:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,317
Активни 366
Страници 1,240
За един ден 1,302,066
Възвишени шменти-капели

На правителствения Пегас

През мимолетната дрямка: "Еърпегасът се бухва в океана барабар с мен и тюфлеците ми. Възраждаме се от морската пеня и пак се възвисяваме".
Дигнах самолета и пронизах мрака. Във връзка с това ми хрумнаха две поетични сравнения - въздухоплаването като пенетрация на нощта и като хайуей до седмото небе. Толкова е хубаво, че ако бях Цвъки, щях да пусна една мъжка сълза. Обичам си авиопарка. В хубав самолет мога да си взема всичкия багаж - ножици, кирки, лопати, кимоно, шлангове, тигри, чартърни журналисти... Тия чартърните журнальори са голяма работа - страшно напористи зурли! Само да ме барне някой, тия почват да квичат като пред заколение. Вярно, че се престарават, но за мен това е ценност. Престараването и челобитието са доказателства за усърдие, преданост, сляпо обожание, ищах за доноси - все неща, от което държавникът се нуждае, както слънцето и въздухът се нуждаят от живи същества.

***

Идва едно журнальорче и ми вика:

- Така високо сте вдигнали самолета! Вие разгонвате облаците с ръка. Вашите концепции са турбуленция, от вашите речи вибрират и най-дебелите струни на човешката душа, опорно-двигателният ви апарат е сбъднат сън, сърцето ви е "Бугати Вейрон", ликът - "Мерцедес-Бенц" с AMG тунинг.

- Кво искаш бе, лекенце мануално?!

- А, нищо, г-н Премиер, репетирам си дописката за утре.

***

Вчера се обаждаме в Щатите да ги предупредя, че идвам с тигрите от Бистрица да поритаме на моравата пред Белия дом.

От протокола разправят:

- No way!

Аз нали назнайвам вече английски, не изчаках превода:

- Как да няма път бе, тикви чугунени, толко магистрали има построени в тая ваша необятна страна!... Ние идваме, то това е решено, обаче ни намерете достоен противник.

И ония шматароци разправят:

- Но това е невъзможно, г-н Харизматиква!

Аз им теглих една ласкава, ама вътрешно ми стана приятно - и в Щатите ни признаха нас, тигрите - няма кой да ни излезе в тоя объркан свят!

***

От София до Вашингтон -

по целата планета,

летим на окрилатен кон

със моите тигрета.

***

Това беше пак поетична картина, да поясня за неразвитите духовно индивиди, които понякога опитват да се гаврят с душата и сърцето ми. Значи образът на крилатия кон е, от една страна, правителственият самолет; от друга страна - това е Пегас, лиричната кавалерия. Нежна душа съм аз, не ме гледайте, че съм катил.

***

Взех малко материали да се подготвям за срещата с Обама. Гледам по темите кво са ми написали. "Разследването за атентата е в напреднал етап". "Можем с точност и сигурност да кажем, че атентаторите са повече от нула (както каза Рекиджа) и по-малко от плюс безкрайност", това го е писал Цвъки, да му го тура у синтаксиса! Чакай да видим Никито кво ми е подготвил... "Ние сме за свободно движение на хора, стоки и демокрация... Подкрепяме усилията на САЩ и упорството им да извършват всичко най-мерзко на света, щом е за доброто на същия"... Оф, пак простотии, това даже мен ще ме е срам да го изрецитирам. То се е видяло, пак ще карам на импровизации.

--------

* Иво Балев







 А тигрите летяха с Кугъра, че са брат'чеди. Пуснах ги да се приземят пред мен, хе-хе.
1
2659
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Декември 2012 19:47
Приятно пътуване е било и Той вече е там, Бог да ги пази!
Иво Балев
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД