:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" ускориха необратимо разпада на държавата

Разрастващите се протести не можаха да накарат парламентарните партии да зарежат махленските свади и най-после да се заемат с решаването на проблемите
Пореден тежък удар върху държавността бе нанесен вчера на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. Вместо да се дискутират сериозните проблеми, заради които седми ден протестират хиляди българи, още в самото начало съветът се обърна на цирк. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров агресивно нападна президента Росен Плевнелиев за офшорни сметки и близост с чужди компании. БСП и ДПС поощриха с безучастието си президентския пуч на Сидеров, а Сергей Станишев поиска медиите да бъдат изгонени, защото пречели на работата. Росен Плевнелиев бе напълно безпомощен пред агресията на националиста. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстративно напусна заседанието, не толкова заради разигралите се сцени вътре, а за да хвърли поредната бомба - че трябвало да бъде арестуван, за да бъде убит в килията.

В крайна сметка КСНС не произведе никакъв полезен за обществото резултат. Вместо това политиците задълбочиха още повече пропастта, която ги дели от гражданите, като продължиха да се занимават предимно с личните си и теснопартийни интереси. "Аз не намирам друга дума освен "криза", която да илюстрира ситуацията в страната. Това е ясен знак, че за пореден път в действията на политическите сили е дълбоко сбъркано", обобщи положението Плевнелиев. На същото мнение са и протестиращите граждани, които снощи се събраха за седми пореден ден на многохиляден митинг в центъра на София и в някои градове на страната.

След заседанието бе обявено, че участниците са постигнали съгласие само по три пункта - че гласът на протестиращите трябва да бъде чут, че трябва да се предотвратят проявите на агресия и омраза и че трябва да се промени Изборният кодекс. Оказа се обаче, че всеки тълкува по своему тези формулировки. От изявлението на Станишев например стана ясно, че под "агресия и омраза" той има предвид щурма на протестиращите срещу централата на "Атака", а не обратното. Непримирими останаха позициите на управляващи и опозиция по отношение на кабинета. БСП, ДПС и "Атака" настояли той да продължи работата си, за да изпълни набелязаните социално-икономически мерки. От ГЕРБ се обявили категорично за оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори. "Аз не воювам с правителството. Дори и да воюват с мен, аз не воювам", заяви своята позиция Плевнелиев.

"Хората, които са на улицата, са хората, които си плащат сметките, както и тези на децата си и на родителите си и сега искат сметка от политиците. Има много млади хора, които трудно ще бъдат прибрани, защото никой не ги е изкарвал", заяви Плевнелиев. Станишев обаче омаловажи протестите от последната седмица, като посочи, че такива има в почти всички страни от ЕС, а имало и много граждани, които са на различно мнение. Лютви Местан коментира, че "решението за избора на Делян Пеевски е един от поводите, които дадоха друг интензитет на протестите, но ще бъде грешка да се възприема като първопричина за протестите". Той каза, че разграничава мотива на искрено протестиращите хора, които по думите му са огромна част от протестиращите, от опитите за политическа експлоатация на един справедлив протест с цел реализиране на стратегия за бързо връщане във властта на тандема Борисов-Цветанов. БСП и ДПС дружно обвиниха ГЕРБ за провала на заседанието, тъй като се интересувала само от предсрочни избори.

Точката за националната сигурност, заради която бе свикано заседанието първоначално, се отложи за друг път.

"Сидеров направи мечешка услуга в опит да префокусира общественото внимание със сцената при откриването на КСНС", коментира социологът Боряна Димитрова пред Би Ти Ви. Тя изрази недоумение как представителите на управляващите в момента "изпадат във все по-голяма и по-голяма степен на неадекватност". "Хората не искат да живеят по тези правила на манипулация и шантаж, които те ни демонстрираха, че правят парламент, че правят политика, че правят Консултативен съвет. Целият протест днес е за тези правила, които ни поднасят като приемливи, като единствено възможни, които съществуват само в тесния свят на политиците, в който те са свикнали да се съобразяват с вътрешните си зависимости, но не и с гласа на гражданите", каза социологът. Според нея единственият изход от тази политическа агония са нови избори, защото в противен случай правителството и парламентът ще продължат да функционират в поредица от сгъстяващи се кризи, които в един момент ще станат фатални за всички граждани.



-----Провокация----

Щурмовашката акция на Волен Сидеров започна още преди заседанието на КСНС. Вождът на националистите се яви на "Дондуков" 2 с агитка от трийсетина млади мъже, които напоследък го съпровождат неотлъчно, и призова за оставка на президента. Апелът му бе изтълкуван като продължение на атаките срещу държавния глава от страна на БСП и ДПС, отправени в сряда от парламентарната трибуна. Присъствието на телевизионните камери изостри допълнително агресията на атакиста. Още с появата на Плевнелиев той му поиска сметка защо е возил с правителствения самолет шефовете на чуждестранните металодобивни компании "Челопеч майнинг" и "Аурубис", които според Сидеров източвали българската държава. Многобройните призиви на Плевнелиев към спазване на реда останаха напразни и държавният глава се видя принуден да прекрати заседанието на КСНС малко след началото му. Оказа се, че правилникът за работата на КСНС не позволява на домакина да отстранява членове от съвещанията. Борисов демонстративно заряза сбирката и остави заместника си Цветан Цветанов да представлява ГЕРБ. "Един хулиган пречи на държавата да работи. Не искам да съм съпричастен на скандалните му приказки. Той е провокатор", коментира в кулоарите бившият премиер.



-------БОМБИТЕ----

Бойко Борисов използва масираното журналистическо присъствие, за да хвърли няколко бомби. Той заяви, че хулиганството на Сидеров е само част от един по-голям сценарий. "Стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" искат умишлено да паднат от власт. Това не са глупави хора, те не могат да правят грешки, без да искат. Затова си и мисля, че ги правят нарочно. Видяха, че не могат да увеличат доходите на хората и да изпълнят обещанията си", продължи той. Борисов обяви, че партията му не желае да управлява в тази ситуация.

Втората бомба на Борисов бе, че Делян Пеевски е предложен за шеф на ДАНС лично от Ахмед Доган. Нещо повече, бившият премиер за втори път обяви, че Доган се готви да го убие. "Информацията, която имаме, е, че те са подготвили сценарий - да ме задържат и в ареста да ме убият", каза Борисов. Това било "нестандарната задача", възложена на Пеевски. Затова според Борисов е била и срещата в петък между Пеевски, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев. Протестите обаче осуетили коварния план.

"Това, извинете, е, меко казано, нелепо", коментира главният прокурор Сотир Цацаров и допълни, че в конституцията ясно е разписан ред, при който се арестува депутат - само след разрешение на парламента.

120
12471
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
120
 Видими 
20 Юни 2013 19:49
От изявлението на Станишев например стана ясно, че под "агресия и омраза" той има предвид щурма на протестиращите срещу централата на "Атака", а не обратното.

Когато е прав, прав е. В конкретният случай, а и да не забравяме предния ден, "мирнопротестиращите" бяха тези, които "наминаха" към Атака.
И мен ме сърби клавиатурата да обвинявам Болен за всичко, както винаги, но за този точно случай не той предизвика случката и не негови хора сцепиха главите на депутата и оператора им.
Колкото до реалията, че БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" ускориха необратимо разпада на държавата, няма съмнения че е така и всички вкупом работят за този разпад. Лошото е, че не се знае кой пореден лумпен ще се възползва и в крайна сметка може да му се отвори парашута и да яхне държавата.
20 Юни 2013 20:00


Валентин Вацев: Не беше необходимо да се свиква КСНС

В политиката няма скандал. Скандалът е категория в семейните отношения. В политиката има съзнателно ескалиране на конфликтен потенциал. Днес това го направи Сидеров. Скандалът е оценъчен термин. Да говорим за това, че Сидеров съзнателно нагнетява конфликтна ситуация, като го прави с ясна цел и я постига. Ако Сидеров беше успял да застави президента да го изхвърли от залата, щеше да спечели 100%, с което г-н Плевнелиев щеше да изпадне в ситуация на потенциален и импийчмънт. Тактически днес Сидеров се държи правилно в смисъл, че гони своите цели. Това каза политическият анализатор Валентин Вацев в интервю за предаването "12+3".

Погледнах стаята, в която заседават хората. Станишев е в ролята на джентълмена в бяло, а Сидеров е лошият, махленски хулиган, който обаче изразява националния интерес пред тези чужди хора, а Местан има задачата накрая да полее със сладък сироп ситуацията, така че те ще победят чисто комуникативно днес, обясни Вацев.

Според Вацев не е било необходимо да се свиква КСНС: Ние не сме в криза. В криза не е България. Обективно става следното. По законите на политиката цялата власт в България принадлежи на цялата политическа класа и днес политическата класа е жестоко скарана. Тя се опитва да намери разбирателство вътре в себе си и засега не успява. Това е тревожна и драматична ситуация, но това не заплашва държавността с нищо сериозно.
Бойко Борисов е във властова абстиненция. Той не може да свикне, че е изпуснал властта и от сутринта манипулира журналистите. /.../ На ГЕРБ им е време да се занимават с партийно строителство, а не с клатене на атмосферата, коментира Вацев.

По отношение на БСП, анализаторът заяви: Това е политическата сила, която получи правото да влезе във властта, но не защото е победила, а защото Бойко Борисов изпусна властта. Станишев не е взел властта от Бойко Борисов. /.../ Не вярвам, че проблемът на БСП е лидерски. Днес БСП е партия на едрия български розовеещ капитал. Там има капиталови кръгове, които управляват. /.../ БСП няма усет за държавност и не в пълно съгласие с националните интереси на България. Тя е социалистическа само на думи, но това е партия на плоския данък. Те не е точно партия, а група от скарани племена.
Според Вацев Станишев ще оцелее при днешния вот на доверие на пленума.

По отношение на президента и слуховете за офшорните фирми, Вацев коментира: Президентът няма усет за това какво може да се случи. Според мен той спокойно може да влезе в процедура на импийчмънт. /.../ Плевнелиев ще бъде притискан и подритван от много места, докато тези, които се опитват да го употребяват, разберат, че не е моментът за всичко това, което се опитват да направят. Два капиталови кръга се опитват да подредят политическата реалност, за да я употребяват. Това, което може да направим, е да чакаме дали няма да се разберат някакси.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Натисни тук

20 Юни 2013 20:02
Разпада на държавността върви отдавна,просто сега дойде момента да бъде окончателно оповестена. И не питайте повече има ли пилот в самолета. Няма.
20 Юни 2013 20:04
Сега не сме в криза, в криза бяхме при предишното управление, а при по-предишното кризата щеше да ни подмине.
20 Юни 2013 20:12
Аз обаче не искам избори. Искам да има протести, управляващите да се стреснат и да управляват уплашени!
20 Юни 2013 20:13
БСП и ДПС поощриха с безучастието си президентския пуч на Сидеров, а Сергей Станишев поиска медиите да бъдат изгонени, защото пречели на работата.

А Герб само напуснаха.
Пример за плитка манипулация!
20 Юни 2013 20:26
Ние не сме в криза. В криза не е България. Обективно става следното. По законите на политиката цялата власт в България принадлежи на цялата политическа класа

Разбрахте ли, бе!
Ние не сме в криза, България не е в криза, има разправия в "политическата класа", която няма нищо общо нито с нас, нито с България
Наистина обичам червените еуглени.

Др. Вацев,
цялата власт в България принадлежи на политическата класа не "по законите на политиката", а по закона на комунистическата ви конституция.
В белите и демократични страни властта принадлежи на народа. Време е да го научите
20 Юни 2013 20:38
Нима!Днес при президента се събира КСНС. За каква национална сигурност става въпрос, че не мога да се сетя? За да се говори за национална сигурност трябва да има нация. Нацията е съвкупност от население, територия и държава, която трябва да се грижи за благоденствието на територията и населението, т.е. единство между тези три съставки. Единството между народ и държава е безвъзвратно нарушено, следователно нацията не съществува. Тези днес се събраха при президента защото се страхуват за своята си сигурност /и с основание/ , а не че им пука за народа. Но и на мен не ми пука за тях. Ако бях там със сигурност нямаше да си хабя думите и нервите като Сидеров а щях да ги заплюя.
20 Юни 2013 20:50
От изявлението на Станишев например стана ясно, че под "агресия и омраза" той има предвид щурма на протестиращите срещу централата на "Атака", а не обратното.

Обратното означава ли, че от централата на Атака са тръгнали към Орлов мост и са потрошили някоя и друга глава, някоя и друга камера?
До сега в-к "Сега" се правеше на неутрален/обективен, но вижда се, дошло е време разделно и се покланя на "правилната" страна. Жалка работа!
20 Юни 2013 20:50
Щат, не щат, ще почнат да стигат до извода т.нар. политици, че трябва да се върви към избори. И то за Велико НС, което да промени основно конституцията. Дотогава трябва да се разберат някъде, примерно в КСНС, за срок на този парламент - няколко месеца, не повече, за оставката на Орешарски, за съставянето на нов кабинет за този период, наистина непартиен и експертен, вероятно с мандата на най-голямата парламентарна група. Оглавяван от уважаван и признат от всички човек, примерно Константин Пенчев, подкрепян, но и контролиран от всички, включително и улицата. И избори за ВНС през есента. Това е, друг изход няма. Просто нови избори и завръщане на ГЕРБ и Бойко не е точно желанието на протеста. Не е здравословно нито зо ГЕРБ, нито за ББ, който наистина ще помисли, че е равен с боговете. Макар че е по-добре от Олигарски на власт.
20 Юни 2013 20:51
Хората, които са на улицата, са хората, които си плащат сметките


Следователно - хората, които не са на улицата, са хората, които не си плащат сметките... Егати логиката!
20 Юни 2013 20:52
внимателният 20 Юни 2013 20:26 Мечтае ми се и ми се иска да се стане следното чудо: Всички партии да бъдат обявени извън закона. Да се свика конвент и да се решат още 4 проблема: създаване на двукамерен парламент, нова конституция, нов изборен закон, търсене на отговорност от всички "дерибействали" от 1989 год. насам... Списъкът може да се разшири....
20 Юни 2013 20:55
Спасе, дублираме се, но това е на хубаво. Ще ставаме все повече и повече...
20 Юни 2013 20:55
Спасе, дублираме се, но това е на хубаво. Ще ставаме все повече и повече...
20 Юни 2013 20:56
Връзката е отврат... И на тия от БТК-то да им....ЕПМ...
20 Юни 2013 21:03
"Хората не искат да живеят по тези правила на манипулация и шантаж, които те ни демонстрираха, че правят парламент, че правят политика, че правят Консултативен съвет.


Партийните кратуни бавно увират в казана. Цели 5 минути след павето, което ги е затиснало.
20 Юни 2013 21:04
Бе на вас политици трябват ли ви?Щото колкото повече ги гледам ,толкова повече се убеждавам ,че на мен-не.То политика не съм видял,само им слушам дивотиите.Тъй -тъй няма политика-за какво ни са политици,криза е-време за икономии.
20 Юни 2013 21:13
Държавната лотария да тегли ЕГН то на "дневалния" за седмицата министър-председател,чистача от "Титан" на ротационен принцип да дава "президент" , то и без туй сме на автопилот от поне 15 години,ама по-често ще ни се пада някой,дето е чел повече от "Винету".Пък и политиката ще е устойчива поне от изгрев до залез,няма като Боко да се измята,като мокър чам по три пъти на ден.И без друго все малоумници се падат,на лотариен принцип имаме шанса няколко пъти в годината да олучим на свестен,а и за 24 часа не може да направи големи поразии.
20 Юни 2013 21:13
tatyana1, напълно съм съгласен с теб . Най-доброто наказание за т.нар. "политици" е да работят. Като са се кандидатирали да са си правили сметката. Всъщност ние протестираме защото те не работят. Нека да заработят!
20 Юни 2013 21:43
Волен беше върха. Навря шушумингата на кучето в задника. Разбира се, че за никаква национална сигурност не става дума. Нито представителите на службите, нито главния прокурор бяха на срещата. Очевидно Плевню беше се приготвил да им чете морал, а Сидеров направо го разби. За Волен
20 Юни 2013 21:48
Авторите раздават Благочестие и Справедливост с по-широки пръсти и от Папа Франциск днешний...
20 Юни 2013 22:15
Нито протестите се разрастват, нито протестиращите казват какво искат. По-точно искат всичко и нищо, което да има нещо общо с държавността. Така че дописката виси във въздуха. София 5 пъти избираше Софиянски за кмет, избра учителка от Самоков за кмет, а преди това Янчулев, който източи язовир "Искър" за да произвежда ток и ни остави да пием мътилка!? Сега пак ли ще ми казват кой да ме управлява? Не, мерси. Нека си правят разходки, стига да не пречат на транспорта. Така даже е София изглежда по-жизнена, отколкото е в действителност. Като си намерят и работа, ще си "налегнат пацалите".
20 Юни 2013 22:17
Бе на вас политици трябват ли ви?

Бе за трябване, трябват.
Но ни трябват като слуги за тежкия труд управление, а не като дерибеи, каквито са вече 22 години.

За да са слуги на обществото, се изискват две много простички неща - пряко избиране на всяка от трите власти, което е единствената гаранция за разделението и независимостта им, и контрол чрез референдуми, вотове на доверие и по-чести избори.
Това е народовластието
20 Юни 2013 22:25
Какви махленски свади, каква държава? Парламентарно представените 'партии' работят за интересите на мафиите зад гърба им, наши и чужди. Наивно е да се очаква друго от тях.
20 Юни 2013 22:28
"Нито протестите се разрастват, нито протестиращите казват какво искат."


Протестът има твърде други измерения и не подлежи на тези, в твоят Метод на хекспертиза...
20 Юни 2013 23:01
а Сергей Станишев поиска медиите да бъдат изгонени, защото пречели на работата.

Закон за КСНС,
Чл. 4. Консултативният съвет за национална сигурност изготвя становища и предложения.

Чл. 5. (1) Заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност са редовни и извънредни.
(2) Редовните заседания се провеждат най-малко един път на три месеца.
(3) По решение на президента на Република България или в случаите на чл. 100, ал. 4 и 5 от Конституцията на Република България се провеждат извънредни заседания.
(4) Заседанията се провеждат при кворум най-малко две трети от състава на Консултативния съвет за национална сигурност.
(5) Заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност са закрити.

СЕГА, първо четете закона, второ, Станишев подаде спасителен/законен/ ход на президента, като каза не да "бъдат изгонени", а да не присъстват/както е по закон/ и така Сидеров няма да има възможност да се изявява пред широката публика. В.СЕГА, имате ли си мислещи репортери и редактори?
20 Юни 2013 23:08
Ако тази държава се разпадне(както предрича в заглавието в. "Сега" под уличния натиск на 10 хил. или 100 хил. "протестиращи граждани", то тази държава НЕ е държава и няма право да съществува!!!
При това, тези протестиращи искат НОВИ избори само месец и половина след последните?!? А и Правителството е на по-малко от 30 дни?!
Явно, тези протестиращи НЕ са доволни от резултата от последните Избори?! Ха, че недоволни от резултат от Избори ВИНАГИ ще има! Винаги ще има победили и победени на Избори партии и техните членове, фенове и Избиратели! Е, след всеки Избори и ново Правителство ли ще се повтаря пиеската на "гражданските протести" за сваляне на новото Правителство и за нови предсрочни Избори?!
Вярно е, че Демокрацията на "демократите" съществува на принципа "Разделяй и владей!", ама време е Гражданите да се излекуват от демонаркотизирането, или да приемат факта, че ще живеят в и при условията и правилата на Демокрацията- поне докато измислят(ако?!) нещо по-добро от Демокрацията!
20 Юни 2013 23:22
Явно, тези протестиращи НЕ са доволни от резултата от последните Избори?!
А ти доволен ли си? Прокуратурата успяли да преброи ония "фалшиви" бюлетини и другите, уж резерва, дали са точно колкото казва ЦИК?
Да не би само на мене да ми се е счуло, че някой твърдо-о-о и дълго обещаваше "експертно" правителство? Дотук се разбра, че били имали "качества" и "катарзиси", но и престъпниците имат качества и своите си катарзиси. Да не би да си крепител на "качествената престъпност" - безотчетното харчени на пари от депутати?
21 Юни 2013 01:27
APOLITICHEN,
По демократичният Свят изборите се считат за НЕфалшифицирани- до доказване на противното в Съд!
Нямам нищо против да има протести, след като Съд присъди, че изборите са били фалшифицирани до степен, променяща изборния резултат!
Но, например, по демократичния Свят, ако, на Избори, партия А е спечелила пред партия Б със 100(сто) гласа вповече, а впоследствие Съдът установи, че 99 бюлетини са били фалшиви, Изборите НЕ се касират, тъй като партия А пак води на партия Б, макар и само с 1 глас вповече- и партия А си остава победител!
Схвана ли?1!
21 Юни 2013 02:58
Няма да се получи нищо.Ясно е като бял ден!Според мен трябва да се забранят всякакви партии и народа/еинствената опозицията в момента/ да вземе властта в собствените си ръце и да застане начело на държавата.
21 Юни 2013 03:22
Аз протестирам. Аз съм интернет-лумпен с лаптоп за три хиляди лева. Намерих го в кофата за боклук до нашия блок. Там имаше още много и ги раздадох на другите лумпен-интернет протестиращи. И понеже не съм прост лумпен,а забележете - интернет-лумпен имам пари да си плащам и тока и интернета, и парното и водата, ако щете, щото интернет на студено не е много приятно...

Подкрепям bzm с двете ръце. Партиите на бунището. Народът да избира директно личности, които не дават обещания, а казват какви са им качествата, уменията, знанията, опита и морала. И всеки избира. Избран ли си, задължително служиш на народа си по най-добрия начин. Ако не щещ - позор, а може и затвор. Освен права, всеки има и задължения. Това е човешката участ. Управлението трябва да стане чест, почит и задължение. А не желание. Най-лошите управленци са желаещите да управляват, защото те всъщност желаят келепира на управлението. И не служат на народа, а на себе си.

И също като Спас смятам, че само некомпрометирана личност като Константин Пенчев може да застане начело на държавата и да успокои народното недоволство.
21 Юни 2013 04:01

Ако тази държава се разпадне(както предрича в заглавието в. "Сега" под уличния натиск на 10 хил. или 100 хил. "протестиращи граждани", то тази държава НЕ е държава и няма право да съществува!!!
При това, тези протестиращи искат НОВИ избори само месец и половина след последните?!? А и Правителството е на по-малко от 30 дни?!
Явно, тези протестиращи НЕ са доволни от резултата от последните Избори?! Ха, че недоволни от резултат от Избори ВИНАГИ ще има!


Вестника се опитва да вземе страната на протестиращите или страната на част от олигархията? В момента нейните кръгове се ядат за властта и парите и използват хората! Вчера имаше много добра статия, в която беше написано, че протестите/недоволството към мафията и олигархията трябва да бъдат насочени по посока Банкя, Драгалевци и т.н, където живеят въпросните господа. Абсурдно е милионерите да са на улицата заедно с гладните! Вярно е,че на всички ни не харесва тази държава, но първите са виновни за това й състояние. И проблема на партиите днес е, че те искат да угодят на всички тях, а лапачката не стига! Лакомията е прекалено голяма и нараства с изборите и ново правителство.
21 Юни 2013 06:36
"група скарани племена"
Медиите не присъстват на заседанието, само на откриването, но нали сидеров като види камера и микрофон , озверява, та се наложи да му ги отнемат.
21 Юни 2013 07:14
БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" ускориха необратимо разпада на държавата

Не знаех, че Пеевски е от ГЕРБ!
21 Юни 2013 07:21
Медиите не присъстват на заседанието, само на откриването, но нали сидеров като види камера и микрофон , озверява, та се наложи да му ги отнемат.
Сидеров много обичал да яде камери. В последно време се чува, че почнал да яде журналисти, изпаднал в канибализъм. Някои хора пък много обичат да слушат такива митове за вампири, а има и такива по медиите и форумите, които обичат да ги разказват. Голяма тръпка е, някои изпадат в оргазъм, например другарите ЩАП, те пък направо изпадат в екстаз.
21 Юни 2013 07:23
Не знаех, че Пеевски е от ГЕРБ!
Дали пък не е от Атака?!
21 Юни 2013 08:24
Не е от "Атака". Но може да го командироват в партия "Юруш".
Ячко момче все пак, става да носи масата над Вожда.
21 Юни 2013 08:38
Леле, форумът на СЕГА е пламнал от червени писачи! Явно паниката е голяма в червено-депесарските редици, та от ранни зори са тръвнали да манипулират. А и номерът на Сидеров с отклоняване на вниманието не минава, макар че клетото джудже дава всичко от себе си! А олисяващите "храстчетата" Станишев, Местан, Михаил Миков с вапцаните остатъци от коса седяха гузно и мълчаливо, докато волен Джуджи се вихреше срещу президента. За Бойко страхливеца какво да говорим? Макар че според мен той наистина се притеснява от физическо изтребление.

Шансът на горепосочените персонажи още да ни омерзяват с присъствието си е единствено отсъствието на нормална ДЯСНА партия.
21 Юни 2013 08:56
Стана безпощадно ясно, че в това НС са се намърдали лумпени, мутри, слуги на олигархията , обикновени дебили и нищожества , придаващи си вид...
С две думи- БЕЗПОДОБЕН БОКЛУК, който трябва да бъде изметен.
Прави впечатление, че хората със съвест и чувство на срам, които са гласували за този боклук, СЕГА си мълчат, осъзнавайки вероятно грешката, която са направили.
Наоколо остават да подскачат само някакви с олигофренски лозунги ЗА този боклук в НС.

21 Юни 2013 09:01
Всички партии да бъдат обявени извън закона.

Това добре.
Да се свика конвент и да се решат още 4 проблема: създаване на двукамерен парламент,.

Това не ни трябва - във сената ще се намърдат олигарси и архонти.
нова конституция, нов изборен закон, търсене на отговорност от всички "дерибействали" от 1989 год. насам... Списъкът може да се разшири....

Това добре, ама това се нарича революция. Точно такова нещпо стана през 1944г., ама вие викате, че не било хубаво. Оправете си понятията. Не искате богати - значи искате социализъм.
21 Юни 2013 09:05
Българският политик

Скромен-като Борисов
Смирен-като Сидеров
Самостоятелен-като Местан
Независим- като Орешарски
Почтен-като Станишев
Невинен-като Цветанов
Авторитетен-като Пеевски
21 Юни 2013 09:11
Ами създайте си нормална дясна партия и тогава викайте срещу другите партии.

Повечето медии както винаги се движат по течението. Преди няколко месеца влюбено гледаха Б.Б., после през февруари започнаха да се оглеждат и да се замислят какво е дереджето на държавата. Сега заедно с протестиращите протестират и те. А утре какво ще правят един господ знае...Просто не си струва да се четат "анализите" им.
21 Юни 2013 09:14
...Народът да избира директно личности, които не дават обещания, а казват какви са им качествата, уменията, знанията, опита и морала. И всеки избира. Избран ли си, задължително служиш на народа си по най-добрия начин. Ако не щещ - позор, а може и затвор...

Да си изберем Преслава! Пък ако не послужи по най-добрия начин според качествата и уменията си - ...
21 Юни 2013 09:27
Памперса целият в бяло.
21 Юни 2013 09:36
Стана безпощадно ясно, че в това НС са се намърдали лумпени, мутри, слуги на олигархията , обикновени дебили и нищожества , придаващи си вид...
С две думи- БЕЗПОДОБЕН БОКЛУК, който трябва да бъде изметен.

Откъде пък на теб ти стана ясно. То боклукът вече го изметоха - СДС, ДСБ. Янка и др. такива.
Прави впечатление, че хората със съвест и чувство на срам, които са гласували за този боклук, СЕГА си мълчат, осъзнавайки вероятно грешката, която са направили.
От къде пък ти е напрабвило това вПичатление?
21 Юни 2013 09:40
Защото т.нар. преход от комунизъм към демокрация не бе нищо друго освен трансформация на старата кланова върхушка в олигархия, която нито за миг не изпусна властта в България въпреки мутациите, през които премина. Това беше замисълът на дворцовия преврат на 10 ноември 1989 г., който предотврати крах на тоталитарната клика и осигури господстващо положение за нейните наследници. Сделката бе постове срещу пари, преминала после в пари срещу постове.

АФторот, ами как инак да стане капитализъм бе мой чиляк. Как ще се пръкнат капиталистите. Само с кражби. Нали иоскахте капитализъм. На ви сега капитализъм. Що рИвете тогава? Явно сте имали някаква друга представа за капитализма - от времето на неговото възникване през 16-17-ти век.
На Запад има едри капиталисти, тук има олигарси - се ове говна. Оти рИвете?
21 Юни 2013 09:42
Заглавието е с непремерено внушение. Държавата не може да се разпадне заради джуджето Сидеров,олигархичните партии БСП и ГЕРБ,турската партия ДПС и нефелната изпълнителна власт. Ние,интернет лумпените, изглежда по-добре разбираме положението от тези които ни управляват. Ако аз бях "президента" щях да му пласирам един десен прав право в малоумната мутра на "националиста" Болен Сайдеров. После нека ме съди..! Но сигурно затова не съм и президент..! Вчера,на заседанието на СНС беше изигран отново сценарии сътворен от новата тройна - БСП/ДПС/АТАКА. Предварително се търсеше скандала и закриването на съвета за национална сигурност. Само благодарение на сдържаното и спокойно държание на Президента това заседание все пак се състоя. Да ни е жив и здрав президента. Сидеров търсеше скандал и изгонване за да се намери повод за импийчмънт на Плевнелиев. Докато джуджето си разиграваше коня под благосклонните погледи на Станишев и Местан,министъра на вътрешните работи,тоя мухльо,си траеше като комунист при Гешев на разпит..! Борисов отново побягна точно когато нещата загрубяха,а това значи че той вече не може и не трябва да бъде избиран от народа за каквото и да било. Борисов е страхливец и интересчия. По същият начин предаде народа когато подаде оставка след събитията февруари месец. Станишев(съсела) се подсмихваше подличко и вместо да вземе отношение,поне като политически лидер,от кумова срама,злобничко предложи да се изгонят медиите. Политици та дрънкат. С кеф да ги натириш на майната им..!
21 Юни 2013 09:48
FIRST, колко точни наблюдения имаш, просто си част от интернет обществото за пряка демокрация. Защото БГ обществото е узряло за нея - уверен съм.
21 Юни 2013 09:53
Протестът продължава!
Всяка революция си има име.
Предлагам името на нашата:

ТHE SUNNY REVOLUTION IN BULGARIA

или
THE SMILING REVOLUTION
21 Юни 2013 09:59
Никакъв разпад на държавността няма! Не повтаряйте тъпоумията и демагогията на провалени политици. На съвета лъсна безскрупулността и арогантността на политическия елит, които видяхме и в скандалните назначения.
Незабавна оставка на правителството и насрочване на нови избори, този път мажоритарни!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД