:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 422
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КЗК и прокуратурата ще ловят подкупни "бели якички"



Прокуратурата и Комисията за защита на конкуренцията се споразумяха вчера да работят заедно срещу корупцията при обществените поръчки. "Не можем да оставим в страната да битува мнението, че във всяка една обществена поръчка има прокаран личен интерес или корупционна практика. Това е ужасяващо", заяви зам. главният прокурор Камен Михов. Той добави, че задачата да се разкрият нарушенията на т.нар. "бели якички" е трудна, но изрази увереност, че двете институции ще се справят.

Шефът на КЗК Петко Николов пък отбеляза, че от началото на 2009 г. тръжното манипулиране при обществените поръчки е започнало да преобладава при нарушенията, за които следи антимонополната комисия. Ставало въпрос за манипулация на търга по отношение на оценката, стойността му или кой точно да бъде избран за победител в обществената поръчка.

Николов коментира и проблемите в отношенията между производителите и хипермаркетите. По думите му комисията никога не е казвала, че няма картел при търговските вериги. Той припомни, че КЗК е предявила определение за нарушение към веригите и е дала указания за мерките, които трябва да бъдат взети от тяхна страна.

Николов коментира и започналата проверка на трите електроразпределителни дружества, която стартира в началото на месеца. Работата по нея тече, като в момента се снемала информация от компютрите на трите дружества - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго -Про".
1
1430
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Април 2013 23:51
Петко Николов и Камен Михов са двама от най-видните корупционери в страната. Хора, които винаги са гледали на позицията си като средство за правене на бизвес с интересите на страните по делото. Те може и да не са открили корупцията, но със сигурност са допринесли значително за нейното развитие.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД