:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Плевнелиев още се чуди за мотивите, с които да сезира КС за Пеевски

Държавният глава публикува на сайта си оневиняващи го документи за заплащането на семейната му къща в Гърция
"В следващите дни ще сезирам Конституционния съд с искане да се произнесе по решението на Народното събрание, свързано със злополучния избор за шеф на ДАНС", съобщи президентът Росен Плевнелиев вчера. От обясненията му обаче се разбра, че това най-вероятно ще стане в началото на следващата седмица, тъй като до края на тази правният му екип ще умува върху мотивите на искането. Плевнелиев държеше да уточни, че с този иск не удовлетворява поръчката на когото и да било. По този повод той изрази надежда, че с действията си институциите ще защитят не интересите на един или друг влиятелен кръг, а конституцията, правилата и законността в държавата.

На президентския сайт вчера бяха публикувани банкови документи, опровергаващи обвиненията срещу Росен Плевнелиев за нерегламентирани плащания във връзка с покупката на семейната му къща в Гърция. Това бе и основният повод за вчерашното изявление на държавния глава. За "несъстоятелните" атаки срещу него Плевнелиев обвини "една медийна групировка" и свързани с нея политици, които нарече "самозвани популисти". Нападките тръгнаха от медиите, свързвани с Делян Пеевски и Корпоративна търговска банка и бившия изп.директор на тв7 Николай Бареков.

Публикуваните документи доказват, че всички плащания по къщата на Плевнелиев на о. Халкидики са станали по банков път - с преводи през Дойче банк и Райфайзенбанк към Националната банка на Гърция през 2007 г. Общата цена на имота надхвърля 700 хил. евро. "Измисля се скандал след скандал, за да се дезориентират хората и накрая в общественото съзнание да остане само "президент - скандал". Дали обвиненията са доказани или измислени - няма значение. Важното е лъжата да се наложи. Ако президентът мълчи, това се използва за манипулациите - щом мълчи, значи е вярно". Така Плевнелиев оправда влизането си в обяснителен режим.

Според него се правят безпрецеденти опити за дискредитиране на президентската институция и целта е чрез измислени скандали да се отклони общественото внимание от важните теми - за цената на тока, независимостта на регулаторните органи, превеждането на държавни пари към определени частни банки и най-вече да се прикрие истинският проблем - че "Държавна сигурност се завръща на бял кон".

"Има една поговорка - когато си на върха, там духат силни ветрове. Така е. Но нищо няма да ме отклони от пътя да служа на народа и на гражданското общество, да бъда независим, да преценявам и да действам по съвест и по конституция", зарече се Плевнелиев.

16
1492
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
21 Октомври 2013 19:55
Плевнелиев още се чуди за мотивите, с които да сезира КС за Пеевски

Прави се,че се чуди,защото още не е получил листчето/Защо всичко чете,и БЛАГОДАРЯ накрая?/Защото е палашче на сиджимка.А мотивът е- канеше се Пеевски да такова боку и цвъки.А тях може само големият батко да ги такова.Тъй че-намерения без санкции отгоре
21 Октомври 2013 20:15
"Има една поговорка - когато си на върха, там духат силни ветрове. Така е..."


Пак е без ушанка.
21 Октомври 2013 20:37
Пак е без ушанка.


Щото неук. Не знае какво, че:

Identified with Soviet rule and issued in all Warsaw Pact armies, ushanka became a part of winter uniform for military and police in many other western countries as well, such as Canada and the United States. Gray (military, American police), green (for camouflage) and blue (police, United States Post Office, navy) versions are being used...


Има и доказателство за невиността му относно незаконно спане по германските паркинзи. Не го е разтърсвала нощем, зиме, суровата полиция там. Невинен, значи!

...It [ushanka] has stayed as a part of the German police uniform in winter after German reunification, as was used by East German Authorities.




21 Октомври 2013 20:50
Пак е без ушанка.
Ами неук е - не може да гръмне някой архар и да си направи ушанка от кожата му. Я предишният как добре се справяше , чак хващаше окото на ученичките, а тоя - бродяга. Ще ми ходи по Бяло море, "на топло" ще се крие във вили някакви, купени за измислени пари. Дал ги от джоба си вместо да ги вземе от хазната кат Доган. ПрУстак с прУстак! Не става за политик щом в хазната не може да бърка!
21 Октомври 2013 20:53
Дорис
21 Окт 2013 20:37


Тези цитати идват да покажат, че в проспериращите държави институциите са направили така щото техните представители да си пазят главите от прекомерно охлаждане посредством институционално регламентиран headgear.

Което донякъде обяснява невнятното мутолевене на гологлавото ни главнокомандващо за ролята на институциите в обществения живот.
21 Октомври 2013 20:57
Apolitichen
21 Окт 2013 20:50


хубаво е, че сте нахардахушкал емотикони из текстчето. Така окото на читателя си намира работа, докато джитка из сравнението между Чехлю и Гоце.
21 Октомври 2013 21:06
ПрУстак с прУстак!


Недейте така прибързано и натъртено...

Направих някои езотерични проучвания. Оказа се, че в по-предишния си живот - по изумрудените ирландски пасбища - е бил прусак.

Две мисловни школи дискутират - дали от Прусия? Или от Русия, където също има "прусаки" - елитна порода хлебарки.

21 Октомври 2013 22:26
След проучване на Конституцията открих решение за мотивите: мотивацията се отменя като задължително условие. Въвежда се - поради извънредното положение на всички фронтове и в дълбокия тил на Родината - емерджентна ситуация. Сезира се КС със следния Едикт:

"Полу-да-полу-не-депутатът Пеевски незабавно да отположи депутската си клетва! Дваж-триж по-имедиатно да срещуположи отклетва:

Отклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Стриктно няма да я спазвам и ще прекратя да се ръководя от народни интереси и/или народни интересчии.

Отклех се!


Дата, име и подпис на това, което имаме като Президент: /Всичко зачеркнато с оглед интересите на Народа./"


21 Октомври 2013 22:28
Отклех се!


nice
22 Октомври 2013 01:29
/:/ ""В следващите дни ще сезирам Конституционния съд с искане да се произнесе по решението на Народното събрание, свързано със злополучния избор за шеф на ДАНС", съобщи президентът Росен Плевнелиев вчера. От обясненията му обаче се разбра, че това най-вероятно ще стане в началото на следващата седмица, тъй като до края на тази правният му екип ще умува върху мотивите на искането..."
............................................................................
Ако някой НЕ е наясно КАКВО иска, без значение е ЗАЩО(мотивите) го иска?!
Ако Плевнелиев ни каже какво ще иска от КС, можем и да му (подс)кажем с какви Мотиви да го поиска?!
Поне да беше посочил по коя точка от чл.149 ал. от Конституцията ще иска КС да се произнесе!
Справка:
Чл. 149. (1) Конституционният съд:
1. дава задължителни тълкувания на Конституцията ;
2. произнася се по искане за установяване на противоконституционност на законите и на другите актове на Народното събрание, както и на актовете на президента;
3. решава спорове за компетентност между Народното събрание, президента и Министерския съвет, както и между органите на местно самоуправление и централните изпълнителни органи;
4. произнася се за съответствието на сключените от Република България международни договори с Конституцията преди ратификацията им, както и за съответствие на законите с общопризнатите норми на международното право и с международните договори, по които България е страна;
5. произнася се по спорове за конституционността на политическите партии и сдружения;
6. произнася се по спорове за законността на избора за президент и вицепрезидент;
7. произнася се по спорове за законността на избора на народен представител;
8. произнася се по обвинения, повдигнати от Народното събрание срещу президента и вицепрезидента.


22 Октомври 2013 05:51
А какво ни интересува Пеевски? Ако е престъпник, айде в затвора! Стига прах в очите! Искат да махнат Пеевски, че друг да се намести? Бе няма лошо, такъв е номера винаги. Обаче ни писна от лъжи!
22 Октомври 2013 06:51
Публикуваните документи доказват

Галя,
Не се ли изразяваш прекалено императивно?
22 Октомври 2013 10:14
Но нищо няма да ме отклони от пътя да служа на народа и на гражданското общество, да бъда независим, да преценявам и да действам по съвест и по конституция", зарече се Плевнелиев.
Обещанията само понякога стават завещания. Но пък добре изглеждат. Като "пъстра лъжа в кошничка".
Да подскажем на президента за Пеевски: незаконнозабогатял! за разлика от "честните" наши богаташи. И незаконно предложен на поста (вече не от нашите).

Дорис
2013-10-21 22:26:41,
22 Октомври 2013 10:21
Другарки и другари,

Не е чудно, че "президента" на Герб се чуди за Пеевски. Причините са поне две.
Първата Пеевски беше предложен от ГЕРБ, но те "забравиха" за това.
Втората - Пеевски е внук на полк. Ангел Кръстев, който е бивш заместник шеф на управлението на Държавна сигурност във Враца Натисни тук.
Или казано на български - наше момче. Не може едно"наше момче" дори и да е "президент" да се обяви против друго "наше момче".
22 Октомври 2013 11:59
Вероятно в момента се бистри договорка, Плевнелиев ще внесе искането до КС с нефелни мотиви, така че да не хване дикиш, ако атаките срещу него спрат.
22 Октомври 2013 15:58
До сега Плевнелиев не е правил нищо друго освен да се чуди. Той просто толкова си може.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД