:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметовете научават за пристигащи чужденци в последния момент

"Научих, че в Ковачевци пристигат бежанци едва когато автобусите с тях вече пътуваха насам", каза за "Сега" кметът на радомирското село Васил Станимиров. Националният детски екологичен комплекс, в който са настанени чужденци изненадващо в петък, е в много добро състояние и се ползва активно през цялата година за ученически лагери, обясни той. В селото е осигурено денонощно полицейско присъствие, а от Перник е пристигнал екип от седем лекари. Всички 260 настанени са на облекчен режим и могат да излизат свободно от центъра. До момента това не е предизвикало проблеми с местното население, но кметът сподели, че все пак става дума главно за възрастни хора, които са чувствителни по темата.

"Зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов ми звънна в 2 ч. през нощта, за да ме информира, че в Стрелча пристигат бежанци", съобщи кметът Иван Евстатиев. До вчера в базата на МВР в града са били временно настанени 222-ма души, предимно семейства. Според кмета в Стрелча няма да има постоянен лагер, а само временно ще бъдат настанявани хора.

"Трябва да е ясно, че бежанците все някъде трябва да бъдат настанени. Тези бежанци не са на правителството" - така вчера Йовчев коментира нарастващото напрежение по места. Според вътрешния министър "няма да има щастлив кмет, който с удоволствие да каже: Искам на територията на региона да се разположи център за временно настаняване на бежанци". Той не очаквал и "населението да бъде щастливо от разкриването на центрове за бежанци". Правителството ще гарантира сигурността на хората, които живеят в тези региони, и ще компенсира по някакъв начин общините, които търпят негативи, обеща вътрешният министър. Той обясни, че в момента се оглеждат бивши военни поделения в Северна България, където да бъдат настанявани чакащите за хуманитарен статут.
3
1168
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
21 Октомври 2013 21:13
Това е полицейска операция, майори. Има да плачете за ЦвЦв ...
22 Октомври 2013 03:06
Той не очаквал и "населението да бъде щастливо от разкриването на центрове за бежанци".

Кутев!
Дека си, бе? Дай команда!
Щастливи сме! Щастливи сме!
22 Октомври 2013 03:58
ще компенсира по някакъв начин общините, които търпят негативи, обеща вътрешният министър.

Кристалина каза 60% за общините!!!
Тоя казва който търпи негативи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД