22:17
Тая си е типичен образ на българския магистрат - тъпа, проста и нагла


Чак пък типичен образ
Редовите (политически и властово неизкушени и необвързани извънпроцесуално) магистрати не са нито тъпи, нито прости, нито нагли...
Не са и толкова малко, но не излизат на кадро по вестниците, просто си вършат работата.
Излизат най-вече нетипичните, но създават образ и внушение за типичност.
Всеки ден виждам и едното, и другото, и смея да кажа, че това не са типичните български магистрати. За тяхна чест.
07 Ноември 2012 22:18
А ся кажи ми - Цецооооу като ти го прочете, какво ще реши бе човек?

Нищо!
Пак ще префърли горещия картоф на Шефа.
Субординация, сам го каза.
07 Ноември 2012 22:29
... и не е зле да се напомни, че ...

Повдигнатият в искането въпрос обаче насочва към друг аспект на разглежданото ограничение, когато то се прилага спрямо изказвания (мнения, факти, твърдения, информация), отнасящи се до политически фигури и държавни служители и представляващи критика спрямо тях. В искането това разграничение се прави във връзка с чл. 40, но Конституционният съд намира, че систематичното му място е тук. В конституционния текст такова разграничение не е прокарано, но то може да бъде направено на основата на възприетия в раздел II принципен подход към разглежданите права, който отдава приоритет на свободата на изразяване като конституиращ фактор на демократичния процес. От гледна точка на ценността на правото да се изразява мнение за свободата на политическия дебат - като част от публичната дискусия, изказванията, които засягат дейността на държавните органи или съставляват критика на политически фигури, държавни служители или правителството, заслужават по-високо ниво на защита. Оттук може да се заключи, че държавната власт като цяло, както и политическите фигури и държавните служители могат да бъдат подложени на обществена критика на ниво, по-високо от това, на което са подложени частни лица.
Като достига до този извод, Конституционният съд същевременно намира за необходимо да отбележи, че реализацията на това положение е въпрос на законодателна уредба (напр. на електронните медии от гледище на уредбата на контрола върху програмите им, лицензирането и т.н.), на политическа и административна практика (предвид и на неформални интервенции) и на съдебна практика по наказателни и граждански дела (във връзка с престъпленията обида и клевета и по повод обезщетения за вреди с неимуществен характер). Конституционният съд не смята за правилно в рамките на това тълкуване да препоръчва критерии на съдилищата, чиито актове всъщност могат да се окажат много често накърняващи правото на изказвания, нито за уместно да се тълкуват етични категории, които са в зависимост от годността на обществото да бъде толерантно, както и да уважава честта и достойнството на личността.


Легендарното РЕШЕНИЕ № 7 от 4 юни 1996 г. по конституционно дело № 1 от 1996 г., докладчик съдията Александър Арабаджиев (Обн., ДВ, бр. 55 от 28.06.1996 г.)
07 Ноември 2012 22:57
Легендарното РЕШЕНИЕ № 7 от 4 юни 1996 г.

мдаамм.. ти му думаш...
В момента топката е дигната и зависнала над мрежата.Чака забиване.
Най отиграното е - "ааа, когато заплатите станаха по $10 ли беее...".
08 Ноември 2012 00:14
То е почти без значение, кой е подал сигнала, след като информацията в него е достоверна.Следва да се намерят и публикуват протоколите и решенията на ВАС, при които онзи адвокат печеле делата с подписа на съдия Марковска.
08 Ноември 2012 00:17
А бе защо пък да не поиска адреса на "анонимника" женицата? Цвъци как беше записал Борисов и Танов да си говорят за политически чадър над Мишо Бирата, и вследствие на това нямаше нито прокурор, нито дори другарски съд, а само една "експертна комисия", която разучаваше не истиноста/лъжливостта на казаното от двамата, а дали записът е бил автентичен /а той беше презаписан от оригинала, демек, не беше "автентичен"! Сега тази нахалница не се е сетила да поиска експертиза дали доносът е написан с легитимно мастило и на тази база да го обяви за "нелегитимен"!
08 Ноември 2012 00:40
Имало ли е досега ГРОБар, изкаран под прожектора, да не се е оказал мазен, нахален, селски плужек???

като тези: Румен Петков, Димитър Дъбов, Асен Гагаузов, Кирил Добрев, Емилия Масларова, Любен Корнезов и Румен Овчаров
08 Ноември 2012 00:43
бонго-бонго
08 Ное 2012 00:40

Мнения: 7,529
От: Swaziland
Скрий: Име,IP

Съдия Марковска мина в контраатака
08 Ноември 2012 01:01
Бонго бе, и на теб ли са ти виновни за избора на оцапаната съдийка "куманезите" и "задунайците"? Какво ли прави Страйки? Липсваше ми, преди да прочета мнението на Бонго.
08 Ноември 2012 01:19
Колеги, едно предложение. Отговор до съдия Марковска.
Госпожо съдия,
Тъй като очевидно сте обезпокоена от личността на автора на сигнала, а не от неговото съдържание, изкам да Ви успокоя, че то не е анонимно. Аз съм Георги Колев. Не знам с какво това Ви помага, тъй като междувременно за истиността на въпросния сигнал излезнаха независими потвърждения (в-к Капитал от 4.11 и интервю със зам министър Вучков 3.11).
Разбира се нямам никакво намерение да Ви предоставям адреса си, тъй като очевидно в кръга на познатите Ви има хора със склонност към насилие, проявено дори срещу органи на властта.
Без уважение
Георги Колев (zdran)

Ако може някой колега литератор/юрист да го поооправи, предлагам го за подпис на всички Георги Колевци във форума, пък утре ще го пратя чрез редакцията на засегнатата особа.
08 Ноември 2012 01:38
Тая изцепка на Боко-Гоцевите шестаци блокира клетвата на ямболския Наско (горкия как се е набълбукал с кредити) и номенклатуриня "княз" Борето Велчев.
Положението е направо патово и изход процедурен не се види лесен.
И тоз Джефри каза, че парите от Европата ще ги спрат, маа му стара.

08 Ноември 2012 04:23
горката конституция
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД