:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 646
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Изгнаниците от СДС вече мислят за нова партия

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Марката "Синята коалиция" е регистрирана на имената на Иван Костов и Мартин Димитров, а не на някоя от партиите в нея, стана ясно наскоро.
Ясен сигнал, че изключените и напусналите СДС сериозно се замислят да създадат нова партия, даде вчера бившият лидер на сините Мартин Димитров. Заедно с депутатите Ваньо Шарков и Димо Гяуров той беше изключен от сините редици, след като отказа да се подчини на партийното ръководство и да подкрепи номинацията на експрезидента Петър Стоянов за съдия в Конституционния съд. Едновременно с тях доброволно напусна партията и синият евродепутат Надежда Нейнски. Пред БНР вчера Мартин Димитров заяви, че настоящото ръководство на партията в лицето на лидера Емил Кабаиванов е превърнало СДС "в едно зависимо нещо от ГЕРБ, което няма ни морал, ни принципи, нито води някаква битка, нито има идеи". И добави, че след като СДС вече не е това, което е било и трябва да бъде, на негово място ще възникне друга партия независимо от опитите на ГЕРБ да предотврати появата на всякаква конкуренция.

Мартин Димитров вече разполага с поддръжници, които биха влезли в една нова партия. В началото на месеца заедно с Надежда Нейнски и Ваньо Шарков той се опита да създаде вътрешноопозиционна фракция в СДС под името Национален съюз "Единство". При формирането на съюза подкрепа за него заявиха над 600 души от 40 общински организации на СДС. Националният съвет на партията обаче отхвърли създаването му.

----БЛАГОСЛОВИЯ

Лидерът на ДСБ Иван Костов вече показа, че е благосклонен към една нова дясна формация, която да се присъедини към изоставения от СДС формат "Синята коалиция". Преди дни той заяви, че няма да се опитва да привлече изгнаниците от СДС в своите редици, а ще ги остави сами да решат какво да правят. В същото време лидерът на тъмносините подчерта, че "Синята коалиция" трябва да се запази, за да се обединят десните избиратели и да не се позволи подмяна на десницата.
36
4020
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
02 Декември 2012 19:11
Като видим гяурчето и се сещаме за бай Радой. Та казваше той, в краката лъснат, в главата блъснат.
Който и от другите да видим все на повръщане ни кара.
02 Декември 2012 20:31
Това безспорно потвърждава, че на тези хора изобщо не им е било грижа СДС, а единствено Костов да ги сложи в листите на измислената Синя коалиция, чийто смисъл винаги е бил оцеляването на самия Костов.
02 Декември 2012 21:09
Щял бил Костов туй-онуй. Нищо не може извън туй, което му позволят баламурниците, все по-малко впрочем. Мартин е вече пета цигулка с три скъсани струни. Сущий Паганини. Предлагам да се организира един музей на калпавите и крадливи политици у нас. ЗАПОМНЕТЕ, ИДЕЯТА Е МОЯ.
02 Декември 2012 23:53
Изгнаници клети, отломка нищожна!
03 Декември 2012 00:49
В същото време лидерът на тъмносините подчерта, че "Синята коалиция" трябва да се запази, за да се обединят десните избиратели и да не се позволи подмяна на десницата.

Но също така каза, че няма проблем и ДСБ сама да се яви на изборите, т.е. ДСБ е готова и за двете възможности, а изборът е оставен на недоволните от каба-патриотите.
Изобщо не мога да разбера какво се очаква от ДСБ - да заклейми изгонените от СДС ли, за да угоди на тиквопроизводителите може би?
03 Декември 2012 03:14
За тази новата партия да питам, тяхна милост леберали ли ще са?
03 Декември 2012 05:25
Тия от снимката не могат да работят нищо друго освен да се правят на политици и да лъжат хората.
03 Декември 2012 07:40
Само те да беха - с мед да ги намажеш.
03 Декември 2012 07:46
чак пък изгнаници
заточени в парламента
03 Декември 2012 09:48
типично по български.смешници...
03 Декември 2012 10:20
Лостов е най-доволен от създалия се цирк.
03 Декември 2012 10:25
В същото време лидерът на тъмносините подчерта, че "Синята коалиция" трябва да се запази, за да се обединят десните избиратели и да не се позволи подмяна на десницата.


А когато ДСБ се отцепи, това за запазване на коалицията ли беше?
03 Декември 2012 10:30
Изгнаниците от СДС вече мислят за нова партия


А ИЗМАМНИЦИТЕ от СДС/ДСБ...се опитват пак да излъжат хората и да се умъкнат по терлици в парламента.
03 Декември 2012 10:36
А ИЗМАМНИЦИТЕ от СДС/ДСБ...се опитват пак да излъжат хората и да се умъкнат по терлици в парламента.


Бааа! При толкоз лъжци с чизми там, терлици им не требат. Така да вървят!
03 Декември 2012 10:40
Очаквано решение ! Браво на Иван Костов !
Стегна своите редици, нито за миг не поддаде на провокациите на СДС.
Сега ще приютят отцепниците от СДС.
Гарантирано влизане в парламента.
Злобарите пак ще останат с пръст в устата.
03 Декември 2012 10:43
Гарантирано влизане в парламента.


Ха-ха-ха
03 Декември 2012 10:57
напусналите СДС сериозно се замислят да създадат нова партия

навярно ще се казва "СДС-Костовисти". колцина вече помнят люспенията и роенето на СДС-тата през 90те...?
03 Декември 2012 11:30
Не са напуснали (има една наистина), а са изритани. Тримцата са най-безполезните, ако не вредни, за СДС. Като не са мислили какво дрънкат, да мислят сега, доколкото са в състояние де. Ако някой ги приюти, ще сгреши много. Бе на един човек му кажи партиец, от туй по-голяма обида няма. Надявам се да доживея до един минипарламент, двукамарен, свикван на няколко сесии през годината. Стига са ни занимавали със себе си. Нищо полезно не вършат, сал гешефти, а се посиниха от биене в гърдите.
03 Декември 2012 11:38
Костовист е диагноза
03 Декември 2012 11:53
Нормалните у нас считат за луди.Няма друг политик вдясно - само Костов е.
03 Декември 2012 12:52
Битката на синьо-червени голтаци срещу превилегиите на Комунистическата номенклатура приключи със създаването на нова номенклатура/със съответни безусловни превилегии за включване в челните места на избирателните листи/, във всички легални партии без изключение. Това е резултата. Голтаците объркани и разединени. Те отново са принудени да бранят интересите на "своите" номенклатурни партай-геносета, оцветени във всички цветове на дъгата. Обещаната сериозна прослойка независима /от партай-геносета/средна класа не се състоя.Олигархията като хамелеон, се обслужва и обгрижва от съответни партай-геносета. Цветовете се менят в зависимост от интереса. Рядко някое партай-геносе удря мощно по масата и увеличава например пенсиите съобразно инфлацията. Или критерия за избор на ново партай геносе е какво ще се постигне конкретни и реално като жизнен стандарт на народа. Другото е бля бля.
03 Декември 2012 13:01
Канонизирайте го тоя Костов, че да ви олекне. Виждате, някои Божии слуги са податливи (престарават се с най-добри намерения разбира се). Поне архонт такова ... За последно. После кой ще го помни бореца с кризи?
03 Декември 2012 13:01
Абе не знам за гарантираното влизане в парламента при положение,че днес едно проучване дава 1% на лостоваци,мартинчовци и прочее клоуни
03 Декември 2012 13:32
Да, бе 1 %, ама друг път.
Това в сънищата на комунягите и гербаджиите.
Наистина има само един човек, само един политик, който може да направи нещо за дясното и това е Иван Костов.
Затова е този задружен лай от иначе противниците на парламентарните избори.
Защото разлика между комунягите и гербаджиите няма.
От едно тесто са.
03 Декември 2012 13:33
Създаването на нова партия ще бъде огромна грешка. Настроенията по места са съвсем други. Една камара народ, които се оттеглиха от активно присъствие в СДС го направиха заради раздвоението си - с разума си са при Костов, с лоялността си - при родителката. И не само това - от СДС активистите цели организации открито говорят че кабанът не им е оставил друг изход освен Костов - начело с председателите и общинските си съветници точно това говорят. И се канят да се присъединят. При това - силни организации. А и "Синя коалиция" е добър етикет за завръщането: единството вече го има там (засега - повече като форма). Вместо да правят нови дупки с гръмки имена, които после няма с какво да запълнят...
03 Декември 2012 13:36
ДСБ-то здраво държи. Браво, челичени са.
**************
Тодев, вие сте Костов, определено. Стилът ви е специфичен.
03 Декември 2012 14:21
Синята коалиция била регистрирана на физическите лица - Мартин Иван. Значи духът е някъде на трето място, защото нито в Иван, нито в Мартин има дух. Истината тепърва ще стане ясна, защото духът се държи от хората, които членуват и гласуват за СДС, а вероятно и в малка част от ДСБ
03 Декември 2012 14:41
Благодаря. Определено си е комплимент да припознаваш в мен Костов, но - не. Аз съм си аз и не се разменям с никого. Даже и с Костов. Пък и - доколкото знам, той е непушач, горкия! Направо да се чудиш, що не му е постен мозъка. Е, има и изключения...
03 Декември 2012 14:54
Натискът в посока към Герб, който доведе до сегашното ръководство на СДС е от определена група хора. От тези, които навремето, като съвсем млади хора, привидяха в политиката личната си кариера (по друг път при тях едва ли е щяло да стане - липса на способности), и в някакъв, доста отдавнашен момент, когато СДС-активизмът носеше длъжност (и заплатка, естествено), яко се бутаха нагоре - с ревове колко са верни на СДС, колко мразят БСП (к) и т.н... Та - чакаха, милите, чакаха пак да дойде СДС на власт, та да се уредят и те - ама не става и не става. И те си търсят други пътища - покрай Герб, ако може... Виж Николайчо как се уреди - що пък и за тях да не стане!?!? Ако не при Герб - поне при Кунева, ако не при нея.... абе, където има келепир!
03 Декември 2012 14:59
В момента в който се намери кой да мрази повече БСП/имам предвид ГЕРБ/ и "синята" идея отиде в небитието.

СДС/ДСБ и ГЕРБ се крепят на лумпената омраза,нито са сини,нито пък десни.
За десен в България се приема всеки рошав хипар,който пее "Лет ит би"....а по света на такива им викат леви.
03 Декември 2012 15:08
До Тодев От разсъжденията Ви би могло да се направи извода, че само младите в СДС, въпреки липсата на качества, очакват своя звезден миг, за да влязат във властта. Аз обаче помня простотията на комунистическата върхушка, за която имаше доста точни и свежи вицове, както и епиграми. Нещо повече - най-висшият между тях (министър-председател, държавен глава и главен секретар на БКП) Тодор Живков не можеше две думи на кръст да каже, а надолу поместа беше още по-смешно. Когато беше направен преврата на 10.11.1989 г., кукловодите заложиха на преподаватели и научни работници. Само, че народът, който беше управляван чрез насъскване град срещу село и раб. класа срещу учени-не харесаха особено тези нови лица. Те не ги разбираха и не им вярваха. Основно градсото население ги подкрепяше. Много скоро обаче, то разбра каква подмяна беше извършена. Системата беше сменена, за да си запази властта комунистическата номенклатура. Затова и Иван беше и ще бъде най-мразения политик, защото именно по негово време паднаха голяма част от маските.
03 Декември 2012 17:00
Това че ще образуват нова партия е ала-бала. Няма смисъл - сега всякаква сволач си образува партия. Направо да отиват при Костов. А ето и пътят към успеха на изборите:1) всички десни партии се обединяват на Конгрес и получават името "Синя коалиция". 2) избират ръководство на "Синята коалиция" като задължително там влизат Костов и Мартин и Надежда. 3)Костов си прави отвод от председателското място и по телевизията заявява че няма да се кандидатира за лидер на партията - оттегля се от активна дейност. 4)да се намери лоялен и достоен политически съюзник(извън ГЕРБ) с който да се явяват на изборите и след това да управляват в коалиция. Или поне да се опитат. Друга схема просто не виждам за съживяване на дясното. Разбира се най-трудното ще бъде да се реши Иван Костов да мине в политическа пенсия. Огромното му его е най-голямият враг на десните. Само той не го вижда - за голямо съжаление.
03 Декември 2012 17:05
Пухчо, нямаме противоречия, приятелю. Всичко е едно към едно както го описваш. И точно това, за което пишеш, навремето ме изкара на улицата. Аз просто фиксирам млака част от ставалото и ставащото, съвсем конкретна част - опитвам се да си отговоря на цял ред въпроси: и по каква причина се появи от нищото новият председател на СДС, и откъде тия напъни да се използват милостиво подхвърлени от Герб "възможности", и защо периодично някой млад кадър, на когото са залагали, изведнъж хуква в друга посока, и защо нито на общинско ниво, нито в национален мащаб "представителствата" не представят никого другиго, освен собствените си интереси. (Е, това последното е при всичките ни политици - без разлика на цвят и букви...)
03 Декември 2012 17:14
Тодев
03 Дек 2012 14:54
03 Декември 2012 19:13
Крайно време е да създадат партия на лишените от свобода политици!...
03 Декември 2012 20:33
Къде ги тез лишени от свобода политици? Да не намеквате, че може да станат хора? След като бъдат лишени от свобода (дай Боже!) де.
********************
Сървърът май изкуфя напълно. Има една работа тука. Май изборите (у нас поне) не решават нищо. Средствата намаляват. Но и мотики, кирки, брадви ще свършат работа. Важно е куфалниците да са бистри, трезви де.
******************
Сървърът определено е болен. Или новак администратор се учи, или форумът скоро битти. Няма да е трагедия. Да хващаме мотиките, думам аз.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД