:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 395
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Властите обещават първи сняг без изненади

Заради очакваните днес снеговалежи отговорният министър Лиляна Павлова обяви пълна мобилизация на пътните управления. Инструктирали сме всички да са в готовност, а снегорините да излязат още през нощта, за да подготвят пътя за зимни условия, съобщи Павлова вчера, цитирана от Дарик радио. Тя обаче уточни, че има места, в които все още текат ремонти по пътищата. В момента, в който завалят първите снегове, ще замразим строителството, увери министърът. Ще има и участъци, които ще останат затворени за зимния период. Като пример Павлова даде участъка от магистрала "Хемус" в района на Девня, където ремонтът все още не е приключил.

На линия са и снегорините в София, които според кметът Йорданка Фандъкова са повече от миналата година. Общо 220 машини, от които 180 снегорини, ще чистят столичните пътища тази зима. Възможен е обаче проблем с Околовръстното шосе, за което още не е избрана почистваща фирма, съобщи "Медиапул". В проведения конкурс за обществена поръчка печели обединение "Грийн Партнърс-БКС", зад което според публикации стои Румен Гайтански-Вълка. Гайтански събираше боклука на София до ерата на ГЕРБ в общината. Договорът обаче не е сключен, тъй като още тече срокът за обжалване на класирането. От кметската администрация уверяват, че няма да има проблеми. "Все някоя от 13-те фирми, с които имаме договор, ще поеме и Околовръстното. Освен това прогнозите са едно, а реалностите - друго", коментират от Столичния инспекторат пред агенцията.
4
1927
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
02 Декември 2012 19:21
уточни, че има места, в които все още текат ремонти по пътищата

Магистрала "Хемус", след Нови Пазар е в ремот и не е ясно кога той ще приключи.
По двулентовия, свръхнатоварен път се движат каруци, тирове с българска и чуждестранна регистрация и обикновени МПС-та, като някои от тях са неприлично скъпи за семплата, осеяна с дупки, липса на маркировка и указателни табели инфраструктура.
Първият сняг може и да е без изненади, но за втория, третия нищо не се знае.

02 Декември 2012 21:08
Има още много листа по дърветата. Ще има да падат талпи по пътищата.
02 Декември 2012 22:54
Сняг няма, изненада няма! Токоз просто и логично!
03 Декември 2012 08:58
Всъщност проблемът е в идеята. С много усилия на управляващите може и да няма изненада навсякъде.
Та схемата е следната: Снегопочистването се възлага на пътностроителните фирми, защото те имат нужната техника. Те обаче са притиснати от сроковете на пътното строителство, което не е само поставяне на асфалт, а още много неща, за което не е нужна висока температура.
Та шефовете на пътните фирми трябва да "познаят" коя вечер ще падне сняг, че предния ден да спрат строителството, да приберат и оборудват машините с гребла и да са готови.
Ето, това е слабото място.
И ако няма сняг - пак свалят греблата и продължават да работят. Имат срокове, работниците им чакат заплати...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД