:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 150
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДАНС се хвали със закъснение за разбит канал за износ на бежанци

Държавната агенция "Национална сигурност" се похвали с половин месец закъснение, че е разкрила канал за износ на бежанци към Западна Европа. Според прессъобщение на службата на 2 ноември агенти на ДАНС и служители на МВР са провели съвместна операция за пресичане на организиран канал за незаконно извеждане през страната към държави от Западна Европа на граждани от арабски произход. От съобщението не става ясно дали има задържани. Само се допълва, че е образувано досъдебно производство за укриване и трафик на хора.

Както "Сега" разкри в свое разследване миналата седмица, турските каналджии работят с българи, за да прекарат бежанци през Македония и Албания за Италия. Българските трафиканти получават по 500 лв. на човек. По неофициална информация едно от депата за "съхранение" на нелегални имигранти е софийското с. Волуяк. Разследване на британския вестник "Дейли телеграф" също разкри мрежа за трафик на хора, която се разпростира от Ливан и Турция до най-търсените европейски дестинации, включително Париж, Стокхолм и Лондон. Според изданието от България има маршрути към Австрия, Италия и дори Швеция - предпочитана дестинация, тъй като страната дава убежище, а понякога дори гражданство на всички сирийци, които успеят да стигнат до границите й. Пътуването от Бейрут за България струва около 6200 британски лири за човек, а оттам цените варират в зависимост от дестинациите. В разследването се цитира трафикант, който посочва, че има агенти в няколко европейски посолства, които могат да улеснят получаването на виза в замяна на "такса".
14
2345
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
17 Ноември 2013 19:35
ДАНС се хвали със закъснение за разбит канал за износ на бежанци.

А кога ще се похвалят с разбиване на каналите за внос на нелегални имигранти?
17 Ноември 2013 19:50
Ние им плащаме и ги чакаме да ограничат тази пандемия на всякаква паплач от югоизток, те работели основно по въпроса някой примат да не избяга от нас и да притесни страните от западна Европа. От там да не са на втора заплата случайно ?
17 Ноември 2013 19:53
Не бе, на заплата са при нас, а началниците им са на запад.
17 Ноември 2013 20:17
Абе, стига сте ги ругали тези момчета от ДАНС . И тяхната не е лесна.
Първо, няма приемственост - кадърните спецове ги издухаха БСП и СДС с кампанията срещу ДС още в началото на прехода, та да не им пречат като крадат.
Второ, най-вероятно, следващото правителство пак ще върне ДАНС в МВР, а това е пак рокади и несигурност за хляба . Защо ли? Друга тема.
Трето, всякакви чужди резиденти им баят на главите и те се чудят на кой дявол да служат.
Малко по-търпеливи трябва да сме и да им даваме кураж да работят тези момчета , щото с тези бежанци, дето ни ги натрисат, някой ден можем да осъмнем с бунтовници и територия от България , искаща независимост./Недай, Бог/
При правителството на Станишев се случват странни неща накуп - несъразмерен за икономиката, територията и демографията ни наплив на бежанци, връщане на имоти на мюфтийства, закон за разпродажба като нахут на българска земя ? Кво става ?
17 Ноември 2013 21:18

Малко по-търпеливи трябва да сме и да им даваме кураж да работят тези момчета , щото с тези бежанци, дето ни ги натрисат

Чакай, бе човече! Кой ни ги "натриса"? Защо ги пускат през границата? Няма такава история "бежанец"! Те в Турция са бежанци, колко пъти се повтори това?! Гърците вдигнаха стена, нали? А нашите дадоха 300 млн. за хрантутене на нелегалници, вместо с тези пари веднага да затворят границата! Още колко стотици милиона трябва да похарчим за "бежанци"?
А на пенсионерите – 50 лв. за Коледа! Как може такава подигравка! От два месеца – "ще има", "няма да има", "ще има, ама не се знае колко"... Срамота! Границата за бедност е 250 лв. Значи 1 милион пенсионери живеят под границата на бедността! Това ако не е срам за една държава, здраве му кажи!

Ще ми говорят Йовчев и Орешарски, че тези бежанци не били техни, и затова трябва да ги приемем... Точно техни са! Защото ги пускат, за да вземат едни пари!!!
Като са техни, да си ги настанят по вилите и хасиендите, а не да ги натрисат на разни бедни селяни и да си измиват ръцете! Такава диктатура се пръкна с това правителство, че думи нямам! Продажници!
17 Ноември 2013 22:45
И защо България(ДАНС) ограничава Правата на тези "бежанци", като НЕ ги (про)пуска да идат нелегално в Европа( а ги пуска да влизат нелегално в България- сякаш България НЕ е в Европа и НЕ е член на ЕС?)! Защо в България тези имат(имат ли?!) права и привилегии на "бежанци", а след България, в Европа и ЕС, НЕ им признават такива права и привилегии?! А?! Май, "староевропско" Лицемерие пак?!
17 Ноември 2013 23:13
Аз като ви разправям че вместо да ги изнасяме ние държим тук бежанците насила вие не вярвате!
За каналджиите изнесли имигранти да се даде по един орден стара планина , а за тези от ДАНС - незабавно освидетелстване в ТЕЛК като малоумни или съд, за държавна измяна!
17 Ноември 2013 23:20
Турски военни застреляха трима сирийски граждани при опит да влязат незаконно в страната
17 Ноември 2013
Турски военни застреляха трима сирийски граждани при опит да влязат незаконно в страната, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Официалната информация е, че това е станало на 16 ноември към 01.30 часа, когато трима сирийци са се опитали да преминат покрай минните заграждения по турско-сирийската граница в района на околия Нусайбин на провинция Мардин... Неоспорим факт е, че стрелбата по тях е извършена от бронирана военна машина... Според Валийството в Мардин, стрелбата срещу нарушителите на държавната граница е открита именно от полицейските части за специални операции, посочи още информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).


18 Ноември 2013 05:50
Не бе, на заплата са при нас, а началниците им са на запад.


Не считам, че темата е уместна за да се правят примитивни русофилски намеци. Няма нужда държава която дори въпросните примати не искат и да помиришат да ни обяснява кой ни е началник и кой не е. Естествено е поради засилващите ни връзки със запада да ставаме все по-желана цел за примати от югоизток, но това не означава че трябва да се откажем от връзките си с най-развитите страни в света, а че трябва да се справим с конкретния проблем.
18 Ноември 2013 06:51
paragraph39
17 Ноември 2013 23:20

Турски военни застреляха трима сирийски граждани при опит да влязат незаконно в страната...
Параграфе, това дето си го цопи-пеистнал да не е намек, че и нашите граничари трябва да разстрелват преминаващите през границата?
18 Ноември 2013 08:09
Па за кво са им на граничарите пушки? Ми да си земат захарни петлета в кобурите, като не бива да стрелят. Таман ше посрещат с шекер мигрантите
18 Ноември 2013 11:13
И турците и гърците си пазят реално границите, държавите си и себе си и с по-крути мерки щом не остава друго. Там няма криворазбрана "хуманност" или "ксенофобия". Или някакво митологично "западно влияние" - в САЩ при толкова емигранти от цял свят араби почти няма. Лошо е, че някакви като Плевнелиев и Кристалина Георгиева (учила се на култура и подмазване в Москва) дето от вчера са видели власт считат, че да поговорят за "ксенофобия" ги прави и малко по-цивилизовани, по-хуманни, по-модерни и по-западни. Имат пари, да приберат по две многолюдни имигрантски семейства в къщи, иначе поведението им трябва да се обяви официално за "ксенофобско".
18 Ноември 2013 18:43
5 месеца проспали тълпите всякакви нелегално навлизащи, сега канал разбили. Това е като ... вицът с радио Ереван - ама много хубав коняк правим
18 Ноември 2013 19:17
Стайнбек
Човек започва да придобива впечатлението, че почти цялата ни политическа класа (БСП, ДПС, ГЕРБ и РБ) се е наговорила да не допусне дори минимално повишаване на доходите на м@тряла, да не вземе последния да му хрумне да започне да се катери по пирамидата (на Маслоу пирамидата имам предвид). При Бойко- замразени доходи, криза било. СЕГА нужда от средства за т.нар. бежанци. Те "скакалците" от Югоизток досега са 8-10 хил. за ~ 4-ри месеца, а вече са стрували над четвърт милиард. Догодина ко прайм? Ще слушаме оправдания, как държавата внезапно е изправена пред непредвидени разходи за имигрантите ли?
И защо напоследък някак изчезнаха съобщенията по колко "бежанци" са преминали границата ни? Съмнително ми се струва такова затишие, времето все още не е застудяло до степен да препятства незаконната инвазия/ напаст!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД