:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,544
Активни 375
Страници 3,467
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Числа. Цифри. Еднакви номера

"На числото пи не му се вижда краят", отправил е взор към безкрайността "24 часа" навръх световния ден на Лудолфовото число. Датата никак не е случайна - четиринадесетият ден от третия месец, изписван по американски като 3/14. "Любопитно е, че именно на деня на пи се е родил гениалният физик и математик Алберт Айнщайн", разправя вестникът. Гений-негений, мустакатият всезнайко също не е открил смисъла на известното ирационално число, така че спокойно е можел да се роди на всяка друга дата.

Ден преди деня на пи България пък се сдоби с ново правителство, дело на стария мистик и преродена ирландска пастирка Р. Плевнелиев. "Петима министри са Деви, двама са ергени", забелязал е "Преса", вдъхновен от едновремешната страст на президента да прави хороскопи. "Брюнетите са повече", додава "Труд" своята естетична наблюдателност.

"Властта на 13-ките", разобличил е конспирацията "Монитор", посочвайки, че служебният кабинет освен че е встъпил в длъжност на 13 март 2013 г., е и 13-ият в демократичната ни история, както "Прелетът" писа вчера.

Неравната борба на "Монитор" с аритметиката се разгръща върху челото на вестника: "7 800 000 бюлетини за вота". Дописникът, един малък Айнщайн, ни съобщава, че общата сума за отпечатването им е "960 хил. лв. с ДДС", от което според него "излиза, че всяка бройка ще струва над 8 лв."... Ако това бе така, заделената сума трябваше да надхвърля 62 млн. лв., а всяка бюлетина да съдържа цветни снимки с родата на кандидат-депутатите.

В края на часа по математика "Монитор" съобщава, че "Арестувана данъчна спечелила 7 млн. от тотото" и посочва с пръст, че "тя идвала на работа с бяло беемве с еднакви номера". Всъщност доста хитър ход от нейна страна, понеже ако караше автомобил с различни номера, щяха отдавна да я заподозрат. Вероятно провинението й е, че цифрите в номера й са еднакви, но кой да ти мисли за такива детайли?
1269
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД