:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Протестите в страната са изтънили джоба на МВР

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Вътрешният министър Петя Първанова смята, че трябва да се преразгледа и ротацията на полицаи по време на вота заради липсата на пари.
МВР се оплака от изтънял бюджет заради протестите през последните месеци. "Столичната дирекция е дала за по-малко от месец допълнително за извънреден труд и гориво над 600 хил. лв. Подобно е положението в големите градове - Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, където имаше протести", оплакал се на заседанието на правителството в четвъртък шефът на МВР Петя Първанова. На него бе обсъдено отпускането на над 41 млн. лв. за подпомагане на заетостта и най-бедните. Всяко министерство е трябвало да свие текущата си издръжка с по 2.5%, за да се съберат парите.

След обсъждането обаче става ясно, че вътрешното министерство се разделя само с 2.5 млн. лв. Министър Първанова изненадващо съобщава, че недостигът в бюджета на МВР е вече 40 млн. лв. С тази липса тя аргументира и вече започналата съпротива във ведомството срещу идеята за ротация на униформените, които ще охраняват вота, за "да се успокоят подозрения у гражданите за безпристрастност на полицаите към изборния процес". "100% разбирам нуждата от това нещо, но ми се иска наистина да осмислим още веднъж, включително ротацията, която предстои да се извършва. За там също няма предвидени средства за МВР", обяснява Първанова.

От стенограмата става ясно, че премиерът Марин Райков, който е и външен министър, е против съкращаването на бюджета на дипломатическото ведомство, защото бил под критичния минимум. Против е и министърът на отбраната Тодор Тагарев, чието министерство намалява разходите си с над 5 млн. лв. Министърът на земеделието пък намерил близо 4 млн. лв. резерви. Най-много пари отделя регионалното министерство - близо 20 млн. лв., но това са част от 150-те милиона лв., които кабинетът "Борисов" отдели допълнително за пътища.



4
1490
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
31 Март 2013 19:29
У-ха-ха! Ами хайде да попротестираме още 2 месеца да фалира МВР-то и куките да се присъединят към нас! Кой ли ще пази тогава крадците?
31 Март 2013 19:54
Пари могат да си намерят сами в МВР! Половината им работещи са чиновници, а 98% от бюджета им отива за заплати....
01 Април 2013 01:02
А дали всяка седмица мачовете не пълнят обратно същия джоб? Защо ни будалкат?
01 Април 2013 10:49
Миличките ми те ! А , ако нямаше протести и парите останат , щяхти ли да ги върнете бе , серсеми ? Щяхте да си ги гушнете като бонуси ! Все парите не им стигат, за да си гледат работата ! Пък и то една паяшка работа ! Стоят и чакат времето да мине, за да получат заплата ! Ако пък работят наистина , какви ли пари ще искат ?
Те са просто обществените замърсители ! Пардон - полюцаи .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД