:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Президент и вицепремиер се обвиниха взаимно за кризата със сирийците

Бившият шеф на кабинета на Плевнелиев го предупреди, че КСНС не е "играчка в ръцете на дете"
Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Доскоро на заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Цветлин Йовчев участваше като шеф на кабинета му и негов довереник.
Президентът Росен Плевнелиев и управляващите изостриха тона помежду си по въпроса кой е виновен за бежанската криза и какво е направил за нейното предотвратяване. Това стана повод държавният глава да влезе в индиректен сблъсък с бившия началник на кабинета си и сегашен вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Напрежението между двамата от известно време нараства, но в понеделник премина добрия тон. По време на форум за националната сигурност Плевнелиев разкритикува правителството, че не изпълнява плана за управление на кризи. Той изрази недоумение защо бежанците спят на пода и са без ток и вода, след като има разработени програми за действие.

"Президентът говори за план за управление и посрещане на бежанска вълна - такъв няма. Има Национален план за действие при временна закрила", отговори му Йовчев и посъветва държавния глава да го прочете. Видимо раздразнен, вътрешният министър контраатакува за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата с бежанците. "Добре е, че президентът се връща към темата за национална сигурност, макар и не в най-подходящия формат. Най-подходящият формат за дискутиране на кръга от въпросите, които касаят националната сигурност, е КСНС. Може би това е по-подходящият формат, отколкото този, който той избра", посочи шефът на МВР и допълни: "От изказвания на г-н Борисов разбирам, че са обсъждали кризата с президента, но е редно това да стане в присъствието на останалите парламентарно представени политически партии, представителите на правителството и на институциите, за да може този въпрос да се коментира сериозно. Когато говорим за КСНС, не можем да гледаме на този Консултативен съвет като на някаква играчка в ръцете на дете, което само решава кога и как да си играе с нея".

В отговор на извънреден брифинг Плевнелиев призова властта да не си изпуска нервите. Според него овладяването на бежанската вълна е изцяло в правомощията на изпълнителната власт. Той дори препоръча съветът по сигурността към МС да се събира по-често. "Не зависи от президента бежанците да получат легло, ток, вода и да им осигурим най-елементарните човешки условия", заяви Плевнелиев. Той увери, че ще свика КСНС, но не уточни нито по коя тема, нито кога.



ХЛЯБ И ПАСТИ

Йовчев призова да бъде разсекретена стенограмата от КСНС на 5 февруари 2013 г. (по това време той беше началник на кабинета на Плевнелиев), за да се види каква е била готовността на кабинета към този момент, оценени ли са рисковете и какво е предприето. "Добре е президентът да отговори какво е направил тогава, за да не спят хора по земята. Наистина не е добре да се върви в тази реторика, за да не стигнем от изказвания в стил - "като нямат хляб, да ядат пасти", защото в момента натам върви г-н президентът", коментира Йовчев.
25
2332
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
21 Октомври 2013 20:02
Йовчев призова да бъде разсекретена стенограмата от КСНС на 5 февруари 2013 г. (по това време той беше началник на кабинета на Плевнелиев), за да се види каква е била готовността на кабинета към този момент, оценени ли са рисковете и какво е предприето.

Сакън!Ъпсурдно е палаш да кепази чорбаджията си-чехлю е верен пазвантин на буда-лата.Без него-просто е Расимчо.
21 Октомври 2013 20:11
Когато говорим за КСНС, не можем да гледаме на този Консултативен съвет като на някаква играчка в ръцете на дете, което само решава кога и как да си играе с нея".


А, може, що да не може, даже би трябвало точно така да гледаме, ако искаме адекватно да опишем ситуацията.
21 Октомври 2013 20:13
"Да управляваш, значи да предвиждаш". Тава е казано отдавна и се отнася не само да сирийската криза и бежанците, но и за много, много други неща.
21 Октомври 2013 20:57
Как ли са работили заедно като президент и началник-кабинет?!
21 Октомври 2013 21:10
Вицепремиер Йовчев се държи като калинка, а колонел Марси се държи, като паднала в одобрение ???...
21 Октомври 2013 22:37
Йовчев, ако не можеш да се справиш с кризата, подай ОСТАВКА! Ще те разберем!
22 Октомври 2013 00:08
Който говори за "бежанци" сега в България, или е НЕдообразован, или манипулира!?
Или и двете?!
Законът за убежището и бежанците (Чл.4, ал.5) и Конвенцията за статута на бежанците (чл.31, т.1) пределно ясно казват, че чужденец може да пресече незаконно българските граници, за да поиска закрила (убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут), само ако пристига направо(директно) от територия, където са били застрашени животът и свободата му. А тези влизат в България от Турция!
Тези хора, които сега влизат в България от Турция без визи и нелегално, НЕ са "бежанци" В и ЗА България, а са имигранти!!! А истинските бежанци имат РАЗЛИЧНИ права от тези на имигрантите- съответно, България има към имигрантите задължения РАЗЛИЧНИ от тези, които има към истинските бежанци!!!
"Бежанци" в България могат да бъдат само Граждани(по паспорт) на Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Румъниа- т.е. съседните на България държави! Граждани на всички други държави по Света могат да бъдат В и ЗА България само имигранти( легални и нелегалните- като нелегалните имигранти трябва, по Закон, да са НЕ в центра на София, а в Централния софийски затвор!)!
22 Октомври 2013 08:46
Ето, paragraph39 е изчерпал темата с появяването си! Брависимо!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
В ЗДРАЧА НА ПОСТ-МЕДИЯТА. ВСИЧКО Е ДИГИТАЛНО...
22 Октомври 2013 08:50
Тези двамата май имат стара закачка. Йовчев обаче е изнервен, защото не може да се справи със ситуацията и предпочита да атакува президента, вместо да прави смислени предложения, които евентуално да бъдат обсъдени на КСНС.
22 Октомври 2013 09:02
Йовчев, недей да си хабиш енергията в подкрепа на нефелния политически проект "фюреро-бюрек", ами си налягай парцалите и си върши работата.
Ако не го осъзнаваш - на косъм сме от Катуница в национален мащаб.
22 Октомври 2013 09:08
Ако не го осъзнаваш - на косъм сме от Катуница в национален мащаб.

Имунитетът на обществото сработи, след като вътрешната и външната заплахи се сляха в едно.
22 Октомври 2013 09:11
Закачката между "тези двамата" е на тема кой е "по-по-най" в държавата. Не разбирам само защо и двамата говорят за "бежанци", когато става дума за преселници, които имат пари и ако не могат да заминат " за Европа" ще заседнат тук и ще изкупуват българска земя, да не говорим, че след жените и децата ще дойдат и съпрузите, временно "заети" да оправят демокрацията в Сирия. А тогава ДПС и разни сезгиновци ще ни се видят супер националисти българи.
Няма ли кой да обясни на т.нар. президент да не се взема толкова насериозно, защото ние, българите, не сме забравили кой и кога му би "чембери" пред камерите.
22 Октомври 2013 09:12
ние, българите, не сме забравили кой и кога му би "чембери" пред камерите.

Я обясни, обясни кой и кога.
Че вчера го разчепквахме случая.
22 Октомври 2013 09:23
За Йовчев можем само да напомнм: "забравил шута ранга свой---".
22 Октомври 2013 09:27
Президентът трябва да е институция, която стои над партийните и политически борби и да има моралния авторитет на арбитър в условията на остри конфликти.
Президентът трябва да може може да събира непримирими противници в името на националните интереси,а не да се плаши от въпросите на Сидеров за офшорки и имоти.
Президентите на България преди Плевнелиев в по-голяма или по-малка степен бяха институция.
Вярно,че след като Борисов се помисли за велик,започна да руши и тази институция в негова си битка със старата си дружка от БСП,но спасяваше "Мишо Бирата" от собственото си правителство защото бил обещал-Вие помните на кого.
Плевнелиев не може да бъде арбитър,защото се превърна в дребен политически играч,стана говорител на малобройната групичка "протестъри" от приятелски на Борисов и жадни за власт партийки,които пък взеха,че се се провалиха.
Натисни тук
22 Октомври 2013 09:39
Сократе, не подхожда на мъдростта ти да проявяваш късопаметие /нова дума/. Има документални телевизионни кадри как един с визията /и маниерите/ на Мусолини бие "чемберчета" / , или "мастички", както ти е удобно,/ в изборната нощ за президент на РБ. Направи и справка.
22 Октомври 2013 09:42
Драги Доценте,
Не са телевизионни кадри, а 4 снимки.
По странна причина снимка номер 4 завършва на около 10 сантиметра от челото. Номер 5 - с най-интересното - липсва.
Има телевизионни кадри и вчера един колега форумец даде линк. Само че са от друг ъгъл и хубавата картинка изчезва.
22 Октомври 2013 09:53
Вицепремиерът с класИ над президента.В кои държави може да бъде така?
22 Октомври 2013 10:03
Има телевизионни кадри и вчера един колега форумец даде линк. Само че са от друг ъгъл и хубавата картинка изчезва.

E, тоя форумец сигурно е от хората на Плевню. Значи - нула доверие..
Пък и що трябва да вярваме на други? Ние не виждаме ли? А?
А пък даже и да е вярно, щом не ни върши работа, значи не е..
Толкуз.Рекох - дет вика Парата
В края на крайщата ние вярваме само на тия на които вярваме!!!
22 Октомври 2013 13:37
Я обясни, обясни кой и кога.
Че вчера го разчепквахме случая.


Туканака

За две от снимките имам някъде запазени кадри от други фоторепортери, които недвусмислено показват действията на Тиквата. Няма как двама или трима репортери да са фиксирали точно едно и също нещо - чембера от РАЗЛИЧНИ ЪГЛИ и това да е шашма.

Вижте сами

Тук се вижда (особено при увеличение), че показалецът на Боко е натиснал кичур кандидатпрезидентска коса.

И понеже съм гледал това шоу, намирам всички извъртания за НЕУМЕСТНИ И СМЕШНИ.
22 Октомври 2013 14:00
Алдикроун,
Хайде сега, опитай да го направиш.
Ставата ти ще отиде на 10 сантиметра зад рамото, както е на снимката.
Аз опитах.
22 Октомври 2013 14:23
Хайде сега, опитай да го направиш.
Ставата ти ще отиде на 10 сантиметра зад рамото, както е на снимката.
Аз опитах.


Не ставай смешен. Ако не бях гледал на живо предаването от оная нощ, можеше да се усъмня. Ама тогава, на живо, не на запис, Бочо си му изпляска чембера и окото му не мигна. А двете фотографии от ръзлични ъгли са хванали момента с разлика от части от секундата.
Цялото поведение на Смехурко напълно потвърждава кой му е Началникът. Затова и си го взе с държавния самолет. Да не губи Бочо навици, Бистришки тигър, демек...

Сега и с "документите" Смехурко става все по-смешен и все по-съмнителен. Без значение какво ще опяват по форумите знайни и незнайни писачи.
Плевньо яко нагази в киреча. А можеше спокойно да си изкара мандата, ако имаше малко повече акъл в главата...
22 Октомври 2013 15:15
Чудесно.
Погледни сега видеозаписа тук, на минута 1:12.
Натисни тук
Прочети и цитираните вестникарски коментари.
Предлагат ти, бате, елементарен фотошоп, несъобразен с човешката анатомия. Пак ти казвам, опитай да го направиш. Ръката криво-ляво ще я извиеш, но за чембер ще трябва да си бая акробат.
Да не говорим, че ако имаше нещо такова, нямаше да се измъква изпод килима тихичко и под сурдинка.
22 Октомври 2013 15:56
И президентът, и вицепремиер са и.ди.оти! Ще ме прощават. Явно НИКОЙ в тази държава не желае да реши проблема с бежанците! Не желае да излезе със становище по въпроса. Не ви остава нищо друго освен да подадете заявление официално вече България да се прекръсти на Българистан, с официален език турски/арабски и официална религия мюсюлманска!
22 Октомври 2013 18:58
Предлагат ти, бате, елементарен фотошоп, несъобразен с човешката анатомия. Пак ти казвам, опитай да го направиш. Ръката криво-ляво ще я извиеш, но за чембер ще трябва да си бая акробат.


КазАх ти, не ставай за смях. Фотошоп та фотошоп.
А сега питай в.СЕГА защо така "дезинформира" своите читатели. Фотошоп ли е или нещо друго?

Питай в.СЕГА какво е това.

Фотографите в НДК документираха странен жест на премиера Борисов към кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. Борисов се обръща към седящия до него Плевнелиев и забива пръст в челото му. Фотографите предполагат, че става дума за облог между двамата. На парламентарните избори през 2009 г. Борисов подари часовника си на Цветан Цветанов по време на пресконференцията като спечелен бас за конкретни резултати. Двойката Плевнелиев-Попова отива на балотаж срещу кандидатите на БСП Калфин-Данаилов.




Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД