:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дойде ли краят на мутромилиционера Цветанов?

Ако болката от мутренския стил на управление бе истинска, то тя трябваше да се чуе и от Мирослав Найденов, и от опозицията, и от прокуратурата преди години - когато му беше времето. А не 2 седмици преди изборите
Петьо Цеков
Политическата бомба е като атомната - ударната вълна първо покосява всичко наоколо, а след това се връща към центъра.

Признанията на бившия земеделски министър Мирослав Найденов в ефира на bTV очевидно са тазгодишната предизборна политическа бомба. Директните обвинения срещу Цветан Цветанов - не само за незаконно подслушване, но и за долнопробен политически рекет, идват от един от най-приближените министри на Бойко Борисов. Не от креслив опозиционер, а от човек, който 4 години плътно обслужваше властта. Разполагаше с огромен финансов ресурс и бе подкрепян до последния момент - да не забравяме, че точно заради него личният калкулатор на Борисов - Симеон Дянков, бе анатемосан от ГЕРБ.



Защо вътрешен човек удря Цветанов?



Има един бърз и грешен отговор на този въпрос и той ще бъде експлоатиран от ГЕРБ през следващите дни, за да се отдалечи моментът на имплозията. Ще бъде обяснено подробно, че Найденов не е толкова "вътрешен". Научно ще бъде доказано, че той всъщност е прикрит комунист, умело залъгвал дори Него. Ще бъдат припомнено, че Найденов е ходил в ресторант, но не е ял Октопод, а е говорил с него. Ще бъде подчертано, че Партията е съвсем наясно с този Предател и заради това го е отлюспила от кандидатските си листа. "Той говори, щото няма да е депутат" - общо взето под това мото ще минат коментарите на политици и фенове на ГЕРБ.

Разбира се, че има и такъв момент. Няма разумен човек, който да възприеме с лекота новопридобития образ на Мирослав Найденов на опозиционер и борец за справедливост. Сега е защитен свидетел, с охрана, може и самоличността да му сменят скоро. Но със сигурност той нямаше да е толкова словоохотлив, ако беше водач на листа. Но не това е важното - затова подобна посока е подвеждаща и грешна.

Важното е, че ГЕРБ от години подслушва незаконно и според свидетели -



използва тези записи за мутренски рекет



Всъщност този факт е известен не от приказките на Найденов, не дори и от скорошните открития на прокуратурата за наличието на "Цецомобил", а от признанията на самите Бойко Борисов и Цветан Цветанов. И тези признания не са от днес, не са от вчера, а от началото на мандата. И ако някой се учудва днес, е хубаво да си припомни следните реплики: "Не е ваша работа колко министри се подслушват. Колкото трябва - толкова. Искам да имам контрол върху техните действия (на министрите)... Те трябва не само да знаят, те трябва да работят така, че все едно са слушани и гледани... Няма лични права за министри".

Обществото прие с лекота тези думи на Бойко Борисов, казани преди години. Нямаше протести, имаше даже одобрения. Прикрит зад абсолютно фалшивата теза за някаква превенция на корупцията, Цветанов съвсем му отпусна края. Спомняте ли си историята с горнооряховските лекари и бебето във фризера? Още докато четеше разговорите между докторите от трибуната на Народното събрание, бе ясно, че Цветанов е достигнал дъното, но ще продължи да копае надолу. Не Цветанов измисли подслушването, но със своята наглост го издигна до невиждани висоти. Някой съмнява ли се в думите на Найденов - че Цветанов е подслушвал поголовно, че е всявал страх, че е правил досиета, че е оформял профили...? Едва ли.

Но този абсолютен цирк бе аплодиран! Спомняте ли си как всички министри рапортуваха един по един: "На мен не ми пука, че ме подслушват. Няма какво да крия". Подобни изречения казаха и Росен Плевнелиев, и самият Мирослав Найденов и целият "екип" от жертви на Цветанов. Сега излиза, че Найденов казал това с отвращение. Като осъзнал се алкохолик.

Щом всички министри са знаели, че са подслушвани, щом с правителствения рекет и наглата полицейщина е било наясно и обществото, и в частност - прокуратурата, то тогава каква е новината днес? Явно е, че всички



комфортно сме живели под крилото на ченгеджийско правителство



Че е имало обществен договор, който позволява това.

Тук новина няма. Тя е само за току-що прогледнало пеленаче. Воят, който се чува, е просто предизборен, тъй като "новината" е структуроопределяща, т.е. тя може да повлияе върху резултата на вота. Ако болката от мутренския стил на управление бе истинска, то тя трябваше да се чуе и от Найденов, и от опозицията, и от прокуратурата преди години - когато му беше времето. А не 2 седмици преди изборите.

Възможно ли е бомбата да порази хора от ГЕРБ, да удари "последния бушон" Цветанов? Да, разбира се. И това е така, тъй като тезата "Лошият Цветанов рекетираше добрите хора от ГЕРБ" не е вярна. Това също е за отклоняване на вниманието и е толкова разпространена, че вече я има и във вариант: "Цветанов на практика управляваше. Той измъкна партията из под носа на Борисов. Той държи Бойко с нещо." Спомням си преди години какво се случи, когато Костов се раздели с 10 министри и СДС започна да се цепи напречно. Онази партия взе да обяснява, че Командира е в бяло, а всички останали са оцапани, но той има силата и волята да почисти управленската среда. В резултат на това още през 1999 г. бе ясен трендът на СДС. Сега някой се опитва да каже, че Цветанов, Емо Ротманса, Симеон Дянков и т.н. са били лоши хора, но Бойко не е. Точно заради това бомбата може да порази още хора, включително Цветанов. За да се запази образът на Лидера! Светостта не може да бъде поставяна под въпрос! Но ние знаехме, че нищо не помръдваше в държавата без одобрението на Бойко Борисов. И така е във всяка лидерска партия. Във всяка диктатура. Нещо повече - точно Борисов насърчаваше подслушването на свои и чужди.



От какво тогава да се разграничи сега?



Не твърдя, че Цветанов няма папка за Борисов. Дори съм убеден, че има. Но не заради това Бойко ще го крепи още известно време, а защото ще е абсолютно алогично Борисов да се раздели преди вота с последния милиционер на българския преход - Цветан Цветанов. Самоубийствено е. Ако го направи, директно трябва да свие байрака и да си ходи в Банкя. Не че Бойко е логичен политик, но по-правилната му отбранителна тактика е да тупка топката поне до 12 май. Пък после - ще видим. Сигурно ще разчита на правилото "Testis unos, testis nullus". Затова сега кара всички да се кълнат - Цецо му се заклел, че няма такова нещо, Миро да се закълне, че е споделял за подслушването! А ако се появят и други свидетели като Мирослав Найденов, Цветанов със сигурност никога повече няма да е министър на вътрешните работи. Дали ще остане депутат и политик? Или ще се запознае със Софийския затвор отблизо? Това дори Цацаров още не го знае.
Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов изстреля мощен залп по ГЕРБ. Тепърва ще броим щетите.
снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Вярва ли някой, че Цветанов е подслушвал без знанието на Бойко?
128
16348
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
128
 Видими 
25 Април 2013 19:27
Не знам защо Мирослав Найденов винаги ми е бил по-противен.

---
Натисни тук
25 Април 2013 19:29
Пише се unus. Не вярвам, че това е същинската бомба преди изборите. Ще излезне нещо за самия Борисов. Найденов е свидетел само за собствената си лудост. Дори може да си оттегли твърденията, няма да се учудя.
25 Април 2013 19:41
mick
25 Април 2013 19:27

Не знам защо Мирослав Найденов винаги ми е бил по-противен.


Щото е бил прикрит човек на червените прашкш,камунезите и Станишев
25 Април 2013 19:52
.
25 Април 2013 19:54
Жалко, че напъните на Параграфа отидоха бадява. Що глупости изписа да го оправдава тоя мутромилиционер. То не беха лични мнения, доказателства, вътрешен живот и кво ли не.
25 Април 2013 19:55
Не знам защо Мирослав Найденов винаги ми е бил по-противен.

Точно заради това си качество посмя да наруши омертата и изкара на светло истината за Цвък. Официално, така да се каже.
А думата "омерта" не е преувеличение - изпя всичко и остана в Съдебната палата докато дойде незабавно назначената му охрана - точно както става при осмелилите се да проговорят срещу босовете си мафиоти. Така се прави в Италия, в САЩ, логично така стана и тук, когато вътрешен наруши омертата.
Само се чудя що за полицаи да го охраняват ще му пратят Калин, Станимир и сие овъртолени с Цвък началници. Ще го пазят или в точният момент ще се заблеят нанякъде.
25 Април 2013 19:57
.
25 Април 2013 19:57
Защо вътрешен човек удря Цветанов?

Защото го изнудват.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1869433
26.03.13
1. През октомври 2010 ...
2. На 2 ноември 2010 ...
3. През март 2010 ...
На обвиняемия Мирослав Найденов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 10 000 лв.

Карат го да говори срещу Цветанов, срещу което му обещават да прояват благосклонност при разглеждането на случаите по които той е обвиняем.
Случай банален, прост очеваден, има го във всяка трета кримка.

25 Април 2013 20:01
Чарли Дарвин - Защото го изнудват.

Не. Предлагат му сигурно да стане защитен свидетел.
Любимият похват на Ц.Ц.рон се връща като бумеранг.
25 Април 2013 20:08
.
25 Април 2013 20:16
мутромилиционера Цветанов?

Така е,защото ГЕРП е шайка на мутрите...
25 Април 2013 20:18
- Цецо, Цецо, Цецолино,
Политическо бамбино,
Кой от изборите пак каймака
Ще обира със черпака.
- Бате Бойко е юнака.
Аз сьм простичко …черпака.
25 Април 2013 20:21
.
25 Април 2013 20:24
Тази сутрин, си мислех, че най-после ще стане ясно, кой кого държи за топките.
Направо ми надминаха очакванията, още по обяд се разбра.

(Между дргото, "Колкото-толкова" го е казал Мечо Пух )
25 Април 2013 20:26
Testis unos, testis nullus"
А се пише Testis unus, testis nullus"
Звучи ми като: Ако си с един тестис, значи нямаш тестиси.
А след като автора не се е постарал да го преведе, ето и превода: Един свидетел не е свидетел.
Автора
Човек, който използва чуждоезични изкази в текста си е длъжен да ги преведе под линия.
Или както там се казва.
25 Април 2013 20:27
Не твърдя, че Цветанов няма папка за Борисов. Дори съм убеден, че има. Но не заради това Бойко ще го крепи още известно време, а защото ще е абсолютно алогично Борисов да се раздели преди вота с последния милиционер на българския преход - Цветан Цветанов. Самоубийствено е. Ако го направи, директно трябва да свие байрака и да си ходи в Банкя. Не че Бойко е логичен политик, но по-правилната му отбранителна тактика е да тупка топката поне до 12 май. Пък после - ще видим


Цветанов е човекът, който е създал организационно ГЕРБ във времето, когато Борисов беше "неформален лидер" на движението (дори и партия не беше). Цветанов е човекът, който изграждаше структурите, създаваше картотека на местни гербери и регистрираше зависимостите им. Такъв човек не се уволнява по време на избори, не се уволнява за една нощ дори и след избори, а едва след като влиянието му в политическата организация е ограничено.
===
Иначе слаба статия, пълна с баналности, да не говорим за неверните "спомени" покрай смяната на министрите на ОДС.
25 Април 2013 20:31
Упс, корекция, мечо Пух е казал "колкото повече- толкова повече"

25 Април 2013 20:36
Миро Найденво - Томазо Бушета?!
25 Април 2013 20:36
.
25 Април 2013 20:38
Петьо, Петьооо ... Що щеш ти? Теб чета, Плевнелиев гледам по ТВ. Президентът ни не бил притеснен, че го подслушват, защото винаги е бил за прозрачността.

Е, СЕГА кое е по-лошо - екс-министърът на МВР да е долен интригант и мръсник или президентът ти да е пълен идиот и путьо?
25 Април 2013 20:41
култовия отговор

Факт, ама на случая :ечо Пух по-приляга
25 Април 2013 20:43
автора е ок , с изключение на две неща.

Първо, опозицията (и парламентарната, и не дотам парламентарната) не спря да говори за подслушванките. Но не се чуваше много, щото мейнстрийм медиите си бяха сложили сурдината. Без тях гласът на опозицията е трудно доловим. Да почна ли да питам вие, медиите, къде бяхте? По-добре не.

Второ, въпросът, сега от кого ще се разграничи Рапонът, има лесен отговор:
Рапонът е в състояние да се разграничи от когото си иска и от каквото си иска.
Той може да се разграничава безкрайно.
25 Април 2013 20:44
Натисни тук
Цветан Цветанов ще проведе работно посещение в Берлин, Германия
25 април 2013 | 20:29 | Агенция "Фокус"

Берлин. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе работно посещение в Берлин, Германия, съобщиха от пресцентъра на партията. Визитата, която ще се състои на 26 април, петък, се организира по покана на фондация "Конрад Аденауер”. Цветанов ще се срещне с депутата от Християндемократическия съюз и председател на комисията по външна политика в Бундестага Рупрехт Поленц. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ ще проведе разговор с парламентарния секретар на ПГ на ХДС/ХСС и член на комисията по външни работи Манфред Грунд и Ханс-Петер Ул, депутат от Бундестага. Преди обяд Цветанов ще се срещне с посланика на Германия в България Матиас Хьопфнер и Михаел Щюбген, депутат от Християндемократическия съюз.
В рамките на посещението си Цветан Цветанов ще посети централата на фондация „Конрад Аденауер” и ще разговаря с д-р Беатрис Гораванчи, ръководител на отдел „Европейско и международно сътрудничество”
25 Април 2013 20:45
Рапонът е в състояние да се разграничи когото си иска и от каквото си иска.

Да, ама не
Чети излявленията Му....
25 Април 2013 20:46
Чети излявленията Му....


Дали са окончателни?
25 Април 2013 20:48
.
25 Април 2013 20:49
Драги Фърмин, намирам, че *утьо е в пъти, в пъти по-уничижително.
25 Април 2013 20:52
.
25 Април 2013 20:53
Testis unus, testis nullus - един свидетел не е свидетел

А иначе работата си е пълен т@шак.
Петьо Цеков
25 Април 2013 20:54
Дали са окончателни?

Прав си, че при Него всичко е предпоследно, но в защитата на Цв проявява сериозно упорство.
25 Април 2013 20:58
Не е сексизъм. Медицински факт. Имам патентована диагноза за подобни казуси, никак не са единични в българската политика: вулвоцефал.
25 Април 2013 21:00
вулвоцефал.


cranium vaginale
25 Април 2013 21:05
Дорис, не мога с лекота да подмина факта, че олицетворяващият тези дни единството на нацията поставя в логическа връзка подслушване с ... прозрачност (!) И това СЕГА, в днешния ден, в контекста на завихрилия се като торнадо пета степен скандал! Че какво излиза тогава - "Цветанов - адепт на ... прозрачността"? Каква прозрачност, прости ми Боже! Прозрачността, която дължи като свой публичен дълг към нацията президентът и, не може да бъде заменена със слухтенето на шайката потни перверзници около Цветанов и Борисов. Ако на Цветанов и Борисов им е нужно да обдушват и слухтят околните, за да се справят с потискащото ги усещане за собствената им несъстоятелност, какво, по дяволите, имаме общо с това ние, гражданите на тази страна? Може ли тяхната извратеност да се приравнява с правото на обществото да знае, да си създава информирано мнение за делата на избраниците си? Президентът с типичната за него безхаберна лекота направи точно това. Постави знак за равенство. За което, убедено и от сърце,
25 Април 2013 21:13
или президентът ти да е пълен идиот и путьо?


Бойко ще става президент

Смолян. Бойко Борисов ще бъде кандидат за президент на следващите избори. Това обяви самият той на среща със симпатизанти в Смолян. "На първия ред стоят 15- 20- годишни и на следващите избори ще гласуват за мен за президент", обяви Борисов.

"Цветанов не е с мен, защото замина за Берлин", информира експремиерът и предупреди "политиците да си мерят приказките, защото след 12 май ще дойдат да си говорят с мен". По-късно от пресцентъра на партията съобщиха, че Цветанов е на работна визита в Берлин по покана на фондация "Конрад Аденауер".


Борисов направи равносметка за обиколката му в Област Смолян. Той каза, че е видял лично какво е постигнала партията в Смолян, Златоград, Мадан и Неделино.


"В този регион сме направили много и още много предстои да направим. Когато ГЕРБ дойде на власт в общината имаше 6 млн. задължения, който първо разплатихме и тогава започнахме да градим‘‘, заяви Борисов на предизборния митинг на партията.

Борисов уточни, че когато правителството на ГЕРБ е дошло на власт всички европейски фондове са били спрени. От както ГЕРБ е на власт сме донесли 10 млрд. европейски средства, заяви председателят на ГЕРБ и уточни, че благодарение на ГЕРБ са договорени още 25 милиарда лева. за следващите 4 години.

"Като гледам пълния площад, съм сигурен, че ще победим на изборите. Станишев, Местан и Костов не могат да ми вземат всички тези хора и деца, които присъстват на събитията ни. Ние не търсим конфронтация, не размахваме компромати, а показваме това, което сме направили- много пречиствателни станции, магистрали, детски градини‘", каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите на лидера правителството на ГЕРБ е похарчило рекордна сума за здравеопазване. То е отделило по 3, 4 милиарда лева всяка година. С 9 милиарда лева повече от Тройната коалиция са изплатените пари за пенсии от страна на ПП ГЕРБ, а с 4 млрд. повече за социални разходи.

На амфитеатъра в Смолян Борисов увери, че ГЕРБ ще направи нужната инфраструктура и обеща да вдигне доходите на гражданите. Той не призова гражданите да гласуват за ГЕРБ, а за партия, която желаят. Борисов апелира, че този, който спечели трябва да носи отговорност за постъпките си, без да се крие.

Натисни тук

25 Април 2013 21:19
Дорис, не мога с лекота да подмина факта, че олицетворяващият тези дни единството на нацията поставя в логическа връзка подслушване с ... прозрачност (!)...................


И аз не мога. Предложих вариант, който, според мен, диверсифицира израза на граждански гняв. При него е налична и бифуркацията "презрение".

/ПП. Да ме прости Кайли за такива словеса, Богове, лобирайте за мен!/
25 Април 2013 21:21
ПП. О боги, боги мои, яду мне, яду! - прочетох смолянската дописка.
25 Април 2013 21:25
Къде са Ловкия и Кайла, да вземат отношение за събитията в този напрегнат ден? За Сократ и Митев не питам, отдавна се потопиха
25 Април 2013 21:27
Цветан Цветанов ще проведе работно посещение в Берлин, Германия25 април 2013 | 20:29 | Агенция "Фокус"


Ще го кандардистват да се маха!?
25 Април 2013 21:30
Дорис, не мога с лекота да подмина факта, че олицетворяващият тези дни единството на нацията поставя в логическа връзка подслушване с ... прозрачност (!) И това СЕГА, в днешния ден, в контекста на завихрилия се като торнадо пета степен скандал!


Замазва. А да си призная възмагах надежди за еманципацията му. Не че неговата е лесна. Вече е разобличен като предател от Яне, рупора на Борисов за най-долните мръсотии. Предполагам също, че Цветанов и Борисов са събрали нещичко срещу него още, когато са го издигали за президент. А и трябва да се прави на надпартиен - да не дава явно рамо на нито една партия.
25 Април 2013 21:32
.
25 Април 2013 21:32

Цветан Цветанов ще проведе работно посещение в Берлин, Германия25 април 2013 | 20:29 | Агенция "Фокус"


Ще го кандардистват да се маха!?

По-скоро ще дава обяснения. Това е среща с реалните външни покровители на ГЕРБ.
25 Април 2013 21:32
ЕНП го привиква, че му предстои изслушване. Там тъпни не толерират
25 Април 2013 21:33
Не знам Асол как не разбра и колко пъти да повтарям, че не защитавам партии, а принципи.
Отказвам се, с другар на глава не се излиза, те са неспособни да разберат, че има по-висши закони от партийните.
Дорис, простено да ти е, чадо.
25 Април 2013 21:34
"политиците да си мерят приказките, защото след 12 май ще дойдат да си говорят с мен".

25 Април 2013 21:37
... последния милиционер на българския преход - Цветан Цветанов.

Да си припомним: - "... последният милиционер, над Омир слънчево ридае..." Натисни тук
Пусти асоциации.
Петьо Цеков, извинявай, но днес наистина беше един шантав ден.

P.S. Ама тя Кайлето е виновна, къде пак задълба...
25 Април 2013 21:38
Бонго,
ситуацията е майка плаче, грамофон свири за ЕНП. Ще има подсещания и подритвания по задника
25 Април 2013 21:39
"политиците да си мерят приказките, защото след 12 май ще дойдат да си говорят с мен"


По графика ще идват. Този, за свижданията. Ама не в Правителствена. В Централния.
25 Април 2013 21:40
Да е дошъл краят на втория най-голям антикомунист* в България?!? Никогъш!

Но дори и да падне Цецо в неравната борба, изтерзани реститути и съкрушени гербери песни за него ще пеят и портрета му ще носят на ръце**!

Така делото Цецово ще пребъде!


Заб.:
* - Костов не се брои защото е доказан агент на каманяките!
** - Портретът ще бъде носен само в комплект с портрета на Борисов, и естествено в по-малък формат.

25 Април 2013 21:42
Бонго,
ситуацията е майка плаче, грамофон свири за ЕНП. Ще има подсещания и подритвания по задника

Историята показва, че баварските християн-социални господа имат много гъвкава система от ценности .
Надеждата ми е в Меркел, заради факта, че е източна германка. Но тя е отиващ си кадър, дори да спечели изборите.
И все пак, показателно е, че ГЕРБ нямат заместник-председател в ЕНП. Румито си отиде и никой от ГЕРБ не я наследи.
25 Април 2013 21:45
Весела Лечева: Бойко саботираше строежа на зала „Арена Армеец“
„Ние го започнахме още през 2006 година. Проведохме разговор със Столична община и различни спортни организации, къде да бъде залата и с колко места е добре да бъде. Бойко Борисов, който бе кмет на София нарочно саботираше това, за да си го припише на себе си. Тогава ни предлагаше различни места и ни пращаше, къде ли не".
Бяхме пратени на „Бакърената фабрика". Той дори ни предложи да е в ж.к. "Младост" с 20 000 места. Въпреки Бойко Борисов направихме залата. Но сега, ако влезете вътре ще видите, че коридорите са много тесни и не са, като американските. Освен това са спестени паркоместата", сподели световната шампионка по спортна стрелба.

Натисни тук
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД