:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Румънският Сенат погреба окончателно

закона за лустрацията, съобщи в. "Евениментул зилей". След като Конституционният съд обяви закона за противоречащ на конституцията и го върна в парламента, Сенатът го отхвърли. Той предвиждаше временна забрана на достъпа до някои високопоставени публични длъжности на лица, които са били част от бившия комунистически режим до 1989 г. Законът за лустрацията правеше разграничаване между лицата, които кандидатстват за дадена длъжност, и тези, които са назначавани. Той предвиждаше, че тези, които са назначени след влизане в сила на нормативния акт, следва да бъдат проверени от Националния съвет за проучване архивите на "Секуритате". Законопроектът беше внесен в сената през лятото на 2005 г., мина в парламента през май 2010 г., но беше оспорен м.г. в Конституционния съд.



Френски компании евакуират служителите си от АЕЦ "Чернобил",

след като част от покривната конструкция рухна заради падналия сняг, съобщи АФП. Фирмите Винси и Буйг съобщиха, че са евакуирали като предпазна мярка около 80 служители от ядрената централа в Украйна. Площта на разрушената конструкция е около 600 метра. Двете компании работят по строежа на саркофаг, покриващ реактора, който избухна през 1986 г. и предизвика най-тежката ядрена авария в света. Новият саркофаг трябва да бъде готов през 2015 г. В края на ноември 2012 г. бе завършена част от него - около 5000 тона стомана бяха издигнати на височина до 22 метра.



Безработен се самозапали



пред Агенцията по заетостта в западния френски град Нант и почина, съобщи полицията. Мъжът изпратил съобщения до журналисти, в които предупредил, че ще се самозапали тази седмица, след като загубил правото си да получава помощи при безработица. 51-годишен безработен също се самозапали и почина от раните си близо до Париж през август миналата година. Броят на хората без препитание постоянно нараства във Франция в последните 20 месеца и скоро може да достигне рекорда от януари 1997 г., когато 3.2 милиона души бяха без работа.
744
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД