:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 221
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Още един кандидат за главен прокурор е "замерян" с роднини

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Борислав Сарафов
След като окръжният съдия на Пловдив и Сотир Цацаров дни наред обясняваше за сделка с имот, сключена от жена му, интересни роднински връзки изскочиха и около друг претендент за поста - Борислав Сарафов, който в момента оглавява Апелативната спецпрокуратура.

Сарафов е първи братовчед на депутата от ГЕРБ Светлин Танчев, съобщи Медиапул. Народният представител стана печално известен с поправката "Мери Джейн" през 2009 г. Тогава в Закона за наркотичните вещества беше внесена лобистка поправка, която даваше разрешение за реклама с изображения на наркотични вещества. Впоследствие стана ясно, че въпросният текст не е е бил одобрен в парламента, но преди обнародването му в "Държавен вестник" Танчев е направил корекция в текста, като е занесъл листче с новата формулировка.

"Няма никакъв проблем в това, че Сарафов е мой първи братовчед. Във фамилията ни има много юристи", заяви вчера Танчев, цитиран от Медиапул. Самият Сарафов пък коментира, че не се срамува от братовчед си. "Роднинската ми връзка с него по никакъв начин не влияе и не би могла да повлияе при вземането на решение от страна на членовете на Висшия съдебен съвет във връзка с процедурата за избор на главен прокурор", заяви той.

Оказа се обаче, че това не е единствената интересна роднинска връзка на Сарафов. Братът на Танчев е женен за дъщерята на бившия правосъден министър и сегашен вицепрезидент Маргарита Попова. Справка в биографията й сочи, че тя е начело на Софийската окръжна прокуратура в периода 1996-2004 г. През 2001 г. Сарафов започва работа в същата структура.
3
1613
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
06 Декември 2012 00:20
И тука смърди...
06 Декември 2012 09:33
Роднина, милиционер, роднина, милиционер ...
06 Декември 2012 11:15
То всички сме роднини(тръгнали от Африка) назад във времето...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД