:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Неадекватната власт провокира кървави сблъсъци пред парламента

Депутатите подцениха протестите, НСО проспа момента за извеждането на хората от обсаденото НС, а МВР само ескалира напрежението, като тръгна да разчиства пътя със сила
На стената на #ДАНСwithme във "Фейсбук" бе качена комбинирана снимка от най-запомнящите се сцени от протеста във вторник срещу сряда вечерта. Обсадата на парламента започна около 18 ч. Напрежението ескалира внезапно в 22 ч. , когато жандармеристи започнаха да избутват протестиращите, за да направят път за автобус с депутати от БСП и ДПС и министри. Демонстрантите насядаха по земята, а към автобуса полетяха камъни и бутилки. Според гл. прокурор Цацаров опитът с автобуса е бил тактическа грешка на МВР. Вътрешният министър задочно отвърна, че ситуацията тепърва ще се анализира.
Серия от неадекватни действия на управляващите са основната причина за кървавите сблъсъци, до които се стигна на 40-ия ден от мирните протести по софийските улици. Първо депутатите абсолютно необяснимо решиха да заседават по актуализацията на бюджета малко преди началото на традиционното шествие - в 17 часа, на което се събират по няколко хиляди граждани, настояващи за оставка на кабинета на Пламен Орешарски. След това Националната служба за сигурност пропусна най-удобния момент за извеждането на народните представители и депутати от обсадения парламент - към 20 часа, когато протестиращите все още не бяха толкова много. МВР реши да проведе спасителна операция в разгара на протеста, и то през най-гъстата му част, което доведе до ескалация. А накрая тежковъоръжената жандармерия остави групички ясно различими агитки да вандалстват из софийските улици. В резултат на всичко това 109 души прекараха над 10 часа в обсадения парламент, десетина са ранени при сблъсъците, нанесени са щети за над 30 000 лв.

Извънредните събития пред парламента започнаха със свикването на три комисии в 17 часа с тенденция заседанието им да се проточи до късно заради многото поканени експерти и големия брой депутати, включително и завърналите се в залата представители на ГЕРБ. Въпросът за късния начален час бил поставен от Менда Стоянова от ГЕРБ пред Йордан Цонев (ДПС) в неформален разговор по уточняване на графика. Преценено било обаче, че комисиите ще могат да си свършат работата своевременно. На въпрос на "Сега" какво е наложило събирането да е в такъв късен час, Алиосман Имамов от ДПС обясни, че за това е имало обективна причина - трябвало да се изчака свиканото по-рано заседание на икономическата комисия (с начален час 14.30). Пред Би Ти Ви пък Йордан Цонев пък отсече, че няма да съобразява работата на комисиите с някакви протести. Вътрешният министър Цветлин Йовчев бе категоричен, че насрочването на заседанията в такъв късен час е било грешка.

От НСО не отговориха на въпроса защо депутатите и журналистите не са изведени веднага след края на заседанието - към 20 часа. На полицията е добре известно, че в социалната мрежа се организира по-ранен протест именно заради бюджета. А още преди няколко дни и самият Цветлин Йовчев предупреди, че може да има провокации и да се стигне до сблъсъци. Премиерът Пламен Орешарски, който и вчера запази пълно мълчание, обяви на 19 юли, че има достатъчно информация кой стои зад протеста и след години това ще бъде интересно четиво. Във вторник вечерта обаче ги нямаше полицаите с ярки жилетки "Антиконфликт", които предишните дни помагаха своевременно да се изолират агитките от яки момчета, дошли с намерение да провокират сблъсъци.

Най-голям спор породи решението на МВР да опита да изведе част от депутатите и министрите от парламента с автобус точно в 22 часа, когато протестиращите бяха обградили периметъра в плътен обръч. Именно това доведе до кървавите сблъсъци и грозните гледки на протестиращи, хвърлящи камъни, и полицаи, грубо избутващи граждани с палки и щитове, които бяха предавани пряко от националните телевизии.

МВР шефът Цветлин Йовчев призна, че той е взел решението за извеждането на депутатите, след като е "възприел аргументите на колегите". Министърът отказа да съобщи обаче чия е била идеята и заяви, че тепърва ще се прави анализ на това дали решението е било грешно. "С оглед на ситуацията това беше разумно решение", бе категоричен Йовчев. После обаче призна, че е подценил ситуацията. "Не очаквах, че ще се стигне дотам автобус с български граждани да бъде атакуван с павета. Не мислех, че хората, които протестират, ще бъдат готови тежко да наранят български граждани, които с нищо не са ги предизвикали и чиято единствена цел е била да могат да се придвижат свободно и да се приберат в домовете си. Можеше да има убит човек", обясни Йовчев. Вътрешният министър увери, че не е разпореждал на полицията да действа твърдо срещу протестиращите. Той няколко пъти повтори, че полицията се е справила перфектно, въпреки че имало провокации. Йовчев дори отрича да е упражнявано насилие въпреки многобройните видеа и снимки, показващи яростни сблъсъци и облени в кръв хора. Той допусна, че може да е имало отделни случаи на агресия, но като цяло полицията не е предизвиквала протестиращите. Кървавите гледки пък обясни с това, че някои протестиращи се самонаранили или пострадали при допира с полицейско оборудване. "Единственото, поради което полицията не се намесва остро, е това, че искаме да предпазим хората на площада от много по-сериозни случаи на насилие", коментира Цветлин Йовчев. Вътрешният министър отказа да коментира възможността да подаде оставка заради сблъсъците. Само каза, че тепърва ще се анализира дали не са допуснати грешки в сложната ситуация.

Не така обаче смята главният прокурор Сотир Цацаров, който разкритикува МВР за акцията. "Без да изглеждам като специалист по полицейска тактика, споделих и в разговор със съответните ръководни лица в МВР, че решението за извеждане с този голям автобус, не бе най-правилното тактическо решение", заяви той преди вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет. Според главния прокурор именно това до известна степен е провокирало напрежението или пък е усилило недоволството сред протестиращите. Главният прокурор потвърди, че има данни за организирана провокация срещу полицаите, но отказа подробности. Според него е имало предварителна подготовка, но тепърва ще се разследва от кого.

Няма логично обяснение и защо многобройната полиция не попречи да се изградят барикади от павета, бетонни плочи, пейки, кофи за боклук към подстъпите на парламента. Абсурдно звучи обяснението на МВР, че полицията не е предотвратила вандалските действия и къртенето на плочки от софийските улици, защото приоритет в тази ситуация бил животът на хората, а не повредата на имуществото. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче разкритикува бездействието на униформените. "Съжалявам, че когато се къртеше, там нямаше полицаи. Щетите са сериозни, ще ги оценяваме в рамките на деня. Апелирам към повече разум и спокойствие. Не приемам разрушаването на тротоари като изразяване на гражданска позиция", заяви кметът пред Би Ти Ви.

Президентът Росен Плевнелиев, който направи две изявления в рамките на последните 24 часа, настоя да се изяснят причините за сблъсъците. "Очаквам от правителството да ни запознае със своя анализ, да посочи какво породи снощните сцени пред парламента, има ли грешни решения, има ли виновни и кои са те", заяви държавният глава. Часове след първите сблъсъци между протестиращи и полиция Плевнелиев призова към спазване на реда и запазване на мирния характер на протестите. Във второ изявление той заклейми насилието и от двете страни, като призова органите на реда да се въздържат от действия, нагнетяващи напрежение, а блокирането на парламента, барикадите и рушенето на тротоари и улици определи като сцени, несъвместими с един демократичен протест. "Ако има агресивни групи, провокиращи протеста към насилие - да бъдат посочени и подведени под отговорност съгласно правилата и закона, а спрямо мирно изразяващите своята позиция граждани да се запази това поведение на охраняващите полицаи, което наблюдавахме досега", препоръча държавният глава.

Депутати от БСП също поискаха изясняване на ситуацията. На извънреден пленум социалистите обсъждаха възможността да се направи опит за някакъв вид диалог между политическите сили за излизане от патовата ситуация. Обсъждали са и мерки за предотвратяване на ексцесии на празника на БСП на връх Бузлуджа на 27 юли. Социалистите ще предложат парламентът да излезе с решение депутатите да работят от 5 до 20 август в комисии, но пленарни заседания да няма. Предложението ще се гласува на заседанието на НС днес.

НЕАДЕКВАТНОСТ

Сергей Станишев, лидер на БСП: "Има ясен сценарий на организаторите на снощните сблъсъци. От поведението на Бойко Борисов ясно личи кой би бил печеливш от този сценарий. Не актуализацията на бюджета предизвика снощната ситуация, защото малка част от демонстрантите знаеха за какво става дума. Без нея няма да има пари за хората с увреждания и учениците."

Драгомир Стойнев, икономически министър: "Ако няма актуализация, няма да се намали токът за крайните потребители, а фирмите няма да получат дължимите им 160 млн. лв. Видях едно друго лице на протеста. Това не са тези интелигентни, възпитани и млади хора, тези симпатични протестиращи. За мен отвън бяха хора, които търсиха сблъсък, на които може би целта им бе да се пролее кръв."

Кристиан Вигенин, външен министър: "Нямаше да стигнем до тази ситуация, ако призивите за диалог бяха приети от всички страни в политическия процес. Зад гърба на протестиращите надничат едни олигархични кръгове. Нима не знаем как се насажда напрежение? Един кръг търси реванш. Със сигурност България не изглежда добре като цяло. Това не е изключително - виждахме подобни сцени в Гърция, Мадрид."

Михаил Миков, шеф на НС: "Безотговорните политици слагат тежко клеймо на България."

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: "От позицията на бивш главен секретар на МВР ви казвам, че когато протестите продължат толкова дълго, е нормално да се изнервят и полицаите, и протестиращите. Беше ме срам да гледам как на толкова интелигентни хора им разбиваха главите, как бутат кофи за боклук, как барикадират парламента. Ако излязат и кажат дата за предсрочни избори, например октомври, убеден съм, че протестиращите ще се приберат вкъщи."

ПГ на "Атака" към шефа на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов: "Ако Ви е грижа за децата на България, ще изискате всички записи от протестите от телевизиите, ще идентифицирате нарушаващите правата на децата и ще предприемете необходимите процедурни действия."



-------ПРИЗИВ

Говорителят на ЕК Оливие Байи: "Европейската комисия следи внимателно случващото се в България. Случилото се е въпрос, свързан както с опазването на обществения ред, така и с уважаването на изконното право на всеки да протестира. ЕК вече призова двете страни да покажат взаимно уважение и ние няма да правим допълнителни коментари. Европейската комисия не взима страна за случващото се в България.
198
7492
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
198
 Видими 
24 Юли 2013 20:16
Критично важно е да се предизвика прелом в европейското обществено мнение.

Вчера място не можех да си намеря, като слушах Рединг да приплаква "Сакън, само не пипайте конституцията.
- Ша ви замола, правете всичко, но не закачайте реда, дето ви осъди на робство и последно място в света!"

Се едно не беше англичанка, а червено аспиринче от пилоните
24 Юли 2013 20:18
Неадекватната власт провокира кървави сблъсъци пред парламента
Че има неадекватни - има. То излезе, че депутатите са виновни, че не са си тръгнали по-рано от работното място, защото група гамени е отишла да си избива комплексите върху тях. Те така се оправдават жертвите на домашно насилие.
*
Иначе - нека всеки се замисли каква е правилната реакция от страна на МВР. Аз бих казал сълзотворен газ и водни струи - като в Европа и САЩ. Но те наистина направиха всичко възможно вандалите от софийските улици да не пострадат (доколкото е възможно). Колкото до правителството - ако то си подаде оставка заради ексцесиите на няколко хиляди души агитка, която си е наумила да надува вувузели и да троши общинска собственост - то това значи, че в България има пълна анархия, охлокрация и няма никакъв смисъл повече от избори или от каквито и да е инструменти на демокрацията.
*
Ето впрочем един по-смислен материал. И жалко, че е във форума, а не на страниците на вестника: Натисни тук
24 Юли 2013 20:20
Прав е Президента. Който нарушава реда, да се разследва и съди.
24 Юли 2013 20:21
Власта наистина е неадекватна. Неадекватно мека и кекава. Прокопиев трябва да е в истерия. Никъде в европейските страни правителства не събарят от щурмгрупи от няколкостотин лумпена. В нито една страна от ЕС подобни нощни терористи не биха били търпяни. Не разбирам защо няма десетки и десетки арестувани лумпени , така както се прави с футболни фенове , или миналата година с феновете в Пловдив по време на митингите против Цар Киро...
24 Юли 2013 20:22
Дрън, дрън та пляс
24 Юли 2013 20:37
Господата ГАЛЯ ГОРАНОВА, САМУИЛ ДИМИТРОВ, РУМЯНА ГОЧЕВА, ТАНЯ ПЕТРОВА как биха описали понятието "адекватна власт"?
---------
Благодаря.
24 Юли 2013 20:39
А ти, неизвестенизвършителю,

Като как би дефинирал Фпечатлението си за понятието "ретроградна власт" ???
Млъкнси или се махни, ниеднико !!!
Шибиле, махаш му ника, а тъпанарията му остава да мирише ??? Бога ми !!!...
24 Юли 2013 20:41
Понеже съм в настроение... а съм, щото най-после се усети свеж полъх над блатото,
ще поздравя червената агитка със стихче от Маяковски

И със всички сили кучи
кучът беден забаучи



24 Юли 2013 20:46
Неадекватната власт провокира кървави сблъсъци

Никакви сблъсъци не е провокирала властта.
А защо авторите на тая дописка са толкова много - за да си дават кураж пред читателите ли?
И не се пише "Вигенин", а "Вагинин"!
24 Юли 2013 20:50
Първо депутатите абсолютно необяснимо решиха да заседават по актуализацията на бюджета малко преди началото на традиционното шествие - в 17 часа, на което се събират по няколко хиляди граждани...
... и т.н.
Ще се опитам да помогна на четиримата господа да допълнят списъка с неадекватности:
...
18. За премиер е избран П. Орешарски. Съвсем неадекватно
19. Издигнат е от БСП. Още по-съвсем неадекватно
20. Подкрепяни са от ДПС и Атака. Още по-по-по-съвсем неадекватно
21. Правителството работи през работно време. Несравнимо неадекватно
22. Правителството не си подава останката, въпреки че не е подкрепено от опозицията. Архинеадекватно
23. Самият ББ не одобрява правителството, пък то "не чува" какво му подвикват милионите красиви и интелегентни. Несравнимо с нищо неадекватно.
24 Юли 2013 20:50
Господата ГАЛЯ ГОРАНОВА, САМУИЛ ДИМИТРОВ, РУМЯНА ГОЧЕВА, ТАНЯ ПЕТРОВА как биха описали понятието "адекватна власт"?
Благодаря


И аз ти благодаря
От свое име и от името на "господата" Горанова, Гочева и Петрова. Надявам се да не ми се сърдят за скромния жест

Но кажи какво по-точно те интересува - "адекватна" или "власт"?
24 Юли 2013 20:52
Неадекватни журналисти правят неадекватни коментари! Само това ми идва наум, като чета горния пасквил. Съгласен съм, че властта беше неадекватна в едно и то е, че действа прекалено страхливо. Ние сме южна страна, хормоните доминират поведението на по-примитивните индивиди и полицията и спецчастите трябва да действат АДЕКВАТНО на вандалското поведение на лумпените. Едва ли нормален човек ще хвърля павета по автобус с хора. А ненормалните изискват и съответната реакция на органите, чието основно задължение е да охраняват обществото от тях.
24 Юли 2013 20:52
Се едно не беше англичанка, а червено аспиринче от пилоните


Тя е от Люксембург.
--------------------------

ГАЛЯ ГОРАНОВА, САМУИЛ ДИМИТРОВ, РУМЯНА ГОЧЕВА, ТАНЯ ПЕТРОВА,

Иска ми се да можех да кажа, че вашият колективен опус е образец на независимата журналистика, че това е текст, в който личните позиции на авторите не пречат на безкомпромисния професионализъм, че това е текст, който едновременно информира, образова и забавлява; текст, в който личи респект към читателя.

Не че не мога да кажа това, мога, но после ще ме наричат " гаден лъжец".
24 Юли 2013 20:54
Не че не мога да кажа това, мога, но после ще ме наричат " гаден лъжец".
И ще бъдат прави
24 Юли 2013 20:54
Мдааааа, кошаревска журналистика...
24 Юли 2013 20:55
...уф, налянчих се
Се едно не беше англичанка,
...фнимателния, Вивиан Рединг не е ли от Люксембург, дайба таз крива нива...
24 Юли 2013 20:55
И ще бъдат прави


Абсолютно, а човек живее за едната чест.
Май.
24 Юли 2013 20:56
Йовчев дори отрича да е упражнявано насилие въпреки многобройните видеа и снимки, показващи яростни сблъсъци и облени в кръв хора.
Още вчера го казах - на всяка цена трябва да се пролее по някакъв начин някаква кръв. Няма значение кой е причинил кръвопроливането. Медиите знаят кого да обвинят. "Любимата" газета - също.
24 Юли 2013 20:59
Оооо, слугата на Политбюро пак лянчи...
------------------------------------------
Блогът на Генек
24 Юли 2013 21:02
От политиците може и да се отървем, но как да се отървем от журналистите?
24 Юли 2013 21:03
ГАЛЯ ГОРАНОВА, САМУИЛ ДИМИТРОВ, РУМЯНА ГОЧЕВА, ТАНЯ ПЕТРОВА
Ей тези автори са написали голяма смешка. Вандалите не са виновни, а тези които са си тръгнали са виновни. Ега си сбърканото мислене.
24 Юли 2013 21:03
Да уточним пак.
Депутатите си заседават - това им е работата.
Избрани са на законни изброи.
Засега се движат по правилата - ха сбъркат, ха се надига шум и се поправят...
Вечерта искат да си ходят у дома. Имат право.
Идва автобус. Законен, по законен маршрут.
Но - едни красиви, умни, работещи, решават, че няма да ги пуснат. Нищо, че нямат право.
Опитват се да върнат автобуса, чупят, налитат...Нищо, че нямат право.
Връхлитат върху полицаите. Нищо, че нямат право.
Трошат, разбиват, трупат. Нищо, че нямат право...
Кой е неадекватен? Кой провокира? Кой е агресивен?
Питам само...
--------------------
Блогът на Генек
24 Юли 2013 21:04
И още един въпрос.
Кога ще излезе пак вестник "Сега"?
---------------------------------------------------
Блогът на Генек
24 Юли 2013 21:05
Не е неадекватна, а престъпна власт.
Зитцпредседателят Курешкарски мълчи!
24 Юли 2013 21:08
Точен текст.
Точна е и диагнозата
НЕАДЕКВАТНОСТ
24 Юли 2013 21:09
Чак сега почва полека-лека да ми става ясно как Европейският съюз е успял да постави на власт в Унгария ултранационалисти.
24 Юли 2013 21:10
Тя е от Люксембург.


Верно ве, че Рединг е от Люксембург.
Още по-зле.
На некоя фабианка-англичанка по бих простил да ръси врели-некипели
за камуняшката ни конституция.
24 Юли 2013 21:10
Щурмоваците на енерпетата обслужиха някакъв план на управляващата коалиция. За това говори и заседанието насрочено след 17 ч., което очевидно имаше за цел да предизвика именно тези събития. Известно е, че монополите с голям неприязън гледат на левите правителства, защото те им бъркат в джоба, като не им позволяват безконтролно да повишават цените. Пример за това са и нашите ЕНР-петата, които със скърцане на зъби посрещнаха решението на Народното събрание, да не позволи ново повишаване цената на тока. Разбира се, монополите притежават огромна финансова мощ и провеждат активни мероприятия, за да свалят такива неудобни правителства. Част от тези мероприятия е организирането на "народно" недоволство и предизвикване политическа и икономическа нестабилност. За постигане на тези цели ги обслужват и медиите, които също защитават монополните интереси, тъй като са собственост на големи медиини магнати. С идването на власт в България на лява коалиция големи монополни групировки се почувстваха застрашени, те активно започнаха финансират и организират тези протести. Така че протестиращите, независимо от техните убеждения, могат да бъдат наречени щурмоваците на енерпетата, защото на практика защитават интересите на монополите в България. Е да, но политиката е политическа игра. Управляващата лява коалиция се възползва от това и даде възможност щурмоваците на енерпетата да се проявят. Ще видим каква е целта на това. Може би, оправдание за нови предсрочни парламентарни избори, които биха позволили БСП, да стане най-голямата парламентарна група, тъй като в момента условията за това са благоприятни.
24 Юли 2013 21:10
Снощи, гледайки репортажите по различните телевизии, доста ме впечатли как започва всяко едно включване. Горе долу следният текст "Засега всичко е сравнително спокойно, няма тежко ранени" и все такива явни подстрекавания, като не се пуска задоволителна картина. Много пошла история. Вече сме я гледали няколкократно: от палежа на Партийният дом та до вчера. Ако полицията искаше, щеше да кихне и да разгони 1000 гащници (санкюлоти). Колцина от списващите във форума са попрочели нещо или са се поинтересували за това как се организират метежите и революциите? Та от времената на Велиата (интересно какво и е велико?) Фернска революция, нещата са едни и същи. Кой има изгода?
На всички откровени дебили и шизофреници им препоръчвам следното видео( след 3 мин):
http://www.youtube.com/watch?v=TheK00BWj2o
Това да видите как неотдавна поделението за борба с безредици оправи 3000 топ ладс, както се казва. Все интелегенти и мислители, досущ като протестиращите.
Интересно защо полицията нищо не направи вчера? Дали защото протестират внучките на Балев и Филипов
24 Юли 2013 21:11
Тук във форума ще се изтрепят кой да застане пред амбразурата. Явно от Позитано раздават странни хапченца на дежурните.
24 Юли 2013 21:13
Неадекватни журналисти правят неадекватни коментари!
24 Юли 2013 21:14
Генетик,
/без регистрация, жена и т.н. тайнствена личност/
би трябвало да си разбрал, че амбразурчици наричаме гейберастите. Евтин номер е прехвърлянето на названията.
Учи се, учи се, учи се...Една "Винету" не стига...
----------------------------------
Блогът на Генек
24 Юли 2013 21:14
Аз вече имам сериозен проблем да си намирам добри източници на критика към правителството. Имам нужда от истинска критика, а не от запалянковщина. Трудно ми е да отделям вече истерията от сериозните проблеми около правителството (а те са много). Хайде върнете са малко към стария вестник, а?
24 Юли 2013 21:15
От политиците може и да се отървем, но как да се отървем от журналистите?


Няма как.
Той(става въпрос за олигархичното подобие на президент, което ни стовари цецо) осъжда проявите на насилие и от двете страни (протестиращите и полицията) и заявява, че демокрацията се основава на три основни фундамента - пазарна икономика, независими медии и добре функциониращо правосъдие.


Резултатът от костинобродски надпечат и Рапонски чембери почти е уцелил. Ако си затворим очите за кретенската корелация между пазарна икономика и демокрация, останалото е валидно. И без това у нас няма пълноценна пазарна икономика, така че все тая. Я да се фокусираме върху другите два дирека, крепящи Чехлювата социално-политическа постройка...Кво беше, а-а-а да, независими медии и добре функциониращо правосъдие.

Има ли независими мейнстрийм медии у нас? Тц, няма, и в склада няма, и старшината( така де, ЕС) знае.
Има ли равенство пред закона? Не е много да има.

Толкова за демокрацията.


24 Юли 2013 21:18
Yantar,
благодаря за статията на Достена Лаверн.
24 Юли 2013 21:19

Неадекватната власт провокира кървави сблъсъци пред парламента

Галя Горанова и все осталние....
Можеше и по-добре,ако бяхте наострили хубаво перата.Например:
ЖАНДАРМЕРИЯТА УДАВИ В КРЪВ НАРОДНИЯ ПРОТЕСТ
или
УДАРИХМЕ В ЗЕМЯТА ТЯНЪНМЪН

Дерзайте.Млади сте ,ще се отракате.

И си оправете сайта.Не мога постоянно да псувам компютъра си.Оказва се,че Халчо не е виновен.
24 Юли 2013 21:20



Има една болест по кучетата, казва се ГАНА. На село като видят таквози куче му викат "ганава мастия"!


"Шибиле, махаш му ника, а тъпанарията му остава да мирише ''


" Шибил беше градешки циганин"

Панайот Хитов " Как станах хайдутин"


24 Юли 2013 21:20
Много точно описание на всичко , което се случи Имам няколко поста във фейса по повод на неадекватността, затова се радвам, че е написано и тук 1:1. Манипулациите от страна на бесепе, цинизмът в изказванията , както и откровените лъжи, достигнаха невиждани , космически върхове. Най- изявени автори - Йовчев, станишев, Мая Сигналната, Мерджанов, Михов, Чобанов , Стойнев, Вигенин.
24 Юли 2013 21:21
генек, а Павлик?
Захвърлихте го безжалостно, само за да преупотребите понятието?
Не съм учуден.
24 Юли 2013 21:22
Кога ще излезе пак вестник "Сега"?
Тъжен въпрос. Отговорът е още по-тъжен.
24 Юли 2013 21:22
Неадекватни журналисти провокират омраза и простотии!
24 Юли 2013 21:22
Що снимаш, а ?

http://dnes.bg/video/2013/07/24/shte-snimash-a.45347

Български полицай, квичащ за още и още пари и разбира се, пенсия ако може и на 30г.
24 Юли 2013 21:25
Сиров мили,
Конят ти иска да пикае, а ти продължаваш да го шибаш...
24 Юли 2013 21:27
Генетик,
сори, ама...Какъв Павлик? Какво понятие? Нерде Шам, нерде Багдад...
----------------
Блогът на Генек
24 Юли 2013 21:28
Бигле,
май вече те е страх от вода...
Язък!
-------
Блогът на Генек
24 Юли 2013 21:32
АВАКУМ,
Тук няма място за селяни, доколкото и поне, дано сещаш политическият смисъл на тази дума. Континента преотдавна е решил този си Проблем, Какавидо, че и да не ти обяснявам това понятие в тъдявашния ни общ живот към днешна дата.
Аман от ръчни спирачки, когато се иска пълна газ !!!...
24 Юли 2013 21:33
Кой ще носи отговорност за кървавите сблъсъци, породени от тъпия кариеристичен инат на Станишев ?
В тази партия няма ли разумни люде , та да отстранят от властта в БСП този самозабравил се човек ?
Кариера , синекурна длъжност в Брюксел , икономически интереси на платилите кампанията му - хубаво , ама има по-важни за Бг неща от личния интерес на един политик. Ако е такъв,де......
Този с всеки изминал ден работи за връщането на Цветанов на власт.
В БСП не виждат ли това , зомбирани ли са?
24 Юли 2013 21:34
Ой, че излагация...
Не ви ли дават достъп и до google, освен до форумите, че барем да не се излагате?
Или действат по китайски...
24 Юли 2013 21:36
Бигле,имаш по-висок наратив и от Лютви Местан.Както винаги ми убягва смисъла на написаните от теб думи.
...Разкажи със думи прости...
24 Юли 2013 21:37
Kamat,
добави и всичките пари, които са изсипани на другарете, за прокарване на чужди енергийно-политически интереси.
Там страхът е голям, че не изпълнят ли поръчаното, връщане на пари не се признава...
У десно барем може да се разплатят обратно, ама у лево е жестоко. и страшно.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД