:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пиарката на Найденов печели европроекти и с новата си фирма

Близката до бившия министър община Етрополе ще плати 21 600 лв. на Кристина Спасова да доведе 30 взискателни гости
СНИМКА: АРХИВ "СЕГА"
Кристина Спасова, докато работеше в Агенцията по безопасност на храните.
Кристина Спасова, която стана известна като "любимата пиарка" на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, продължава да печели обществени поръчки по еврофондовете и с новата си фирма - БММС, става ясно от регистъра на агенцията за обществените поръчки. Според търговските регистри бившата фирма на Спасова "Кей Ем Ком" е пререгистрирана с новото име на 5 март и в нея работят общо 11 души. Оттогава досега компанията е успяла да сключи два договора на обща стойност близо 370 000 лв. - с Главната инспекция по труда за проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" и с община Етрополе за проект по програмата "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите".

Главната инспекция по труда е обявила обществената поръчка на 27 февруари, когато все още работеше правителството в оставка на ГЕРБ. Основните изисквания към участниците е да докажат минимален годишен оборот за последните три години в размер на 299 000 лв. без ДДС, както и списък с договорите за изпълнение на сходни дейности. Като новорегистрирана БММС няма как да отговори на тези изисквания, освен ако не използва портфейла на "Кей Ем Ком". На 12 март обявлението е допълнено с решение, в което има ново изискване към кандидатите - да представят списък с имената и професионалната квалификация на персонала, който ще организира обученията. Има и промяна в тежестта на различните показатели, по които ще се класират кандидатите.

Изборът на изпълнител е одобрен в мандата на служебния кабинет на Марин Райков. БММС е предпочетена пред други двама участници в конкурса. Срещу 348 000 лв. новата фирма на Спасова трябва да организира 46 семинара за обучение на експерти от ГИТ по проект "Превенция за безопасност и здраве при работа". В проекта влиза и отпечатването на материали за провеждането на семинарите.

БММС е съизпълнител и на поръчката по проект "По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара Планина - развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен". Поръчката е обявена от община Етрополе на 11 март. В този регион особено влияние има бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който заедно с Мирослав Найденов ще представят нова партия на 22 септември. Кандидатите за поръчката на общината са били 7. Изпълнителите са избрани на 9 юли, а договорите са сключени на 2 август. БММС трябва да организира посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители и журналисти, както и конференции и работни срещи. Тази дейност "предоставя възможност за емоционално преживяване на дестинацията и придаване на лични впечатления за нея", а очакваният резултат е "представяне на дестинацията пред 30 души специализирана, взискателна територия" (думата е погрешно употребена в заданието). Тези 30 гости ще бъдат разведени из общината срещу 21 600 лв. при първоначално обявен бюджет за тази част от поръчката 46 800 лв. Срокът за приключването на дейностите е до 31 август 2014 г.



СЛАВА

Бившите пиарки от агенцията по храните Кристина Спасова и Лора Димитрова нашумяха, след като спечелиха поръчка за 50 000 лв. от земеделието да популяризират програмата за селските райони във "Фейсбук" и "Туитър". Фирмата им "Кей Ем Ком" беше регистрирана непосредствено преди обявяването на конкурса. След това двете млади дами накупиха скъпи имоти, дялове във фирми и апартаменти, без да се знае произходът на капиталите им. Кристина Спасова стана център на внимание и в изтеклите записи от разговор на бившия премиер Бойко Борисов, Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов. От тях се разбра, че Спасова и Найденов съжителстват и че тя е играла роля при цялостното разпределение на европари в земеделското министерство.
5
3432
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
25 Август 2013 19:04
Ванина, Ванина, не се ли чувстваш неудобно при преписването? Всички медии, включително БНР и Труд, цитираха първоизточника на инфото за 350-те бона на Кристина, но не и "Сега". Смешна си, и плиткоумна, щото по този начин излагаш не само себе си, но и вестника.
25 Август 2013 21:37
Като е кадърна ще печели.
26 Август 2013 09:39
Дънкич1, що ли ми се чини, че не си прочел правилата на форума.
Коментират се текстове, а не авторите им.
Както и да е.
На мен ми прави впечатление, че според българското законодателство, когато фирмата ти се оака, можеш да идеш и с едно решение на съда, да и смениш името.
Това е меко казано скандално.
Все едно, да си очернен по вестниците, и да идеш и да си смениш името.
От Адолф Хитлер или Саддам Хюсеин, ставаш Иван Иванов.
И си чист.
И продължаваш да правиш това, което си првил и със старото си име.
!?!?
26 Август 2013 10:00
умее ги жената, кадърна си е, а и това че съжителства с Миро, явно не й пречи.....
Не може всите българи да сме некадърни, нали?
26 Август 2013 13:37
Ей, хумното си е хумно
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД