:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Армията подменя 16 офицери зад граница

Военният министър ще довърши конкурси, започнати от предшественика му ден след оставката на кабинета
Военното министерство е започнало назначаване на офицери на ключови позиции зад граница. Сред тях са такива във военното командване на САЩ в Тампа, във военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, в бригадата за Югоизточна Европа в Лариса и Съвместното командване на силите на НАТО в Брунсум, Холандия. Става въпрос за общо 16 позиции в чужбина.

Конкурсът за апетитните места е обявен без много шум по времето на бившия военен министър Аню Ангелов, но заради падането на кабинета ще го довърши наследникът му Тодор Тагарев. Интересен факт е, че заповедта на Ангелов е от 21 февруари - само ден след като бившият премиер Бойко Борисов депозира оставката на правителството пред парламента. На 17 април министър Тагарев е издал нова заповед, с която е премахната една от позициите във военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел.

Според заповедта на Ангелов за командването в Тампа се търси национален представител, който трябва да координира представянето на българските контингенти зад граница. В Брюксел ще заминат двама офицери, които ще заемат позиции в отделите "Разузнавателни продукти" и "Ресурсна поддръжка". Търси се и сержант за технически секретар в постоянното представителство на България в Европейския съюз.

За бригадата в Гърция се търси зам.-командващ, както и шофьор. В Брунсум, Холандия, са отворени позиции за четирима щабни офицери. Истинско предизвикателство за българските пилоти ще бъде позицията началник-отдел "Бойна поддръжка" във военновъздушното командване на НАТО в Рамщайн. За втория свързочен батальон на НАТО в Неапол се търси техник, който може да е дори със звание ефрейтор. Армията ще има един щабен офицер и в сухопътното командване на НАТО в Измир и двама във военноморското командване на алианса в Нордууд.

Кой ще се класира за атрактивните позиции зад граница, ще стане ясно след Великден, когато комисията по оценка на кандидатите ще докладва на Тагарев. За тях са изброени подробни критерии, на които желаещите трябва да отговарят.
6
4853
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
22 Април 2013 20:30
Разнасяне на папки, маршируване по време на празници, синекурни местенца зад граница ......
Бог да пази България !
22 Април 2013 22:10
Тия май са от разкритите комунистически разузнавачи. Баси фарса. Верно станахме за смЕх с тая закъснЕла циркаджийница. Прав е Роско да иска всичко на масата, целият архив на ДС и РУМНО да се предаде на Комисията - кви са тия иди-ми - доди-ми на порцийки - аре всичко на масата и край с цирковете - който бил - бил и толкоз. Затваряме страницата, т.е. правим я публична - и край.
23 Април 2013 07:21
Бе вие наред ли сте! Обявата беше публикувана навреме на сайта на МО, който искаше, си подаде документите и т.н. Сега някой от журналистите на "Сега" разбрал и го съобщава все едно бати тайната е разкрил!
23 Април 2013 09:02
Пак добре че е обявен конкурс, иначе администрациите са пълни с парашутисти
23 Април 2013 09:35
Трябва да върнем наборната служба.
Целият свят кипи и ври , сменят се граници , непрекъснато сме свидетели на провокации срещу нас , от нашите съседи. А ние унищожихме единствената институция, която пазеше традиционно висок рейтинг на доверие сред българите от '89 насам - армията.
Да не споменавам и за другите ползи , като дисциплиниране на разюзданата младеж, интегриране на малцинствата и прочее.
23 Април 2013 16:25
Zande и Benedict, пишете за неща, които не разбирате, но по стар български обичай бързате да дадете аФторитетно мнение! NOOB, присъединявам се към позицията ти, за съжаление България загуби ЕДИНСТВЕНИЯ си действен инструмент, който да и гарантира националната й сигурност и териториален интегритет! Това стана възможно под акомпанимента на непрестанно виене и крясъци на отбрана група безобразни предатели-политици, пишман журналисти и “експерти“-атлантисти, като предателя Аню Ангелов, които през последните 24 години от девет кладенеца води вадеха да ни доказват колко тежка и неефективна била БНА и как ТРЯБВАЛО да я модернизират за да станела тя МАЛКА, МОДЕРНА, ВИСОКОПРОФЕСИОНАЛНА и МОБИЛНА армия! От всичките прилагателни остана само едно = МАЛКА!! И пради това сега БА е просто бледа сянка на армията на България от едно време! Такава армия вече дейстително не е нужна на Българите, тъй като на практика се превърна в МАЛЪК експедиционен корпус, чиито подразделения изпълняват задачи на хиляди километри от страната в интерес на ДРУГИ ДЪРЖАВИ, но не и на България! Това разбира се е тайна за повечето Българи, тъй като по този кръг от проблеми МЕДИИТЕ ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧАТ! Блее единствено и само хорът на платените овце!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД