:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дъжд удави 8-ия етап от рали "Дакар"

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Южноафриканецът Жиниел де Вилиерс маха безпомощно, след като джипът му "Тойота" е затънал фатално в калта по време на 8-ия етап от рали "Дакар".
Проливни дъждове в Аржентина създадоха сериозни грижи за организаторите на рали "Дакар" и на практика провалиха 8-ия етап от най-тежката авто-мото надпревара - 491 км от Салта до Тукуман. Заради силно наводненото трасе етапът бе прекратен на 88-ия километър, като дотогава с най-добро време бе Герлен Шишери (Фр) с SMG.

Последен от общо петима, преминали контролната точка по това време, бе друг французин - Стефан Петерханзел с "Мини", и организаторите решиха да дадат неговото време на всички останали в класа на автомобилистите. Сред тях бяха и българските екипажи Петър Ценков и Иван Маринов с "Опел" и Орлин Алексиев и Александър Стоянов с БМВ.

Камионите изобщо не стартираха в етапа, а при мотоциклетистите с първо време в съкратената отсечка е Жоан Бареда Борт (Исп) с "Хускварна". При откритите четириколки АТВ пък най-бърз бе Сарел ван Вилжон (РЮА) с "Мемотурс". Начело в генералното класиране при автомобилите остава Петерханзел, а българите се движат сред първите 90 - Алексиев е 82-ри, а Ценков е 85-и сред 106 останали екипажа в ралито.

Вчера бе почивен ден, а днес предстои 9-ият от общо 14 етапа - 593 км в Аржентина от Тукуман до Кордоба.
539
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД