:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 715
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ

Средновековни страсти и неволи в "Мансфийлд Парк"

снимка: гала тийм
Джейн Остин е сред задължителните автори в Холивуд. След многочислените екранни адаптации на "Гордост и предразсъдъци", "Ема" и трите на "Разум и чувства" (едната от които бе обсипаната с "Оскари" версия на Ема Томпсън и Анг Лий), дойде ред и на по-малко известния "Мансфийлд Парк". В него Остин е същата: ренесансова феминистка. Героините й са мислещи създания по времето, когато основното занимание на жените е да се въртят по паркета в белезникави рокли, увлекли в ритъма на валса вдървени кавалери. Не че в "Мансфийлд Парк" баловете липсват. Но са вплетени в един по-сложен и по-дълбок контекст.

Франсис О'Конър ("Изкуствен интелект") играе бедната братовчедка Фани, изпратена за отглеждане и цивилизоване в имението "Мансфийлд Парк". Девойката е особнячка, но несъмнена умница и хубавица. Неин роднина и обект на желание е неузнаваемият Джони Лий Милър - видял и по-бурни времена като съпруг на Анджелина Джоли в живота и наркоман с прякора Улавия в "Трейнспотинг". Тук носи жабо, бакенбарди и говори изискано. Техният романс се преплита с разни други любовни истории, изневери, сватби и погребения. Ембет Дейвиц, изящното създание от "Списъкът на Шиндлер", Алесандро Нивола и драматургът Харолд Пинтър също участват в живота на имението.

"Мансфийлд Парк", режисиран от жена, е близък по дух до ювелирните костюмни драми на тандема Мърчант и Айвъри ("Остатъкът от деня", "Хауърдс Енд"). Считайте го за комплимент.
2034
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД