:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Подкрепящите кандидатурата на Анкара били "неприятели"

Жискар д' Естен: Без Турция в ЕС

Влизането й в съюза щяло да означава края му, смята шефът на Конвента
Турция не е европейска държава и влизането й в ЕС ще означава край на Европейския съюз, заяви вчера шефът на Европейския конвент Валери Жискар д'Естен в интервю за в. "Монд", цитирано от Ройтерс.

Бившият френски президент, сега председател на Конвента за бъдещето на Европа, твърди, че тези, които подкрепят кандидатурата на Анкара, са "неприятели на Европейския съюз". "Столицата й не е в Европа, 95 процента от населението й е извън Европа, това не е европейска държава", казва той за източната ни съседка. Запитан за ефекта от евентуалното приемане на Турция в ЕС, той отговаря: "Мисля, че това ще бъде краят на Европейския съюз." Председателстваният от Д'Естен Конвент трябва да изработи бъдещия конституционен договор на обединена Европа.

Турция е официално призната за кандидатка за членство в Евросъюза през 1999 г., припомня Ройтерс. На срещата на 15-те в Копенхаген на 12 декември Анкара ще настоява за дата за започване на преговорите си за присъединяване. Началото на тези преговори се отлага, защото Брюксел е недоволен от състоянието на човешките права в Турция.

Турските политици до снощи не коментираха радикалното изявление на Жискар д'Естен. Лидерът на победилата на изборите в неделя Партия на справедливостта и развитието Реджеп Ердоган по-рано заяви, че е решен Турция да получи яснота за бъдещите преговори с ЕС на срещата в Копенхаген.

Анкара още чака да научи името на следващия си министър-председател. По закон Ердоган не може да заеме поста, защото има присъда за ислямистка пропаганда заради публично прочетена поема.

В четвъртък той се срещна с президента Ахмет Неджет Сезер и западни дипломати. Според турската преса срещата със Сезер е смекчила атмосферата в страната. Президентът е обещал, че ще назначи нов премиер, след като се консултира с ПСР. Очаква се депутатите на Ердоган да обявят името на кандидата си за премиер след събрание в неделя.
 
Реджеп Ердоган
4
660
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
09 Ноември 2002 02:35
Ex, Valeri da beshe balgarin, dosega Turcite da beha vatre i Evropeiski sayuz da niamashe veche, che da se uspokoyat duhovete balgarski pa da ne zatvariat AEC-a, deto ne sa go stroili, no go smuchat s udovolstvie.
10 Ноември 2002 16:00
Jiskard e madro prav i kaza tova, koeto ziala Evropa misli, osobeno sled idvaneto na Isliamskoto pravitelstvo.Prisastvieto na niakolko miliona arbaiteri v Evropa ne znachi, tche Turzia e evropeiska darjava.
10 Ноември 2002 23:41
turtzia e mnogo po evropeiska darjava ot bulgaria.tia e sto godini po napred od nas
13 Ноември 2002 18:57
"turtzia e mnogo po evropeiska darjava ot bulgaria.tia e sto godini po napred od nas"

Ne stavaj smeshen. Ne mozhe edna aziatska drzhava (dori Japonija) da bade evropejska. Naistina vlizaneto v Evropa na edna 67-milionna sbirshtina ot Anadola bi oznachavalo ne samo brz kraj na Evropejskija sajuz, no razbira se i na Evropa. Za zabludenite kato teb neka posochim samo dve cifri ot statistikata: 10 miliona bezrabotni, 15 miliona negramotni.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД