:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Рекорден US военен бюджет

$ 335,4 млрд. стигат на САЩ да се бият с всеки
Президентът на САЩ Джордж Буш подписа бюджета за отбрана за 2003 г., който е с 13% по-голям от миналогодишния, предаде АФП. Той възлиза на 335,4 млрд. долара. Това е най-голямото увеличение на американски военен бюджет от началото на 80-те години, когато президент беше Роналд Рейгън.

Буш посочи, че САЩ имат средства "да се бият с който и да е враг". Увеличеният военен бюджет според него показва, че Америка е решена да защитава не само свободата на американците, но и свободата в света, да отговори на "призива на историята" и да "триумфира над терора".

"Поискахме от нашата армия да се подготви за война срещу Ирак, ако е необходимо", каза Буш в реч, произнесена в Белия дом в присъствието на вицепрезидента Дик Чейни и министъра на отбраната Доналд Ръмсфелд. Президентът на САЩ заяви, че "най-добрите военни в света трябва да имат всички възможности, за да защитават мира в света". Той определи борбата с тероризма като "първата война на XXI век" и я нарече "различна война".

Бюджетът за отбрана бе одобрен преди седмица от Конгреса.
2
419
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Октомври 2002 01:15
Буш дойде с измама на власт, а сега се мучи да подпали Третата световна война. Внушава на американците , че войната с Ирак е начина да се излезе от икономическата криза! Това не си го измислям. Вчера получих писмо от моя близка сега живее в LA . В писмото тя се тюхка , че от 11 09 нещата в USA не са добре, че ще се оправят , ако има война с Ирак, но лошата Европа не давала.
25 Октомври 2002 10:51
Hm , $ 335,4 млрд.!! Mai shte stignat ne samo da se biqt sreshtu wseki a sreshtu wsi4ki.Amerikanskata woenna mashina stawa twurde silna.Losho.Za wsi4ki.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД