:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 244
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бивш здравен министър е оправдан повторно

Бившият здравен министър от кабинета "Борисов" Божидар Нанев беше оправдан за втори път по обвинението, че ощетил държавата с над 2.4 млн. лв. при покупката на ваксини против грип през 2009 г.

Според прокуратурата той е сключил неизгодна сделка с "Рош - България" ЕООД за доставка на препарата "Тамифлу". Нанев бе оправдан от Софийския градски съд, но прокуратурата протестира присъдата. Обвинител по това дело бе бившият говорител на градската прокуратура Маргарита Немска, която впоследствие бе повишена до зам.-председател.

В решението си апелативните съдии остро критикуват решението на прокуратурата да обжалва оправдателната присъда. "Това, че прокурорът е непоколебимо убеден в правилността на своите изводи и че те му изглеждат очевидни и абсолютно безспорни, не е достатъчно", се казва в решението. Съдиите отбелязват, че прокурорът неоправдано преувеличава, изопачава и игнорира доказателства по делото.

Заедно с Нанев беше обвинена и бившата главна счетоводителка на здравното министерство Димитринка Николова. Тя почина по време на процеса след тежко боледуване.
889
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД