:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 464
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руски милиардер купи острови на Онасис

Аристотел Онасис
Руският милиардер Дмитирй Риболовлев, собственик и на френския футболен клуб "Монако", е купувачът на островите Скорпиос и съседния му Спарти, който Атина, внучката на покойния гръцки корабен магнат Аристотел Онасис, обяви за продажба. Информацията бе качена вчера на сайта на списание "Форбс". Според изданието островите са стрували на Риболовлев към 100 млн. долара.

Скорпиос е известен основно като частния остров на милиардера Аристотел Онасис. Той го купува през 1962 г. за 3 млн. гръцки драхми (около 10 000 паунда) и на него се жени за бившата първа дама на САЩ Жаклин Кенеди на 20 октомври 1968 г. Това носи на острова международна слава. Медиите се побъркват както по звездната двойка, така и по идеята да притежаваш частен остров и това бързо се превръща в символ на богатство.

След смъртта на Онасис островът става собственост на дъщеря му Кристина, която пък го завещава на нейната дъщеря Атина Русел-Онасис. Самият Онасис, неговият син Александър и дъщеря му Кристина са погребани на острова.

В миналото доста знаменитости са изявявали интерес към закупуването на Скорпиос, като сред тях са Мадона и Бил Гейтс.

На острова са построени три резиденции, хеликоптерна площадка и пристанище за яхти. Риболовлев, който в класацията на сп. "Форбс" е 13-и със състояние, оценено на 9.1 милиарда долара, през 2011 г. установи рекорд по недвижимост, като купи на името на дъщеря си апартамент в Манхатън за 88 млн. долара, което дотогава бе най-скъпата сделка в Ню Йорк.
1628
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД