:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителство трудно ще се състави, но премиерите се множат

Бойко Борисов, Меглена Кунева и Пламен Орешарски са готови да поемат държавата, докато партиите им се тресат от скандали
Месец и половина преди парламентарния вот на 12 май и въпреки прогнозите, че следващият кабинет трудно ще бъде съставен, са известни поне трима кандидати за премиер. След като бившият вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че ако партията му спечели изборите, следващият министър-председател ще е Бойко Борисов, бяха обявени още две имена. Меглена Кунева сама каза, че е готова за длъжността, а лидерът на БСП Сергей Станишев номинира Пламен Орешарски. Всичко това се разиграва на фона на междуособици в структурите при реденето на партийните депутатски листи и политически скандали.

Цветанов пренебрегна факта, че Борисов бе принуден да подаде оставка след безпрецедентни протести срещу неговото управление през февруари и март. Самият бивш шеф на МВР попадна в центъра на грандиозен скандал, след като соцлидерът изнесе данни, които уличаваха ексминистъра в незаконно подслушване на висши политици от опозицията и ГЕРБ.

В събота Сергей Станишев обяви, че за него бившият финансов министър от правителството на тройната коалиция Пламен Орешарски "е най-закономерната, логична, политически издържана кандидатура, която може да даде нова визия за страната". Той дори декларира, че е готов да отстоява кандидатурата пред БСП. Това доведе до обвинение от страна на ГЕРБ, че така Станишев се самооценява като слаб и недостоен премиер. Проблем на соцлидера обаче далеч не са само критиките на конкуренцията. В БСП продължава да се разгаря скандалът с вторите и трети места в депутатските листи и парашутистите начело. Раздори разтърсват и столичната организация след спускането на Корнелия Нинова и третото място в 3-те софийски МИР-а за коалиционни партньори. "Не разбрах логиката в подреждането на листите", констатира червеният общински съветник Георги Кадиев, който остана едва четвърти в 23-ти МИР след колегата си в СОС Жельо Бойчев, депутатката Ваня Добрева и представител на коалиционните партньори. И гневно настоя съюзниците да отидат по-назад, докато покажат, че са заслужили местата си.

Вчера Меглена Кунева бе сюрпризирана неприятно, след като 1800 души от пловдивската организация на "Движение България на гражданите" хвърлиха партийните си книжки и я напуснаха. Бунтът срещу Кунева е заради отказа водаческото място в листата да бъде за местния актив. Областният координатор на партията за района Дани Каназирева обясни реакцията си така: "Причината е, че листите не са изградени на регионален принцип, така, както е било обещано преди година при учредяването на движението". И добави, че очаква още регионални организации да напуснат ДБГ. Самата Каназирева преди 3 седмици съобщи, че се отказва да е депутат. По неофициална информация обаче причината е била, че няма да бъде водач на местната листа. Със същия мотив преди седмица напусна партията областният координатор на Сливен Георги Балабанов, номиниран за водач на листата от местните структури на партията. Националното ръководство обаче го обвини, че ултимативно е поискал да стане депутат и му отне партийния пост. Сигнали за недоволство идват и от други структури в страната поради същата причина, след като стана ясно, че спуснатите отгоре Калин Томов в Пловдив, Прошко Прошков в Добрич, Даниел Вълчев във Варна, Велислав Минеков в Кърджали, Людмил Веселинов в Перник, Иван Стамболов в Хасково, Христо Ангеличин в Стара Загора и др. са изместили номинираните по места.
18
2620
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
31 Март 2013 19:33
Ще чакам още малко - пък и аз ще се кандидатирам...При толкова мераклии, няма как да е без келепир...
------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
31 Март 2013 20:36
Само Дани Бой не е казал, че ще става премиер....
31 Март 2013 20:40
Манипулациите продължават. Не лошото управление на ГЕРБ станаха причина, а организирането на удължение на отчетния период за консумирана еленергия с 5-10-20 дни и представените големи сметки,в съчетание с самоубейство и стрелба по Баретата, барабар с футболните агитки, останали в "глад" от зверски участия по липса на мачове....Горе-долу усещаме какво ни чака....Колкото и да се ежим,Боко ще е най-приемливото бъдеще за следващите 4 години...Че сме будали, будали сме, ама не чак толкова, колкото ни смятат "красние прашки"....
31 Март 2013 21:31
Българският народ заслужава да живее в едни нормални условия, да има работа, да живее над прага на бедността и мизерията! Заслужава да спрат грабежите от националните богатства - полезни изкопаеми, земи, гори, крайбрежни ивици, както и изключително важните интелигентни хора, които бягат от Родината!
http://www.youtube.com/watch?v=ilsyScWVaec
31 Март 2013 22:25
Борисов бе принуден да подаде оставка след безпрецедентни протести срещу неговото управление през февруари и март.


Действителността е по-горчива и от хинин.
31 Март 2013 23:34
факта, че Борисов бе принуден да подаде оставка след безпрецедентни протести срещу неговото управление през февруари и март

С такива смехотворни 'факти' писанието наподобява дренкаджийски фарс.
След подобни лъжи как ще обясняват предстоящата изборна победа на ГЕРБ не е ясно.
Или всяко чудо за 3 дена
01 Април 2013 00:24
Българският народ заслужава да живее в едни нормални условия...

ами не - народът си заслужава условията в които живее, защото е факт, че повечето периоди в които този народ смята, че е живял в "нормални условия", тези условия са били заслуга на външни фактори, а не на усилията на самия народ. Едно изключение е може би периода от Освобождението до войните.
Иначе най-проспериращи според този народ са последните десетилетия от турското робство и комунистическия режим
01 Април 2013 00:38
Има ли някои, за които поне "обосновано да предположим", че като дойдат на власт, ще:
1) озаптят монополите;
2) дадат глътка животоспасяващ въздух на малкия и средния бизнес;
3) прекратят унищожаването на малцината останали в страната мислещи и почтени учени и специалисти;
4) прекратят безобразното ограбване на националните богатства и съсипването на природата;
5) позволят да работят заведения за пушачи ,

ТА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ?
01 Април 2013 00:39
Май че не.
01 Април 2013 01:07
Тиквата за какво ще се кандидатира? Нали вчера се скри като мижитурка и ревеше от "болки" в болницата, барем някой му се върже на глупостите. А кой точно да го избере за премиер? Дали хората от Девин трябва да го изберат за премиер, защото им закри болницата с некадърното си протеже Дянков? Може би трябва да го изберем, защото Миро Найденов върна вкуса на лютеницата от нашето детство? Само дето Найденов трябва да се снима на предизборните плакати с раиран костюм.
01 Април 2013 07:57
Безпрецедентни протести?
Къде ли е бил аФтора на таз перла през деветдесетте?
На баща си в мерака?
01 Април 2013 08:03
Цветанов пренебрегна факта, че Борисов бе принуден да подаде оставка след безпрецедентни протести срещу неговото управление през февруари и март.

И аз това забелязах. Няма как ББ отново да е премиер, при положение, че сме му били шута само преди 1 месец...Колкото и да лъжат ГЕРБ, всички знаем, че няма да са те във властта! Четири години крадене мисля, че стига!
01 Април 2013 09:13
Аз ще гласувам за ГЕРБ, най-малкото зло! А вие?
01 Април 2013 09:17
соцлидерът изнесе данни, които уличаваха ексминистъра

Дайте ги данните, да видим дали го уличаваха. И уточнете по каква причина вече не го уличават.
01 Април 2013 11:03
Хлапако, защо не ни обяснищ, на нас - неграмотните, кой и как ще ни управлява през следващите 4 години.Ама по подробно -с увеличенията от 40 %, национализациите, строежа на АЕЦ Белене,намаление на цените и увеличаване на производството и висшите технологии....Благодарим ти предварително!...
01 Април 2013 17:33
Авторе!? Не сте ли забелязал, че Орешарски не е член на никаква партиия. Той е много добър преподавател в УНСС. Коя е партията, която му "се тресе"!?
Хайде , спрете да мислите с щампите на вулгарния соицализъм от времето на Сталин, Брежнев и Живков и с понятията на капитализма, че всичко / както и статията Ви/ е стока и пари Вестник като "СЕГА" заслужава по качествени материали, плод на задълбочено мислене и умения за умозаключения по-близо до обективния свят. А обективно - България трябва да се спасява от примитивите, които я превърнаха в бнтустан след 23 години преход. Който е умен, честен, отговорен и куржалия да заповяда! Нека без скруполи да помогнат да се измъкнем от ямата. Не обругавйте такива хора, те все по-рядко се намират с Бой Ганьовсоко - "Всички са маскари!" Напънете се и измислете нещо по-различно или замълчете!
01 Април 2013 18:42
глупава дописка..за аФтора-
01 Април 2013 18:59
Орешарски, нито е ляв, нито е десен, а доказа че е национално отговорен и за това не е удобен на бандистанците! Той е най читавият от всички възможни кандидати,това е най добрият вариант за България в момента!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД