:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЛУКойл" взема европейски вицешампион

Сърбинът Боян Попович идва при лидерите преди баскетболното дерби с "Левски"
Баскетболният шампион на България в последните 10 сезона - "ЛУКойл Академик", ще подпише до дни с бившия сръбски национал Боян Попович. Това бе потвърдено от спортния директор на клуба Сашо Везенов пред gong.bg. Гардът (29 г., 191 см) е европейски вицешампион с тима на Сърбия от първенството през 2009 г., играл е и но световното през 2006-а. Миналия сезон Попович е бил освободен от "Цървена звезда" и оттогава не е бил в друг клуб.

Той ще подпише с "ЛУКойл Академик" без трансферна сума - като свободен агент, до края на настоящия сезон. Договорът ще бъде сключен преди дербито на Националната баскетболна лига (НБЛ) срещу вицешампиона "Левски", но е малко вероятно Попович да участва в съботния (12 януари) мач в столичната зала "Универсиада". В момента "ЛУКойл" и "Левски" са първи и втори в класирането съответно с актив 10-1 и 9-2.

Преди този двубой пък "сините" претърпяха първо поражение след 9 поредни победи - 71:82 като гост на хърватския "Джуро Джакович" в гр. А на Балканската лига. До миналата вечер съставът на националния селекционер Константин Папазов имаше 6 победи в НБЛ и 3 в Балканската лига.

Успехът запази шансовете на хърватския тим да продължи напред в турнира. Те минават през победа с повече от 16 т. над македонския "Куманово" в последната среща на 15 януари. На същата дата "Левски" ще гостува на израелския "Галил Галбоа" в отложен още от I кръг двубой, който пък ще определи победителя в групата. В момента двата тима са с еднакъв актив (5-2), "Куманово" е трети с 4-3, "Джуро Джакович" с 3-4, а твърдо последен е "Морнар" (ЧГ) с 1-7. Напред продължават първите три отбора от двете групи, като победителите се класират направо за финалната четворка, а вторите и третите ще играят помежду си за определяне на другите два участника в последния турнир.
1
620
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Януари 2013 10:16
Известно име е сърбинът, но в каква форма е в момента никой не може да каже сигурно. Дано е полезен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД