:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

EК и британски депутати не позволяват на Лондон да ограничи имиграцията

Лондон ще загуби 60 млрд. лири до 2050 г., ако реши да спира чужденците от страни от ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британският премиер Дейвид Камерън се надяваше предложението му за по-строг контрол върху имиграцията да бъде част от новите отношения между Великобритания и ЕС, за които се планира провеждането на референдум до 2017 г.
Британска парламентарна комисия и ЕК блокират плановете на премиера Дейвид Камерън да спре "туризма за социални помощи", като ограничи законовото право на имигрантите от ЕС на свободно движение, писа в. "Обзървър". Комисията в Камарата на лордовете, която наблюдава европейската политика на правителството, и ЕК са на мнение, че кабинетът на Камерън не е предоставил съществени и убедителни доказателства за злоупотреби със социалните помощи от страна на имигранти на Острова.

Британският премиер Дейвид Камерън обяви преди няколко седмици, че се търси начин да се ограничи достъпът на "работещите имигранти" до страната, независимо че това е в разрез с основния принцип на ЕС за свободно движение на хора. "Смятам, че трябва да разгледаме правилата за получаване на социални помощи. Едно от предимствата на членството на Великобритания в ЕС е, че британците могат да пътуват и живеят в други държави. Според мен обаче има проблем с тези, които живеят тук, но не работят", заяви той.

Комисията в Камарата на лордовете, която следи европейската политика на правителството, изпрати писмо до министъра по имиграционните въпроси Марк Харпър, в което се казва, че кабинетът е представил повече от смешни твърдения в подкрепа на тезата си, че "туризмът за социални помощи" е реално съществуващ проблем. Европейският комисар по въпросите на заетостта, социалните въпроси и социалното подпомагане Ласло Андор също смята, че Лондон не доказва тезата си с аргументи. "Важно е политиката за трудовата миграция в рамките на ЕС да се основава на факти, а не на усещания или предположения", заявява еврокомисарят Андор пред в. "Обзървър". "Ако наистина има сериозни проблеми, ЕК, разбира се, ще бъде склонна да обмисли най-добрия начин да се справи с тях. Досега обаче не сме получавали съществена информация", посочва още той.

Това, че британските министри се затрудняват да намерят сериозни аргументи за по-стриктен контрол върху имиграцията, е тежък удар за премиера Дейвид Камерън, който иска промените да бъдат част от новите отношения между Великобритания и ЕС, за които се очаква да се проведе референдум до 2017 г., коментира в. "Обзървър"

Междувременно в съвместен доклад на британския Център за икономически и бизнес изследвания и консултантската компания "Харви Наш" се казва, че мерките за ограничаването на свободното движение към Великобритания от други страни в ЕС ще има опустошителен ефект върху британската икономика. Според документа граждани на другите държави от ЕС са по-продуктивни работници от тези, които са родени в Обединеното кралство. В доклада се твърди, че ограничаването на имиграционния поток от ЕС може да донесе на британската икономика загуби в размер на 60 млрд. британски лири до 2050 г.



ЗЛОУПОТРЕБИ

Жените, настанявани в британски центрове за задържане на имигранти, са подлагани на сексуално насилие от работещите там охранители. Това твърди пред в. "Обзървър" 23-годишна жена от ромски произход, която е била настанена в такъв център. Тя била в "Ярл'с Ууд", откъдето е освободена през март. Жената, която е представена като Таня, но това не е истинското й име, казва, че била принудена да прави секс с трима от надзирателите. След като се оплакала на ръководството на центъра, били направени няколко опита да бъде върната обратно в родината си, като не се съобщава от коя държава е Таня. Тя твърди също, че един от охранителите имал неблагоприлично поведение към поне още четири от обитателките на центъра.

2
2458
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
15 Септември 2013 20:08
Да тръгваме като бежанци за там...
---------------------------------------------------
Сайтът на Генек

16 Септември 2013 00:25
"Камерън, батка.. мое ли да спреш гората да се разлисти?" .. да му е мислил прадядо ти, докато е прибирал диамантите и златото от колониите. сега се готви за нещо лудо.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД