:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 512
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Атака" взриви плахия опит на ГЕРБ за консенсус по плана "Орешарски"

Националистите издадоха схемата на БСП и ДПС чрез игри с кворума, след което Борисов се зарече да саботира гласуването на кабинет
Снимка: Юлиян Савчев
Лидерът на ГЕРБ бе обучаван вчера как се гласува в Народното събрание. Първият му ден на депутат бе изпълнен с новини от процедурната специфика на парламентарния живот, който като премиер нескрито презираше и наричаше народните представители "безделници".
Въпреки единодушието на партиите, че страната се намира в тежка ситуация, която изисква незабавни мерки за излизане от кризата, 42-рото Народно събрание тръгна с интриги и затъна в скандали още от първия си ден. Чрез игри с кворума балансьорът "Атака" издаде схемата, по която ще осигурява подкрепа на БСП и ДПС. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе в тона на националистите, заряза първоначалните си обещания да подкрепи Пламен Орешарски по темите, свързани с финансовата стабилност и повишаването на доходите, и се закани с техния номер да провали гласуването на кабинета, излъчен от БСП.

В изказването си от парламентарната трибуна Борисов увери бъдещото програмно правителство на БСП и ДПС, че може да разчита на подкрепата на ГЕРБ за непопулярните мерки за преодоляване на тежката криза. "Другото е политиканстване, другото е да режеш корените на държавата и след това никой да няма шанс да я повдигне. Така че политическото говорене е едно, прагматичното е, на което можете да разчитате", протегна ръка към опонентите си бившият премиер. "Този, който поеме ангажимента да стане премиер сега, това е изключително смела и отговорна постъпка и трябва да получи подкрепа от всички нас, който и да е", влезе в ролята на омиротворител Борисов. Въпреки изказването му, че "както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези не могат". Но съвсем конкретно посочи, че ще подкрепи незабавното избиране на нов състав на ДКЕВР с 2/3 от парламента, както и увеличаването на майчинските добавки от 240 на 310 лв. Борисов обеща още да предложи замразяване на депутатските заплати, нов Кодекс на труда, доприемане на Закона за средното образование и на новите закони за спецслужбите.

Лидерът на БСП Сергей Станишев резервирано отвърна, че "протегнатата ръка на Борисов дава някакви надежди, че може да има и поле за съгласие". "Вие още живеете, уважаеми колеги от ГЕРБ, в различната реалност, създадохте два свята - виртуалния, в който всичко е наред и ни хвалят, строят се магистрали и пътища, и реалния, в който живее огромното мнозинство от българите и изнемогва. Събудете се", призова Станишев. Според него ГЕРБ не иска властта, за да решава проблемите, а за да замита следите от безобразията в управлението.

Всъщност ако поведението и на двете партии е принципно, правителството с мандата на БСП може да разчита на подкрепа за серия от мерки в социалната сфера. Например и ГЕРБ, и БСП обещават възстановяване на автоматичната актуализация на пенсиите. Но партията на Бойко Борисов възнамерява да я обвърже с ръста на икономиката и нивото на заетостта, без да се пояснява как ще става това. БСП говори за класическата актуализация по швейцарското правило - спрямо ръста на осигурителния доход и инфлацията. Докато Орешарски поема ангажимент за вдигане на минималната работна заплата вероятно още от 2014 г., програмата на ГЕРБ говори за гъвкавост при определянето на минималната работна заплата, така че да се стимулира включването на повече млади в работната сила.

ГЕРБ обещава да направи плащането на данъци по-лесно и по-евтино. Намерения за намаляване на административното бреме има и в плана "Орешарски". Темата за единната сметка за плащания към бюджета е засегната и в двата документа, като червеният претендент възнамерява да поправи сериозния дефект и платците сами да избират в какъв ред да си погасяват задълженията. ГЕРБ обещава да разшири модела с плащане по една сметка, въведен от НАП, като го пренесе в общините и в митниците.

Електронните услуги и премахването на хартиената бюрокрация са широко застъпени и в двата управленски плана. И фаворитът на левите за премиер, и партията, която спечели изборите, но е в ролята на опозиция, са загрижени за успешното усвояване на еврофондовете и се заричат, че няма да допуснат България да загуби средства. Сходство има и в обещанията за специално внимание и финансова подкрепа за малкия бизнес, като се разчита най-вече на евроресурсите по оперативните програми.

Известно, но несъществено за момента разминаване има по отношение на плоския данък. ГЕРБ смята, че той работи добре и ще остане, докато фаворитът на БСП за бъдещ премиер деликатно заобикаля темата, предизвикала много напрежение в столетницата. Твърдото позиция на ДПС по въпроса засега бетонира данъка. За разлика от Орешарски, който смята да забрани всякакви договори на държавни и общински органи и фирми с компании, чиито собственици са неясни, програмата на ГЕРБ по-скоро залага на борба с укриването на данъци чрез вкарване в черен списък на офшорните зони, които отказват да обменят информация с нашите органи.

Първоначално зададеният добър тон бе пометен от политическите страсти, предизвикани от поведението на балансьора "Атака" и екзалтираните изказвания на лидера й Волен Сидеров. Националистите зададоха порочния модел, по който смятат да подкрепят БСП и ДПС - чрез изкуствено снижаване на кворума, което осигурява числено превъзходство на двупартийното мнозинство. Схемата бе изпробвана още при първото гласуване за председател на Народното събрание. Предложеният от БСП Михаил Миков бе избран с решаващата неподкрепа на "Атака". 16 от националистите изобщо не се регистрираха в началото на пленарния ден и с кворум от 109 депутати БСП и ДПС се сдобиха с гарантирано мнозинство от 120 гласа. За заместници на Миков бяха избрани Мая Манолова (БСП) и Христо Бисеров (ДПС). Въпреки заричането на Волен Сидеров, че партията му няма да излъчи свой човек в президиума на НС, в късния следобед се разбра, че Явор Нотев ще е третият зам.-шеф. След като кандидатурата на Цецка Цачева за председателското място бе отхвърлена, ГЕРБ отказа да излъчи свой заместник.

"Видяхте ли как направиха уйдурмата. Всъщност "Атака" избра председател на парламента, докато Волен Сидеров разиграва цирк. Така ще изберат и правителството на БСП и ДПС", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се закани да приложи същата схема при вота за кабинет и депутатите от ГЕРБ да не се регистрират, също като "Атака" и така да саботират кворума. Ако тогава националистите все пак вземат участие в гласуването, щяло да лъсне съглашателството им с БСП и ДПС, смята Борисов.



-------------

Сметки

------------

Ако схемата с падащия кворум се повтори и при гласуването на кабинет, "Атака" на практика ще осигури безпроблемното избиране на кабинета. Достатъчно е само един от представителите й да се регистрира, за да осигури необходимият кворум от 121 души за провеждане на заседанието. Чисто аритметически националистите са в състояние да бетонират кабинета и за цял мандат, показват простите сметки и текстовете на конституцията. Според чл. 84, т. 6 от основния закон парламентът избира и освобождава министър-председателя и по негово предложение МС, без да се уточнява изрично, че това трябва да стане с повече от половината от всички депутати. Достатъчно е да има кворум и гласувалите "за" да са повече от гласувалите "против". Ако "Атака" осигури кворума от 121 депутати в деня на гласуването, а после не участва в него, то правителството на БСП и ДПС ще бъде избрано без проблеми само с гласовете на тези две партии. В същото време става невъзможно кабинетът да бъде свален чрез вот на недоверие, тъй като за целта са нужни поне 121 гласа, а ГЕРБ и "Атака" имат общо 120.

ГЕРБ снощи провали заседанието на ЦИК, на което тя трябваше да вземе решение за замяна на отказалите се депутати от БСП Илияна Йотова и Румен Стоянов със следващите ги в листите. Така утре парламентът ще продължи да е с 238 народни представители, а БСП и ДПС ще разполагат със 118 гласа срещу 120 на ГЕРБ и "Атака". Това ще усложни още повече задачата на БСП и ДПС сами да осигурят кворум за провеждане на пленарните заседания.

Днес в ЦИК е постъпило писмо от парламента, че евродепутатът Илияна Йотова и кметът на Калофер Румен Стоянов не са положили клетва като народни представители. За 14.30 часа е било насрочено заседание на ЦИК, но на него се оказват само 11-те членове от квотата на БСП, ДПС, "Атака" и НДСВ. Според правилата на ЦИК тя заседава при присъствие на поне 12 членове. Председателят Красимира Медарова се извинила с ангажимент, други членове от квотата на ГЕРБ също минавали, за да кажат, че не могат да останат, а някои дори получили sms-и да не ходят.

Снимка: Юлиян Савчев
Бъдещето на това Народно събрание е заложник на поведението на "Атака". Осигуряването на кворум в началото на заседанието за избор на правителство може да се окаже най-тежката задача пред партиите.

Президентът започва бърза процедура за съставяне на правителство

Бойко Борисов се отказа от първоначалното си намерение да бави проучвателния мандат на ГЕРБ
Политическите сили бързат със съставянето на ново правителство - това се разбра от изявленията им при откриването на 42-рия парламент. Лидерът на ДПС Лютви Местан дори определи като престъпление другата алтернатива - провеждането на нови избори. Президентът Росен Плевнелиев обеща да започне разговорите с партиите от НС на 23 май, четвъртък, и да не бави процедурата.

Храна, че се готви протакане, даде Бойко Борисов, който в словото си каза, че ще предложи кабинет на ГЕРБ и ще спази конституционния 7-дневен срок. "Има ли нужда от 7-дневен проучвателен мандат за уж първата политическа сила?", веднага запита Местан. Той напомни, че в основния закон е записано "до 7 дни", а не точно седем дни. "Защо са ви тези 7 дни, за да купувате депутати ли?!", обърна се Местан към Борисов. И посочи, че не е възможно да се състави легитимен кабинет на ГЕРБ, тъй като останалите три партии са заявили твърдото си намерение да не го подкрепят. "На нито един политически лидер не му отива да се държи като късния Кадафи и да демонстрира авторитарно поведение", заключи лидерът на ДПС.

Малко по-късно Бойко Борисов би отбой. "Ще разговарям с президента как да се съкратят сроковете, защото то ще е само правителство, за да знаят българските граждани какъв кабинет бих предложил, така че сроковете да се съкратят до минути и часове. Ще обявя правителство, за да знаят хората с кои експерти и кое ще е нашето алтернативно правителство, не в сянка, и тогава ще върна мандата", обясни той намеренията си пред журналистите.

Преговорите за състава на новото правителство започват, след като Сергей Станишев се върне от заседанието на Европейския съвет в Брюксел в петък. Преди това той ще представи номинирания за премиер Пламен Орешарски и неговата програма на среща на премиери социалисти в Лайпциг.

Президентът Плевнелиев се обяви и срещу провеждането на нови избори. "Изборите не могат сами по себе си да решат проблемите на хората. Намираме се в икономическа, институционална и парламентарна криза. Нека решаваме една по една кризите", призова той. Плевнелиев допълни, че се надява парламентът да излъчи правителство, което да поеме своята отговорност, и двете институции да работят заедно за решаване на проблемите на нацията. Държавният глава призова да се приеме декларация за основните приоритети на НС, с която да се даде силен знак за запазване на стратегическите приоритети на държавата. Преди дни той намекна, че ако депутатите не го направят, ще направи всичко възможно приоритетите да прозвучат от трибуната на президентството, преди да бъде съставен кабинетът. Протестите са показали, че българският народ няма да търпи задкулисие и политически сделки при неясни правила.

Вчера на извънредна пресконференция след заседанието на парламента лидерът на "Атака" заяви, че при никакви обстоятелства не би допуснал извънредни избори.
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Президентът Росен Плевнелиев обеща да не бави връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и започва консултациите с парламентарните партии в четвъртък.
84
11746
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
84
 Видими 
21 Май 2013 20:05
Едва ли ще го бъде парламента
Днес той започна със голяма мента.
Моят представител във него
Де го? Де го Де го?
21.05.2013
21 Май 2013 20:05
Бойко Борисов влезе в тона на националистите, заряза първоначалните си обещания да подкрепи Пламен Орешарски по темите, свързани с финансовата стабилност и повишаването на доходите, и се закани с техния номер да провали гласуването на кабинета, излъчен от БСП.

Бре, докато беше на власт зарязваше първоначалните си обещания чак вечерта или на другия ден, а сега вече се извърта за 3 часа.
Друг е въпросът,че с всичките си намерения за подли номера показва, че последното,което го интересува е да гради България. Има воля само за деструктивизъм.
21 Май 2013 20:18
Резил. Кой ще ги търпи 4 години да ходят по ръба на бръснача след сидеровци!? Българите имат съвсем друг дневен ред.
21 Май 2013 20:20
На тия новини не вярвам, чакам Параграфа да даде разяснителни думи.
21 Май 2013 20:48
Уважаеми, г-н Сидеров заяви от трибуната на парламента, че ще участва в протести и ако трябва и в гражданска война. След това пред парламента се държа като гангстер с журналист и полицай. Какво точно е взривил според вас? Вие подкрепяте ли този начин на поведение на български политик или публична фигура?
И ако случайно не сте разбрали - Стефан Данаилов е този, който не се е регистрирал и благодарение на този пропуск, излиза "аритметиката" на "Сидеров.
21 Май 2013 21:07
Истерията на mein fuhrer е обяснима, нямам предвид психическата му лабилност. Целите са две - да се крепи правителството на БСП - ДПС и в същото време Сидеров от трпибуната да громи народните предатели, за да не се превърне в политически ткруп. На пръв поглед изглеждат несъвместими, на втори обаче, съвсем не е така. Най-елегантното решение беше отиграно още в предишния парламент - напазаруват се няколко депутати и готово. Планът "Сидеров" за 42-то НС обаче изключва безвъзмезното донорство. Човека иска парче от баницата, да му оставят парламентарната група и, естествено - субсидийката, под една или друта форма. Истерията е, защото няма оферти. Купувачът мълчи и оглежда сергията ...
21 Май 2013 21:15
В изказването си от парламентарната трибуна Борисов увери бъдещото програмно правителство на БСП и ДПС, че може да разчита на подкрепата на ГЕРБ за непопулярните мерки за преодоляване на тежката криза. "Другото е политиканстване, другото е да режеш корените на държавата и след това никой да няма шанс да я повдигне. Така че политическото говорене е едно, прагматичното е, на което можете да разчитате", протегна ръка към опонентите си бившият премиер.

И вие му повярвахте ? Наивници.
След това писание мнението ми за редакцията тръгна стремглаво надолу.
21 Май 2013 21:17
Ако схемата с падащия кворум се повтори и при гласуването на кабинет, "Атака" на практика ще осигури безпроблемното избиране на кабинета. Достатъчно е само един от представителите й да се регистрира, за да осигури необходимият кворум от 121 души за провеждане на заседанието.

Брех, четат ме ! Похвално !
21 Май 2013 21:22
На входа на тази безмислена(безмозъчна) институция не пише ли "Съединението прави силата"?
21 Май 2013 21:24
не.

-----------
а, така вече да.
21 Май 2013 21:25
Аз ли съм сляп или ти недовиждаш?
21 Май 2013 21:26
Писах на бързо и се поправих бързо
извинявай за коментара
21 Май 2013 21:27
Обединение и съединение все пак са синоними.
21 Май 2013 21:32
Глутницата от сидеровски депутати блъскаха, ругаеха и заплашваха български полицай.
21 Май 2013 21:33
Писах на бързо и се поправих бързо
извинявай за коментара


нямаш грижа
21 Май 2013 21:37
За съжаление в България е записано даже в закона за МВР. Той трябва да им козирува, вместо да ги нарита като пълни боклуци, ерго депутати.
21 Май 2013 21:40
Някои много силно искат да бъдат ритани отзад и бодени с остена на народа ни, страдалец, в правия път, още от първия ден на Парла-ментата!
Ако "Атака" са му намерили"лесното", за да може да функционира Парламента и бъдещето Правителство, то заканата на ББ, ГЕРБ да прави същото, за да накара депутати на "Атака" да рипат ведно с ДПС в защита на националните ни интереси, някак не отива на една партия, уж загрижена за народа и готова всячески да помага за подигането му. Освен това, може ли да припомним на прощъпалника депутат и главатар на ГЕРБ - ББ, че депутатите му представляват целия народ, а не Него. Пък ако много държи да Му се покаже силата на Народа, то никак не е трудно да се извадят едни телеграми на един известен чужд посланник и да се приложат документите, помогнали му да напише до правителството си подобен текст. Още повече, че сред хората се шушнат и други, засега недоказани приказки, за минало подобно оцветено на пардесюто и капелата Му от "онова" време...
А, бе, с две думи - не може жабата да дига 'ей така волно крак, кога подковават вола!
Симпатията ми към ББ обаче ми подсказва, че този печен хитрец ще игра по свирката, с тук-там малки "грешни" стъпки, колкото да му се зачита опозиционния статус.
Ама никак не е ясен резултатта от едни следващи избори, защото тогава не ГЕРБ и неговите хора ще водят хорото на ЦИК и Избирателните комисии, а ще се натъкмят едни нови играчи, според схемата на сегашния Парла-мент, в който ГЕРБ е в неизгодна позиция. Не е нужно да си с много акъл за да направиш потребната сметка - 97:240~=0.4042 и да се понавеждаш по Бай-Тошовски, че да поотмине бурята.
Струва ми се, че днес емоциите са били малко в повечко и Волен е наливал масло в огъня цял ден, за да запламти ореолът му на Регулатор, сякаш да е гепил Господа за пеша на хавлията, кога гол се е запътил към някое Йонийско море да похищава млади девойки, Европ-ки. Но това, което може да се "прости" на един Патриот (Националист), няма как да се преглътне, щом ни го сервира една приета в "дясна" Европа Партия, каквато се думка в гърди да е ГЕРБ.
Та наслука на 42-то Народно събрание, демек!
21 Май 2013 21:51
Болен Лидеров в действие !
Следващият епизод - продължение.
21 Май 2013 21:53
Колегата отгоре имаше желанието да изпише Парламента като "пълна мента".
Що ли е прав?
21 Май 2013 21:56
Или Парле-Мента. Парламентът (от старофренски: parlement = разговор, съвещание: от френски: parler = говоря). Но нашите говорят само лъжи, от къде идва и мента.
21 Май 2013 21:56
Оставям тази тема на партийните патрули във Фор-ума...
21 Май 2013 22:02
Оставям тази тема на партийните патрули във Фор-ума...

Правилно. Не е работа на псета да се изказват.
21 Май 2013 22:10
Орешарски да си прави добре сметките. Вербуваният преди 30 години от службите палячо, заради парични измами, нема как да е "надежден партньор".
21 Май 2013 22:19
Какво ли са му обещали на Сидеров , за да нахлузи феса ?
А какво смятат да правят БСП и ДПС, за да има за всички в новата тройна коалиция ?
Плачи ми се като си помисля.
21 Май 2013 22:59
Такова унижение за Него....Чак на мен ми стана кофти. Дали ще изтърпи докрая?
21 Май 2013 23:10
"Борбата е безмилостно жестока..."

Да ни е честит новият парламент със старите депутати
21 Май 2013 23:39
Какво показва тази снимка? Маймуна се учи да натиска бутон.
22 Май 2013 00:02
Калки, днес явно само са те започнали, а не са те довършили
22 Май 2013 00:11
И ви започнаха, и ще ви довършат
22 Май 2013 00:13

"Експертността расте" Цирка продължава.

Да вметна.
"Швейцарското правило" приложено в България бетонира мизерията.
Надявам се няма защо да се обяснява как.
Да припомня че заорахме дъното на "класациите" не миналата или по миналата година

Правилно. Не е работа на псета да се изказват.

Никви "псета", само ПЕС-ове
22 Май 2013 00:26
/:/ "Националистите зададоха порочния модел, по който смятат да подкрепят БСП и ДПС - чрез изкуствено снижаване на кворума, което осигурява числено превъзходство на двупартийното мнозинство. Схемата бе изпробвана още при първото гласуване за председател на Народното събрание..."
.............................................................................
Пак СЕГАшни журналистически Манипулации!!!
Първо, кой от "Атака" е казал, че депутатите от "Атака" "смятат да подкрепят БСП и ДПС - чрез изкуствено снижаване на кворума"!
Второ, с изкуствено снижаване или НЕснижаване на кворума, може да се подкрепя, но и да НЕ се подкрепя(при НЕснижаване на кворума!)БСП и ДПС!
"Атака" просто даде да се разбере, че може да влияе на решения на Парламента!
В случая, обаче, НЕ "Атака", чрез НЕрегистрирането на нейни депутати направи възможно избирането на М. Михов за председател на НС, а регистрирането на депутатите от ГЕРБ! Ако депутатите от ГЕРБ НЕ бяха се регистрирали, в залата на Парламента НЯМАШЕ да има нужният кворум от минимум 121 депутати и М. Михов нямаше да бъде избран!!!
22 Май 2013 00:35
За който НИ ЧУЛ, НИ ВИДЯЛ, но, пък, КОМЕНТИРАЛ...
Волен Сидеров: АТАКА няма да подкрепи никакво правителство в този парламент
21 Май 2013г.
Изказване на Волен Сидеров на първото заседание на 42-то народно събрание на 21.05.2013г.- ВИДЕО/АУДИО
Натисни тук
22 Май 2013 00:37
Тук проблема е конституционен.
Абсурдно е да се избира правителство и дори председател на парламента /Един от "голямата тройка"/ с просто мнозинство от присъстващите.
Това значи че 1/4 от депутатите могат да формират правителство
22 Май 2013 00:40
МВ,
Точно така!
И само 61 депутати "За!", при присъстващи 121, са досатъчни за избор на премиер и Правителство, а и за приемане на закони и други актове на Парламента( с изключение на 1-2)!
22 Май 2013 00:43
Справка:
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 81. (1) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.
(2) Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители, освен когато Конституцията изисква друго мнозинство.
.................................
За избор на премиер и Правителство, Конституцията НЕ предвижда друго("квалифицирано" Мнозинство!

22 Май 2013 02:00
Сидеров и Борисов, Борисов и Сидеров. Явно ще продължим да слушаме за тия двете маймуни и в бъдеще.
22 Май 2013 02:27
Ох, имах аз съмнения, че след "Нека говорят с Росен Петров" в неделя, Волен Сидеров ще си изхвърли хапчетата с доволна усмивка в най- близкото кошче, но толкова се надявах да са безпочвени...
22 Май 2013 03:05
На калпави "демократи"-демоКРЯКИ, Сидеров и "Атака" им пречат! ПФУ!
22 Май 2013 03:51
Пара, това дето го иска Сидеров всички го искаме. От АЕЦ Белене, до мутрите в затвора. Ама начина по който го заявява и поради лунатичното му поведение е трудно човек да го вземе на сериозно. Нали разбираш че хората биха предпочели да ги управлява някой на когото не му е разковано таванското дюшаме, дори да не изразява техните виждания на 100%.
22 Май 2013 07:36
Амазончо,викаш да застане някой на трибуната,да свири на флейта и тихичко да псува монополите?И ние ще се променим?Няма.Сидеров даже е мек и говори много учтиво.Те глобалистите затова управляват лесно овце като вас.Не е важно кой какво е казал,а как го е казал,дали перчема му е бил сресан,дали микрофоните дето са го подслушали са законни и т.н.простотии.Най ми е жал,че даже не се усещате как ви будалкат.
22 Май 2013 07:57
Тази сутрин слушам по телевизията:
"Народът ги е избрал, а Атака какво е правела"
Като, че ли това народът е едно цяло, а в Парламента са се разцепили. Там е работата, че народът беше разцепен на 6 части - 4 части от него гласуваха за 4 -ри различни формации, влезли в Парламента, 5-тата гласува за партии, които не влязоха, а 6-тата доста голяма не гласува. Така, че Волен Сидеров няма какво друго да прави. Ако гласува за БСП-ДПС, ще го обвинят, че гласува за ДПС, от друга страна той не желае правителство на ГЕРБ. И това му беше единствения ход.
22 Май 2013 08:16
В България от време оно "Свестните ги считат за луди"!
22 Май 2013 08:59
ГЕРБ снощи провали заседанието на ЦИК

То ГЕРБ провали България, та едно заседание на ЦИК ли няма да провали?!
А имаше там един професор, който дълго време тъпо и упорито твърдеше нещо за избирателните комисии и кой имал мнозинство в тях.
22 Май 2013 09:00
Много обещаващо начало. Излезли на терена със свеже сили, играчите показват завидни качества. Прави впечатление, че старите номера са усъвършенствани, което не може да не радва публиката. Агитките да пазят сили. Да си водят подробни записки на инструктажите и да не се отплесват в празни приказки.
22 Май 2013 09:10
Тия малки пакостници ще развалят машинките на Парламента и Държавата, като си играят! Нямат ли някакви възпитателки? Все с бой ли трябва?
22 Май 2013 09:29
В случая, обаче, НЕ "Атака", чрез НЕрегистрирането на нейни депутати направи възможно избирането на М. Михов за председател на НС, а регистрирането на депутатите от ГЕРБ!


Какви са тия дребвнави сметчици и номерца. Нима РЕГИСТРИРАНЕТО на депутатите, може да бъде причина за упрек ??? Не е ли това част от нормалната парламентарна дейност и въобще тяхно задължение - те са на работа ?!?!

А защо никой не кометира поведението на евродепутатът Илияна Йотова и кметът на Калофер Румен Стоянов, за които както става ясно, съвсем умишлено са подменили вота на избирателя ? Що за демократични ценности изповядват ?
22 Май 2013 09:30
То не е лесно да се разбере какво иска Сидеров и собствената му партия. По-лесно е да се разбере какво не иска. НЕ ЩЕМ НИКАКВО ПРАВИТЕЛСТВО! Патриоти!
22 Май 2013 09:35
Още малко клоунски номерца и ямболското еничарче ще получи от народа мощен шут.
22 Май 2013 09:35
"Тия малки пакостници" вчера следобед направиха три бели:
- провалиха заседанието на ЦИК
- отказаха да участват в съставянето на Комисия по изработване на новия правилник за работа на НС на паритетен принцип, щото искали комисията да е съставена с пропорционална квота, тъй като биле най-голямата парламентарна група
- отказаха да участват в днешния дебат за цените на тока
Е, днес ще бъдат наказани да стоят прави до стената, но ми се струва че ще продължат с белите.

P.S. Ей на, докато го напиша горното, се оказа че и днес ГЕРБ е провалил заседанието на ЦИК от 09:00ч.
Само че има едно капанче - ако и на третото заседание на ЦИК членовете от ГЕРБ не се явят на работа, ще трябва да бъдат уволнени дисциплинарно съгласно КТ.
22 Май 2013 09:36
евродепутатът Илияна Йотова и кметът на Калофер Румен Стоянов, за които както става ясно, съвсем умишлено са подменили вота на избирателя ?


А защо мутрата излъга пловдивчани като водач на листата в града, а влезе депутат от София
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД