:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Франция ни връща 38 гурбетчии от Пазарджик, Попово и Пещера

38 от проверените от френската полиция 80 имигранти в град Бордо са с нередовни документи, каза вчера на БТА българският посланик във Франция Марин Райков. 79 от проверените са българи от Пазарджик, Попово и Пещера, един е турски гражданин. Те ще бъдат върнати в България, каза нашият посланик.

Френските власти гледат на случая като нарушение на обществения ред и като хуманитарен проблем, а не като криминален случай, уточни Марин Райков. Те ще проверят дали българите са търсели работа в нарушение на трудовото законодателство на Франция. Българският генерален консул във Франция Асен Кръстев се срещна вчера в Бордо със засечените с нередовни документи 31 мъже и 7 жени.

Социалистът Жил Савари - френски евродепутат, настоява Франция да изиска от българските власти точни гаранции за условията за връщането на имигрантите от Бордо и смята да сезира по този повод Комисията в Брюксел, посочва АФП. Франция трябва да се съобразява с решението на ЕС да отложи приемането на България в съюза, докато бъде сложен край на дискриминацията на "турскоезичните и ромските малцинства", казва евродепутатът.

"Свърши времето, когато човек можеше да се засели във Франция ей тъй, без да има право, и отгоре на това да внушава на Франция чувство за вина", казал според АФП френският вътрешен министър Никола Саркози. Не разбираме как така искат политическо убежище хора от страна, която се готвим да приемем в Европейския съюз, добавил министърът.
4
572
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
09 Ноември 2002 02:39
Ama nali vi kazah da ne tursite politichesko a ikonomichesko ubezishte.Te sa dluzni da vi dadat takova zashtoto e podpisana konvencija prez1948 godina kojato gi zadalzava na takova ubezishte.Na men takova mi dadoha prez 68 godina v Avstria

harry krup
09 Ноември 2002 04:09
Френска му работа! Никаква организация. Вместо като ората да почнат по азбучен ред, тръгват с П най-напред. Сигурно заради льо Пен

09 Ноември 2002 04:12
пални глупости по френската телевизя изобщо не се споменава че са роми така че за французите това са си чисти българи като се има предвид че онзи ден това беше заглавната новина на новините в 8 за пореден път ми беше кеф да се "признаq " за "булгар " . скоро тези мизерници ще ме накарат да крiя че сaм българин пред французите , защото никак не е приятно да те гледат с предубеждение още от първата дума
09 Ноември 2002 13:16
Европейските политици да се запознаят малко по-добре със ситуацията в България!
В България, българите/мнозинството / са по дискриминирани от така наречените малцинства. Циганите живеят на гърба на българите, а ги мързи да учат и да се квлифицират. Работни места, Шулева и Софиянски разкриват само за ниско квалифицираните. Но тъй като тази работа е ниско платена циганите я отказват. Те искат нищо да не правят, и да получават много пари.
Когато има преброяване циганите и турците се изкарват пет пъти повече отколкото са в действителност.
ФАР дава пари за проекти свързани със циганите само!
Като толкова ги обичат защо не си ги вземат. Разказвали са ми за момче, което си ускорило процедурата за имиграция в Канада, като се писало циганин.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД