:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Докога всички ще сме заложници?

Депутатите бяха истински уплашени след провала на спасителната операция по извеждането им от парламента
СНИМКА: БУЛФОТО
На 40-ия ден от протеста полицията за пръв път употреби сила срещу хората пред сградата на парламента.
40 дни след началото на протестите срещу кабинета "Орешарски" напрежението стигна критична точка и беляза нов етап на политическата криза. След мирни, но неуспешни шествия недоволните блокираха за 10 часа парламента, в който имаше 109 депутати, министри, експерти и журналисти. Безумният опит на полицията да изведе блокираните доведе до кървави сблъсъци, които изостриха противопоставянето в обществото и направиха неизбежни бързите предсрочни избори.

Извънредните събития пред парламента бяха улеснени от късното свикване на три комисии, които да приемат на първо четене предложената от кабинета актуализация на бюджет 2013. Дебатът беше спокоен въпреки политическите страсти около актуализацията на бюджета и скандиранията "Оставка" под прозорците. Напускането на парламента обаче се оказа невъзможно. Към 18.30 часа протестиращите вече бяха окупирали пространството пред сградата. Ситуацията много напомни на 10 януари 1997 г. Основната разлика бе, че тогава загражденията бяха разположени около самата сграда, докато отцепеният периметър бе много по-голям и обхващаше сградата на БАН, храма "Св. Александър Невски" и др.

Веднага след края на заседанието журналистите напуснаха сградата от северния вход, но бяха инструктирани да се върнат вътре от съображения за безопасност. В кулоарите тръгна слух за отделни журналисти, които не са били пропуснати от хората.

Към 21 часа НСО прекрати раздумката на скучаещите в НС и помоли журналисти, гости и администрация да се съберат в парламентарния клуб, за да бъдат преброени. 53-има души. Депутатите и трима присъствали на заседанието министри - Хасан Адемов, Драгомир Стойнев и Петър Чобанов, бяха отделени - общо 56-има. Светлините в коридорите покрай прозорците на НС бяха загасени. В 22.00 ч. лампите изгаснаха и около парламента. В тъмнината депутати и министри бяха натоварени в автобус с плътно прикрити с пердета прозорци, който под солидна охрана от коли на жандармерията и полицаи се опита да напусне зоната около парламента. Не успя, тъй като бе плътно обграден от протестиращи. В опит да му разчисти пътя полицията започна да изтласква гражданите. Напрежението бързо ескалира и към автобуса полетяха камъни и други предмети. Счупени бяха няколко от стъклата му. Не стана ясно кой пръв започна да употребява насилие - протестиращите или полицаите. Според някои сред хората на площада е имали провокатори, които целенасочено са атакували полицаите. Такава е версията и на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който твърди, че полицаите са се справили брилянтно, но случващото е било целенасочен опит за погром. Според други обаче полицаите са употребили сила срещу хора, които са стояли с вдигнати ръце или пък са били седнали пред автобуса, без да имат намерение да ги провокират. В социалните мрежи се появиха клипове, в които се вижда как полицаи бият протестиращи, включително снимащите. В крайна сметка автобусът и съпровождащите го служители на реда не успяха да пробият кордона от протестиращи и отново се върнаха зад загражденията.

След провала на спасителната акция протестиращи започнаха да издигат барикади пред всички възможни подстъпи за излизане на депутатите. Около кордона със загражденията бяха натрупани изкъртени пътни знаци, павета, плочки от тротоарите, саксии от околните заведения, кофи за боклук, пейки и др. Паралелно с барикадите бяха изградени и пунктове за безплатен ток и зареждане на мобилни телефони и лаптопи, както и места, на които протестиращите можеха да намерят изгубените си вещи.

Журналистите в сградата изобщо не разбраха за акцията по извеждането на депутатите и за съпровождания го екшън. За оцапаните в кръв щитове на полицаите, дезориентирани хора с течаща по лицето кръв, паникьосани българи - и протестиращи, и полицаи, научиха от телевизионните преки включвания.

Депутати от ГЕРБ бяха първите, които дадоха подробности по случващото се на площада. Те обясниха, че категорично са отказали да излязат по този начин от Народното събрание и в автобуса са се качили депутати на БСП, ДПС и министри. "Не виждаме защо да ни извеждат под охрана, ние сме на страната на протестите", коментираха появилите се за първи път от доста време насам в парламента депутати от ГЕРБ. Те максимално се възползваха от глада за информация и дадоха интервюта на всеки, който ги пожела, като поискаха веднага предсрочни избори.

"Махайте се оттук, махайте се оттук." Това бе първата реплика на видимо потресения министър на финансите Петър Чобанов, който едва се измъкна от автобуса. Чобанов се строполи на кресло, напълно вцепенен пред обърнатите към него камери и репортери. "Ще запазя случилото се за себе си. Дано да няма много ранени", преплита език министърът. Той недоумява с какво депутатите и правителството са заслужили такова отношение. Механично уверява, че правителството ще продължи да работи. На въпрос как ще продължи да работи при тази обстановка, Чобанов изумено отвръща: "Ама какво общо има правителството с това отвън". Отстрани от съседното кресло го гледа безмълвно брат му Димитър Чобанов - преподавател по икономика и външен експерт, пристигнал за дискусията по актуализацията на бюджета. Повечето от депутатите изобщо не пожелаха да говорят с журналисти след неприятното преживяване.

Доста по-самоуверен бе депутатът от БСП Антон Кутев, който обиколи телевизионните камери с голям камък, хвърлен в автобуса от незнаен протестиращ. "Това ли е мирният протест, това е предназначено да убива", показва парчето Кутев.

Сред неуспешното извеждане депутатите се затварят по парламентарните си стаи. Цигарите - нарушение на правилата в ден, пълен с безредие, свършват, но отнякъде се появява торба със солети и сладки. Вече никой не иска да извежда никого с автобуси, пък и никой не е съгласен да бъде воден по този начин. "С полиция няма да излизам", говори на себе си синдикалният лидер Пламен Димитров.

В 2.30 през нощта незнайно как в сградата се появяват служители в бюфета, пред който моментално се извива двойна опашка. Всички са гладни - и полицаи, и депутати, и журналисти. Полицаите освен това са и много уморени - 40-и ден от началото на протестите, някои са пазили 35 от тях . "Направиха ни смешни", гневен е униформен за акцията с автобуса. Има и полицаи, които видимо ненавиждат групата, която трябва да пазят.

Към 3 часа редиците на протестиращите започват да оредяват. Към тях настъпват полицаи. С насочени срещу хората щитове и викове "Движи се", "Махай се", "Разкарай се" униформените започнаха да разчистват периметъра около парламента. В градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и НС се появи коридор. Започва втора акция по извеждане на депутатите - този път пешком, придружени от силни цивилни момчета. След тях, абсолютно непридружени, излизат и останалите.

Докато ние бяхме сред "заложниците" в парламента, голяма част от нашите приятели са били сред окупаторите отвън. Всички искаме нормална държава - и аз, и те, а сигурно и вие. Докога ще сме заложници?



САМОРАЗПУСКАНЕ

Шефът на НС Михаил Миков заяви, че парламентът не трябва да работи, докато няма нормална обстановка за работа, и призова депутатите да не идват на работа в сряда, когато по принцип е първото пленарно заседание за седмицата. "Трябва да бъде осигурен редът. Не може народните представители да бъдат мишени, не може животът и здравето им да се поставят в опасност", смята Миков. Според него отговорни за случващото се са "тези, които са се заиграли с нагласите на хората". "Не може политически решения да се постигат с неполитически средства", каза още Миков.

СНИМКА: БГНЕС
Злополучният автобус, който трябваше да изведе депутати и министри, не успя да завърши спасителната си акция.
СНИМКА: БГНЕС
Протестиращите успяха да изградят барикада от всичко, което им попадне пред погледа на площада пред "Св. Александър Невски".
 -----
50
5171
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
24 Юли 2013 20:14
"Направиха ни смешни", гневен е униформен за акцията с автобуса. Има и полицаи, които видимо ненавиждат групата, която трябва да пазят.

Червените гниди за втори път ги гонят с камъни (рекорд в новата история на България). А те- пак недоумяват...
24 Юли 2013 20:25
Цивилните провокатори били от МВР!
То това беше видно още вчера, но сега и журналиста го потвърди, че ги ескортирали. Браво на протеста, че ги засече предварително.

24 Юли 2013 20:34
абсолютно непридружени,

24 Юли 2013 21:11
Вестник "Сега" тотално се олива! Разбирам позиция, ама тълкуванията и ехидните коментари в статиите ми идват в повече!
24 Юли 2013 21:16
Някои станаха на вентилатори...
-----------------------------------------------
Блогът на Генек
24 Юли 2013 21:18
Булгуров, като ти идва в повече четенето на в-к "Сега", отиди да четеше вестник "Атака". Със сигурност ще се почувстваш по-добре!
24 Юли 2013 21:30
Продавачите от бюфета как са се промъкнали ? Да не са ги дегизирали като полицаи
24 Юли 2013 21:31
Братя Стругацки 24 Юли 2013 21:18 Булгуров, като ти идва в повече четенето на в-к "Сега", отиди да четеше вестник "Атака". Със сигурност ще се почувстваш по-добре
Ало, братята, не давайте акъл кой какво да чете! Наистина неадекватността на тези журналиси достигна неподозирани висоти. Да си спомним как е започнала инвазията в Полша през Втората световна война - с "провокация" на поляците. А ОМП в Ирак? Нищо ново не е научено, май, а времето лети-и-и.
24 Юли 2013 21:34
Има и полицаи, които видимо ненавиждат групата, която трябва да пазят.

това не е новина. новина ще е, когато не останат други полицаи. с действията си разноцветните политически мастии успешно ни водят натам. гробарите уж са против действията на БСП, а влязоха в Народното събрание да им помагат. въпреки това продължават да съществуват провокатори, които лъжат, че двете партии се различават в нещо.
честито! нали искахте демокрация и двупартийна система като в Англия и САЩ? спечелихте я. можем само да спорим коя от двете, БСП или ГЕРБ, са виги или тори, републиканци или демократи. крайно време е за ВНС, което да въведе чл.1 в новата Конституция: "България е република с двупартийно управление. имената на конкретните две партии са без значение". другите членове във въпросната Конституция ще са излишни.
24 Юли 2013 21:35
Че кой те кара да четеш нещо, което не ти харесва? Щом ти нарушава душевния мир - имаш избор, я колко форуми. Може и този на вестник "Дума", той нали се води официоз, там ще получите правдивата информация. Нещо като новините във вестник "Правда" по времето на КПСС.
24 Юли 2013 21:38
Тази нощ си говорих с много от полицаите. Питах ги: “Защо ви трябваше да вкарвате рейса точно в най-многобройното шествие, вместо да преспят една нощ депутатите в парламента?”. Всички отговаряха едно: “Тази глупост полицай не може да я измисли. Може да сме всякакви, но дотолкова си знаем работата”.

Малко по-късно, при една от по-малките ескалации на напрежението, интелигентно момче до мен на висок глас питаше един полицай шаблонното: “От кого ги пазите? Ние протестираме и за вас, и вашите деца ще живеят в тази страна”.

Изненадах се, че полицаят отговори: “Не пазим тях. Вас пазим от това, което искате да направите. А тях… Тях вече никой не може да ги опази…”.

Цитатът е от Две добри думи за българската полиция
24 Юли 2013 21:44
Чуждестранните медии: Протести в БГ , има окървавени.
Клара Маринова пя ли "Къде си вярна, ти любов народна ?"
Дано спре тази кървава разпра и Станишев си направи изводи.
Ако не си подаде оставката, а парламента и БСП с ново разумно, национално отговорно ръководство, не излъчи ново правителство,което да подготви избори до края на годината - през късната есен на 2013 ще бъде ад по софийските улици и около парламента .
Станишев разчита на отпуските за спадане на напрежението.
24 Юли 2013 21:49
Едно момче каза късно снощи пред репортер на БНР, че от 20 полицаи 19 ги прегръщали, а един ги налагал с палката...
Може пък този един от 20 и да е бил дрогиран.

То и финансовият министър изглеждаше като дрогиран под перуката си...

Интересна промяна има в оценката на БСП за протестите: "от спонтанни и неорганизирани", според Я. Стоилов, били станали съвсем "други"!

Значи... и те не вярват в собствените си манипулации!
24 Юли 2013 21:50
Брат Хйовчев, Кучето те лае !...
24 Юли 2013 21:52

Мислех, че предната статия на Горанова и сие е ...., но тази... ехааа, феерично!!!

Особено ми хареса как са уловили настроението на полицаите, които аха да обърнат палките срещу тези които пазят
24 Юли 2013 21:57
Янаки Стоилов е объркан, организациите на БСП по места искат от него да оглави БСП.
Станишев води преговори за отстъпление в Брюксел, при запазване на авторитета му. И той си мисли, че вече има такъв след пролятата кръв......Оплескан е.
Макар и умен, почтен, самият Янаки май няма кураж.
Министърът на финансите снощи е представлявал жалка гледка - бъди куражлия, бе момче.
Янаки го ползват в БСП като рекламно лице на лявото, но самата БСП е дясна партия.
Няма го и Лилов/ Бог да го прости човека, ерудиран, скромен/ - да им даде акъл.
24 Юли 2013 22:05
Веднага след края на заседанието журналистите напуснаха сградата от северния вход, но бяха инструктирани да се върнат вътре от съображения за безопасност. В кулоарите тръгна слух за отделни журналисти, които не са били пропуснати от хората.


За което потвърди дори едно от репортерчетата на битиви в едно от включванията (Анестев ако не се лъжа)... ма нема се плашите бе, журналята, нали са умни и красиви... и СМЕЛИ- я как оня ден са опитали да линчуват Пандалиева. Що? Влизала в НС... и? Ми, обяснили и културно, че е "долна курва"...


А опита да линчуват депутата дето пиеше кафе около парламента го подминахте, почти насмешливо, нали квалитетна извадка на медийната мъгла?
24 Юли 2013 22:41
ЧЕРВЕНИ НЕГОДНИЦИ от всички краища на форума - не се ли наситихте вече на кръв за тези сто години откакто смучете Майка-България, мръсници недни?!
То не бяха атентати по църкви, революционни (руски?!) тройки, партизански движения, лагери на смъртта, убийства без съд и присъда, танкове идваха, камъни ви изпращаха и пак не умирате, гадове с каскети!
Все някой ви е крив - преди, като пишеха в СЕГА срещу Б.Б., бяха добри, сега станаха лоши като разкриват помиярщините на онова леке Орешака?! Не ви е срам, ами още се показвате на светло...
Народът няма да ви забрави този път обаче.
24 Юли 2013 22:45
А защо няма снимка на "злополучния" автобус след атаката с камъни? А, уважаеми журналисти?!
24 Юли 2013 23:20
Кога пак ще излезе в-к СЕГА?
24 Юли 2013 23:24
А защо няма снимка на "злополучния" автобус след атаката с камъни? А, уважаеми журналисти?!

Що задаваш реторични въпроси?
А тези, които мислят, че полицията е действала силово и това не е демократично - ютуб и прегледайте как е в демократичните Англия, Испания или Франция с тези, които нарушават законите.
24 Юли 2013 23:28
Докога всички ще сме заложници?

Кои всички? Триста платени по списък, е още няколкостотин платени на вечер ще сте заложници, докато мафията и олигарсите имат пари да ви плащат.
24 Юли 2013 23:52
Неадекватна намеса на хората на ГЕРБ които протестират и правят целия тоя хаос
25 Юли 2013 00:34
Който не харесва вестник СЕГА да чете Новинар
25 Юли 2013 01:12
Който не харесва вестник СЕГА да чете Новинар
На мен ми харесваше СЕГА. Докато излизаше. Новинар никога не ми е харесвал. Не заради липсата му на обективност (като Капитал/Дневник). А заради липсата му на вярна информация.
25 Юли 2013 01:45
До протестиращите!
Господа (по-правилно ще е да ви нарека другари),
Замисляли ли сте се що за хора сте? Ако имате свободно време да се занимавате с политика, направете си партия, спечелете хората с полезни идеи и влезте в парламента. Демократите не рушат изборните институции, те уважават мнението на останалите граждани, даже и да не им харесва. За вас останалите граждани са НИЩО – боклук, който не може да има мнение. Ако сте толкова интелигентни и ги разбирате нещата в политиката какво предлагате?
Да се отстрани олигархията от властта? Че олигархията е на власт в западна Европа, САЩ, Азия! Политиците са продавачи на чужди идеи, бушони, афиши за оплюване.
Държавата/парламента да работи, че нещата не вървят? Хитро, депутатите да идат да доят крави и да ви напълнят бурканчетата с кисело мляко, че имате деца. Запознайте се със свети (на десните) Милтън Фридман: ако не можете да намерите работа за 1000 лв , съгласете се на 500, ако и такава няма, пробвайте за 300, ако не, хванете се да работите за experience, аз съм го правил, след няколко месеца може и да ви назначат за 200 лв. Така е при капитализма – свобода, продаваш се сам и никой не му пука за теб. Държавата не ви е длъжна с нищо, те са да пазят границите и парите на богатите – вашето бъдеще! Това, което правите си е чиста форма болшевизъм, държавата ви е длъжна, защото вие сте по-по, но ви стяга чепика, нямате пари да идете до Испаня, до Мексико да не говорим, искате чрез политиката да си оправите живота.
Това, което го правите си е чист рекет – ако не ни бутнете нещо, само за нас (за онези кретени – нищо, България е само за нас) ще ви скапем държавата на цяло! Ако и това не е революционен дих – здраве му кажи. Проблема ви е, че не остана много за разрушаване – на богатите не им пука , от бедните няма какво да вземете.
Ако се мислите за демократи (съмнявам се), демокрация се гради отдолу-нагоре – блока, махалата, квартала, града... Много по-лесно е да повярвате, че като разрушите, което не ви харесва и като прогоните лошите, ще дойде и вашето време. Не вярвам да стане така. Пък може и да опитате навън, много чинии има за миене по света, шофьорска работа, чистаческа... може и на вас да ви излезе късмета. В България нещата не вървят – много са се пробвали ама не става – да се прави курбан от куче.
Струва ми се, че сте сини болшевики. И не си въобразявайте, че не ви закачат, защото сте носители на нещо ценностно. Не ви барат, защото има чужди сили, които се хранят от хаос и разруха. Вие им служите, без да го разбирате, водата ви отива в чужди мелници и никакво брашно няма да видите от там.
25 Юли 2013 01:49
Така е при капитализма – свобода, продаваш се сам и никой не му пука за теб.

Е, от тази представа на бившите комунисти (днес социалисти) за капитализма си патим и до днес. Такъв го виждаха - такъв го построиха.
25 Юли 2013 02:13
***
25 Юли 2013 03:54
Хаха култова реплика от мой познат: повече на протести не стъпвам, за 30 лева ще ме пребият. ХАХАХАХАХАХАХАХАХ ЯКО ЯКО ЯКО ЯКО ЯКО ЯКО !!!
25 Юли 2013 07:23
***
25 Юли 2013 07:24
OtvoriO4i
25 Юли 2013 01:45
25 Юли 2013 07:32
..... пропуснал съм да спомена сорофските медии и опитите им са зомбират населението.
25 Юли 2013 08:47
OtvoriO4i
Жалко за в-к Сега... Жалко за Г.Горанова...
25 Юли 2013 08:51
"Ама какво общо има правителството с това отвън".

Чобанов, Чобанов...
Дето викаше предводителят на червената хунта - Събудете се!
25 Юли 2013 08:53
Докога всички ще сме заложници?

Докато едни наглеци се правят,че вече 40 дена протести няма.
25 Юли 2013 09:30
Формулата „Избори до дупка” е Гробарството „Избори в дупката на ГЕРБ”.
В 40-ят ден от „Протестите върху жълтите павета” те официално и логично бяха (ОКТО)ПОДменени от „Протести с жълти павета”.
Зад метаМОРфозатА НА ПРОтеСТИТЕ формално стои ГЕРБ, но неформалните й Кукловоди са три фондации: на мегаспекулантът Джордж Сорос – „Отворено общество”, на ЦРУ - „Америка за(робва) България” и на Цветелина Борисолавова (и Светослав Божилов) – „Типинг пойнт”. Именно тези Три ПАРкИ на зАДкулисиятА направиха възможна „повратната точка”, в която „бучките захар” в пиенето на сутрешно кафе пред Парламента бяха подменени с „жълти павета”.
Ако изключим сводническата „главна роля” на креатурата Офорналиев, Темида и ДАНС са в традиционното си „реформирано” и „еврореанимирано” състояние на „будна кома” и „бЛУДнА КОМАнДИРЩИНА”, благодарение на които Бориславова и КОМпАнияТА Й от „политически инженери” се опитва да замести „Столетницата във Властта”, с новото и „по-интелигентно” издание на „ПИдалът на Съвестта”.

Хронология на протестите в лозунги на протестиращи:
Четиридесет и втори ден:
Пиенето на сутрешно кафе пред Парламента от кафеварката на „Типинг пойнт” не е задкулисие, а наддържавието на Бориславова.
25 Юли 2013 09:45
Галя Горанова
Българите са заложници на кариерата на Станишев и кръжеца Моника.
Дано да няма повече кръв.
25 Юли 2013 10:49
OtvoriO4i


Чудесно мнение :-)
25 Юли 2013 11:58
Този вестник вече не става за четене! Ще направя продължителна пауза.
25 Юли 2013 12:09
"Паралелно с барикадите бяха изградени и пунктове за безплатен ток и зареждане на мобилни телефони и лаптопи", ай ся, цигански работи .това е долна клевета те Х.У.И. имат пари да си плащат тока. От инженерна гледна точка безплатния ток от какво го получават или как го получават, по ромския способ -цап-царап, или нещо ново. Ако е чрез генератор, то тогава издъхва мнението спонтаността и безплатността на протеста. Довечера ако предлаг безплатен ток ,ще ходя и аз да заредим топилапа, теблета и двата телефона, а ще взема и никона и него да заредя.
25 Юли 2013 12:10
За отвори очички едно и от мен.
25 Юли 2013 12:13
Не знам за какво говорите в тая статия. Ако нещо подобно се случи при мен полициата ще омете "протестиращите" за неколко часа и ще има не само полицаи а и специално тренирани части за борба с безредици, конни полицай и достатьчно коли да откарат поне 1000 души. След това ще има минимум 5 обвинения като се започне от нарушаване на обществения ред та се стигне до сьпротива срещу полицейска проверка и прочие.
25 Юли 2013 13:51
Айде млъкнете вече бе антиподи! Било БСП, било ГЕРБ - в кофата за боклука сте, стига ни плашихте едни с други!
25 Юли 2013 14:15
Не може народните представители да бъдат мишени, не може животът и здравето им да се поставят в опасност

И на КОЙ точно народ са представители? Защото, ако се вярва на Кутев, този народ иска да го убива с камъни. Много удобно е да се казва "протестиращите" вместо "народът". Само че тези протестиращи не са дошли с летящата чиния от Марс.
25 Юли 2013 14:17
Doctor Neboli, 25 Юли 2013 13:51


25 Юли 2013 14:49
Много удобно е да се казва "протестиращите" вместо "народът"
*****************************************************

И откога 1000 или 20 000 души станаха "народа" ?
25 Юли 2013 15:42
трън4o
25 Юли 2013 14:49
Много удобно е да се казва "протестиращите" вместо "народът"
*****************************************************

И откога 1000 или 20 000 души станаха "народа" ?



E, и 200 000 не са народа... И два милиона...
А КОИ са народа?
Знае ли се?
А, сетих се!
Народът - това е Политбюро на ЦК на БСП.
Както и Политбюро на ЦК на ДПС.
Както и Политбюро на ЦК на Юруш.
Останалите - сме ЕЛЕКТОРАТ. Сори
25 Юли 2013 17:31

БКП/БСП

Преди 1944 год, септ. въстание 1923 г, атента в църквата Св. Неделя -1925,
След 1944 г.
Г. Димитров - Коминтерна, създ. Македония за да обедини България със Сърбия
1/ Димитров/Коларов//Червенков/ Югов/Живков/Ст.Тодоров/Гр.Филипов/Г.Атанасов/ - 45 години БГ беше "тъмна Индия", "народен съд", концлагери, помакедончване на българите от Пиринска Македония;
2/ ЛУКАНОВ - 2 правителства, ПЪЛЕН ФАЛИТ( Гладна Луканова зима )
3/ БЕРОВ – създаване на групировките: ВИС 2 , СИК , МУЛТИГРУП( управлява с подкрепата на Доган)
4/ ВИДЕНОВ - отново ПЪЛЕН БАНКОВ ФАЛИТ (откраднаха на хората спестяванията,създаде олигарси от кредитните милионери, заплати по 5-6 долара).
5/ СТАНИШЕВ - (управлява 8:5:3 с помощта на Доган. Ограбване на Еврофондовете и спирането им (батко и братко, тефтерчето на черния, най-мащабният грабеж АЕЦ "Белене", Орешарски разтурва "учителски седенки" )
6/ ОРЕШАРСКИ - (НАРОДЕ???? Какво следва........ този сериал вече съм го гледал.)
**************************************
Тази партия трябва да бъде забранена.
25 Юли 2013 20:41
Дано спре тази кървава разпра и Станишев си направи изводи.
Ако не си подаде оставката, а парламента и БСП с ново разумно, национално отговорно ръководство, не излъчи ново правителство,което да подготви избори до края на годината - през късната есен на 2013 ще бъде ад по софийските улици и около парламента .
Станишев разчита на отпуските за спадане на напрежението.

Станишев е плъх. Докато има къде да избяга, и кого да подлага вместо себе си, няма да се осефери. А за бягането, предполагам, че няма проблем. Той не е от тука и е за малко. Да му мислят путевчетата, че няма къде да бягат, и пак ще трябва да лъжат, че те не са те, а са булката на комшията. Веднъж вече го гледах.
25 Юли 2013 20:46
Тази партия трябва да бъде забранена

Тази партия трябва да бъде унищожена.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД