:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 310
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Багдад определи документа като обявяване на война

Съветът за сигурност даде последен шанс на Саддам

Резолюцията отпуска една седмица на Ирак, за да приеме условията
Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри вчера резолюция, с която се дава последен шанс на Багдад да премахне своите оръжия за масово унищожение, в противен случай ще има "сериозни последици", предаде Ройтерс.

Документът, внесен от САЩ и Великобритания, отпуска на Саддам Хюсеин една седмица, за да приеме условията и да обещае, че ще се съобрази с тях. Новата резолюция позволява на САЩ да атакуват Ирак без допълнителна резолюция, даваща право на употреба на сила, посочва Ройтерс.

Багдад определи резолюцията като обявяване на война. Министърът на търговията на Ирак Мохамад Мехди Салех заяви, че новата резолюция няма за цел да се изясни дали Ирак наистина притежава оръжия за масово унищожение, а да се даде възможност на САЩ да предприемат военни действия срещу неговата страна. Той обаче отказа да каже дали Багдад ще я приеме или не.

Иракски духовници отправиха яростни нападки срещу САЩ и Великобритания вчера. Те призоваха мюсюлманите на джихад (свещена война) срещу "неверниците и кръстоносците". Духовниците посочиха, че война срещу Ирак означава война срещу исляма.

В дните преди гласуването на документа САЩ и Великобритания положиха сериозни усилия, за да получат подкрепата на повечето страни-членки на съвета. За много от тях решаваща се оказа позицията на Франция, която завчера заяви недвусмислено, че ще подкрепи новата проекторезолюция.
4
420
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
09 Ноември 2002 02:22
Много добра резулуция.Сега ще отвори на кадуните дори путките за проверка.А намерат ли в гуза му отровен гас ще го грумнат като балон.Нема лабаво другари.......
09 Ноември 2002 02:24
Много добре.

harry krup
10 Ноември 2002 16:04
GADNI AMERIKANCI
10 Ноември 2002 22:28
viva USA
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД