:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 584
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Новият конституционен съдия ще бъде издигнат от РЗС-Марешки

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Яне Янев обясни, че досега депутатите от разпадналата се група на РЗС не са издигнали кандидатура за КС, защото усещали, че процедурата ще се провали, въпреки че Венета Марковска получи и гласовете на независимите.
Три дни преди крайния срок - 30 ноември, в битката за избор на член на Конституционния съд от парламентарната квота се включи и коалицията РЗС-Марешки. Тя ще издигне своя кандидатура, стана ясно от думите на аптекарския бос и генерален спонсор на футболния клуб "Локомотив" (Пд) Веселин Марешки пред "Дарик". Той уточни, че номинираният щял да е достоен и честен човек. От коалицията отказват да кажат кой ще бъде номиниран за съдия, там разглеждат две кандидатури.

Снощи депутатите от "Синята коалиция" отказаха да направят свое предложение за член на КС, както им предложи Бойко Борисов. При това положение съдията от парламентарната квота ще бъде определен от Янев и Марешки.

Пред "Сега" Яне Янев отрече да е имал консултации с премиера Бойко Борисов по въпроса. "Искаме да има конкуренция както за конституционен съдия, така и за главен съдебен инспектор, много съм доволен, че има трима кандидати за главен прокурор", заяви бившият земеделец. Той уточни, че досега не са участвали в надпреварата за главен прокурор и член на КС, "защото знаехме, че ще се провали самата процедура". Преди седмица двамата с Марешки обсъждали различни варианти, вече са водени разговори с четирима преподаватели от Юридическия факултет на Софийския университет. Имена обаче отказа да назове.

-------БОЙКОТ

Депутатите на СДС бойкотираха ръководството на партията и потвърдиха заканата си да не внесат кандидатурата в деловодството на парламента, тъй като смятат, че сините шефове изпълняват поръчка на Бойко Борисов след провала на ГЕРБ с Венета Марковска. Заради този бунт преди два дни от редиците на партията бяха изключени бившият лидер на СДС Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков. "Нито един от шестимата депутати на СДС няма да внесе в парламента кандидатурата на партията си за член на Конституционния съд", заяви единственият присъствал на заседанието на Националния съвет народен представител Михаил Михайлов в очите на лидера Кабаиванов в ефира на Би Ти Ви. Михайлов допълни, че е по-добре ръководството да не издига никого, за да не унижава излишно хора, които биха могли да имат качества. Самият Кабаиванов призова тримата изключени депутати да напуснат парламента. Според него това ще бъде морална постъпка, която обаче той не очаква от тях. Същият съвет бе отправен и към евродепутата Надежда Нейнски, която сама напусна СДС. Междувременно започна и вълна от подаване на оставки в структурите по места след разрива с ПГ.

18
4107
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
27 Ноември 2012 20:29
Достоен и честен човек издигнат от РЗС-Марешки!!!???...Ебати,мен,дъге,майна.....че какъв ще е този дето ще е достоен и честен пък ще е издигнат от мутри и нацоинални предатели получаващи инструктаж от ръководството на Братството и подчиняващи се на чекиста от Вършец.Баси опита за държава.
27 Ноември 2012 21:52
много съм доволен, че има трима кандидати за главен прокурор", заяви бившият земеделец.


Суперинтересен дует на бивш "земеделец" който със сигурност бърка мотика и редосеялка и бивш шофьор с физиомутра на пенсиониран джелатин. От тези може да се очакват единствено яневи курешки!
27 Ноември 2012 22:18
Пред "Сега" Яне Янев отрече да е имал консултации с премиера Бойко Борисов по въпроса.

Яне Янев отрече също, изобщо да познава, да е виждал или чувал за човек с имена Бойко Борисов.
27 Ноември 2012 22:35
То честният Яни не е чувал и за Янев, ама не е там работата.
Политиката е съвсем друга работа.
27 Ноември 2012 22:55
Всъщност съществото Яне отдавна уволни напълно непознатия ББ, вербално, епистоларно, орално и всячески!
27 Ноември 2012 23:12
Пред "Сега" Яне Янев отрече да е имал консултации с премиера Бойко Борисов по въпроса.

Напротив, ББ е имал консултация с ЯЯ, ама от скромност си трае...
27 Ноември 2012 23:15
...заяви бившият земеделец.

Алоу-у-у, аФтора, това земеделец - то беше дясна ръка на БКП Ве, както пишеше - БКП управлява с Постоянното присъствие на БЗНС, ама той смени всички земеделства и кат не можа да смени Мозер-ката - направи РЗС..
28 Ноември 2012 08:15
Честният янев- най- краткият виц за деня.Колко може да е честна политическата проститутка.
28 Ноември 2012 08:22
Тръпна, тръпна да видя кой ще е този безумец, дето ще си о**ре името с тази измет
28 Ноември 2012 08:55
Мисля си.Какво би станало , ако някой честен юрист , уважаван и авторитет , се съгласи да бъде номиниран от Я - М , ако му бъде предложено.Не съм привърженик на такъв ход.Но съм ЗА в Конституционния съд да бъде избрана личност , която не разделя , а обединява обществото.Горчивата истина е , че партийни и корпоративни интереси , гарнирани с лични депутатски амбиции омърсяват една процедура , която би трябвало да доведе до достоен конституционен съдия.
28 Ноември 2012 10:02
ми СДС като ощипана булка, а то има ли вече СДС?
Яне остана трета сила.
Сега ревете и плюйте на воля.
28 Ноември 2012 10:47
Мисля си.Какво би станало , ако някой честен юрист , уважаван и авторитет , се съгласи да бъде номиниран от Я - М , ако му бъде предложено


dimoangelow,

Ако наистина можеш да "мислиш", щеше да ти е ясно, че първо няма никакъв начин "честен юрист , уважаван и авторитетен" да се съгласи на такова унижение, и второ след като е приел да бъде номиниран от тези две недоразумения, той вече отпада от категорията "честен юрист , уважаван и авторитетен", защото моралната мръсотия и личния конформизъм имат гадното свойство да не могат да се измият....
28 Ноември 2012 10:48
коалиция "Ярешки" ще издигне честен и достоен кандидат за КС....,ако кандидата има тези качества и се съгласи да бъде "издигнат" от тази далаверо-келипирджийска банда, със сигурност му липсва едно друго качество- ум в главата......добре,че Марешки няма диплома за юрист,иначе проблема за кандидатите отдавна да се е "решил".....овце сме си...
28 Ноември 2012 11:49
Дън , не обръщам внимание на личната обида към мен.Хубаво е , че имаш мнение и то - категорично.Твое право е.Дали го споделям ? Да , частично.
28 Ноември 2012 12:01
dimoangelow,най добре изобщо не обръщайте внимание на комплексирания пън - само ще си развалите вкуса....
28 Ноември 2012 12:05
dimoangelow,
Абсолютно никакви лични обиди няма, просто ти посочвам ясно, че опортюнистичния и конформистки подход към този проблем е морално несъстоятелен и много опасен...
28 Ноември 2012 12:09
"Тръпна, тръпна да видя кой ще е този безумец, дето ще си осере името с тази измет" - до СЕГА съм се чудила, защо достоен човек, като А Семов се мота с този недоносок ЯЯ, но току виж ще се съгласи да се номинира, предвид на сигурността за избора, обещана от ББ... Язък, че го харесах това момче Семов, но ми е гнус да го видя то ЯЯрешки. А този Марешки може да купи всички бабички в страната с обещания и обяснения за ниски цени за лекарства - какво да правят бедните старци без лекарства и с мизерни пенсии. Не трябва да допуснем този дует в парламента!!!!!!!!!
28 Ноември 2012 14:09
Абе Нейчо Неев нали знаете какво беше казал бе...........
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД