:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Политиците пренаредиха за последно коалициите за вота

Основни политически играчи ще се явят на предстоящия вот в коалициите, с които са го правили и досега, въпреки обещанието съюзите да се преосмислят, сочи проучване на "Сега". Заканите на лидера на БСП Сергей Станишев да преоцени бъдещото сътрудничество в "Коалиция за България" според приноса на всяка партия останаха на книга. БСП само леко ще разшири обхвата на партньорите, но без да допуска промени в коалицията, където са Комунистическата партия на България, ЗНС "Ал. Стамболийски", "Българска социалдемокрация" на Георги Анастасов, "Нова зора", както и двете ромски формации. Лидерите на "Евророма" Цветелин Кънчев и "Рома" на Тома Томов имаха сериозни проблеми с правосъдието. Отговорникът за преговорите с партньорите Евгений Узунов уточни пред "Сега", че отделно БСП ще си партнира с още няколко ромски формации, "Екогласност", ОКЗНИ, Съюза на тракийските дружества и някои от патриотичните съюзи, но на базата на двустранни споразумения.

Основните играчи от "Синята коалиция" също ще се явят заедно, макар и под друго име. ДСБ вече се регистрира в ЦИК. Кръгът около Надежда Михайлова, известен като "Единство", направи партия "Синьо единство" с лидер Христо Панчугов - бивш зам. главен секретар на СДС, и се регистрира в ЦИК. От намеците на Иван Костов стана ясно, че към тях ще се присъедини и трети участник, но засега се пази в тайна.

Народна партия "Свобода и достойнство", която бе създадена след отделянето на Касим Дал от ДПС, най-вероятно ще се яви на 12 май в коалиция с НДСВ, обяви лидерът на формацията Корман Исмаилов. Той поясни, че разговорите с царската партия са в напреднала фаза. Лидерът на НДСВ Христина Христова не отрече за разговорите, в които участва и Земеделският народен съюз, но все още нищо не е окончателно. Исмаилов съобщи още, че са водени преговори и със СДС, до разбирателство обаче не се стигнало.

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов отива на избори в коалиция с Българска социалдемократическа партия, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия, "Гергьовден" и БДС-"Радикали".

Замисленият преди няколко месеца патриотичен блок с основни играчи ВМРО и "Атака" не се сбъдна. Според лидера на воеводите Красимир Каракачанов основният проблем е бил в антагонизма между "Атака" и бившите им съпартийци от Национален фронт за спасение на България (НФСБ). ВМРО преговаря с патриотични организации, но не е ясно с кои. От "Атака" пък обявиха само с кого няма да се коалират - с партии, които досега са участвали в управлението на страната, в т.ч. ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, сините, както и ДБГ на Меглена Кунева.

2
1600
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
01 Април 2013 11:43
"Пренаредиха за последно" - докато не хлопнат кепенците за регистрация на ПРЕДизборните коалиции, реденето ще продължава до последно. След изборите ще има и СЛЕДизборно редене на коалиции, което може би вече е започнало.
01 Април 2013 23:31
"Пременил се Алия. ПогледнАл се - пак в тия!" Ами ний,а?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД