:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Застреляха молдовец, бивш бодигард на убит висаджия

Молдовец, работил за починалия след бомбен атентат висш висаджия Димитър Димитров-Маймуняка, беше застрелян в сряда вечерта в София. 33-годишният Андрей Гордиенко, известен като Руснака, е убит около 22,55 ч. пред блок 113 в кв. "Стрелбище", където живеел. Килърът стрелял два пъти в гърба на молдовеца и още веднъж, когато той паднал. Мъж от блока видял секунди след стрелбата мъж в черни дрехи и с маска на лицето да бяга по улицата към близкия строеж. Екзекуцията на Гордиенко е извършена пред очите на съпругата му Оксана и 7-годишния им син Денис, първокласник в 126-о училище. Детето било оплискано с кръвта на баща си. Майка му хукнала да търси помощ след стрелбата.

"Чухме 3 изстрела, а после страшен женски писък", разказа комшийка. Никой от съседите не знае с какво се е занимавал молдовецът.

Андрей Гордиенко е бивш състезател по гребане на СССР, участвал в олимпиади. Живеел със семейството си под наем от 1995 г. Той и жена му карали мерцедеси. Гордиенко е бил съдружник във фирма "Дениз" с Ясен Иванов и Румен Садовски, с когото държали бар "Vаlejo" на бул. "Гоце Делчев", но в края на м. г. излязъл от нея.

Молдовецът имал процент и в автосервиз "Престиж" в кв. "Манастирски ливади", собственост на Петър Георгиев. Мястото е с размерите на малка фабрика, известно с клиенти от средите на ВИС. Андрей карал там автомобили, като по оперативна информация някои от тях са били крадени. Напоследък обаче бизнесът му не вървял и основната версия за убийството е големи дългове.

Има и данни, че покрай Маймуняка, който преди смъртта си беше намесен в наркобизнеса, молдовецът също бил в търговията с дрога. От 1997 г. чужденецът бил бодигард на Маймуняка и при взрива срещу него през януари бил леко ранен.

"Това е поредното разчистване на сметки между престъпни групировки. Мъжът е член на една от тях, известен е на МВР, има висящи дела", съобщи министър Георги Петканов. Андрей е регистриран за грабеж на кола и измама за 2800 лв.

Жена му Оксана запълвала времето си в магазин за дрехи на техен приятел на пазара в кв. "Красно село". "Андрей вчера мина оттук. Не изглеждаше притеснен или заплашван от нещо", разказа собственикът.
2646
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД