:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скандал в БНТ заради "Цялото кралско войнство"

Нов скандал се заформи в БНТ заради старта на предаването "Цялото кралско войнство". Токшоуто с автори Илияна Беновска и Валери Найденов беше извадено от програмата още преди да се излъчи първият му брой.

Както "Сега" писа вчера, продукцията трябваше да тръгне идния петък, макар че фигурираше в програмата за снощи в 23,10 ч. Онзи ден от БНТ обявиха, че в програмата има грешка и "Цялото кралско войнство" ще се излъчи идния петък.

Оказа се, че Беновска и Найденов също очаквали първото им шоу да се излъчи снощи. Договорът ги задължавал да представят сценария на продукцията до 9 ч. сутринта вчера, но делегираният продуцент Емил Розов отсъствал и се оказало, че няма кой да приеме документите им. Заради това програмната директорка Невяна Ушева пратила писмо до продуцентите, в което ги уведомила, че предаването няма да се излъчи. БНТ предложила на Беновска и Найденов да запишат предаването си.

Според чл. 17 от медийния закон БНТ носи отговорност за всичко, което се излъчва на екрана, ние трябва да сме наясно с плановете на продуцентите и държим редът да се спазва от всички, обясни пресаташето на БНТ Иванка Джолева. Тя уточни още, че заради "Цялото кралско войнство" новините дори били преместени от 4-о в 6-о студио.

Не е вярно, че сме закъснели и не съм съгласна да записвам предварително предаването, коментира пред "Сега" Беновска. Тя уточни, че договорът предвиждал шоуто да се излъчва на живо. Да не би на Кеворкян да са му искали запис на "Всяка неделя", недоумяваше журналистката. Според нея тв шефовете се страхували от участието на Валери Найденов като водещ на предаването. След като станало ясно, че той ще й партнира на екран, всички членове на УС на БНТ с изключение на Гоцев се изредили да й се обаждат по телефона. От БНТ обаче обясниха, че направили компромис с участието на бившия главен редактор на "24 часа", защото според проекта на "Цялото кралско войнство" водещи трябвало да са Беновска и Андрей Баташов. После обаче актьорът се оказал много зает и програмната директорка Невяна Ушева подписала допълнителен протокол за утвърждаването на Найденов на екран.

Сега обаче не е ясно под каква форма точно ще тръгне шоуто. В писмото на Ушева не било уточнено дали идната седмица то ще е на живо.

Проблем възникна с още една от новите продукции на БНТ. Младежкото шоу "Жега", което трябваше да тръгне в 15 ч. утре, също няма да бъде излъчено, защото не били готови декорите му.

Зрителите на Канал 1 обаче ще могат още веднъж да видят и чуят DJ Дамян, който ще е специален гост на Драго Драганов в неделния сутрешен блок "Чай".
984
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД