:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,296,583
Активни 88
Страници 9,380
За един ден 1,302,066
РЕПОРТАЖ

Благодарим за почерпателния отговор, г-н Бареков!

Бившият тв журналист облъчва провинцията с популистки обещания за пенсионерски клубове във всеки квартал и безплатни таблети за учениците
Бареков предлага на публиката компилация от популизмите на Бойко Борисов, Волен Сидеров и Яне Янев.


Прочитам заглавие в нета как "Бареков превзема и Криводол" и журналистическото ми любопитство ме отвежда в този затънтен край на Северозапада, където очаквам да се разиграе чутовната Ботева сцена. Вече месеци наред как бившият журналист обикаля страната под девиза "България без цензура" и ръси едрогабаритни политически обещания за светлото бъдеще, подпомаган художествено от ансамбъла на Нешка Робева.

В уречения час на "превземането" в залата на криводолското читалище са се събрали стотина души в очакване на Бареков. Младите са предимно роми, а старите - заклети "червени бабички". Повечето признават, че са дошли за момичетата на Нешка. Културните събития не изобилстват в малкото градче, а концертът е безплатен. "Ние тука сме си червена крепост и гласуваме за бесепето", отговаря ми възрастна жена на въпроса дали ще пусне бюлетина за Бареков на следващите избори.

Новият политически месия обаче закъснява непростимо с половин час. "Какво да направя, като в Хайредин не ме пускат да си тръгна?!", извинява се Бареков, докато качва стълбите на читалището, придружаван от четирима гавази. Посреща го лично кметът на Криводол Петър Данчев, избран, както сам обяснява гордо, с подкрепата на социалдемократите на Ростислав Павлов, който бил племенник на Илия Павлов.Част от антуража на Барекове и бившата депутатка от "Атака" Калина Крумова, която оглавява женската секция на бъдещия политически проект, наречена "Евромайки". До тях на масата, застлана с червено сукно върху сцената, сядат младеж, представен като "моите юристи", и кметът. Бареков прави патетично встъпление как му е хубаво да си говори с хората, нищо че 90% от приказките били за проблеми, как е обнадежден от гражданската енергия за промяна, как за първи път тази промяна може да стане отдолу - без цар, без месия, но не и без помощта, както се разбира, на самия Бареков. Затова призовава хората да си кажат "кривиците", уподобявайки без свян Левски.

С груби щрихи обобщава, че преходът и членството ни в ЕС са един грандиозен провал и на "това нещо трябва да му се сложи край". Социалното умиление прераства в решителна декламация: "Голямо "не" на безработицата, "не" на бедността и мизерията, "не" на безработицата за младите и ниските пенсии на пенсионерите, "не" на програмите за временна заетост..." За всекиго по нещо. Накрая поднася и решението: "Държавата трябва да създаде отново големите преработвателни и изкупвателни предприятия в областта на земеделското стопанство, животновъдството и зеленчукопроизводството! Не може съкровищницата на България, която изнасяше зеленчуци за целия Съветски съюз и за Европа (?), днес да е в това състояние!" Направо не е за вярване, че някогашният бард на СДС и масовата приватизация към днешна дата пропагандира връщането на държавата в икономиката с безапелационния език на председател на ТКЗС! По-нататък идеята се доизбистря - предприятията нямало да са 100% държавни, а само наполовина, останалите 50% ще са запазени за частния бизнес. "Всеки сериозен бизнесмен от Русия, от България, от Европа би участвал в такива фирми. Аз също, ако се занимавам с бизнес и държавата ми предложи да бъде мой съдружник, няма да откажа и всяка банка ще ми отпусне кредит, когато зад гърба ми е държавата", доразвива концепцията си бъдещият политик."Право е момчето", дочуват се коментари от залата."С два декара земя и 4 щайги на ден не могат да се атакуват големите пазари! С 4 щайги отиваш на кооперативния пазар, но с 4 вагона - в Русия! Ще върнем държавата там, където тя беше, без държавата няма да се оправят нещата! Ако държавата не се върне, в скоро време ще влязат турските фирми и ще изкупят цялата територия. Казвам ви го като патриот и европеец", продължава Бареков, смесвайки в едно левичарски послания с националистически заемки от "Атака". Следва безвкусен популистки коктейл, в който всички политици са обявени за крадци, които рано или късно ще си платят, но поименно са изброени само Бойко Борисов и Христо Бисеров с техните офшорки, докато името на Пеевски подозрително липсва от позорния списък. Плюс възвания за справедливост, солидарност, ревизия на прехода и възмездие. "Трябва да се вземе сега от по-богатите и да се инвестира в социални програми за по-бедните", вика Бареков, нищо че преди малко е отрекъл програмите за заетост.

"Моето предложение е, ако ние вземем властта, а това ще стане по-бързо от очакваното, аз, като бъдещ министър-председател, и хората около мене (бурни аплодисменти!) съм готов да бъда проверен до девето коляно - какво имам, откъде го имам, защо го имам, и детето ми, и жена ми", кълне се пред криводолчани Бареков. Веднъж свършил тая работа, първото, с което щял да се захване, е да разпродаде всички държавни резиденции. "Няма място властта в тези скъпи и луксозно имоти, защото те са прокълнати и разделят властта от хората чисто физически. По-добре се живее без резиденции, повярвайте ми", реди бъдещият премиер. Досещаме се и за кандидат-купувача. Втората му работа ще е да отнеме субсидиите на партиите и с парите да купи по един таблет на всички ученици от 1-ви до 12-и клас, безплатно! В залата се разнасят възторжени възгласи. Пътьом подмята, че за партията си Меглена Кунева получава 2 млн. лв. от "вашите" пари, докато той, Бареков, си плащал бензина от джоба, за да върши апостолското си дело.Барековата "управленска програма" е накъсана с въпроси от залата."Гражданското общество" на Криводол се интересува предимно от частните си мери и узаконяване на строежи. Към кмета политат критики, а Бареков го разпъва с въпроси като първолак на черната дъска. Онзи се оправдава, сипе щедро обещания на хора, които две години е отказвал да чуе. На всеки "ищец" Бареков праща "моите юристи". Очилатият младеж, изпълняващ тази роля, прекосява тежко сцената и отива да "съдейства". В суматохата една клета женица успява да изтръгне от кмета обещание за заплата от 45 лв. месечно, задето поддържа пенсионерския клуб. Бареков веднага се вклинява по темата: "Ангажирам се да изградя във всяко населено място и всеки квартал пенсионерски клуб, който да бъде поддържан от държавата - с интернет, с вестници и да бъде предоставен на пенсионерите за свободно ползване, а не само веднъж седмично", наддава като на циганска сватба журналистът. Дарове има и за младите - за всяко второ дете по 350 лв. месечно!

На сцената се втурва най-активният измежду местните граждани -добре облечен циганин на име "бате Радко",когото Бареков обявява за "достоен гражданин на републиката" и пример за образование. Батето приканва журналиста да си сложи ръка на сърцето и да му отговори на следния въпрос: "Г-н Бареков, ти като бъдещ премиер на Република България, нагазваш в един бостан с обрани врежове. Как шъ помогнеш ти на този народ? Как шъ създадеш работни места? Откъде шъ дойдат парите? Аз да ви кажа как! Докато не се заеме държавата да направи държавни предприятия, за да работат хората там. Ние не искаме милостиня от никого, не искаме от спусти Боже, не искам да ида да рАбота 4 часа за 100 лева. Искам да рАбота 8 часа, за да ми върви и осигуровка, и сичко, а не да ида при лекарете и они да ма глеат така, на чомпе".

Бареков слага ритуално ръка на сърцето и му отговаря, че в държавата има доста пари, нищо че бостанът изглежда обран, само че се крадат. И дава за пример еврофондовете, 70% от които отивали за София и само 30 на сто - в провинцията. Затова той, почти сигурният бъдещ премиер, ще направи така, че 80-90% от парите за обществени поръчки да остават в съответната община и подизпълнителите да са само местни фирми.

Бате Радко е видимо доволен. "Благодарим ви много за почерпателния отговор, г-н Бареков", виква силно на микрофона. "Да се надявам, че Бог ша мъ държи жив и да вида дали така ще го направите"...

 Кметът на Криводол Петър Данчев на изпит пред Бареков.
 Спектакълът "Кармен от Факултето" на Нешка Робева е безплатният бонус към турнето на тв журналиста в подкрепа на "гражданското общество".
 Нешка Робева бе представена като един от "мотиваторите" на "България без цензура". Известната треньорка си заплю бъдещото министерство на радостта, понеже й омръзнало да гледа само разруха и униние.
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Бате Радко благодари на г-н Бареков за "почерпателните" отговори на всички въпроси.
203
26919
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
203
 Видими 
08 Ноември 2013 19:26
ако СДС , опита да направи подобни прояви в същия тоя район - ще ги бият ..
Ако Костов отиде на подобно събиране ..и ще го еб..т ...
------------------------
ето го и цитатът за Нешка ... споменах Ъпсурт - доуточнявам .. Ицо Хазартът е авторът на пророческите думи.. !
Знаел е, като че ли, че Нешка ще обикаля из Родината, и ще отговаря на въпроси ...

... .."Днеска ше попитам Нешка
Защо пускам кафява лента, гореща.
Некой хора цял живот са немощни.
Некой посерковци искат почерпошки! "
08 Ноември 2013 19:34
Ама защо в някакво си читалище, а не на стадиона - красавец, потегнат за 2 000 000 евро?
08 Ноември 2013 19:41
Младите са предимно роми, а старите - заклети "червени бабички".
??? Това са хората в Криводол - няма други.
08 Ноември 2013 19:41
"Страхува ли ви Капута" г-н Борисов?
Айде да не си припомняме предизборните изпълнения на Баце, че ше излезне цопи/пасте 1:1
08 Ноември 2013 19:45
Фарс е не толкова превръщането на един журналист в бивш,а превръщането в бивш на един щатен сега...Не били бокоибрикчии,а громители на враговите на народа по списък....Редактиран и подписан от Мутрата.
Иконата на палашите.потомствен комунист:
http://www.youtube.com/watch?v=gVXxeXeJcQY
08 Ноември 2013 19:49
аз, като бъдещ министър-председател, и хората около мене (бурни аплодисменти!)
Измееееееееет!

Кой ти плаща масрафа бе, министър-председателяяяя?
08 Ноември 2013 19:59
"Благодарим ви много за почерпателния отговор, г-н Бареков",

когато човек е слаб играч и няма поглед по-напред от носа си, и мимансът му е слаб, доказателството за което е горепосоченият цитат
08 Ноември 2013 20:00
Тази злобничка ирония на любопитната журналистка е съвсем неуместна. Естествено е гражданското общество на село криводол без кавички да с интересува от собствената си мера, заплатата от 45 лева и други местни работи. Да не би да ги интересува борсата в Ню Йорк. В допълнение този иронизиран електорат е поставен от любопитните в кавички медии в непрекаснато в състояние на дезинфоррмация и манипулиране, така че ориентацията им въпреки това въздействие е правилна. Те са толкова обидно бедни, че няма как да не са леви. Дори иронизирания циганин се е изказал много правдоподбно и симпатично- пожелал си дълъг живот и здраве да види как ще стане тая работа с бареков.
Колкото и да е неприятен бареков той постъпва правилно и като нищо ще дръпне килимчето пред хубавите и умните, които клечат на жълтите
павета, викат червени боклуци и кой.
И просто не мога да ис представя какво ще им обещае р.кънев, ако или когато застане пред тия хорица, или боко, или цвъко...
08 Ноември 2013 20:02
Колкото и да е неприятен бареков той постъпва правилно и като нищо ще дръпне килимчето пред хубавите и умните, които клечат на жълтите

безспорно ще се получи както пишете, така писаха доста и за една кривоуста кака, която дрънкаше подобни небивалици, основно запомнена е с "нормалност".
08 Ноември 2013 20:05
Бате Радко е видимо доволен. "Благодарим ви много за почерпателния отговор, г-н Бареков", виква силно на микрофона. "Да се надявам, че Бог ша мъ държи жив и да вида дали така ще го направите"...
Бате Радко да си жив и здрав, заедно бабите в червената крепост Криводол. Бъдещето на България е във ваши ръце. Никито Бареков да си го носите на рамо.
08 Ноември 2013 20:06
Имало навремето един смешен устатник с мустачки.
Всички му се смеели.
08 Ноември 2013 20:07
Най ми хареса секцията "Евромайки". Той, Бареков, таковата, лично ли ще ги "замайчва"?
08 Ноември 2013 20:09
Бареков развива циклофрения (биполярно разстройство). Нищо няма да стане от него (в политически аспект).
08 Ноември 2013 20:15
Бюречето с прическа и дрес-код на СС-главорез, печели червено-депесарски електорат.
08 Ноември 2013 20:15
Бареков е обида, тежка обида. Този, който е решил да ни го пробутва, освен откраднати от всички нас пари има и унизително ниско мнение за нас. Предполагам съществува връзка между тези двете.
08 Ноември 2013 20:16
Още трябва, още...
Сравнение с В.Лидеров няма ли да направите?

08 Ноември 2013 20:18
Тъжно.
Но кукловодите пак са уцелили ваксата - като бай Тошо ходи из провинцията, лично ръкостискане с всеки, популизъм, роми, червени бабички.
Бареков е сигурен депутат.
08 Ноември 2013 20:19
А, а безплатни капути ще раздава ли? Бренд му са, имидж, лого, запазена марка.
08 Ноември 2013 20:20
Е кво да им разказва момчето ? Да говори за хеджове или репо лихви ? Пък и Баце му е кум...учило се е
08 Ноември 2013 20:25
Ауу, червената аристокрация се погнусила от бъдещите си коалиционни партньори - бате Радко и Бареков.
Ами те парите не миришат, бе. Ако не вярвате питайте Бисеров.
08 Ноември 2013 20:28
Градски, напомняй им Историята по-честичко, щото май наближава времето на “Един народ, една държава, един водач”.
08 Ноември 2013 20:29
Бюречето с прическа и дрес-код на СС-главорез, печели червено-депесарски електорат.


Има търговски нюх момчето - три години беше придворният журналист на Борисов, но се усети овреме и изпреварващо смени и репертоара, и публиката.
08 Ноември 2013 20:33

Щом и Галя Горанова се е наредила под знамената на реформаторския моноблок, значи дудукът представлява несъмнена опасност за визиите на РаданКъневци.
Каква перверзия, Господи!
Вместо да включат, че основната опасност за социума е зараждащият се фашизъм, медиите в РБ се надпреварват коя от коя да е по-любвеобвилна към бутафорията, нареечена ГЕРБ с присъдружници.
08 Ноември 2013 20:38
Бившият тв журналист облъчва провинцията с популистки обещания

Ние па ще облъчим Столицата.
08 Ноември 2013 20:39
подпомаган художествено от ансамбъла на Нешка Робева.

С капута всичко е ясно, ама ти, Нешке?
Знам, знам, трябва и да се яде, ама тоя лесен бял хляб дано не ти загорчи някой ден...
08 Ноември 2013 20:39
Вече месеци наред как бившият журналист обикаля страната
Че то бивш журналист
бивша... журналистка
бивше ченге
има ли?
08 Ноември 2013 20:40
до нови срещи
08 Ноември 2013 20:41
Че и президентина ни е сущий фон Хинденбург, ако да е по-млад.
08 Ноември 2013 20:46
Похвално е усилието на Бареков за приобщаване на глупаците, останали извън обещанията на Болен Сидеров....Бареков надмина Жорж Ганчев. Сега полага неимоверни усилия да надмине и Митьо Пищова....А бе, и глупавото си има своята красота....
08 Ноември 2013 20:47
ЦИРК!
Че и "Кармен от Факултето" - безплатен бонус!

08 Ноември 2013 20:51
Чудя се на търпението на тези дето са в близост до това влечуго. Ма щом и Нешка помага ... Бе тез хора имат ли грам мозък? И какво? Ще се отървем от Сидеров и ще се натресем на по-големия тъпан бареков. Неее, нормални хора не могат да допуснат това.
08 Ноември 2013 20:52
В същност, ако има някаква висша логика, то Бареков трябва да влезе в Парламента.. Би трябвало и РБ да се класира.. А още по-справедливо е и Двойникът на Сидеров да стане депутат... Та дано тогава да се събере достатъчно народна злъч, гняв и кураж...
Явно ни е нужно ново Оборище и нова Шипка..
08 Ноември 2013 20:55
След което слепите проглеждат а сакатите прохождат,алелуя... Сега се смеете,но модела е способен да продаде и това влечуго на масата . От вас не се интердсува-нито сте много,нито имате пари за политика.
08 Ноември 2013 20:59
И??
Галя Горанова , хубаво прави подробен репортаж .. ама ..
СДС ще може ли да събере въобще местни хора в читалището на Криводол??!
Да речем-утре да направят среща на Караиванов в същата тая зала?? ...
какви ли ще са темите, ако стане подобно събиране??!..
Снахата и Реформаторския моноблок, какво ли пък дълбокомислено-демократично-политично, ще говорят в Криводолр ако намерят кой да си остави работата , бирата или турския сериал и да ги слуша??!
Костов- ясен .. нали ходи на подобно място на среща - в Козлодуй .. и се отърва, за жалост само с уплахата .. ни го биха .. ни ...

та .. какво му е на Бареков??! .. барем има хъс и кураж да се срещне с хората .. Галя Горанова ,защо не пише за Протестърите и за Лицето на Протеста - за Йоло Денев и неговите житейски възгледи ...

Нешка-ясна .. ходи да я питат, по места , защо пускат кафява лента, гореща ..и тя ще отговаря, сигурно ...
08 Ноември 2013 21:01
Какво му било на бареков .... Неее, не можем да сме толкова зле. Не ми се иска да вярвам.
08 Ноември 2013 21:06
Всъщност успях да видя 3 такива. Закъснението е правило-така екипа вкарва в общия мишмаш послания според събраните. Тоя е готов не само бебета да целува,не само ръце да стиска. Хомшопинг в политиката-обещания на промоция.
08 Ноември 2013 21:09
dabedabe

Какво му било на бареков .... Неее, не можем да сме толкова зле. Не ми се иска да вярвам.

Зле стеее .. по-зле сте от Дудука ..
ето ви как сте ...

. ...Двадесетина минути след обявеното начало на срещата се задават чаканите политици начело с Иван Костов и групичката протестиращи гръмва с дюдюкания и викове "Вън!".

"Заминавай си оттук! Ти окраде България", реве срещу Костов висок здравеняк. "Вън! Лъжец! Крадец!", крещят и останалите. Бившият премиер не дава вид на стреснат, усмихва се и свръща към разбунената агитка. ....

Протестиращите го заобикалят, в суматохата се втурват и полицаите. Обстановката е нажежена, но до бой, за щастие, не се стига. На помощ на лидера си се притичват и депутатите Асен Агов и Иван Иванов и след размяна на реплики всички влизат в залата. В залата има по-малко от стотина човека....зле сте много ... ама пак ви е малко!
Наистина окрадохте и съсипахте, каквото можахте .. а Дудукът- барем не е... !
08 Ноември 2013 21:09
dabedabe

Неее, не можем да сме толкова зле. Не ми се иска да вярвам.

08 Ноември 2013 21:12
Наистина окрадохте и съсипахте, каквото можахте .. а Дудукът- барем не е... !

Е ти сега какво, и на него ли шанс да дадем?
08 Ноември 2013 21:13
Ма той е много тъп бе. Оф, сетих се за слави. Той поне не ще да работи "политик". Засега де.
08 Ноември 2013 21:15
Симчо, кой е Караиванов че не се сещам ?
08 Ноември 2013 21:19
aver4e
08 Ное 2013 21:15Мнения: 5,425
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Симчо, кой е Караиванов че не се сещам ?

то и аз не съм съвсем сигурен .. ама май някакъв седераст - това поне ми се върти в главата .. председателя на седерастите - не е ли??!
Гаражното Наде, нали е в Брюксел и вече не е седерастка .. и Костов не е - самият той разцепи седерастизма и ги напусна - остава да имат, в момента , някакъв друг начело ...!?
И имаше някакъв с "Кара" в името .. ...
Ако съм сбъркал името и не е Караиванов - да се смени, моля ви , с това на настоящият водач на седерастите .. от това мисълта на изречението ми не се променя!
а за Нешка и кафявата лента гореща, цитирам стих на Ъпсурт ...
-------------------------------------------------------
май някои хора не разбират .. ИСТИНАТА Е В СРАВНЕНИЕТО ..
И сравняваме , да речем, срещата на Бареков, с някаква евентуална среща на Кара..някой си, председател на СДС .. в същия тоя Криводол! водачът на всички български седерасти, да речем.. им дойде на крака..
И Реформенторския моноблок, да сравняваме... колко ли души ще дойдат, какво ли ще е настроението в залата ...
Костов - ясен- едвам отърва боя в едно такова градче и вече не ходи никъде извън София...

ВИЕ СТЕ В ПЪТИ ПО-ЗЛЕ ОТ БАРЕКОВ..!
да бе, толкова сте зле.. !
И това си е ясно, за всеки с мааалко мозък в главата!
И??? ..и ви е смешно??!

Ако пък, прицелът на смеха са хората от Криводол - нека Галя и другите като вас да се замислят .. то България е съставена от такива Криводоли, с такова население .. това ви е Държавата-това и е населението .. ако ви е смешно, и не ги разбирате тези хора .. ами замислете се - дали държавата е ваша и тези хора са вашият народ??!
Дали да не намерите някъде другаде хора, които ще да са ви по-близки и по-разбираеми и няма да ви се иска да им се присмивате??!
08 Ноември 2013 21:19
Горанова чудесно е уловила атмосферата на спектакъла и въздействието в/у тълпата... А копелдака(чувствителните да използват някой евфмеизъм за политкоректност)стартира предизборна кампания,когато други още се оглеждат. Тепърва ще набира инерция... Не подценявайте чалгата-лесно се пласира.
08 Ноември 2013 21:20
Имало навремето един смешен устатник с мустачки.
Всички му се смеели.
Тук мишената на смеха са червените бабички от Криводол. Някой се смее. На кого ли?
08 Ноември 2013 21:21
Брях, брях!
Докато Бареката не беше кап*т и лижеше м*дурите на бате Бойко-великолепни, как никой от почтено-купените джуркалисти не скочи срещу му? Моля г-жа Горанова да даде линк със звуков /raw/ файл, макар че видео-нередактирано от срещатата би дало повече нюанси от реакциите на обикновените селяни /без пречупения джурна-шоп/, който използва Г. Горанова! Долу манипулациите и интерпретациите. Дай файл, Горанова! Кой, Кой, Кой, къде си бе преводачо
08 Ноември 2013 21:24
бъдещия политически проект, наречена "Евромайки".
Тва евра ли раждат?...
08 Ноември 2013 21:25
Бе преди седмица ми се смеехте на фиксацията ми Бареков,а днес я колко постинги...
08 Ноември 2013 21:27
а тва за чалгата: баба нешка е докарала супер хит - "Кармен о Факултето'
ОХХХХххххххх........
08 Ноември 2013 21:30
Предусещам от чия баничка ще резне Бюрека, а Фирмине?
08 Ноември 2013 21:31
Мммм даа,
Ужас ,
България без психиатри ли е останала? Бареко, иди дойди , дете на демокрацията , ама Нешка , деменцията ли я хванала.
И двамата са клиничен случай.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД