:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" не си платила за ремонт

Държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" не се е издължила на "Енергоремонт холдинг" за изграждането на сероочистващите инсталации на пети и шести блок, стана ясно вчера. Ремонтът бе необходим, за да може тецът да отговори на изискванията на ЕС.

Поръчката бе спечелена от италианско-китайския консорциум "Идреко - Инсигма", който от своя страна нае холдинга за подизпълнител. Около 90% от дължимите суми са както към "Енергоремонт холдинг", така и към много други компании, участвали в проекта, заявяват в отворено писмо до медиите от холдинга. Според него "Марица-изток 2" не е плащала от близо година, а договорът с консорциума е бил прекратен два месеца след като сероочистките са били вече в експлоатация. Така се поставя под въпрос аргументът, че ангажиментът по изпълнението не е бил спазен.

От теца обаче заявиха, че консорциумът с подизпълнител "Енергоремонт Холдинг" е бил отстранен. "Изпълнителят не спази датата за завършване на обекта, а именно 29.04.2012 г. и "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД прекрати договора си с италианско-китайската компания", контрираха от "Марица-изток 2". Тецът е дъщерно дружество на Българския енергиен холдинг, откъдето вчера не коментираха финансовите неуредици.
1728
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД